X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej Malinko co u Ciebie? :)

Wizytę mam 1.10 także czekam na nią z niecierpliwością ale trochę i ze strachem bo nie wiem co mi jest :/ mam nadzieję że nic poważnego.

Natsik też miałam napisać że cudnie wygląda brzusio :) ale się zamotałam przez te moje wyniki wybacz.

No to jeszcze chwila. Mimo wszystko na Twoim miejscu szukałabym jakiegoś drugiego gina żeby zobaczyć co powie. Sama mówiłaś, że ta Twoja lekarka jest jaka jest, więc może przyda się świeże spojrzenie póki jeszcze wszystkie wyniki są nowe i można na ich podstawie postawić wstępną diagnozę/ przyczynę... Ale zrobisz jak uważasz. W każdym razie trzymam kciuki za konkrety, wtedy będzie z górki ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a kiedy wybierasz się do lekarza? Jakoś początek października, dobrze pamiętam?
    Malina no właśnie co tam u Ciebie? Jak się sprawy mają?
    A gdzie jest Lago ?

Dzięki dziewczyny. Ja mam ciągle wrażenie, że to bardziej wygląda na wzdecie niż ciaze :D

3500 g 54 cm <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u mnie? Sikam sobie na testy owu. Dzisiaj 15dc. I kreska w końcu zrobiła się ciemniejsza, więc chyba już niedaleko. Temp od dzisiaj mierzę bo wczoraj w końcu dostałam termometr. 36,49 więc dupy nie urywa. No zobaczymy, mam nadzieję, że dość szybko coś się pokaże bo nie chcę mieć 40 dniowego cyklu. Choć w sumie mógłby mieć 9 miesięcy :D hahaha. ;)

Caro lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Karola a kiedy wybierasz się do lekarza? Jakoś początek października, dobrze pamiętam?
    Malina no właśnie co tam u Ciebie? Jak się sprawy mają?
    A gdzie jest Lago ?

Dzięki dziewczyny. Ja mam ciągle wrażenie, że to bardziej wygląda na wzdecie niż ciaze :D

Tylko, że wzdęcia zwykle nie kopią po narządach wewnętrznych i nie kręcą fikołków u mamy w brzuchu :D hahahaha. <3

Nats lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Malinko masz rację ale tak się stresuję teraz tymi wynikami że nie wiem :/ martwię się że coś złego może z tego wyniknąć.

Natsik tak dobrze pamiętasz 1.10 wizytę mam :)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Tak Malinko masz rację ale tak się stresuję teraz tymi wynikami że nie wiem :/ martwię się że coś złego może z tego wyniknąć.

Spokojnie. Myśl pozytywnie- najważniejsze, że masz w końcu wszystkie badania. Teraz można coś działać. Nie ma co się załamywać bo póki co nawet nie wiemy co to może być. Pewnie nic groźnego. Więc poczekaj do wizyty i wtedy będzie wszystko wiadomo. ;)

Marteczka93, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Te wyniki nie są tak wysoko podwyzszone żeby działo się coś złego.. Także spokojnie :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Malinko za wsparcie oby było tak jak mówisz. Kciukam za Twoją owocną owulkę kochana <3

Gadi nom oby oby :) dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 21:26

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)no u mnie tempka w dół i testy owu negatywne skoro mam tak krótka lutealna to pewnie owu zawsze miałam później a nie jak przypuszczalam około 12dc i jajko tak czy siak nie zdąży się zagniezdzic ...
    No nic czekam na owu w między czasie walne te tarczycowe, zaczynam puchnac jak swinia niewiem czy to castangus czy tarczyca wizytę mam mieć w połowie października a może do tego czasu u mnie pojawi się endokrynolog...

Karolina przynajmniej wiesz ze może być coś nie tak ... a nie stoisz w kropce tymbardziej że nie starasz się chwilę..

Chociaz z tymi lekarzami to różnie bywa popatrzy na normy powie ok - przynajmniej u mnie bo ja jako szarak patrzę na normy i widzę że wszystko ok w normach się mieszczą a tu taka niespodzianka...
    Do laparo podejdę i tak bóle krzyża mu switaja o endometriozie

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    u mnie @ jest @ roku... w nocy mnie zalewało ostro... nie pamiętam kiedy taki @ miałam ostatni raz.. wrrr oby ostatni ;)

Karola pisałam wczoraj z Lailą ( nie miała jak Ci tu odpisać) i właściwie pomyślałam sobie wczoraj to samo co Ona napisała... ale nie chciałam wychodzić przed szereg .. bo nie jestem lekarzem.. i byłoby że znowu zwalam wszystko na tarczycę że to już moja fobia hahaha ale i Laila wczoraj napisała że powinnaś zrobić dokładne badania tarczycy.. z eftekami... USG tarczycy oraz prolaktynę z obciążniem...
    Twoje wyniki na pewno i tak i tak wymagają daleszej diagnozy... zrobisz jak będziesz chciała... tymbardziej że sa to kolejne kosszty.. tarczycówka z efekami około 60zł plus prolaktyna z obiciążnieme nie wiem ile.. 30zl?

Ona Ty też miała robić pllaktynę z obciążniem <nonono> i co z tym FSH?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No byłam tam ale już zamknięte było, a no ja mam problem z pracy się urwać...
    a z obciążeniem mi nie dał skierowania powiedział że tylko endokrynolog

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    No byłam tam ale już zamknięte było, a no ja mam problem z pracy się urwać...
    a z obciążeniem mi nie dał skierowania powiedział że tylko endokrynolog
    no ale jak robisz prywatnie to nie musisz mieć skierowania... chyba że robiłaś na nfz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie - placilam normalnie prawie 150 zł
    No to u mnie nie robią chyba tego badania
    A to na czczo trzeba ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Gadi dzięki za pomoc i tak miałam zamiar zrobić te tarczycowe więc spoko ogarnie się i to :) A Ty zapewne nie możesz się doczekać teraz już końca @ żeby móc działać co? ;)

Ja już po @ ale skoro nie wiem jeszcze co i jak to nie liczę i na ten cykl. Trzeba poczekać do wizyty a już mam stresa

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Nie - placilam normalnie prawie 150 zł
    No to u mnie nie robią chyba tego badania
    A to na czczo trzeba ?
    a wiesz że nie wiem.... możliwe że tak bo musisz wziąć tabletkę...
    ale dzień cyklu jest nie ważny.. musiałabyś podzwonić po labo i podpytać czy mają tabletkę w labo ..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej hej

Gadi dzięki za pomoc i tak miałam zamiar zrobić te tarczycowe więc spoko ogarnie się i to :) A Ty zapewne nie możesz się doczekać teraz już końca @ żeby móc działać co? ;)

Ja już po @ ale skoro nie wiem jeszcze co i jak to nie liczę i na ten cykl. Trzeba poczekać do wizyty a już mam stresa
    nie stresuj się... będzie dobrze...
    no czekam aż się skończy ale narazie daje nieźle popalić... czuje sie jak kupa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    nie stresuj się... będzie dobrze...
    no czekam aż się skończy ale narazie daje nieźle popalić... czuje sie jak kupa :(

Mam nadzieję...

Najważniejsze że jest i niedługo będziesz mogła działać :)

A takie pytanko jeszcze do Ciebie mówiłaś że tarczycowe można robić bez względu na dzień cyklu a powiedz mi czy trzeba je robić rano? Nie można np. po południu?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Mam nadzieję...

Najważniejsze że jest i niedługo będziesz mogła działać :)

A takie pytanko jeszcze do Ciebie mówiłaś że tarczycowe można robić bez względu na dzień cyklu a powiedz mi czy trzeba je robić rano? Nie można np. po południu?
    możesz zrobić kiedy chcesz... nie leczysz się, więc tabletki nie bierzesz ... tym samym nie ważny jest dzień cyklu ani pora dnia :) ważne żeby z jednego pobrania krwi zrobić TSH, ft 4 i ft 3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    możesz zrobić kiedy chcesz... nie leczysz się, więc tabletki nie bierzesz ... tym samym nie ważny jest dzień cyklu ani pora dnia :) ważne żeby z jednego pobrania krwi zrobić TSH, ft 4 i ft 3

Dzięki wielkie po raz kolejny! :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w czwartkowy poranek :) już odliczam godziny do soboty!
    Mąż mi dzisiaj zaburzył całe pomiary, bo na <3 mu się wzięło w godzinie mierzenia temperatury ;) wpisałam wartość z 6 rana. Ale już wiem, że cały wykres szlag trafi pewnie.

Zabrzmiało to jakby mi tylko zależało na wykresie :D lubię jak wszystko wygląda ładnie i tak porządnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 09:29

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ