X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi98 wrote:
    I nie byłam tylko u jednego lekarza tylko u kilku i nawet już w lepszej klinice i też nie znają przyczyny.

Ehh.. No faktycznie trudna sprawa. No ale raz Wam się udało, więc organizm coś próbuje zaskoczyć. Zostań z Nami, rozgość się, czas jakoś inaczej wtedy płynie.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:57

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki - na pewno się przydadzą ^_^

Witaj emi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 14:08

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry :)

Caro wymarzłam na tym basenie masakrycznie !! Jak wychodziliśmy z wody to tak byłam wyziębiona że pierwsze co to prułam żeby się ubrać i zapomniałam się spłukać po tej chlorowanej wodzie. Jak wróciliśmy do domu to pierwsze poszłam pod prysznic, bo nie mogłam wytrzymać, byłam taka sucha i tak śmierdziałam. Fabian za to po basenie całą drogę do domu kaszlał. Nie idę więcej do irlandzkiego aqua parku. Mamy tutaj taki pobliski, ale właśnie też jest zawsze zimna woda, więc zdecydowaliśmy że może gdzieś dalej się uda, jechaliśmy prawie 2 godz i to samo. Nie ma co więcej próbować.

Emi mam nadzieję , że zaklimatyzujesz sie u Nas. Prędzej czy później na pewno Wam się uda :) Zobaczysz

Padłam wczoraj jak kawka, ale przyznam szczerze, że przydał mi się taki dzień. Moja temperatura jest dziwnie płaska, jeszcze takiej nie miałam, nie wiem o co chodzi. Ale na mój nos to coś nie tak znowu jest. Oby tylko owu przyszła w normalnym terminie bo nie zniosę kolejnego prawie 40dniowego cyklu.

Miłego dnia Wam wszystkim życzę , mam nadzieję że ciężaróweczki Nasze wszystkie mają się dobrze, a starające bzykają ile wlezie i każda ma dobry humor i jest pełna nadziei.

ladybag, Posok82 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Byle byście się po tym basenie nie pochorowali ;/

Ehh... za oknem brzydko, że najchętniej to by się człowiek z łóżka nie ruszał, choć nie jestem typem że cały dzień będę leniuchować, nie usiedzę na dupie

Ojj chyba używają bo tak tu tak cicho i pusto :) ale dobrze, dobrze, byle przyniosły ze sobą dobre wieści :)

no kurde żeby faktycznie choróbsko nie przyszło..
    ja mam ochotę zaaplikować sobie lactovaginal profilaktycznie po tym basenie :)

• Caro Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh, intensywny weekend za mną. Małż na chwilę wrócił i to dosłownie. Już się normalnie nie mogę doczekać, aż w końcu skończy tą głupią inwestycje i zawita do domu już tak normalnie.. Właściwie teraz zaczyna się 12 tydzień jego jeżdżenia i wracania w sobotę po południu, a wyjezdzania w niedzielę w nocy. Masakra... Udało nam się w końcu kupić samochód dla moich rodziców, bo to baaardzo wymagający ludzie, a to stary rocznik, a to kolor, a to przebieg.. O masakra. W końcu się dokonało i mają co chcieli :-D

Muszę się kurde umówić do dentysty. Martwi mnie moja ciągle dająca o sobie znać 8 i pewien ubytek. Nienawidzę dentysty! Aaaaaa :-/

Gaduaaa Eee Boże to co to za basen, że woda zimna i na nim zimno? Eh no faktycznie żebyście się tylko nie pochorowali.. Szkoda zresztą, że tak jest bo w takie jesienne i zimowe dni to jest jednak fajny sposób na spędzenie czasu.

Cisza tu w ogóle spokój, gdzie wszyscy się pochowali?

Gaduaaa lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Caro Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J U D I a u Ciebie co??? Kiedy jakiś test?? :-D :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    J U D I a u Ciebie co??? Kiedy jakiś test?? :-D :-D
    u mnie nuda czekam tak naparwdę za@.
    Testa nie robie bo nie widzę takiej potrzeby wszystkie gwiazdy na niebie wskazują że rprzyjdzie
    Dostałam jakies dziwne plemienia znowu miesiąc temu też tak bylo.
    Nie jest to kolor czerwony rozowy, jest to koloru beż albo leciutki brąz także ten wykres to o ścianę rzucić.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ohh, intensywny weekend za mną. Małż na chwilę wrócił i to dosłownie. Już się normalnie nie mogę doczekać, aż w końcu skończy tą głupią inwestycje i zawita do domu już tak normalnie.. Właściwie teraz zaczyna się 12 tydzień jego jeżdżenia i wracania w sobotę po południu, a wyjezdzania w niedzielę w nocy. Masakra... Udało nam się w końcu kupić samochód dla moich rodziców, bo to baaardzo wymagający ludzie, a to stary rocznik, a to kolor, a to przebieg.. O masakra. W końcu się dokonało i mają co chcieli :-D

Muszę się kurde umówić do dentysty. Martwi mnie moja ciągle dająca o sobie znać 8 i pewien ubytek. Nienawidzę dentysty! Aaaaaa :-/

Gaduaaa Eee Boże to co to za basen, że woda zimna i na nim zimno? Eh no faktycznie żebyście się tylko nie pochorowali.. Szkoda zresztą, że tak jest bo w takie jesienne i zimowe dni to jest jednak fajny sposób na spędzenie czasu.

Cisza tu w ogóle spokój, gdzie wszyscy się pochowali?
    a ile jeszcze mu zostało do zakończenia inwestycji ?
    Lipa takie życie gdzie mąż w delegacji pracuje.. przerabiałam to 4 lata, nie chciałabym do tego już nigdy wrócić.
    A idź z tym basenem masakra, gardło mnie boli..
    Kto lubi dentystę? hehehe

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    u mnie kiepski wykres więc brak humoru i mega nudy.. także nawet nie ma co pisać heh

kupiłam bilety na Komunię dla rodziców.. ale czy przyjadą? :( nie wiem...

Karolina co u Ciebie ? myślę o Tobie ! odezwij się

• Caro Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ile jeszcze mu zostało do zakończenia inwestycji ?
    Lipa takie życie gdzie mąż w delegacji pracuje.. przerabiałam to 4 lata, nie chciałabym do tego już nigdy wrócić.
    A idź z tym basenem masakra, gardło mnie boli..
    Kto lubi dentystę? hehehe

Noo sam nie potrafi określić, zależy od pogody hehe. Mówił, że do końca listopada napewno.. Ciężko, zwłaszcza, że teraz potrzebuje go podwójnie.. A pogoda też pozostawia wiele do życzenia także ten, heh, listopad nie nastraja pozytywnie.
    Łeee Panie, żebyś się nie rozchorowała tylko..

Judi no co Ty? Hehe.. A tak pięknie to wygląda. No tak wykres oszukuje..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Caro lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i co? i się zaczyna.. łeb mi pęka... na oczy ledwo widzę.. gardło drapie i z nosa zaczyna lecieć.. brawo Ja ! brawo basen!! FUCK

• ladybag Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ohh, intensywny weekend za mną. Małż na chwilę wrócił i to dosłownie. Już się normalnie nie mogę doczekać, aż w końcu skończy tą głupią inwestycje i zawita do domu już tak normalnie..

Ciężkie są takie rozłąki, ja z moim jak 1 dzień się nie widzę to już jestem "chora" :P
    Oby pogoda dopisała i mogli sprawnie zakończyć inwestycje by pobyć z Wami trochę w domku :)

Gaduaaa no to pięknie Cię wzięło :/ Nie wiem na ile możesz sobie pozwolić na siedzenie w domu, ale ja w zeszłym miesiącu po tygodniu siedzenia w domu i masy miksturek domowej roboty wyszłam na ludzi :D ;)

Ja dziś też mam jakiś taki ponury dzień.. Pogoda nie nastraja. Poszłam dziś zrobić progesteron, w środę powtórka.
    Mój wykres też oszukuje - pokazuje mi owulację w 13 dc a wtedy już przecież było "po zawodach" bo pęcherzyk już nie było na usg widać..
    A jeszcze moja temperatura z wczoraj i z dzisiaj pozostawia wiele do życzenia. Chyba nie powinnam brać jej pod uwagę.
    Wczoraj obudziłam się w nocy, bo chciało mi się siusiu.. cimno nie wiadomo która godzina - w związku z tym mierzeniem temp nie chciałam wstawać.. Wytrzymać wytrzymałam do budzika, ale walałam się z boku na bok - to jakie to nieprzerwane spanie?
    Dziś tak samo.. też mi się chciało siku, ale było po 4 i nie szło wytrzymać musiałam wstać :/ potem o 5 się obudziłam i do tej 6 walałam się po łóżku :/

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dziewczyny wiecie ile bym dała żeby mój wykres okazał się magicznym ale to niestety mało realne

Co wam powiem to powiem że śluz na wkładce jest żółty nito bezowy
    Ale mam też bole okresowe i dzisiaj strasznie daje mi znać o sobie lewy jajnik kucia takie że aż przyciskałam sobie brzuch w tym miejscu.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:58

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki calanthe oby tak było :)
    calanthe wrote:
    Judi są kobiety, ktorym bóle takie jak Twoje zwiastuja dobre nowiny :) nadal trzymam za Ciebie kciuki mocno! :)

Dokładnie, ja przy obu ciążach miałam tzw. bóle miesiączkowe - tym bardziej byłam zaskoczona pozytywnym testem. A przy pierwszej dodatkowo miałam jeszcze odrobinę plamienia (być może implantacyjne) - byłam w szoku bo do okresu jeszcze brakowało, ale że u mnie zazwyczaj okres rozpoczyna się takim delikatnym jednio/pół dniowym plamieniem to już w ogóle straciłam nadzieję i tylko czekałam na @.. ależ była potem niespodzianka ^_^ ;)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Co u Was dobrego? :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ