X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:27

kozamonia lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak, że my dosyć często używamy żeli intymnych, bo mam czasami suszę ;), więc aplikacja jest już wypracowana :D

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj po 17 mamy wizytę, więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło po mojej myśli :)

Karolina2787, zapachmalin, Gaduaaa lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi głównie chodzi o to by było łatwiej plemniczkom dotrzeć bo z tego co ja widzę (a raczej nie widzę) to wgl nie mam śluzu R :( a tak ogólnie jeśli chodzi o seksik to raczej nie mamy problemów.

Gadi masz rację powinno być więcej możliwości wpisywania tak ze śluzem jak i z porami współżycia bo np. po południu już nie ma ;)

Monia to widze że sporo dziewczyn tego używa i może rzeczywiście coś się zmieni. skoro ułatwia drogę dla żołnierzy to ja jestem jak najbardziej za :)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:27

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kciuki zaciśnięte && daj znać po wizycie :)

Calanthe oby szybko poszło i by się zgodził bo czasem to nie da rady go przekonać jak się uprze ale zrobię tak jak pisałaś przedstawie produkt jako ''cudowny i magiczny specyfik'' a głównie powiem że przyśpiesza plemniory to może się zainteresuje :P hihi

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:28

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Karola, my też używamy żelu conceive :) jestem z niego zadowolona, chociaż jeżeli chodzi o poślizg to bardziej pasuje mi durex ;) no ale wiadomo jego w dniach płodnych nie używam.
    Mam go w tubce, a jak aplikator służy mąż :D
    witaj w klubie :)
    mój stary jest uzależniony od żeli... też najczęściej durex.. ale ostatnio tylko conceive

kozamonia, calanthe lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    A dzisiaj po 17 mamy wizytę, więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło po mojej myśli :)
    trzymam :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale płodne jestescie :P

Judi, Karolina u mnie też problemy ze śluzem. normalnie kiedyś postanowił zaniknąć i zanikł :/ teraz intensywnie popijam siemię i łykam wiesiołek. Dam znać czy coś to zdziałało ale nastawiona jestem dość sceptycznie bo wcześniej, sam wiesiołek na niewiele się zdał
    kozamonia wrote:
    Karola, my też używamy żelu conceive :) jestem z niego zadowolona, chociaż jeżeli chodzi o poślizg to bardziej pasuje mi durex ;) no ale wiadomo jego w dniach płodnych nie używam.
    Mam go w tubce, a jak aplikator służy mąż :D

:D :D :D genialne!

muszę zapisać sobie nazwę tego żelu i najwyżej w następnym miesiącu zaszalejemy. A da się go kupić normalnie w aptece/drogerii?
    kozamonia wrote:

kciuki zaciśnięte :) !

i tyle :) idę coś zjeść bo mnie tak ssie jakbym obcego w sobie miała :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:11

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Hej !! Taka tu cisza była a teraz stron nadrobić nie umiem ...
    No więc tak nie dopuszczono mnie do narkozy ogólnej..kolejny termin UWAGA 27 luty :-) poprostu rewelacja :-)

Druga sprawa jako że dawno nie byłam u lekarza nie spuszczalam krwi a jestem już od tego uzależniona wybrałam się w 21dc zbadać progesteron i prolaktyne bo tak mnie cycki bolą że normalnie się nie da ...
    Jakże zdziwił mnie mój wynik a mianowicie
    PRL przy normie do 25 - 28
    Progesteron przy normie do 15 - 19.8
    Gaduuuuu wspomoż .... Jak ma się jeden do drugiego ta trochę wyższa prolaktyna wymaga zbiccia?

Prolaktyna różnie wzrasta w różnych fazach cyklu. Abyś mogła swój wynik sprawdzać z widełkami norm powinnaś ją zbadać między 3-5 dniem cyklu. Inaczej nie masz co patrzeć na normy

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf uf uf jak to 3 miesiace?
    Mój ma datę ważności i co ona jest nie ważna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag około 8dc przy normie do 25 miałam 12

Ja zamawiałam żel w doz aptece i 2 dni miałam do odbioru pamiętam akurat promocja była

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:18

• ladybag Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    To super bo ja chyba nigdy nie miałam typowo białka jaja raz miałam taki jakby czop dosłownie zbity przezroczysty sluz
    A teraz jeśli nawet się pojawia rozsciagliwy to przezroczysty rzadko jest raczej z domieszką bieli

Gadu a wyższy progesteron - tzn ponad normę o czym świadczy? W drugiej połowie to chyba dobrze ?

Progestern wyższy z tego co ja zdążyłam się zorientować świadczy o tym, że była owulacja :)
    Choć w moim przypadku okazało się, że to ciąża :D
    White Bunny wrote:
    ale płodne jestescie :P

Judi, Karolina u mnie też problemy ze śluzem. normalnie kiedyś postanowił zaniknąć i zanikł :/ teraz intensywnie popijam siemię i łykam wiesiołek. Dam znać czy coś to zdziałało ale nastawiona jestem dość sceptycznie bo wcześniej, sam wiesiołek na niewiele się zdał

kciuki zaciśnięte :) !

i tyle :) idę coś zjeść bo mnie tak ssie jakbym obcego w sobie miała :*

U mnie ciężko dostepny jest ten conceive plus - naszukałam się w różnych aptekach - i o ile w tubie jeszcze z bogiem, o tyle w aplikatorach to ciężko było znaleźć :/
    No i płaciłam koło 6 dych

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Ladybag około 8dc przy normie do 25 miałam 12

Ja zamawiałam żel w doz aptece i 2 dni miałam do odbioru pamiętam akurat promocja była

To i tak nieźle, pewnie gdybyś zbadała wcześniej byłby jeszcze niższy.
    Akurat kiedyś miałam przeboje z prolaktyną i zawsze mnie lekarze (różni) przestrzegali żeby pamiętać badać w tych dniach 3-5 dc bo inaczej jakieś kosmosy mi wychodziły

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    ja na dołączonym opisie (taka nalepka z tłumaczeniem była) że po otwarciu ważność 3 m-ce :/

Tak jak z kremami, pudrami, cieniami i resztą :D niby coś jest ważne do daty X, ale po otwarciu już tylko jakiś tam czas

calanthe lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaaaa ... byłam dziś na wizycie :)
    Wszystko z nami w porządku, Lekarz jest zadowolony :) Dalej mam brać leki, a za tydzień podejrzymy serduszko ^_^

calanthe, Karolina2787, Ona29, Posok82 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ