X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:59

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiadomość:-(
    Az się łza w oku zakrecila!!! Jakie to wszystko niesprawiedliwe.... ;-(
    Jak mi bardzo przykro ....
    Caro przesyłam mega wsparcie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Ona29 a domowe babcine sposoby? Cytryna z miodkiem, płukanie wodą z solą, oliwą z oliwek ? Na katar dobry jest też amol, kilka kropel na gotowaną wodę i wdychać - tylko bez przesady, żeby sobie nosa nie popalić ;) ja jak byłam chora m-c temu tak się kurowałam i udało się obejść bez leków :)

Spróbuję jutro z tym amolem kurde chyba przesadziłam już z wit.C bo mocz żółty i pęcherz się odzywa ...
    Cytryne narazie wykluczam bo tyle ile herbat z cytryna wypiłam to jiz nie z liczę dodatkowo podraznilam sobie tym gardło... :-(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Spróbuję jutro z tym amolem kurde chyba przesadziłam już z wit.C bo mocz żółty i pęcherz się odzywa ...
    Cytryne narazie wykluczam bo tyle ile herbat z cytryna wypiłam to jiz nie z liczę dodatkowo podraznilam sobie tym gardło... :-(
    weź sobie zrób jeszcze dziś domowy antybiotyk, naturalny...
    to jest tak : 2 cytryny, 2 ząbki czosnku , pół szklanki miodu, kilka plasterków imbiru.. lub kawałek wyciśnięty przez praskę...

to wszystko razem wrzucasz, mieszasz.. odstawiasz na 12 godz i rano pijesz.. 3 razy dziennie po łyżce dużej stołowej...
    jak za gęste Ci wyjdzie to możesz troszkę wody dolać.. próbuj :)

ladybag lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ladybag lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagladam na chwilę, a tu takie smutne wieści.
    Caro wspieram cię na odległość! <3 trzymaj się kochana :*

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko Caro co za przykra wiadomość, tak się cieszyłam z góralka, tulę i mocno wspieram <3

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ok żadnych antybiotyków nie biorę w sumie lata nie brałam
    Mówię tu o rutinoscorbinie, i witaminy C z tym że ja mam te 1000mg , no i zaszalalam i wzięłam od małza te tabletki o których jiz wspomniałam wcześniej zestaw wszystkich witamin i mikroelementów tam dzienne zapotrzebowanie szczególnie witamin z grupy B nie jest mniejsze niż 2000/ 3000 %
    I co ciekawe nigdy ale to nigdy nie miałam takiej ilości śluzu płodnego! Tylko to, nie brałam żadnego wiesiołka i tym podobnie idealnie rozrzedzony przezroczysty zwalam to na te tabletki :-P
    Jutro po pracy odrazu idę do sklepu i robię syrop Gadu
    Może jednak dziewczyny się wylecze !!
    A ten napar to bez wody ani nic ? Sama cytryna miód imbir ?czy z herbata ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 00:11

• calanthe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:

Witaj Barbia masz bardzo dziwnego lekarza skoro nie każe robić hormonów, jest tyle badań diagnozujących ale o tym najwięcej wie Gadi - nasz ekspert i prywatny doradca medyczny :D a sprawdzając tarczycę to jakie badania robiłaś i jakie wyniki Tobie wyszły?
    Witaj Barbia masz bardzo dziwnego lekarza skoro nie każe robić hormonów, jest tyle badań diagnozujących ale o tym najwięcej wie Gadi - nasz ekspert i prywatny doradca medyczny :D a sprawdzając tarczycę to jakie badania robiłaś i jakie wyniki Tobie wyszły?[/QUOTE]

Mój lekarz powiedział że daje mi czas do końca roku a jak się nie uda to wyśle mnie to specjalistów w Łodzi .
    A wyniki tarczycy TSH 3 : 1,13 mlU/l
    A teraz podam dokładnie prolaktynę :
    1-wszy wynik:678,40 mlU/l
    2-gi wynik: 939,70 mlU/l
    3-ci wynik: 277,50 mlU/l

Mając tak wysoką prolaktynę faktycznie też nie miałam owulki, nawet na wykresie widać. Ale nie powiem że teraz jej nie mam bo w tym miesiącu poczułam ten moment i wydaje mi się że i ten miesiąc stracony bo tempka spaduje i ból robi się jak na okres :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 12:08

• ladybag Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wówczas mówiono (ponieważ badania były ok) , że to ze stresu mi tak skacze - może jesteś nerwusek jak ja? ;)

Odebraliśmy wyniki męża - są bardzo dobre.
    Dziewczyny - beta i progesteron powtórzone....
    Beta - 105 :D
    Trzymajcie teraz kciuki żeby się to utrzymało - cieszę się i martwię jednocześnie.
    Mocno trzymajcie kciuki

calanthe, kozamonia, Posok82 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag no to gratulacje !!!
    Trzymam mocno mocno mocno kciuki !!! <3

• ladybag Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 Nie dziękuję ;)

ach no i nie żeby to była tego zasługa ale... w tym cyklu korzystaliśmy z conceiwe plus w aplikatorach ;)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Mnie wówczas mówiono (ponieważ badania były ok) , że to ze stresu mi tak skacze - może jesteś nerwusek jak ja? ;)

Odebraliśmy wyniki męża - są bardzo dobre.
    Dziewczyny - beta i progesteron powtórzone....
    Beta - 105 :D
    Trzymajcie teraz kciuki żeby się to utrzymało - cieszę się i martwię jednocześnie.
    Mocno trzymajcie kciuki

trzymam kciuki!

super!

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia..

Moje serce pękło, ktoś wyrwał mi duszę, a moja dusza rozpadła się na cztery części.. Jedna część duszy nadal jest w szpitalu, w gabinecie, w towarzystwie lekarza przerażonym wzrokiem wpatruje się w monitor i szuka niecierpliwie tej pulsującej kropeczki, nie znajduje jej.. w uszach nadal słyszy słowa lekarza "tak bardzo mi przykro".. Ten widok mam za każdym razem gdy zamykam oczy.. Druga część mojej duszy siedzi na korytarzu, czeka na wypis,a między nią chodzą kobiety w ciąży, uśmiechnięte, głaszczą się po brzuchu, jeżdżą pielęgniarki z dziećmi, niecierpliwy ojciec czeka na swoją żonę, która właśnie rodzi i po chwili wyjeżdża położna z jego dzieckiem, ta część duszy ma w pamięci wzrok Męża, który patrzy na tą najpiękniejszą chwilę w życiu mężczyzny, której ja nie mogę mu dać.. Trzecia część mojej duszy odeszła razem z Moim Góralem.. Jest teraz wysoko ponad nami, odprowadza go w bezpieczne miejsce, by mógł czekać aż znowu się spotkamy.. Czwarta, ostatnia część duszy siedzi niedaleko mnie i czeka. Czeka, aż serce będzie gotowe i wtedy ta wykona najważniejsze zadanie. Znajdzie pozostałe części, sklei je w całość i wróci na swoje miejsce do ciała.. By wraz z sercem walczyć dalej o szczęście. O szczęście jakim jest bycie MAMĄ.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jakie to wszystko jest niesprawiedliwe.

Caro nie znam osobiście, ale łezka kręci się w oku czytając Twoją historię. Nawet nie wyobrażam sobie bólu w Twoim sercu. Jestem pewna, że wreszcie Ty jak i wszystkie tutaj dziewczyny łącznie ze mną będziemy szczęśliwymi mamusiami. Mocno tulę :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Dziewczyny.. Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia..

Moje serce pękło, ktoś wyrwał mi duszę, a moja dusza rozpadła się na cztery części.. Jedna część duszy nadal jest w szpitalu, w gabinecie, w towarzystwie lekarza przerażonym wzrokiem wpatruje się w monitor i szuka niecierpliwie tej pulsującej kropeczki, nie znajduje jej.. w uszach nadal słyszy słowa lekarza "tak bardzo mi przykro".. Ten widok mam za każdym razem gdy zamykam oczy.. Druga część mojej duszy siedzi na korytarzu, czeka na wypis,a między nią chodzą kobiety w ciąży, uśmiechnięte, głaszczą się po brzuchu, jeżdżą pielęgniarki z dziećmi, niecierpliwy ojciec czeka na swoją żonę, która właśnie rodzi i po chwili wyjeżdża położna z jego dzieckiem, ta część duszy ma w pamięci wzrok Męża, który patrzy na tą najpiękniejszą chwilę w życiu mężczyzny, której ja nie mogę mu dać.. Trzecia część mojej duszy odeszła razem z Moim Góralem.. Jest teraz wysoko ponad nami, odprowadza go w bezpieczne miejsce, by mógł czekać aż znowu się spotkamy.. Czwarta, ostatnia część duszy siedzi niedaleko mnie i czeka. Czeka, aż serce będzie gotowe i wtedy ta wykona najważniejsze zadanie. Znajdzie pozostałe części, sklei je w całość i wróci na swoje miejsce do ciała.. By wraz z sercem walczyć dalej o szczęście. O szczęście jakim jest bycie MAMĄ.

Kochana aż się popłakałam tak mi przykro :-(
    Jak to mówią "Po deszczu wychodzi słońce" mam nadzieje że te słońce szybko zaświeci u Ciebie :-*

Świat jest niesprawiedliwy ale mam nadzieje że u Ciebie , u mnie u każdej z nas tutaj przyjdzie czas dowiadczyć tego szczęścia.

Kochana jesteś mamą, mamą dwóch aniołków które tam u góry nad Tobą czuwają , wiem też napewno że bedziesz mamą maleńkiego skarba tu na ziemi i usłyszysz właśnie to z jego ust Mama

Kochana jeszcze będzie pięknie zobaczysz dusza złoży się w jedną i na nowo bedziesz silną, waleczną kobietką która wytoczy walkę z całym światem i osiąganie swój największy cel! !:-**

Tulę bardzo mocno! :-*♥♥♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 22:30

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Caro Ty wiesz.. masz mnie na wyłączność na priv.. :)

gratuluje bety ladybag

Napiszę Wam,że nie mam weny ostatnio do pisania.. mam fatalny płaski wykres, negatywne test i totalnie straciłam entuzjazm i wiarę..
    Nie będę Wam codziennie smęcić w koło to samo więc wole nic nie pisać...
    Będę czekać na rozwój sytuacji...
    Wam życzę dużo siły i wiary których mi już zabrakło...
    widocznie jestem za miękka..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ