"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
pieluszkowazabawa wrote:hej podczytuje Was od jakiegoś czasu a staramy się z moim o dziecko już nie pamiętam ile ale wydaje mi się ze wieczność. Zużyłam już tonę testów owulacyjnych, tonę testów ciążowych aż mi już głupio chodzić do apteki po to i wybieram coraz dalsze bo w końcu powiedzą wariatka. No cóż w tym cyklu musieiśmy odpuścić bo mój wyjechał w delegacje i wrócił w czwartek oczywiście jak to my nie zabezpieczamy się w piątek powinnam dostać niby miesiączkę i hmm nie ma jej !!! Ciąży nawet nie zakładam no bo jak dzień przed miesiączką bym zaszła?!?!?! Nie możliwe!!! Co mogło spowodować nigdy mi się tyle nie spóźniła. DO kiedy czekać i iść do lekarza???
To może być wszystko
Jeśli jesteś pewna, że nie ma szans na ciążę to idź do lekarza -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Karolina ja też nie mam typowego śluzu rozciągliwego, wgl w tym cyklu go nie zaobserwowałam, wgl to ja chyba drugi cykl nie mam owulacji, głupie tabletki Clo mi wszystko poprzecstawiały, no jest tak jest wgl w tym cyklu to katorgi przechodzę katorgi jak nie plecy to biegunka. Masakra.
Też mi wiesiolek nie pomogł, druga rzecz to czasami sobie myślę, że może to przez ten śluz się nie udaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:26
-
Karola z tym miesniakiem to trochę niefajnie, ale przynajmniej znasz wroga i i można z nim walczyć. Super, ze zmienilas gina i sprawy idą do przodu.
A z tym testem to wiesz - różnie bywa. Ja według lekarza nie miałam owulacji, a zaraz mi przyjdzie na porodowke jechać
Gadu piękne temperatury! Teraz tylko czekac na efekt
A u mnie wszystko w porzadku. Dziec się dobrze rozwija i daje popalić. Ciagle obrywam po zebrach. My ostatnio byliśmy u księdza i zaklepalismy sobie termin ślubu i chrzcin (chcemy zrobić 2w1). O dziwo ksiądz nie miał żadnych uwag, a nawet pozwolił nam wybrać godzinę. Przy okazji zaklepalismy też sale. Robimy skromne przyjecie na jakieś 30 osób - sami najbliżsi
i tak sie powoli sprawy do przodu toczą
A tak w ogole to witam wszystkie nowe dziewczyny. Fajnie, ze jest tutaj świeża krew
ladybag, Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
calanthe badań mielimy dość duzo i według nich powinnam miec już sokojnie 5 dzieci. Nie wiem dlaczego nie udaje nam się. Od 3 mesiecy podchodze spokojniej do tego ale mam taki żal w sercu ze szok. Teraz gdbyby to było kilka dni szybciej to bym się łudziła że ciaża wkońcu!!! ale no właśnie ale... za późno wrócił z delagacji i chwilke przed planowana miesiaczke watpie ze zaskoczylo i cos z tego będzie. Za to pojawiło się zmartwienie ze coś ze mna sie zaczeło dziać nei tak od 7 lat mam regolarne miesiaczki a tu niespodzianka taka ze sie spoznia kilka dni
-
calanthe wrote:Ladybag, też poczytywałam i raz piszą tak raz piszą tak, jak widać natura lubi płatać figle i się za nią nie nadąży
Pytam dlatego, że o dziwo moja @ jest tym razem bardziej obfita niż przez ostatnie pół roku jak nie więcej i może ta błona się zregenerowała troszkę. Norma endometrium u płodnej kobiety jest mim. 6mm, więc jeśli jedno ma wpływ na drugie to może moje endo będzie większe, a co za tym idzie szansa wzrośnie, a i lepiej jak jest grubsze
Na pewno lepiej jak jest grubsze choć wiadomo bez przegięć też w drugą stronę
pieluszkowazabawa a z pierwszą dzidzią szybko się udało, czy też długo się staraliście? -
czuje sie troszke jak nastolatka kora w tajemnicy przed rodzicami poszła do łózka z facetem a teraz sie boi:P:P TO juz zaczyna być smieszne pomału...
Miesiac temu sie smielismy z moim ze moje jajeczka na widok jego plemników leca sobie i mówią pffff kolejni desperaci do ataku sie zblizaja a ja im uciekne. -
nick nieaktualnyJudi ja myślę dokładnie tak samo jak Ty że problemem może być właśnie też ten cholerny sluz. A Ty próbowałaś tego magicznego żelu o którym wcześniej pisałyśmy z dziewczynami? Bo ja się zastanawiam nad jego kupnem skoro wiesiek nie pomógł to może warto spróbować Biedulko Ty mam nadzieję że szybko się wykurujesz z tych dolegliwości bo człowiekowi się żyć odechciewa jak coś boli. Tulam
Natsik a no nie wesoło niestety najgorsze jest to że leczenie polegać będzie na łykaniu antyków zapewne żeby zmniejszył sie ale z tego co czytałam to mój jest mały i nie wiadomo czy wgl bd musiała go leczyć/zmniejszać zależy czy bardzo przeszkadza tzn. np. blokuje drogę plemnikom zobaczymy na następnej wizycie mój już mi powiedział ze wypyta gina o wszystko
Pieluszkowazabawa Witaj Zgadzam sie z dziewczynami że dużo czynników odpowiada że @ się spóźnia stres jest też nie wskazany bo to główny winowajca więc spokojnie poczekaj albo tak jak radzą dziewczyny mykaj do lekarza.
-
nick nieaktualnyHej !! Taka tu cisza była a teraz stron nadrobić nie umiem ...
No więc tak nie dopuszczono mnie do narkozy ogólnej..kolejny termin UWAGA 27 luty poprostu rewelacja
Druga sprawa jako że dawno nie byłam u lekarza nie spuszczalam krwi a jestem już od tego uzależniona wybrałam się w 21dc zbadać progesteron i prolaktyne bo tak mnie cycki bolą że normalnie się nie da ...
Jakże zdziwił mnie mój wynik a mianowicie
PRL przy normie do 25 - 28
Progesteron przy normie do 15 - 19.8
Gaduuuuu wspomoż .... Jak ma się jeden do drugiego ta trochę wyższa prolaktyna wymaga zbiccia?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOna29 wrote:Karolina ja mam ten żel iiiiiiiik iiiiiiii zapomniam go używać hahah w sierpniu kupiony użyty raz:-)
Osobiście nie kupiłabym juz w tubie jak ten zuzyje kiedyś napewno następny będzie już w aplikatorze
I jak Twoim zdaniem warto zakupić? Ja też chcę kupić w tubie bo dziewczyny z wątku o nim pisza też że sam aplikator można dostać w aptece czy coś w tym stylu -
Ona29 wrote:Hej !! Taka tu cisza była a teraz stron nadrobić nie umiem ...
No więc tak nie dopuszczono mnie do narkozy ogólnej..kolejny termin UWAGA 27 luty poprostu rewelacja
Druga sprawa jako że dawno nie byłam u lekarza nie spuszczalam krwi a jestem już od tego uzależniona wybrałam się w 21dc zbadać progesteron i prolaktyne bo tak mnie cycki bolą że normalnie się nie da ...
Jakże zdziwił mnie mój wynik a mianowicie
PRL przy normie do 25 - 28
Progesteron przy normie do 15 - 19.8
Gaduuuuu wspomoż .... Jak ma się jeden do drugiego ta trochę wyższa prolaktyna wymaga zbiccia?
lipa z tym zabiegiem.. ja pierkuje.. tyle czekania.. fuck !!Fabian Cyprian Tymuś -
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:I jak Twoim zdaniem warto zakupić? Ja też chcę kupić w tubie bo dziewczyny z wątku o nim pisza też że sam aplikator można dostać w aptece czy coś w tym stylu
Jak masz problem ze śluzem to jak najbardziej poślizg jest mokro też a to najważniejsze...
Tyle że niekwem jak ja to robię że o nim zapominam nie poradny mi też wogole bo to takie trochę jak woda więc z tuby ciężko aplikować...
Gaduu pilnowalam tego żeby seksu nie było i żebym wyspana była rano poleciałam do pracy , ale przed badaniem z 30 min poczekalam w poczekalni żeby odpocząć bo prosto z pracy
I te obciążenie no widzisz nawet endo mnie na nie nie skierował
A co do zabiegu no lipa bo prawdopodobnie badania stracą ważność od cytologi po vr Hiv hcv i wszystko to na nowo ... -
wracając do mojego śluzu.. to "R" jest bardzo naciągane... często zaznaczałam R nawet jak znalazłam tylko 1 raz w ciągu dnia przeźroczysty płodny.. dla mnie jest za mało oznaczeń na OF co do śluzu..
takie białko jajka to miałam tylko dwa może 3 dni... a OF właśnie to uznaje za RKarolina2787 lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
nick nieaktualnyTo super bo ja chyba nigdy nie miałam typowo białka jaja raz miałam taki jakby czop dosłownie zbity przezroczysty sluz
A teraz jeśli nawet się pojawia rozsciagliwy to przezroczysty rzadko jest raczej z domieszką bieli
Gadu a wyższy progesteron - tzn ponad normę o czym świadczy? W drugiej połowie to chyba dobrze ? -
Karola, my też używamy żelu conceive jestem z niego zadowolona, chociaż jeżeli chodzi o poślizg to bardziej pasuje mi durex no ale wiadomo jego w dniach płodnych nie używam.
Mam go w tubce, a jak aplikator służy mążKarolina2787 lubi tę wiadomość