Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Marta dobrze, ze lekaz Cie uspokoil, ale co do emdometriozy to ja bym sie zastanowila, bo toego na USG nie widac. Nie mowie ze ja masz, ale ryzyko kazda z nas ma, bo endometrioza przybiera rozne stopnie i sama sie zastanawiam czy jej nie mam, bo jakis powod dlaczego ciazy nie ma musi byc....

Rzeczywiście jest dalej taka możliwość, ale poczekam jeszcze ze 2 cykle i wtedy trzeba będzie rozszerzyć badania..

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Rzeczywiście jest dalej taka możliwość, ale poczekam jeszcze ze 2 cykle i wtedy trzeba będzie rozszerzyć badania..

no i koniecznie obserwuj jak ci sie te cykle ukladaja, znaczy ile trwaja, jakie intensywne masz miesiaczki, bole malpowe i jak dlugo trwaja. Laparo jest tez dobrym wyjsciembo przy okazji mozna sprawdzic wiele innych rzeczy, ktorych usg nie pokaze, no ale to pociaga za soba ryzyko obnizenia rezewrwy jajnikowej dlatego ja na laparo na razie sie nie decyduje, no chyba ze jakis lekarz stwierdzi ze powinnam

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Miałam dokładnie tak samo, serio.
    Ponoć ćwiczenia fizyczne pomagają w podniesieniu libido. Jeśli nie w domu, to np rower, rolki itp? Ogólnie świeże powietrze :P
    A weekend szykuje się mieszany, bo mamy w planach trochę posiedzieć w domowym zaciszu - wypić winko, pograć w karty itp a w inny dzień mamy w planach pójść do restauracji, na basen.. :P
    Tym bardziej, że jutro jest dzień chłopaka więc spędzimy go aktywnie :) nawet kupiłam prezencik dla mojego - pokrowiec na kierownicę :)

Marteczka ja codziennie spędzam czas aktywnie bo taka praca więc spacer obowiązkowo i świeże powietrze jest na co dzień a tak poza tym może masz jakieś sprawdzone sposoby? O no to widzę weekend pełną parą super! Ja też już dla mojego mam perfumy kupione bo wczoraj szefowa wparowała z całym asortymentem z avonu i kazała sobie wybierać co pasuje bo po promocji więc jak znalazł na prezent hihi ;)

Lago to samo sobie pomyślałam że cholernie długo schodzi to czekanie (staranie się) o maluszka i tak też przygnębiające to :( ech...

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    no i koniecznie obserwuj jak ci sie te cykle ukladaja, znaczy ile trwaja, jakie intensywne masz miesiaczki, bole malpowe i jak dlugo trwaja. Laparo jest tez dobrym wyjsciembo przy okazji mozna sprawdzic wiele innych rzeczy, ktorych usg nie pokaze, no ale to pociaga za soba ryzyko obnizenia rezewrwy jajnikowej dlatego ja na laparo na razie sie nie decyduje, no chyba ze jakis lekarz stwierdzi ze powinnam

No właśnie trzeba będzie. Choć nie ukrywam, boję się tego najgorszego. Dlatego wolę narazie myśleć, że jest ok :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Marteczka ja codziennie spędzam czas aktywnie bo taka praca więc spacer obowiązkowo i świeże powietrze jest na co dzień a tak poza tym może masz jakieś sprawdzone sposoby? O no to widzę weekend pełną parą super! Ja też już dla mojego mam perfumy kupione bo wczoraj szefowa wparowała z całym asortymentem z avonu i kazała sobie wybierać co pasuje bo po promocji więc jak znalazł na prezent hihi ;)

No to jeśli aktywność jest, to już coś. Bo ja nawet tego nie miałam. Non stop przy kompie tylko i na zmianę jakieś programy czy seriale.
    Moim przełomowym momentem była szczera rozmowa z mężulkiem. Dał mi dużo do myślenia. I odwrotnie, ja mu też powiedziałam czego mi brakuje, co bym chciała zmienić. I tak razem teraz się poprawiamy. :)
    Wiem, to takie banalne, że aż śmieszne. Ale na nas podziałało :)

Perfumki zawsze były, są i będą na czasie więc prezent będzie udany. :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago zgadza się co do Sylwi :-D Ogólnie to powiem Ci, że dokładnie takie same uczucia. Taki wyznacznik ile już się czeka..

Marteczka racja,.czasem endometriozy nie "widać" na usg. A myślałam może żeby zrobić sobie badania krwi pod tym kątem? CA125 I HE4. Razem dają dobry obraz jak się sprawy mają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 16:15

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:

Coś w tym jest mnie jako pierwszej już parę lat kierowano na laparoskopie lekarz który robił mi hsg był wręcz oburzony dlaczego mój mnie na to wysłał a nie na laparo , bo mówił że teoretycznie jest to główna z przyczyn niepłodności ( najczęstsza)
    Rozmawiałam z koleżanką 5 lat się starała poszła na stół i endometrioza dziś ma 8 miesięczna córeczkę;-)

Ja niemowie ze ja to mam czy któraś z was ale czasem warto sprawdzić jak wszystko porobione
    Jest taki marker Ca-125 który może a nie musi pomoc wykryć endo
    U mnie w laboratorium kosztuje 24 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 13:09

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki dziewczyny, wezmę to pod uwagę :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim!!

siknęłam dzisiaj i mam 2 kreseczki

dodatkowo: beta 121, a progesteron ponad 40

prawdziwy szok, bo się nie spodziewałam - chyba lwd pomógł - nie brałam w tym cyklu wieśka, odstawiłam inofem i pyknęło

:)

Karolina2787, kozamonia, Gaduaaa, Caro, Gizmo, Marteczka93, Posok82 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zaczęlo się od pozytywnego testu owulacyjnego...

mam 31 lat i tak w sumie to był nas 7-8 cykl bez zabezpieczeń, choć nie zawsze byliśmy razem w płodne

aa...

Maż się pochwalił,że stosował zimne prysznice na jajeczka... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 14:20

Caro lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith Gratuluję z całego serca! Piękna beta dużo zdrówka dla Was <3 Teraz zarażaj wiruskami nasz wątek hihi :)

LILITH.P lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Lilith Gratuluję z całego serca! Piękna beta dużo zdrówka dla Was <3 Teraz zarażaj wiruskami nasz wątek hihi :)

zarażam!! zarażam!!

apsik! apsik!

Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    zarażam!! zarażam!!

apsik! apsik!

A ja łapię i proszę pomóżcie wiruski :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    zarażam!! zarażam!!

apsik! apsik!
    ja też ! ja też chcę wiruski !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!! Lilith ale niespodzianka!! To jest chyba góralski Groszek czy pomyliłam daty co? GRATULUJĘ <3 <3 <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Caro Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:

Ja niemowie ze ja to mam czy któraś z was ale czasem warto sprawdzić jak wszystko porobione
    Jest taki marker Ca-125 który może a nie musi pomoc wykryć endo
    U mnie w laboratorium kosztuje 24 zł

Ona, warto zrobić CA125 wraz z HE4. Ten drugi to taki "nowoczesny" marker. Jak jeden jest podwyższony a drugi nie, to wcale no oznacza endometriozy. Warto zbadać bynajmniej :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro tak wiem i nawet gdy są podwyższone nie koniecznie świadczą o endometriozie- wkoncu to markery nowotworowe
    Konkretnie u mnie na tablicy w przychodni markery nowotworowe - i CA 125 to jajnika
    Caro ja zaniedlugo mam laparoskopie więc nie ma sensu markerów robić przynajmniej dla mnie

Lili ogromne gratki <3

A ja chyba czuje ze moja lutelna nie potrwa zbyt długo... :-/ poprzedni cykl 9 dni teraz mam 4 dzień i cyckow dotknąć nie mogę brzuch mnie Ćmi i zre na potęgę! I to jeszcze co ! Właśnie zjadłam ciasteczka śniadaniowe wysmarowalam je masłem orzechowym i zagryzalam serem brie A co tam mało , więc właśnie kończę jeść zwykle płatki z cukrem i mlekiem ojej :-( pryszcz na Pryszczu
    Jak dostanę @ przed terminem to już będę wiedzieć że mam problemy z drugą faza ...
    Oh Jeju ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 17:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja mam dziś tak samo jak Ty żre i żre i właśnie tylko te puste kalorie czuję się już jak balon aż mi wstyd bo ostatnio sobie mówiłam że mam się zdrowiej odżywiać i ten cykl jakoś mi nie idzie :/ też wysyp na mordzie...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj... u mnie to samo z tym żywieniem...
    moim zdaniem za dużo pokus wszędzie... wchodzisz do sklepu i najgorsze badziewia Cię wołają, wręcz krzyczą weź mnie do koszyka weź !!!! i potem dupa rośnie... rak nakarmiony... pryszcz pryszcza pogania

Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak piszesz Gadi u mnie niestety brzuchal rośnie bo jakby w tyłek poszło to bym się nawet ucieszyła ;) ale gdzie tam balon się robi O

Marteczka93 lubi tę wiadomość

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ