"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina2787 wrote:Hej Malinko co u Ciebie?
Wizytę mam 1.10 także czekam na nią z niecierpliwością ale trochę i ze strachem bo nie wiem co mi jestmam nadzieję że nic poważnego.
Natsik też miałam napisać że cudnie wygląda brzusioale się zamotałam przez te moje wyniki wybacz.
No to jeszcze chwila. Mimo wszystko na Twoim miejscu szukałabym jakiegoś drugiego gina żeby zobaczyć co powie. Sama mówiłaś, że ta Twoja lekarka jest jaka jest, więc może przyda się świeże spojrzenie póki jeszcze wszystkie wyniki są nowe i można na ich podstawie postawić wstępną diagnozę/ przyczynę... Ale zrobisz jak uważasz. W każdym razie trzymam kciuki za konkrety, wtedy będzie z górkiKarolina2787 lubi tę wiadomość
-
Karola a kiedy wybierasz się do lekarza? Jakoś początek października, dobrze pamiętam?
Malina no właśnie co tam u Ciebie? Jak się sprawy mają?
A gdzie jest Lago ?
Dzięki dziewczyny. Ja mam ciągle wrażenie, że to bardziej wygląda na wzdecie niż ciaze3500 g 54 cm -
A co u mnie? Sikam sobie na testy owu. Dzisiaj 15dc. I kreska w końcu zrobiła się ciemniejsza, więc chyba już niedaleko. Temp od dzisiaj mierzę bo wczoraj w końcu dostałam termometr. 36,49 więc dupy nie urywa. No zobaczymy, mam nadzieję, że dość szybko coś się pokaże bo nie chcę mieć 40 dniowego cyklu. Choć w sumie mógłby mieć 9 miesięcy
hahaha.
Caro lubi tę wiadomość
-
Nats wrote:Karola a kiedy wybierasz się do lekarza? Jakoś początek października, dobrze pamiętam?
Malina no właśnie co tam u Ciebie? Jak się sprawy mają?
A gdzie jest Lago ?
Dzięki dziewczyny. Ja mam ciągle wrażenie, że to bardziej wygląda na wzdecie niż ciaze
Tylko, że wzdęcia zwykle nie kopią po narządach wewnętrznych i nie kręcą fikołków u mamy w brzuchuhahahaha.
Nats lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:Tak Malinko masz rację ale tak się stresuję teraz tymi wynikami że nie wiem
martwię się że coś złego może z tego wyniknąć.
Natsik tak dobrze pamiętasz 1.10 wizytę mam
Spokojnie. Myśl pozytywnie- najważniejsze, że masz w końcu wszystkie badania. Teraz można coś działać. Nie ma co się załamywać bo póki co nawet nie wiemy co to może być. Pewnie nic groźnego. Więc poczekaj do wizyty i wtedy będzie wszystko wiadomo.Marteczka93, Karolina2787 lubią tę wiadomość
-
Karolina2787 wrote:Tak Malinko masz rację ale tak się stresuję teraz tymi wynikami że nie wiem
martwię się że coś złego może z tego wyniknąć.
Natsik tak dobrze pamiętasz 1.10 wizytę mamKarolina2787 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej :-)no u mnie tempka w dół i testy owu negatywne skoro mam tak krótka lutealna to pewnie owu zawsze miałam później a nie jak przypuszczalam około 12dc i jajko tak czy siak nie zdąży się zagniezdzic ...
No nic czekam na owu w między czasie walne te tarczycowe, zaczynam puchnac jak swinia niewiem czy to castangus czy tarczyca wizytę mam mieć w połowie października a może do tego czasu u mnie pojawi się endokrynolog...
Karolina przynajmniej wiesz ze może być coś nie tak ... a nie stoisz w kropce tymbardziej że nie starasz się chwilę..
Chociaz z tymi lekarzami to różnie bywa popatrzy na normy powie ok - przynajmniej u mnie bo ja jako szarak patrzę na normy i widzę że wszystko ok w normach się mieszczą a tu taka niespodzianka...
Do laparo podejdę i tak bóle krzyża mu switaja o endometriozie -
Dzień dobry
u mnie @ jest @ roku... w nocy mnie zalewało ostro... nie pamiętam kiedy taki @ miałam ostatni raz.. wrrr oby ostatni
Karola pisałam wczoraj z Lailą ( nie miała jak Ci tu odpisać) i właściwie pomyślałam sobie wczoraj to samo co Ona napisała... ale nie chciałam wychodzić przed szereg .. bo nie jestem lekarzem.. i byłoby że znowu zwalam wszystko na tarczycę że to już moja fobia hahaha ale i Laila wczoraj napisała że powinnaś zrobić dokładne badania tarczycy.. z eftekami... USG tarczycy oraz prolaktynę z obciążniem...
Twoje wyniki na pewno i tak i tak wymagają daleszej diagnozy... zrobisz jak będziesz chciała... tymbardziej że sa to kolejne kosszty.. tarczycówka z efekami około 60zł plus prolaktyna z obiciążnieme nie wiem ile.. 30zl?
Ona Ty też miała robić pllaktynę z obciążniem <nonono> i co z tym FSH?Karolina2787 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
Ona29 wrote:No byłam tam ale już zamknięte było, a no ja mam problem z pracy się urwać...
a z obciążeniem mi nie dał skierowania powiedział że tylko endokrynologFabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej
Gadi dzięki za pomoc i tak miałam zamiar zrobić te tarczycowe więc spoko ogarnie się i toA Ty zapewne nie możesz się doczekać teraz już końca @ żeby móc działać co?
Ja już po @ ale skoro nie wiem jeszcze co i jak to nie liczę i na ten cykl. Trzeba poczekać do wizyty a już mam stresa
-
Ona29 wrote:Nie - placilam normalnie prawie 150 zł
No to u mnie nie robią chyba tego badania
A to na czczo trzeba ?
ale dzień cyklu jest nie ważny.. musiałabyś podzwonić po labo i podpytać czy mają tabletkę w labo ..FabianCyprian
Tymuś
-
Karolina2787 wrote:Hej hej
Gadi dzięki za pomoc i tak miałam zamiar zrobić te tarczycowe więc spoko ogarnie się i toA Ty zapewne nie możesz się doczekać teraz już końca @ żeby móc działać co?
Ja już po @ ale skoro nie wiem jeszcze co i jak to nie liczę i na ten cykl. Trzeba poczekać do wizyty a już mam stresa
no czekam aż się skończy ale narazie daje nieźle popalić... czuje sie jak kupaFabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:nie stresuj się... będzie dobrze...
no czekam aż się skończy ale narazie daje nieźle popalić... czuje sie jak kupa
Mam nadzieję...
Najważniejsze że jest i niedługo będziesz mogła działać
A takie pytanko jeszcze do Ciebie mówiłaś że tarczycowe można robić bez względu na dzień cyklu a powiedz mi czy trzeba je robić rano? Nie można np. po południu? -
Karolina2787 wrote:Mam nadzieję...
Najważniejsze że jest i niedługo będziesz mogła działać
A takie pytanko jeszcze do Ciebie mówiłaś że tarczycowe można robić bez względu na dzień cyklu a powiedz mi czy trzeba je robić rano? Nie można np. po południu?ważne żeby z jednego pobrania krwi zrobić TSH, ft 4 i ft 3
Karolina2787 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:możesz zrobić kiedy chcesz... nie leczysz się, więc tabletki nie bierzesz ... tym samym nie ważny jest dzień cyklu ani pora dnia
ważne żeby z jednego pobrania krwi zrobić TSH, ft 4 i ft 3
Dzięki wielkie po raz kolejny!Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja w czwartkowy poranek
już odliczam godziny do soboty!
Mąż mi dzisiaj zaburzył całe pomiary, bo namu się wzięło w godzinie mierzenia temperatury
wpisałam wartość z 6 rana. Ale już wiem, że cały wykres szlag trafi pewnie.
Zabrzmiało to jakby mi tylko zależało na wykresielubię jak wszystko wygląda ładnie i tak porządnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 09:29