X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Samara Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadrukowałyście mi stron do nadrobienia... prrryy szalone!

KammaMarra - po poronieniu organizm, trochę dochodzi do siebie, więc daj sobie jeszcze chwilkę. U mnie przez 3 miesiące po poronieniu cykle tak mi się rozregulowały, że nie było szans by trafić w cokolwiek. Dopiero sierpniowy cykl się ustabilizował.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Ale nadrukowałyście mi stron do nadrobienia... prrryy szalone!

KammaMarra - po poronieniu organizm, trochę dochodzi do siebie, więc daj sobie jeszcze chwilkę. U mnie przez 3 miesiące po poronieniu cykle tak mi się rozregulowały, że nie było szans by trafić w cokolwiek. Dopiero sierpniowy cykl się ustabilizował.

naprawdę? jejku... widzę kochana, że my ten sam tydzień, więc wiesz co czuje.

a co robisz kochana żeby zafasolkować? masz jakieś sposoby?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :)

ja już po urlopie, mega było w górach :) co prawda tylko Karkonosze, ale i tak spory wysiłek z wdrapaniem się chociażby na Szrenicę :D

wzięłam się za siebie, za wagę, za ruch, i odpuszczam mega pilnowanie owu, jak się nam nie uda do końca roku to mam nadzieję, że schudnę i wtedy będzie lepiej ze mną, z moimi hormonami

mam niestety nadwagę i jak ostatnio mi rodzinna powiedziała, dobre odżywanie się mocno wpływa na hormony, na naszą płodność, a tłuszczyk na brzuszku i boczkach postarza organizm :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda dobre odżywianie wpływa korzystnie,
    ja po poronieniu nie jem nic smażonego tylko termomix i varoma, wszystko na parze...

LILITH.P wrote:
    hej wszystkim :)

ja już po urlopie, mega było w górach :) co prawda tylko Karkonosze, ale i tak spory wysiłek z wdrapaniem się chociażby na Szrenicę :D

wzięłam się za siebie, za wagę, za ruch, i odpuszczam mega pilnowanie owu, jak się nam nie uda do końca roku to mam nadzieję, że schudnę i wtedy będzie lepiej ze mną, z moimi hormonami

mam niestety nadwagę i jak ostatnio mi rodzinna powiedziała, dobre odżywanie się mocno wpływa na hormony, na naszą płodność, a tłuszczyk na brzuszku i boczkach postarza organizm :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    to prawda dobre odżywianie wpływa korzystnie,
    ja po poronieniu nie jem nic smażonego tylko termomix i varoma, wszystko na parze...

mnie kusi termomix, spory wydatek,ale...zobaczymy :)

ja skusiłam się na dietę szybkiej przemiany, zobaczymy jakie będą efekty :D

0b52cec6da.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja dopóki nie dostałam go od męża, po poronieniu , bo tak a propo o poronieniu dowiedziałam się w urodziny - super prezent nie?, to nie chciałam go mieć, bo kupa kasy a teraz uważam, że to najcudowniejsze urządzenie świata, a do dzieci- rewelacja...

LILITH.P wrote:
    mnie kusi termomix, spory wydatek,ale...zobaczymy :)

ja skusiłam się na dietę szybkiej przemiany, zobaczymy jakie będą efekty :D

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się i ja ;-)

Tak gadu właśnie jest tak jak Mówisz wiele osób myśli że wyniki w normie a okazuje się inaczej, za równo godzinę będę rozkladala nogi Panu doktorowi i czekała na wynik OMG mam stresa strasznego :-/
    Mam nadzieję że to tylko torbiele tylko albo i aż:-(
    Lilith to co czekamy teraz na małą góralke albo gorala:-)
    Ja nie lubię gór, jedynie co to często jeździmy do Wisły ale nie na wyprawy ;-)
    Wolę Wodę..., o mazury morze itp :-)
    Kammara Witam Cie w gronie ;-)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Hej witam się i ja ;-)

Tak gadu właśnie jest tak jak Mówisz wiele osób myśli że wyniki w normie a okazuje się inaczej, za równo godzinę będę rozkladala nogi Panu doktorowi i czekała na wynik OMG mam stresa strasznego :-/
    Mam nadzieję że to tylko torbiele tylko albo i aż:-(
    Ja nie lubię gór, jedynie co to często jeździmy do Wisły ale nie na wyprawy ;-)
    Wolę Wodę..., o mazury morze itp :-)
    Kammara Witam Cie w gronie ;-)

Dziekuje za miłe przywitanie :)

trzymam kciuki za Twoją wizytę, ja dzisiaj w beznadziejnym humorze.. chyba miesiączka tuż tuż i nic z dzidzi... ;(

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Hej witam się i ja ;-)

hej hej :)

coś Ty, na wyjeździe miałam właśnie @ :D
    wszyscy mówili, że z gór wraca się w 3, a do mnie dzień przed wyjazdem przyszła małpa :D

a nie sądzę, żeby plemniki przeżyły jakieś 7 dni :D

0b52cec6da.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    naprawdę? jejku... widzę kochana, że my ten sam tydzień, więc wiesz co czuje.

a co robisz kochana żeby zafasolkować? masz jakieś sposoby?

Nie mam żadnych sposobów. Wspomagam się lekami na owu i tyle. Jestem już na takim etapie starań, że powoli porzucam myśli o własnym dziecku.

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Nie mam żadnych sposobów. Wspomagam się lekami na owu i tyle. Jestem już na takim etapie starań, że powoli porzucam myśli o własnym dziecku.

Ile masz lat? na pewno się nam uda, musimy w to mocno wierzyć.
    a jakie leki bierzesz?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Samara Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ile masz lat? na pewno się nam uda, musimy w to mocno wierzyć.
    a jakie leki bierzesz?

27 lat.
    Od 3 do 7 dnia cyklu biore clo, po tym pregnyl na pekniecie pecherzyka. No i standardowo kwas foliowy.

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo laseczki

Was dogonić to graniczy z cudem co Wy tak pędzicie :P Dopiero doczytałam.

Witam nową koleżankę i bardzo współczuję straty :( <3 mam nadzieję że organizm szybko powróci do siebie i uda Ci się silnie zagroszkować.

Lago i Gizmo wasze teksty mnie rozbrajają :D haha

U mnie nudy dziś 22dc a tempka stoi w miejscu jak zaczarowana :/ dupa i z tego cyklu.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    27 lat.
    Od 3 do 7 dnia cyklu biore clo, po tym pregnyl na pekniecie pecherzyka. No i standardowo kwas foliowy.

ja 25l, jakbym wiedziała to bym się dużo wcześniej do tego zabierała, ale jak patrzyółam na koleżanki to zachodziły na momencie, a ja zapowiada się kolejny nie udany cykl...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka laseczki :)
    Witam nowoprzybyłą KammaMarre :) i nie poznana jeszcze Samare :)
    Człowiek nie czuje kiedy rymuje :D

Chwilkę wolnego mam póki obiad nie dojdzie. Od rana spraw troszke latwilam i na szybkie zakupy wyskoczylam jeszcze. Ale o kupnie pinka super czułego zapomniałam :/ Moze jeszcze po poludniu wyskoczę i zakupie od razu ze 2szt :D

Gadi dziękuję za cudowną wróżkę pod wykresem <3 zaczarujesz mi go tak żeby byl zielony kropek na koniec?? Albo nie. Końca cyklu niech nie bedzie :) niech sie ciągnie jeszcze z 8miesiecy

Gaduaaa lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomnialabym. Natsik wez no pokaz jakies foto remontowe :P

Karolajnaaaa moja tez stoi w miejscu :D ale pamiętasz co miało być??? Wrzesnien jest Nasz. Kiedy sikać razem będziemy?

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A i zapomnialabym. Natsik wez no pokaz jakies foto remontowe :P

Karolajnaaaa moja tez stoi w miejscu :D ale pamiętasz co miało być??? Wrzesnien jest Nasz. Kiedy sikać razem będziemy?

No jo pamiętam :D Na niedzielę się przygotowuję dopiero a Ty? Chociaż pewnie i tak nic nie wyjdzie bo przylezie wcześniej ona tak lubi robić podstępna ta maupa ;)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No jo pamiętam :D Na niedzielę się przygotowuję dopiero a Ty? Chociaż pewnie i tak nic nie wyjdzie bo przylezie wcześniej ona tak lubi robić podstępna ta maupa ;)
    W sobotę juz bielą po oczach dostalam :D termin @ mam na czwartek teraz. Wcześniej byl na poniedziałek, potem na sobotę. :D huk wie kiedy powinna byc w koncu. To może i ja się skusze na niedzielę :P tylko znając życie fr@nca wpadnie w środę pewnie

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle jak Wy babki patrzycie na dni plodne i terminy fr@ncy? W statystykach pod wykresem czy prognozach cykli?
    Mi sie bardzo często zdarza, ze mam rozbieżności w datach miedzy jednym a drugim. Tzn miedzy statystykami a prognozami

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    W sobotę juz bielą po oczach dostalam :D termin @ mam na czwartek teraz. Wcześniej byl na poniedziałek, potem na sobotę. :D huk wie kiedy powinna byc w koncu. To może i ja się skusze na niedzielę :P tylko znając życie fr@nca wpadnie w środę pewnie

To co ona taka niezdecydowana? Najlepiej by było gdyby wgl nie przyszła wredna. No to sikamy razem w niedzielę jak nie zawita wcześniej? Bo u mnie tez potrafi czasem się pojawić nieproszona :/ grrr... a teścior zakupiłaś?

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ