X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi któraś powiedzieć jak to jest przy owulacji, ból jajnika długo się utrzymuje? I faktycznie czuć, że owu jest już? Bo na to wygląda, że mam w tym cyklu pierwszą naturalną owulacje, ale jajnik nadal boli i kłuje już chyba od poniedziałku/wtorku i trochę zgłupiałam.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Może mi któraś powiedzieć jak to jest przy owulacji, ból jajnika długo się utrzymuje? I faktycznie czuć, że owu jest już? Bo na to wygląda, że mam w tym cyklu pierwszą naturalną owulacje, ale jajnik nadal boli i kłuje już chyba od poniedziałku/wtorku i trochę zgłupiałam.
    ja odczuwam owulacje właśnie bólami jajnika... tylko mnie albo lekko pokłuwa że tak powiem przez kilka dni... albo mam jednostajny ból kótry trwa kilka godzin... tego dnia obserwuję pozytywny test owu... a dzien lub dwa później skok temp...
    także jeśli boli Ci jajcor to najpewniej owu wisi w powietrzu :)

kozamonia lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Hej laski :-)
    Ostatnio u mnie jakieś dni kota - mogę spać i spac :-)
    Marteczka przestań krakac, ze cykl bez owu! Z najbardziej pokreconych wykresów wychodzą Groszki. Zobacz na mnie :D
    Monia Fajnie, ze w końcu masz urlop. Odpoczniesz trochę od tych upierdliwych klientów :-)
    Caro Odpoczywajcie i wdychajcie górskie powietrze! Góry sa piękne jesienią :-) ja mam do Karpacza 60 km, ale teraz nie wiem kiedy się wybierzemy. Może jak dobrze pójdzie to wiosna chyba :P
    100 lat kochana dla Ciebie! Spełnienia marzen :* <3
    Gadu Dobrze, ze malpa powoli odpuszcza. Zaraz będzie owulka i seksy! Zazdroszczę. Korzystaj póki możesz :D
    Gizmu Parę dni temu obczajam Twój wykres. Co tam się dzieje u Ciebie?
    Edit: P widzę, że malpa zawitała :(
    Malinka Po prostu wątek nam się zmienia :D Ale mi się też podoba, że tutaj jest waskie grono. Lubiłam czytać te posty o porannej temperaturze i pozytywnych testach owu, ale teraz też jest spoko :-) Zaczna się długie jesienne wieczory to będziemy tworzyć posty jak szalone :D
    Ona No to owocnej owulki kochana :-) seksuj, seksuj :D
    Karola to wizyta u Gina będzie gdzieś gdzieś okolicy owulki :-) fajnie, może odrazu zrobi USG i sprawdzi jak pecherzyki :)

A ktoś wie co u Lago ? Obrazila się czy robi chwilową przerwę?
    Natsik śpil ile wlezie jak masz okazję.. bo niedługo będziesz o tym śnie marzyła hahahahah

Lago odpoczywa od wykresów i objawów... :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro ja również życzę stu lat i zagroszkowania :D

Caro lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Caro ja również życzę stu lat i zagroszkowania :D
    ooo Posok.. dawno Cię nie było :) jak się masz?

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh Baby zafundowałam sobie ostatnio sama trochę roboty i dlatego mało jestem na ovu, a w następnym tygodniu w środę jadę w długą delegację bo aż na 1,5 tygodnia więc zobaczymy jak będę stała z czasem, mam nadzieję że chociaż uda się Was podczytywać :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ooo Posok.. dawno Cię nie było :) jak się masz?
    czuję się super a przytyłam cały 1 kg :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    eh Baby zafundowałam sobie ostatnio sama trochę roboty i dlatego mało jestem na ovu, a w następnym tygodniu w środę jadę w długą delegację bo aż na 1,5 tygodnia więc zobaczymy jak będę stała z czasem, mam nadzieję że chociaż uda się Was podczytywać :D
    ejjjj zwolnij tempo Posoku ! zwolnij!

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ejjjj zwolnij tempo Posoku ! zwolnij!
    to moja ostatnia delegacja juz rozmawiałam z przełożonym, nie mogłam zostawić kolegów w czarnej dupie bo nad tym projektem pracujemy chyba już od wakacji więc obiecałam że teraz jeszcze pojade:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:51

Gaduaaa lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    to moja ostatnia delegacja juz rozmawiałam z przełożonym, nie mogłam zostawić kolegów w czarnej dupie bo nad tym projektem pracujemy chyba już od wakacji więc obiecałam że teraz jeszcze pojade:)
    no to dobrze :) trzymam kciuki za tą delegację.. pamiętaj... wszytsko na spokojnie :)

Posok82 lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak w ogóle to sama nie mogę uwierzyć na jaki szalony pomysł wpadliśmy z moim a mianowicie stwierdziliśmy w sumie już dawno że jednak zalegalizujemy nasz konkubinat chcieliśmy po narodzinach ale myśleliśmy teraz jakiś czas i stanęło na tym że jak nie teraz to już raczej tego nie zrobimy (bo znamy siebie) plany są na listopad :P W sumie machina już ruszyła ale jak tak na spokojnie sobie dzisiaj myślę to jednak porąbani obydwoje jesteśmy :D

kozamonia, Caro, Marteczka93 lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    ale tak w ogóle to sama nie mogę uwierzyć na jaki szalony pomysł wpadliśmy z moim a mianowicie stwierdziliśmy w sumie już dawno że jednak zalegalizujemy nasz konkubinat chcieliśmy po narodzinach ale myśleliśmy teraz jakiś czas i stanęło na tym że jak nie teraz to już raczej tego nie zrobimy (bo znamy siebie) plany są na listopad :P W sumie machina już ruszyła ale jak tak na spokojnie sobie dzisiaj myślę to jednak porąbani obydwoje jesteśmy :D
    Super decyzja! :)
    Teraz nic, tylko po obrączki do jubilera i do urzędu/kościoła :) chyba, że jeszcze jakieś przyjęcie planujecie?

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Samara Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nie pisałam i nawet nie podczytywałam, bo zaległam w łóżku.
    Paskudna grypa się przypałętała. Ledwo żyję.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    To leż dziewczyno w łóżku i nawet nogi z niego nie wystawiaj. Herbata z cytryną i miodem i leż. Bo raczej nic innego nie możesz brać.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Monia dobrze pisze możesz tylko leżeć w ciepłym łóżku i tyle ewentualnie rosołek, herbata z sokiem malinowym... Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Super decyzja! :)
    Teraz nic, tylko po obrączki do jubilera i do urzędu/kościoła :) chyba, że jeszcze jakieś przyjęcie planujecie?
    można powiedzieć że to wszystko prawie załatwione albo już poruszone do działania, na niektóre rzeczy trzeba czekać ale to wiadomo :)

kozamonia lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro sto lat! Spełnienia marzeń! ;) I groszko-fasolki jak najprędzej ;) <3

Caro lubi tę wiadomość

• Samara Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie leże i wegetuje. Nic nie biorę i czekam aż mnie grypa dobije. Mam l4 do dziś, ale coś czuje, że się przedłuży... Nic lepiej od trzech dni.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem, czy śledzicie na bieżąco co się dzieje w naszym sejmie, ale jak słucham tego wszystkiego to aż mi się normalnie odechciewa zachodzić w ciążę. Bo do niczego nie będę miała prawa, jakby nie daj boże coś było nie tak :(

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Dziewczyny nie wiem, czy śledzicie na bieżąco co się dzieje w naszym sejmie, ale jak słucham tego wszystkiego to aż mi się normalnie odechciewa zachodzić w ciążę. Bo do niczego nie będę miała prawa, jakby nie daj boże coś było nie tak :(
    właśnie dzisiaj czytałam w necie i po prostu jakaś masakra, sejm walczy o nienarodzone dziecko ale jak już się urodzi z ciężkimi wadami to ręce umywają i matko radź sobie sama bo to ty wydałaś na świat - brak konsekwencji z ich strony...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ