X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Natsik fajnie, że się odezwałaś :) co tam u Ciebie ?

Ale wczoraj szybko odleciałam, kurde.. nadrabiam braki snu z poprzednich dwóch tyg serduszkowania hahaha

I mamy wyznaczoną owu :) cieszę się ^_^

Karolina2787, Nats lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)

Natsik <3 na Ciebie nie umiałabym się gniewać no coś Ty :)
    Co do Twojego snu to nie widziałaś tam czasem przypadkiem gdzieś moich okularów i laski do podpierania? :D haha bo piękny sen ale ja i pozytywny test? Bardzo wątpliwe kochana nawet owulacyjne mi słabo wychodziły :D (ale wiadomo że bardzo bym chciała żeby Ci się wyśniło). U mnie pojawiło się coś nowego o tak a mianowicie mięśniak w macicy :/ więc mam swoją przyczynę przynajmniej jedną jak na razie bo w grudniu kolejna wizyta razem z moim idziemy i ma też jego przebadać ma nadzieję że wtedy się dowiem więcej. A Ty jak się czujesz kochana? Jakieś newsy? Opowiadaj jak znajdziesz chwilkę :)

U mnie wczoraj jeszcze przed snem był mały numerek ale już raczej nie pomoże to w zapłodnieniu bo chyba po dniach płodnych u mnie już. Chociaż ja tam nie wiem brak śluzu R u mnie przez te dni, wiesiek nie zadziałam na mnie nie wiem czym to naprawić. Może jeść coś specjalnego czy co

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:26

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi Ty to masz zajebiaszczy ten śluz i to jak szybko po @ zazdraszczam ;) no i oczywiście gratki owulki piknie wygląda i ma tak zostać :)

Calanthe też już myślałam o tym żelu bo śluz jako taki jest żeby był poślizg czyli jest ok ae jednak martwi mnie brać tego właściwego śluzu co by pomógł w zapłodnieniu i myślisz że ten żel rozwadnia jakoś ten gorszy? Czy po prostu tylko na poślizg działa?
    Może zacząć znów brać wieśka i pić dużo wody bo tego drugiego to ja zawsze mało :/

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... no to może warto go zakupić i wypróbować. Tylko że mój jest przeciwnikiem stosowania tego typu wspomagaczy i zaraz by mnie ochrzanił że kupuję nie wiadomo co a i tak nie potrzebne ;) Może masz rację ż tym że na zewnątrz nie musi być widać a tam coś w środku jednak jest. Kiedyś to jeszcze zauważałam normalnie a teraz tak jakby znikł :\

P.S ładna wiosenna trawka, zielony kolor nadziei :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:28

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe nie tak łatwo z moim jest :D poza tym my bzykanka ostatnio nie planujemy więc jakbym miała tak wychodzić do kibelka na chwilę żeby sobie wstrzyknąć to zapewne jak bym wróciła było by po ptokach bo by się mu odechciało ale może z nim pogadam o tym i się zgodzi wtedy będzie inaczej. Mój to wszystko chce wiedzieć ;)

calanthe lubi tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pogadam z moim zobaczymy co powie :) Poczytałam właśnie wątek o tym żelu i dziewczyny tam polecają też. Na poczatek może kupię w tubie i zrobie tak jak pisze jedna z nich sama zakupię sobie strzykawkę-aplikator i tyle ;) wyjdzie taniej a jak na sprawdzenie wystarczy :)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i spróbuję tym bardziej że odstawiam już inofem bo u mnie się nie sprawdził raczej nie zauważyłam różnicy w trakcie jego stosowania więc kasę przeznacze teraz na żel ;)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:27

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    U mnie podobnie (mimo wcześniejszej niewiadomej, gdzie jest problem), tyle że ja miałam inofolic - no tak zalecił gin, do którego już nie chodzę. Sama odstawiłam, brałam przez pół roku i jedyne co zauważyłam to to że byłam strasznie senna po tym i źle się czułam, nie mam pojęcia dlaczego tak ale jak nie biorę to od razu poprawa. Zostałam przy zwykłym foliku :)

Mi też ginka zaleciła inofolic ale dziewczyny doradziły mi tu inofem ze względu na ten sam skład i cenę bo jest o wiele tańszy ale co z tego jak piję go już 8 cykl po dwie saszetki i zmian jakichś konkretnych nie widzę. Nie wiem może działa coś z hormonami ale jak pytałam nowego gina o to to jego zdanie na ten temat było raczej obojętne więc dopiję do końca opakowania i rezygnuję. Właśnie kupię jakiś dobry kwas foliowy i tyle :)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:27

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gadi Ty to masz zajebiaszczy ten śluz i to jak szybko po @ zazdraszczam ;) no i oczywiście gratki owulki piknie wygląda i ma tak zostać :)

Calanthe też już myślałam o tym żelu bo śluz jako taki jest żeby był poślizg czyli jest ok ae jednak martwi mnie brać tego właściwego śluzu co by pomógł w zapłodnieniu i myślisz że ten żel rozwadnia jakoś ten gorszy? Czy po prostu tylko na poślizg działa?
    Może zacząć znów brać wieśka i pić dużo wody bo tego drugiego to ja zawsze mało :/

Poślizg to tylko dodatek do tego żelu, że tak powiem - główne działanie jest takie, że zawiera jony wapnia i magnezu, które są obecne w płynach ustrojowych cżłowieka i są istotne dla żywotności komórek oraz samego procesu zapłodnienia. On ma za zadanie naśladować śluz płodny, , a dodatkowo pomaga plemnikom dłużej przeżyć i łatwiej dotrzeć do celu :)

Aha no i jeszcze - mój też był sceptycznie nastawiony :D ale po wypróbowaniu baaardzo mu się podobało :D Do tego stopnia, że później jak już nie było dni płodnych i tak chciał z niego korzystać :D
    calanthe wrote:
    Tak się teraz zastanawiam, czy jak jest skąpa @ to świadczy o małym endometrium? W ogóle ma to jakiś wpływ? Teoretycznie endometrium to przecież błona a błona się złuszcza żeby była @ ale jak to się ma do siebie?

Teoretycznie tak. Jak czytałam o tym to wszędzie tak piszą. Ale ja np mam skłonności do cienkiego endometrium a okresy mam bardzo obfite i długie.. Więc to chyba nie do końca tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:17

calanthe, Karolina2787 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Zdublował mi się post :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:18

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej podczytuje Was od jakiegoś czasu a staramy się z moim o dziecko już nie pamiętam ile ale wydaje mi się ze wieczność. Zużyłam już tonę testów owulacyjnych, tonę testów ciążowych aż mi już głupio chodzić do apteki po to i wybieram coraz dalsze bo w końcu powiedzą wariatka. No cóż w tym cyklu musieiśmy odpuścić bo mój wyjechał w delegacje i wrócił w czwartek oczywiście jak to my nie zabezpieczamy się w piątek powinnam dostać niby miesiączkę i hmm nie ma jej !!! Ciąży nawet nie zakładam no bo jak dzień przed miesiączką bym zaszła?!?!?! Nie możliwe!!! Co mogło spowodować nigdy mi się tyle nie spóźniła. DO kiedy czekać i iść do lekarza???

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ