"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam zagwozdkę.. no męczyło mnie to i zastanawiało - spać mi nie dawało
Badałam progesteron w 8dc, potem byłam u gina i pytałam kiedy następne badanie zrobić (w jakim momencie cyklu) by zobaczyć czy wszystko ok.
Powiedziała, że mam sobie policzyć 7 dni wstecz od okresu i wtedy zbadać, ale na wszelkich stronach czytałam, że to 7 dni to powinno się liczyć od owulacji?
A ja teraz nie wiem kiedy była ta owu bo, testy swoje, badanie usg swoje, na ovufriend kilka razy mi się termin owulacji zmieniał, a w apce w telefonie też zupełnie inny dzień pokazuje - i teraz nie wiem jak to z tymi dniami jest - kiedy zrobić badanie najlepiej? -
ladybag wrote:Dziewczyny mam zagwozdkę.. no męczyło mnie to i zastanawiało - spać mi nie dawało
Badałam progesteron w 8dc, potem byłam u gina i pytałam kiedy następne badanie zrobić (w jakim momencie cyklu) by zobaczyć czy wszystko ok.
Powiedziała, że mam sobie policzyć 7 dni wstecz od okresu i wtedy zbadać, ale na wszelkich stronach czytałam, że to 7 dni to powinno się liczyć od owulacji?
A ja teraz nie wiem kiedy była ta owu bo, testy swoje, badanie usg swoje, na ovufriend kilka razy mi się termin owulacji zmieniał, a w apce w telefonie też zupełnie inny dzień pokazuje - i teraz nie wiem jak to z tymi dniami jest - kiedy zrobić badanie najlepiej?
tak czy inaczej najlepiej 7dpo...Fabian Cyprian Tymuś -
Dzień dobry piątkowko
jutro busy dzień.. bo jedziemy z Fabim do ortodonty.. i chcemy przy okazji aqua park zaliczyć
a mój termometr coś się zaczarował ... temp płaska.... codziennie ta sama.. coś mi sie wydaje że coś się pokiełbasiło...Fabian Cyprian Tymuś -
U mnie dzisiaj spadek na łeb na szyję, po przebudzeniu się już mnie zaczynał brzuch boleć także dzisiaj, max jutro przywitam @. Znowu na weekend
14 listopada idziemy na wizytę do nowej kliniki, jesteśmy nastawieni na konkretne działanie. Ciekawe co tam się dowiemy. -
kozamonia wrote:U mnie dzisiaj spadek na łeb na szyję, po przebudzeniu się już mnie zaczynał brzuch boleć także dzisiaj, max jutro przywitam @. Znowu na weekend
14 listopada idziemy na wizytę do nowej kliniki, jesteśmy nastawieni na konkretne działanie. Ciekawe co tam się dowiemy.kozamonia lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
calanthe wrote:mnie gin kazał zrobić w 7dp owulacji wtedy jest ponoć największe stężenie, ale tak jak pisze Gadu powinien być zrobiony trzy razy żeby wynik był miarodajny
kozamonia fajnie, szybciutki termin wizyty macie, przyznam szczerze że samą mnie ciekawi co Wam powiedzą
tak a propos te małpy zawsze przychodzą nie w porę ;/
Gaduuu udanej zabawy w aqua
Caro nie stosowaliśmy żadnego z podanych przez Ciebie. Nawet mi nigdy do głowy nie przyszło żeby je stosować, tym bardziej że nie szperałam info na ten temat. Nie szukałam, bo nie zdawaliśmy sobie sprawy (dopóki mój się nie poszedł przebadać) gdzie leży problem.
Salfazin widzę suplement diety, ale Flegamina?? Hmm... czyli jestem z tego całkiem zielona i że tak zapytam - czy coś to w ogóle daje?Fabian Cyprian Tymuś -
calanthe wrote:Podstawowe.
ladybag pewnie chodzi Ci o to, że Wy jeszcze nie macie wyniku, ale różnica jest w tym że my trafiliśmy do androloga który jest analitykiem również i sam z miejsca przeprowadza cały proces badania nasienia
Właśnie zmartwiłam się wczoraj bo jak usłyszałam, że to badanie 3 tyg się robi to tak naprawdę dopiero zaczęłam się wczytywać o co chodzi z tą chromatyną..
I niestety z tego co czytałam okazuje się, że jak chromatyna jest kiepska to nie wiele można zrobić i albo znów poronienie, albo płód z wadą genetyczną.. super wybór..
Dlatego teraz muszę jeszcze mocniej trzymać kiuki żeby badanie wypadło dobrze.
kozamonia wrote:U mnie dzisiaj spadek na łeb na szyję, po przebudzeniu się już mnie zaczynał brzuch boleć także dzisiaj, max jutro przywitam @. Znowu na weekend
14 listopada idziemy na wizytę do nowej kliniki, jesteśmy nastawieni na konkretne działanie. Ciekawe co tam się dowiemy.
Powodzenia - obyście trafili na jakiegoś fajnego lekarza który szybko obmyśli skuteczny plan działania
Gaduaaa wrote:flegamina rozrzedza sperme
Jakich się można ciekawych rzeczy dowiedzieć
A z tym progesteronem to bida bo powiedzmy, że te 7 dni przypada mi w wikend, ale trudno, najwyżej zrobię w poniedziałek i potem w środę -
nick nieaktualny
-
calanthe Małż ogólnie brał ten Salfazin tak o, bez przyczyny, bo badań nie robiliśmy, ale często można natrafić na info że się to stosuje, bo m.in cynk, a co do Flegaminy to jak zastosowaliśmy ją pierwszy raz to udało się właśnie w tym cyklu, ale okazało się cb. I ogólnie Małż czasem sobie brał w czasie owu. Ale nie potwierdzę na 100% ze pomaga. Słyszałam gdzieś też o l-karnitynie.
Monia trzymam kciuki za szybkie działanie o równie szybkie efekty
Judi pogoda straszna.. Zimno, szaro, buro, pada.. Eh szkoda gadać. Oby Twoje samopoczucie zwiastowało same pozytywne rzeczy
ladybag również trzymam kciuki za dobre wyniki! Ba! Bardzo dobre!
Gaduaaa i jak było w aquaparku? Idealna rozrywka w taki ponury dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 22:13
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ooo tu znalazłam o l-karnitynie taką wzmiankę:
"Badania pokazują, że im niższe stężenie L-karnityny w spermie, tym mniejsza ruchliwość plemników. Suplementacja L-karnityny znacząco poprawia jakość nasienia, powoduje wzrost całkowitej ilości plemników oraz ich ruchliwość".
Noo i tam podejrzewam, że najlepiej to jak nie są to suplementy zawierające l-karnityne i masę innych składników, ale sama ona.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hejka jestem tutaj nowa. Staramy się z mężem o dziecko od ponad 4 lat, raz udało mi się zajść ale niestety poroniłam. Wszystkie badania są w normie które powinniśmy wykonać przy staraniu o dziecko. Ale niestety mój lekarz już rozkłada ręce i nie wie jak mi może jeszcze pomóc. Stosowałam już sporo lekarstw po których wiem że dziewczyną udawało się zajść, widać że na mnie nie działa już nic. Trzeba tylko czekać na cud może i mi kiedyś się uda.
-
emi98 wrote:Hejka jestem tutaj nowa. Staramy się z mężem o dziecko od ponad 4 lat, raz udało mi się zajść ale niestety poroniłam. Wszystkie badania są w normie które powinniśmy wykonać przy staraniu o dziecko. Ale niestety mój lekarz już rozkłada ręce i nie wie jak mi może jeszcze pomóc. Stosowałam już sporo lekarstw po których wiem że dziewczyną udawało się zajść, widać że na mnie nie działa już nic. Trzeba tylko czekać na cud może i mi kiedyś się uda.
ja też tego doświadczyłam w sierpniu.. w 7tyg..
też nie znam recepty na to żeby się w końcu udało..
Fabian Cyprian Tymuś -
emi98 wrote:Hejka jestem tutaj nowa. Staramy się z mężem o dziecko od ponad 4 lat, raz udało mi się zajść ale niestety poroniłam. Wszystkie badania są w normie które powinniśmy wykonać przy staraniu o dziecko. Ale niestety mój lekarz już rozkłada ręce i nie wie jak mi może jeszcze pomóc. Stosowałam już sporo lekarstw po których wiem że dziewczyną udawało się zajść, widać że na mnie nie działa już nic. Trzeba tylko czekać na cud może i mi kiedyś się uda.
Hej Witamy w skromnych progach.
Noo ale miałaś robione wszystkie, ever badania? I nic? Badania nasienia też?
Co do lekarstw i takich tam cudownych specyfików, to właśnie tak jest, że na jednego zadziała a na drugiego już nie.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)