Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dokładnie jak piszesz Gadi u mnie niestety brzuchal rośnie bo jakby w tyłek poszło to bym się nawet ucieszyła ;) ale gdzie tam balon się robi O
    no u mnie i w dupe i w brzuch... masakra !!!!!!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydałoby się poćwiczyć ale ja leniwa jestem co do tego. W pracy się nałażę więc se myślę że nie jest tak źle ale co z tego jak brzuch ciągle taki sam :/ już się zastanawiam nad jakąś dietką bo może od konkretnych produktów też tak wzdyma no nie licząc słodkości :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Przydałoby się poćwiczyć ale ja leniwa jestem co do tego. W pracy się nałażę więc se myślę że nie jest tak źle ale co z tego jak brzuch ciągle taki sam :/ już się zastanawiam nad jakąś dietką bo może od konkretnych produktów też tak wzdyma no nie licząc słodkości :P
    gluten na pewno wzdyma... i dieta bez glutenowa poprawia persalitykę jelit :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    gluten na pewno wzdyma... i dieta bez glutenowa poprawia persalitykę jelit :)

A ja na śniadanie codziennie wpierdzielam musli z mlekiem :/ co zrobić jak tak lubię łeee...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A ja na śniadanie codziennie wpierdzielam musli z mlekiem :/ co zrobić jak tak lubię łeee...
    no i laktoza też na bok... hehe :)
    człowiek przestał trawić kazeine kiedy przestał być kramiony mlekiem matki tudzież modyfikowanym... jest do niczego nie potrzebna... a w mleku zwykłym w karotniku nie ma wapnia... więc po co pić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem niestety :( ale kurde lubie musli rano zjeść z mlekiem to czym je zastępować?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Wiem niestety :( ale kurde lubie musli rano zjeść z mlekiem to czym je zastępować?
    Mleko kokosowe? I zamiast musli płatki kukurydziane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Mleko kokosowe? I zamiast musli płatki kukurydziane :)

Serio płatki kukurydziane są lepsze? Mówią że musli ma dużo błonnika który jest zdrowy i tak potrzebny to ja teraz nie wiem. Żreć ten błonnik czy nie żreć?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Serio płatki kukurydziane są lepsze? Mówią że musli ma dużo błonnika który jest zdrowy i tak potrzebny to ja teraz nie wiem. Żreć ten błonnik czy nie żreć?
    Błonnik znajdziesz w owocach, pestkach, orzechach itd.. Kukurydziane są lepsze bo nie mają glutenu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera nic nie można jeść :( to co te życie ma przynosić za szczęście? Dzieciaku Ty lepiej się udaj zrobić w końcu bo tyle wyrzeczeń mnie czeka for you że masakiera. Dobra jakoś się postaram to przeboleć ale pestki dyni i żurawinkę muszę musowo więc dodam do kukurydzianych ok Gadi? :P może byk?

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarcie!!!! Moj ulubiony temat :D
    Kukurydza tez nie zdrowa bo to GMO :P musli musli nie rowne, zalezy jaki maja sklad i z czym sie je. Ja wsuwam takie z orzechami i suszonymi owocami z Lidla z jogurtem naturalnym z lyzeczka miodu lub maslanka

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tym zdrowym odżywianiem ja to podziwiam mojego małza on to dietę już lata trzyma prawie żadnych wyrzeczeń prawie bo jestem Ja a ja uwielbiam mc^a
    Więc tak raz na dwa tyg obowiązkowo jakieś mc musi być... no ale ja to i chipsa jem ogólnie słodkości może nie być ale ja lubię tluste:-/ zjem kapustę z boczkiem lubię kanapki z majonezem i różnymi tam dodatkami mój je jedno i to samo piersi szpinak buraki ( bez soli - Ochyda!) Ryż brązowy kasze gotuje ogólnie beztluszczowo a mimo to czuję się jak balon :-/ pamiętam kiedyś moja waga 55 kg i to była stała waga potem zaczęliśmy się starać luteina bromergon castangus jakieś herbatki na plodnosc i przyszło 8 kg ... w tym roku pięknie straciłam ale ćwiczyłam dziennie w domu dupcia super brzuch się wssysnal boki nie wylewaly a teraz znów to samo ...w sumie w 4 miechy straciłam 5 kg powolutku ale chciałam uniknąć efektu jojo
    No i co ... no i dupa ważę 60 kg czyli znów tyje ... :-/

Gadu Tys spec lekarski orientujesz się może dlaczego moje węzły chłonne na szyi reagują na Kwaśne słone na ocet o kiszonkach mogę zapomnieć ogólnie jak coś takiego zjem węzeł powiększa się tak że normalnie prawie go widać i dotknąć mogę byłam kiedyś z tym u lekarza ale nigdy nie trafię bo to jakby nie patrzeć szybko znika 5 min i gotowe więc byłam i tylko mówiłam zajrzal do gardła i powiedział że stan zapalny migdałów i przepisał coś na angine żałosne bo mam to od 14 roku życia ale doktorek nie chciał słuchać

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    zarcie!!!! Moj ulubiony temat :D
    Kukurydza tez nie zdrowa bo to GMO :P musli musli nie rowne, zalezy jaki maja sklad i z czym sie je. Ja wsuwam takie z orzechami i suszonymi owocami z Lidla z jogurtem naturalnym z lyzeczka miodu lub maslanka

Lago kupujemy to samo to takie mieszanki pełno w nich owoców i orzechów że płatków owsianych nawet nie czuć:-P
    Mój to je codziennie na śniadanie ja po płatkach mam zgage :-(

Lago lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z lidla sa najlepsiejsze :D ale mnie mleko wzdyma :( i co ja pocznę biedulka bez musli tera? Co ja mam jeść na śniadanie się pytam? hę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Te z lidla sa najlepsiejsze :D ale mnie mleko wzdyma :( i co ja pocznę biedulka bez musli tera? Co ja mam jeść na śniadanie się pytam? hę?

Oh wiele rzeczy można np serek wiejski to tego orzechy nerkowca ziarna słonecznika serio super :-)
    Albo omleta sobie zrób z jakąś konfiturka jajecznice a Ty pewnie tak na szybko chcesz no to jedynie został serek wiejski z dodatkami:-)

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

owsianke na wodzie na slono,albo najrozniejsze wersje jaglanki, nasiona chia na mleku migdalowym albo kokosowym z owocami, omlety z warzywami, jajka na twardo z salata i szynka:D...mam dalej pisac? hehehhehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja po mleku mam brzucha-balona ale po sercku wiejskim to ja już nie powiem co mam :D

no i raczej wiadomo że na szybko bo w pracy zawsze jem śniadanko i tak na szybko to omlety odpadają i jajca też nie mogę Lago no weź rzuć coś light :P

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ona ja po mleku mam brzucha-balona ale po sercku wiejskim to ja już nie powiem co mam :D

no i raczej wiadomo że na szybko bo w pracy zawsze jem śniadanko i tak na szybko to omlety odpadają i jajca też nie mogę Lago no weź rzuć coś light :P

ale to wszystko jest light i mega zdrowe....a dlaczego nie mozesz jajek? Jak masz wzdecia po mleku i sranie po serku to na bank masz nietolerancje laktozy :D. Wszystko to, co Ci zaproponowalam mozesz przygotowac dzien wczesniej i nie trzeba tego jesc na cieplo. A nasiona chia na sluz dobre i nie takie obrzydliwe jak siemie lniane albo wiesiolek w tabsach :P

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa no i tunczyk, ryby wedzone, avocado z pomidorem i komosa ryzowa :D i to wszystko bez gluta jest :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ale to wszystko jest light i mega zdrowe....a dlaczego nie mozesz jajek? Jak masz wzdecia po mleku i sranie po serku to na bank masz nietolerancje laktozy :D. Wszystko to, co Ci zaproponowalam mozesz przygotowac dzien wczesniej i nie trzeba tego jesc na cieplo. A nasiona chia na sluz dobre i nie takie obrzydliwe jak siemie lniane albo wiesiolek w tabsach :P

Dzięki za szczerość i rozpoznanie :D a ja cholera się z tym męczyłam przez lata i nie wiedziałam o co kaman :D hahaha zawsze po mleku miałam Sr... ale jakoś po tym mniej tłustym nie mam tylko rozdymka ;) a najgorzej to danio łoooo matko musiałabym jeść go na kiblu od razu :D

Lago lubi tę wiadomość

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ