Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej Wam

Ona tak żyję i czytam Was ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia więc milczę ;) Myślałam napisać dopiero po wizycie u gin ale skoro mnie wywołałaś to jestem :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No hej Wam

Ona tak żyję i czytam Was ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia więc milczę ;) Myślałam napisać dopiero po wizycie u gin ale skoro mnie wywołałaś to jestem :)
    oho ho... owu za rogiem :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    oho ho... owu za rogiem :)

No właśnie coś nie tak z tymi tempkami tylko jakoś tak nie ciekawie :/ znów marudzę no wiem wiem

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No właśnie coś nie tak z tymi tempkami tylko jakoś tak nie ciekawie :/ znów marudzę no wiem wiem
    oj przestań , nic nie marudzisz... forum ovu friend.... mówi samo za siebie.. o owulacja wręcz mus tutaj rozmawiać hihi... tempka idzie do góry.. powinno być okey

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina spójrz na mój wykres tam pokazuje temperaturę drugiej fazy taka jak ta z pierwszej ;-) najważniejsze żeby owu była:-)

Toć Ty dopiero wizytę masz w październiku, tyle czasu chciałaś przemilczec? Nie dobra :-P

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc, tak o to te krwawienie jednak okazało się @. Czyli tak jak myślałam.
    Nowy cykl - nowa szansa :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi tak jakoś mnie ta pogoda przygniotła że na nic ochoty nie mam :/ dziś u mnie deszczowo i paskudnie wczoraj poszłam spać jak dzidzia po 20 :D a rano jeszcze lament że trza wstać heh czemu w weekend nie mogę tak spać długo?!

Ona no to czekam może coś mi tam wyznaczy choć dziś test blady... a wizytę mam już w tą sobotę więc i tak niedługo bym się odezwała ;)

Marta ważne że wiadomo o co kaman i że nie ma się czym martwić teraz tylko do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 18:53

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    No więc, tak o to te krwawienie jednak okazało się @. Czyli tak jak myślałam.
    Nowy cykl - nowa szansa :)
    A co gin na to? Że taki krótki cykl?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gadi tak jakoś mnie ta pogoda przygniotła że na nic ochoty nie mam :/ dziś u mnie deszczowo i paskudnie wczoraj poszłam spać jak dzidzia po 20 :D a rano jeszcze lament że trza wstać heh czemu w weekend nie mogę tak spać długo?!

Ona no to czekam może coś mi tam wyznaczy choć dziś test blady... a wizytę mam już w tą sobotę więc i tak niedługo bym się odezwała ;)

Marta ważne że wiadomo o co kaman i że nie ma się czym martwić teraz tylko do przodu :)
    U nas też taka pogoda straszna :(
    Ja też chodzę jak neptyk buuu

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    A co gin na to? Że taki krótki cykl?

Powiedzial, ze nie powinnam sie tym martwic. Ze widac cos sie zmienia w organizmie, ze nowe sytuacje mają miejsce. Mam brać leki tak samo jak brałam. A polipów i endometriozy nie mam. Wszystko jest w porządku, z macicą i jajnikami tez.

Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Marteczka uff, cieszę się, że nic groźnego się nie dzieję. Eh nowy cykl, nowe szanse, cycki w górę i do przodu co nie? Takie motto powinna mieć każda z Nas w opisie ;-)
    Motto aktywuje się około 7dc, tuż po Małpiszońskiej Żmiji. Wcześniej jest raczej faza "obrazy majestatu", ja bynajmniej taką mam ;-) Zwłaszcza w tym cyklu, przedłużyło mi się. I takie smutne wieści, że Małż wraca dopiero w przyszłą sobotę... :-/

Widziały, że Sylwia91 w szpitalu z 3-cm rozwarciem? :-) Pierwsza Forumowa Mama, zaraz będzie MAMĄ <3

Karolina2787, Marteczka93, Gaduaaa lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Caro to super wiadomość! Jak ten czas zapierdziela szok że już rodzić będzie a niedawno była tu z nami :) Bardzo się cieszę <3

Gadi u Ciebie zaraz ruszy wyczekiwanie na owu też widzę ;)

U mnie dziś skok tempki ale of się jeszcze zastanawia nad wyznaczeniem owulki także czekam...Miłego dnia dla Wszystkich :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :P

Już starego uprzedziłam żeby zbierał siły :)

Karolina jak Ci się tempka jutro utrzyma to myślę że OF wyznaczy owu..

ja biorę na OF poprawkę... to tylko program ktory wylicza na podstawie statystyk i wyliczeń matematycznych... jedynie fajnie że utwierdza mnie w moim przekonaniu.. heh

Marta no to dobrze że nic tam się nie dzieje :) możesz znowu polować na owu za niedlugo ;) i działać hihi

Caro a Sylwia trochę nie za szybko ? gdzieś mi sie o uczy obiło że jej generalnie się za szybko szyjka skracała?

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa właściwie to 36 tydzień a mała waży 2,6 więc lekarze stwierdzili, że jak będą skurcze i wszystko pójdzie samo to może rodzić, bo jest wszystko w porządku :-)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to trzymamy kciuki za Sylwie :)

Gizmo a Ty jak się czujesz? ból głowy przeszedł?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to oczywiście ciągle na coś muszę narzekać w zeszłym cyklu na to że wykres równy a w tym na odwrót jakiś taki składak :D hehe a niech się dzieje co chce mam gdzieś. Czekam na sobotę...

Ech kolejny przygnębiający dzień. Tak ponuro za oknem :/ chyba trza kawę strzelić...

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Karola miałam ostatnio przygnębiające dni. Ale wczoraj miałam takie mega <3 ze zapomniałam o wszystkim hihi :D
    Dodatkowo przyjeżdża dzisiaj do nas moja siostra z chlopakiem na długi weekend więc będzie wesoło :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka <3 zawsze dają nam powera! :D Tylko u mnie ostatnio i na to jakoś ochoty nie ma. Mój przychodzi zmęczony a mnie chyba starość dopadła ;) zastanawiam się jak tu podnieść libido...

To szykuje Ci się miły weekend :) jakie plany? Wypad gdzieś czy domóweczka?

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeeejoooooo:P

Marta dobrze, ze lekaz Cie uspokoil, ale co do emdometriozy to ja bym sie zastanowila, bo toego na USG nie widac. Nie mowie ze ja masz, ale ryzyko kazda z nas ma, bo endometrioza przybiera rozne stopnie i sama sie zastanawiam czy jej nie mam, bo jakis powod dlaczego ciazy nie ma musi byc....

Caro o matulo, pamietam jak Sylwia zaszla a juz rodzi????? Ciesze sie z nia, ale tez uswiadamia mi to ile czasu sama czekam na malucha....:( a swoja droga to Sylwie kojarze jako taka dobra dusze z poprzedniego watku, chyba jedyna ktora milo wspominam, no oprucz Was wariatki :P

Caro lubi tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Marteczka <3 zawsze dają nam powera! :D Tylko u mnie ostatnio i na to jakoś ochoty nie ma. Mój przychodzi zmęczony a mnie chyba starość dopadła ;) zastanawiam się jak tu podnieść libido...
    To szykuje Ci się miły weekend :) jakie plany? Wypad gdzieś czy domóweczka?

Miałam dokładnie tak samo, serio.
    Ponoć ćwiczenia fizyczne pomagają w podniesieniu libido. Jeśli nie w domu, to np rower, rolki itp? Ogólnie świeże powietrze :P
    A weekend szykuje się mieszany, bo mamy w planach trochę posiedzieć w domowym zaciszu - wypić winko, pograć w karty itp a w inny dzień mamy w planach pójść do restauracji, na basen.. :P
    Tym bardziej, że jutro jest dzień chłopaka więc spędzimy go aktywnie :) nawet kupiłam prezencik dla mojego - pokrowiec na kierownicę :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ