X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Możecie mi powiedzieć jak to jest, że na dwóch termometrach wychodziły mi dzisiaj dwie różne temperatury? Już jestem cała głupia, a wkładam je w tę samą dziurę ;)
    hahahahah hahaha dobre !!!
    nie próbowałam nigdy dwoma więc Ci nie powiem..
    a wkładałaś oba jednocześnie? ^_^ hahaha

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahahahah hahaha dobre !!!
    nie próbowałam nigdy dwoma więc Ci nie powiem..
    a wkładałaś oba jednocześnie? ^_^ hahaha
    Niee :D aż taki perwers nie jestem :D

Autentycznie mam jeden owulacyjny i tam mi wyszło ok 36,85 a na normalnym 37,0...
    Zazwyczaj mierzę tym normalnym, bo mam wrażenie, że ten owulacyjny właśnie mi wancki ciśnie :/

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Niee :D aż taki perwers nie jestem :D

Autentycznie mam jeden owulacyjny i tam mi wyszło ok 36,85 a na normalnym 37,0...
    Zazwyczaj mierzę tym normalnym, bo mam wrażenie, że ten owulacyjny właśnie mi wancki ciśnie :/
    no kurde teraz pewnie nie da się logicznie tego wytłumaczyć...
    ale zdecyduj się na jeden i mierz tylko jednym, wtedy obojętnie który ma jaką czułość temp zawsze bedzie na nim wszytsko widoczne na wykresie

kozamonia lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski *.*

tempka u mnie dziś niżej jak wczoraj więc to nie na owu ;)
    czekam dalej ehehe
    test wczorajszy znowu taki ciemny.. nie wiem co to jest grane.. strasznie ciężko mi ustalić czy któryś jest pozytywny... dziś testuje dalej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Gadi jak nie wiesz który wziąć za pozytyw to weź wszystkie :D hehe

U mnie dziś znów paskudna pogoda wieje i pada beznadzieja. Co do mojego wykresu to tak samo jak pogoda jest beznadziejny w tym cyklu :/ poza tym strasznie boli mnie pod pachami jakbym czegoś się nadźwigała ale nic takiego nie miało miejsca. Ból piersi jak co miesiąc przed @ ale pachy to już inna sprawa boję się czy mnie jakieś choróbsko nie dopada. Węzły chłonne? Gadi coś na ten temat? :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hejka :)

Gadi jak nie wiesz który wziąć za pozytyw to weź wszystkie :D hehe

U mnie dziś znów paskudna pogoda wieje i pada beznadzieja. Co do mojego wykresu to tak samo jak pogoda jest beznadziejny w tym cyklu :/ poza tym strasznie boli mnie pod pachami jakbym czegoś się nadźwigała ale nic takiego nie miało miejsca. Ból piersi jak co miesiąc przed @ ale pachy to już inna sprawa boję się czy mnie jakieś choróbsko nie dopada. Węzły chłonne? Gadi coś na ten temat? :P
    pamiętam 2 lata temu taką historię.. siedzę u dobrej kolezanki na kawie... i Ona mi opowiada ze ją strasznie bolą pachy.. a ze Hashimotka.. no to wiadomo... wszytsko zwalamy na hashi... no ale po chwili dodaje ze okres jej się spóźnia... długo ja namawiałam na test... na drugi dzień do mnie dzwoni i mówi : są dwie kreski... (nie starali się nawet ) hihihih to tak na miły początek dnia :)

Karolina2787, zapachmalin, Posok82 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucę Wam znowu moje testy.. a co tam :P co dwie głowy to nie jedna :) może któraś z Was coś zasugeruje... bo ja jestem cała głupia od tych testów w tym cyklu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d45c39042bd6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e170d9436e91.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62cc01231be6.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    pamiętam 2 lata temu taką historię.. siedzę u dobrej kolezanki na kawie... i Ona mi opowiada ze ją strasznie bolą pachy.. a ze Hashimotka.. no to wiadomo... wszytsko zwalamy na hashi... no ale po chwili dodaje ze okres jej się spóźnia... długo ja namawiałam na test... na drugi dzień do mnie dzwoni i mówi : są dwie kreski... (nie starali się nawet ) hihihih to tak na miły początek dnia :)

Jeju oby u mnie też to było spowodowane tym samym :) chyba bym ześwirowała ze szczęścia. Dzięki Gadi za ten rzut bananem bo przydał się :) <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Samara Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo :)

Ja po wizycie. Wszystko ok. Serduszko bije i ciąża wyliczona co do dnia tak jak OVF policzył.

U mnie też pogoda skłania raczej do pozostania pod kołdrą. Dziś przeprosiłam się z czapką, bo głowę wiatr chce urwać.

Karolina2787, Gaduaaa, kozamonia, Marteczka93 lubią tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi wybacz że się powtarzam ale serio 6 pozytywów tu widzę :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Helo :)

Ja po wizycie. Wszystko ok. Serduszko bije i ciąża wyliczona co do dnia tak jak OVF policzył.

U mnie też pogoda skłania raczej do pozostania pod kołdrą. Dziś przeprosiłam się z czapką, bo głowę wiatr chce urwać.
    bardzo dobre wieści z rana ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara super! :D bardzo się cieszymy.

Wracając do pogody to chyba też czapę jutro wyciągnę bo tak jak mówisz łeb urywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Gadu według mnie przed ostatni pozytyw :-)

Ja dziś zaczynam 1 dc :-) oh życie... drugi miesiąc z owu jak lutealna trwa bite 9 dni...
    12 października mam gina więc poproszę o monitoring chociaż nie to za szybko... masakra

Samara bardzo się cieszę że u Ciebie wszystko ok :-)

Karolina u mnie podobnie tak szpetna pogoda że szczerze nawet do pracy nie chodzę już 3 dzień bo mi się nie chce ...
    Podjęłam decyzję z mężem że po laparoskopi zmieniam pracę... Idę gdziekolwiek byle nie u siebie i nie z nim haha nie to że z nim pracuje tylko to że nie ma tego bodzca że trzeba ! A trzeba wiadomo;-)
    On nie lepszy w sumie też kima ale od jutra mu się zaczną nocki
    Jedyne co to zero bólu brzucha nic a nic a nic chyba że dopiero się zacznie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a ja tam książkowo 7dpo widzę spadek oo ! No to niech te pachy bolą!!!

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Tak rzadko tu ostatnio wchodzę, ale myślę że tak zostanie dalej. Zaczął się ostatni rok na studiach, więc sporo pracy mnie czeka. I wgl jakoś czas mi teraz tak szybko leci, że nie mam zbytnio nawet tu kiedy zajrzeć.
    Ale wasze wykresy na tablicy obczajam codziennie :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wrzucę Wam znowu moje testy.. a co tam :P co dwie głowy to nie jedna :) może któraś z Was coś zasugeruje... bo ja jestem cała głupia od tych testów w tym cyklu

moim skromnym zdaniem też wszystkie pozytywne, tym bardzij biorac pod uwagę fakt , że w rzeczywistości są pewnie wyraźniejsze kreski jak na zdjęciu. Już to pisałam w jakiś wątku, ale u mnie przy monitorowanym cyklu owulacja 14 dc a skok temperatury dopiero 18 dc, więc z tą temperaturą to tak na dwa razy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 09:25

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Karolina a ja tam książkowo 7dpo widzę spadek oo ! No to niech te pachy bolą!!!

Ona tak bardzo bym chciała żeby to coś znaczyło a nie tylko że tak wyszło :/ Z całego serca pragnę żeby w końcu i mnie się udało <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago Lago wywoluje Cie! Wiem ze mam nie pisać na ten temat i że nie chcesz nic słyszeć ale czy Ciebie przypadkiem w pachach też nie boli ? Ogólnie uważam dziewczyny że trzeba przerwać że malpowe
    Karolinko- wiedz że coś się dzieje !! :-)
    Nadzieja musi być:-)

Karolina2787, Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Gaduaaa wrote:

moim skromnym zdaniem też wszystkie pozytywne, tym bardzij biorac pod uwagę fakt , że w rzeczywistości są pewnie wyraźniejsze kreski jak na zdjęciu. Już to pisałam w jakiś wątku, ale u mnie przy monitorowanym cyklu owulacja 14 dc a skok temperatury dopiero 18 dc, więc z tą temperaturą to tak na dwa razy...
    tak to prawda że w rzeczywistości są wyraźniejsze...
    kurcze dziwi mnie że te testy tyle dni takie są...
    a na skok poczekamy :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam powiem, że nie pierwszy raz w ostatnim czasie słysze że owulacją potwierdzona monitoringiem wkazuje na późniejszy skok temp.. już po owulacji... że skok jest tylko potwierdzeniem że owulacja się odbyła i że zaczął działać progesteron... także kurcze.. no chyba to wszystko co robię jest czysto hipotetyczne...
    wrr nie wiem kiedy się uda.. ale jakoś po tej stracie mam jeszcze większe parcie niż przed... czekam na rainbow baby

‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ