X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 dzięki!

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro gratuluję!!!

To teraz dziewczyny zielona fala :)

Caro lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka :P witam Was "nowe" dziewoje :D Abby, Deseo.
    Jak ja się cieszę ze wątek nie umiera i jeszcze raczy ktos tu zajrzeć, odezwac sie.

Posoku :-* jak milusio ze wrocilas
    Judi odpocznij i wracaj spowrotem. Albo lepiej wcale Nas nie opuszczaj tylko wylewaj Nam tu swoja zlosc i beznadziejne odczucia. W kupie zawsze razniej :)

Malina gdzies mi tu przemknela...? Ty laska to ze nie mam czasu siedziec na priv to nie znaczy ze zapomniałam o Tobie :P :-* ( to nie buziak z języczkiem)

Wciąż nie wierze ze Caro sie sie udalo. A jednak na sama myśl o tym, dziobal nadal mi sie cieszy.

A ja w koncu sie jakos w domu ogarnelam i chyba czas notatki porządkować :/ ale ja tu ciagle zaglądam i czuwam ;)

zapachmalin, Posok82 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Jak ja się cieszę ze wątek nie umiera i jeszcze raczy ktos tu zajrzeć, odezwac sie.

Judi odpocznij i wracaj spowrotem. Albo lepiej wcale Nas nie opuszczaj tylko wylewaj Nam tu swoja zlosc i beznadziejne odczucia. W kupie zawsze razniej :)

Malina gdzies mi tu przemknela...? Ty laska to ze nie mam czasu siedziec na priv to nie znaczy ze zapomniałam o Tobie :P :-* ( to nie buziak z języczkiem)

Wciąż nie wierze ze Caro sie sie udalo. A jednak na sama myśl o tym, dziobal nadal mi sie cieszy.

A ja w koncu sie jakos w domu ogarnelam i chyba czas notatki porządkować :/ ale ja tu ciagle zaglądam i czuwam ;)
    a ja na fb sie dobijam hahaha

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, witam :) wątek idealny pod jesienne melancholie ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Jestem Kochana jestem i rozumiem nie ma problemu przecież. ;) u mnie @ pełną gębą tak mnie bolą jajca że zwariować można. :/ no a poza tym nic ciekawego raczej. ;)

• Caro Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wróciłam do domu.
    Dzień pełen wrażeń. Dziękuję Wam Dziewczyny za wszystkie miłe słowa <3 Mam chyba "derzawi" hehe. No tym razem musi się udać! Ale że spokojem czekam na jutrzejsze wyniki bety i powtórkę. Od razu zapodałam Dupka no bo jak to życie lubi platac figle, akurat w tym cyklu (tak tak Malina ;-) ) narzekałam jak cholera i naprawdę, naprawdę! nie miałam nadziei to też odpuściłam tego Dupka od 16dc. Hehe.

Wiruski Wam roześle i Tobie Malinka takie wedle życzenia ale to po powtórzonej becie.

Gizmo ja też niedowierzam..

A co do Małża, bo to radość na odległość, bo oczywiście go nie ma, wraca w sobotę. Zaskoczony, szczęśliwy. Powiedział tylko że ma "nadzieje" że od teraz będę płakać tylko ze szczęścia.. Heh.

Witam na naszym wątku nowe Dziewczyny!
    Tu jest naprawdę zacne grono ;-)

zapachmalin, Gizmo, Marteczka93, Posok82 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie.
    Rozmawiałam dzisiaj z mamą i siostrą wyżaliłam się im pocieszyły mnie rwónież. a Siostra powiedziała 'dajcie sobie czas do końca roku jęsli nadal się nie uda wtedy szukajcie pomocy u specjalistów profesorów,ale ja wierze że się uda' mam aa matomiast mama z uśmiechem powiedziała że następnym razem czyli teraz się uda i urodzi się w lipcu w moje urodziny" podniosły mnie kobietki na duchu.
    Po moim widze tą bezradnośc,to żę nie możę patrzeć jak co miesią c płacze że też jest mu ciężko.
    podjełam decyzje że w tym cyklu pojade do lekarki na monitoring bo jej słowa też były takie zeby się nie załamywać jak się nie uda i żę chce mnie widzięć w nastepnym cyk.lu jak się nie uda. ostatni cykl ze wszystkimi lekami z monitoringiem potem robie pauzę.

Myśle czy nie dokupić sobie wiesiołka i brać czy to można brać z bromecorn i clo czy któraś może wie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 19:51

_Abby_, Posok82 lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu niedługo zmieni suwaczek! :) I nie będzie czekamy na maluszka tylko jestem już w... :D <3
    Spokojnie Kochana czekaj a my razem z Tobą! ;) Jutro robisz betę a potem kiedy? Po 48h?

Czekam na obiecane wiruski w takim razie na spokojnie i będę się przypominać jak coś :D
    Cholera ale mi humor poprawiłaś tą wiadomością! ^_^ Teraz czas na pozostałe, po kolei :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszce chciałam dodać że mój mnie zabiera w góry na skoki w styczniu w ramach odstresowania się lub by miło możę już w trójkę(czego bardzo bym pragneła) spędzić czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi ja bym się wiesiołka nie bała. I spokojnie bym brała :) on mi robi cuda ze sluzem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Judi ja bym się wiesiołka nie bała. I spokojnie bym brała :) on mi robi cuda ze sluzem ;)
    go się bierze rano czy obojętna jest pora dnia?
    mogę go wziąć sobie od 3dc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    go się bierze rano czy obojętna jest pora dnia?
    mogę go wziąć sobie od 3dc?
    Jego się bierze bardzo dużo. Ja mam firmy gal bo jest tani i biorę 3x dziennie po 2 kapsułki ;)

I spokojnie możesz od 3dc i do owu bierzesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:27

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro ogromne gratulacje! <3

Caro lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoję Dziewczyny pod labo, czekam aż otworzą, denerwuje się, piersi mnie przestały boleć, strach mnie paraliżuje..

Nie wiem też czy wiecie, ale minutę po północy przyszła na świat Basieńka od Sylwii <3

Karolina2787 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Caro tylko spokojnie :-* wdech i wydech. Mam nadzieje ze od razu dasz znać o wyniku bety :)
    No kurde jak tylko Ciebie tu widzę to od razu się śmieję a raczej cieszę ze Ci się udalo. I myślę " kurde no a tak panikowala ze męża nie bylo. Wariatka :D "

O Sylwii tez przed chwilka doczytalam na belly. ;) Basia drobniutka kruszynka niczym mamusia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się z samego rana ;-)

Właśnie dziewczyny z tym wiesiołkiem ile go brać? Mam go już dość dawno kupiłam ale nie lykalam bo kupiłam concencive, ogólnie u mnie susza....

Byłam rano w lab oddać na zapłacone a nie dostarczone Fsh i przy okazji odebrałam wynik jeden tarczycowe

Gadulko do Ciebie mój wynik anty TPO 0.4 norma 0- 9
    Więc hashi nie ma ...
    Oczywiście standard norma przy dolnej granicy, samopoczucie jak było tak jest włosy lecą- nic mi się nie zgadza
    Czekam dziś będą anty Tg

Witam nowe dziewczyny:-) :-)

Posok kurcze to ja w następne lato nad morze jadę haha
    Albo w góry:-)

Caro a co z tym dupkiem musiałaś? Można tak ? Jak potem z odstawieniem ? Lekarz pewnie zadecyduje...

Karolinka melduj się co tam z tym wykres em jaka tempka dziś, powinien być testing...

Laski z tym odpuszczaniem, nim to zrobicie zróbcie podstawowe badania siebie i małza bo być może problem nie jest w psychice a w hormonach ...
    ja żałuję odpuściłam dosłownie nie badalam nic nie brałam żywioł nie myślałam był taki czas że nawet nie wiedziałam kiedy @ ma przyjść do sklepu normalnie na zapas podpaski tampony ogólnie był taki czas może z dwa lata że kompletnie o tym nie myślałam.... i żałuję bo dziś wiem ze jest COŚ nie tak a czas leci !!

Caro przypomnij mi gdzie Ty w tych górach byłaś może pójdę Twoimi śladami :-)

Posok82 lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki:

Beta 107,5 <3
    Progesteron 22,5

Ale, pojawił się problem inny:

Żelazo 23 (50-160)
    RBC 3,79 (4,00-5,00)
    HGB 10,8 (12,00-16,00)
    HCT 31,8 (36,00-47,00)

Oszaleje zaraz. Będę dzisiaj dzwonić od razu do gina i umowie się na jak najszybszą wizytę.

Ona ja byłam w Karpaczu hehe, pensjonat Arnika, pokój nr 11 ;-)
    A co do Dupka, to w lipcu miałam miałam cb, beta nie rosła, i wynik Dupka był wtedy bardzo niski. Dlatego też go brałam od razu po owu. Ten cykl odpuściłam bo nie widziałam szans..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta ładna uf :)
    A te skróty co oznaczają?

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro <3 no w koncu porzadna beta na początek.

Marta te skróty to z morfologi.
    RBC czerwone krwinki
    HGB hemoglobina
    HCT hematokryt

:P

Caro jest ok. Niskie wartości tych parametrow sa objawem ciąży. To znak ze cos się dziać zaczelo na dobre :)

Kurde zle napisałam. Niskie wartości świadczą o niedokrwistosci/anemii. Ale bardzo często występuje ona w okresie ciąży. O tak to miało brzmieć. Troszkę ladniej i mniej strasznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 08:09

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ