X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale Wam powiem, że nie pierwszy raz w ostatnim czasie słysze że owulacją potwierdzona monitoringiem wkazuje na późniejszy skok temp.. już po owulacji... że skok jest tylko potwierdzeniem że owulacja się odbyła i że zaczął działać progesteron... także kurcze.. no chyba to wszystko co robię jest czysto hipotetyczne...
    wrr nie wiem kiedy się uda.. ale jakoś po tej stracie mam jeszcze większe parcie niż przed... czekam na rainbow baby
    W tym misiącu też mam monitoring więc zobaczę czu tempka też tak późno skoczy. To chyba sprawa indywidualna, bo u niektórych temperatura może skoczyć przed owulacją kilka dni, u innych po. Słyszałam od lekarza też, że właśnie spadek jednodniowy temperatury jest typowy dla owulacji....Dlatego staraj się każdego dnia ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejdziewczyny . U mnie temperatura bez zmian. Ale nie wierzę zbytnio w to by to wskazywało na grocha. To by był chyba jakis cud

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hejdziewczyny . U mnie temperatura bez zmian. Ale nie wierzę zbytnio w to by to wskazywało na grocha. To by był chyba jakis cud

trzeba myśleć pozytywnie, temperaturę masz wysoką, a cykle iludniowe? Widzę, że w drugiej fazie u Ciebie jak i u mnie ból jajników, co Twój ginekolog na te bóle mówił?

rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    trzeba myśleć pozytywnie, temperaturę masz wysoką, a cykle iludniowe? Widzę, że w drugiej fazie u Ciebie jak i u mnie ból jajników, co Twój ginekolog na te bóle mówił?

27dniowe. W tym cyklu tak mam z jajnikami wczesniej mialam ale nie tak długo i nic mi ginekolog szczególnego na ten temat nie powiedział tylko że tak czasami jest bo u mnie nic nie widzi niepokojąceiwona jajnikach wiec jest ok.

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli siedzisz na szpilkach:) jutro może powtórz test... przytulanie było w dobrym dniu, bo nawet lekki spadek temp widać, więc wszystko co było w Waszej mocy zrobione :)

mnie też jajniki często bolą w drugiej fazie i martwię się trochę, bo to od kąd się zaczęliśmy starać, wcześniej nie

rg50skjo5rku753a.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi Twój wykres to też tory pod pendolino. Gdyby @ miała nadejść jutro to dziś miałabyś już spadek.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam pytanie
    Mam jeszcze CLO a to ostatni cykl przed laparoskopia, może lykac?
    Co o tym myślicie? Raczej nie powinno zaszkodzić ... niewiem już sama tempka ble ble jaka była właściwie to nie różniła się niczym o tej z pierwszej fazy ...

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Laski mam pytanie
    Mam jeszcze CLO a to ostatni cykl przed laparoskopia, może lykac?
    Co o tym myślicie? Raczej nie powinno zaszkodzić ... niewiem już sama tempka ble ble jaka była właściwie to nie różniła się niczym o tej z pierwszej fazy ...
    Jak masz możliwość to przedzwoń do swojego gina i zapytaj się co o tym myśli. Ja bym nie brała takich leków bez kontroli lekarza.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia de facto jak pomyślę o tym to hmm brałam 5 miesięcy Clo przy czym miałam tylko jedno badanie USG czy reaguje na te leki i na tym koniec, więc jakoby kontroli lekarza też nie było

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Monia de facto jak pomyślę o tym to hmm brałam 5 miesięcy Clo przy czym miałam tylko jedno badanie USG czy reaguje na te leki i na tym koniec, więc jakoby kontroli lekarza też nie było
    Chyba, że tak.
    Bo ja dostałam clo i lamettę, ale musiałabym być minimum 2 razy na monitoringu, żeby sprawdzać co się tam dzieje i dostać zastrzyk.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Jak masz możliwość to przedzwoń do swojego gina i zapytaj się co o tym myśli. Ja bym nie brała takich leków bez kontroli lekarza.
    masz piękny wykres kiedy testujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Judi Twój wykres to też tory pod pendolino. Gdyby @ miała nadejść jutro to dziś miałabyś już spadek.
    a kochana dzięki z wsparcie,natomiast kochana @ mam dostać w sobote zobaczymy jak dalej się to rozwinię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:28

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    masz piękny wykres kiedy testujesz?
    Może jutro :) dzisiaj mam w planach zakupy w Rossmannie, więc mam możliwość kupić test 10.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Samara Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia, faktycznie piękny wzorowy wykres. Nie może być inaczej niż zielono ;)

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Kozamonia, faktycznie piękny wzorowy wykres. Nie może być inaczej niż zielono ;)
    Oby tak było! :)

Generalnie nie czuję się jakoś specjalnie ciążowo, tylko ciągle mnie coś w jajnikach kłuje. A znowu sutki zaczynają boleć jak zawsze przed @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 13:26

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia testy na jutro ready?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie bylo jakiegoś super wzrostu tempki,a owu kiedyś tam była :D z tymi wykresami to też różnie bywa dziewczyny.

Monia kciuki za 2 kreski jutro :-)
    W rossmanie teraz promocja na tusze do rzęs, kredki i eyelinery -49 % :-)

3500 g 54 cm <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Kozamonia testy na jutro ready?
    Ready! :)

I tusze do rzęs w promocji też kupione :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ready! :)

I tusze do rzęs w promocji też kupione :)

Powodzenia :)

kozamonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie spadek o 1kreskę.

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ