X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe zapewne masz rację. Ta wczorajsza wizyta u gina dała mi do myślenia i chyba przez to nie mogłam zasnąć. Siedzę i czytam to i tamto a potem spać nie można.

Ten niepokój zawsze nam będzie towarzyszył. Najpierw jest przy staraniach, potem przy testowaniu aż w końcu gdy się uda serce wali jak młot z podekscytowania i z kłębiącymi się po głowie myślami to normalne i chyba każda z nas tak ma bądź miała :) ale co by nie było poradzimy sobie bo w końcu jesteśmy kobietami tą silną płcią :)

calanthe, Posok82 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Bunny wstałam po 7 mojego czasu :) heh nadrabiałam Was :) i musiałam najpierw zjeść :D hah

Witam nową staraczkę mami30 :)

karojalna super że nowy gin powiedział coś konkretnego :) cieszy mnie postęp w Twojej sprawie :)

ja się wczoraj obżarłam mandarynek u kuzynki.. tak mi smakowały że sporo ich wsunęłam.. i zemściło się to na mnie w powrocie do domu bo miałam takie mdłości że ledwo dojechałam

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu widać dzidzia ma spory apetyt :D to dobrze niech rośnie zdrowo kruszynka nam <3

Co do gina to w sumie też się cieszę że będzie ten monitoring tylko zastanawia mnie ten pęcherzyk tak szybko w tym cyklu. Jestem świeżo po @ a tu już taki duży pęcherzyk? Na owu przecież za szybko. Fakt nie musi do niej dojść ale czy jak teraz jest ten pęcherzyk to potem już nie mam co się starać?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gadu widać dzidzia ma spory apetyt :D to dobrze niech rośnie zdrowo kruszynka nam <3

Co do gina to w sumie też się cieszę że będzie ten monitoring tylko zastanawia mnie ten pęcherzyk tak szybko w tym cyklu. Jestem świeżo po @ a tu już taki duży pęcherzyk? Na owu przecież za szybko. Fakt nie musi do niej dojść ale czy jak teraz jest ten pęcherzyk to potem już nie mam co się starać?
    a ile miał mm??

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ile miał mm??

16mm ostatnio taki miałam w 10dc a wczoraj był 8dc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    16mm ostatnio taki miałam w 10dc a wczoraj był 8dc
    to policz że teoretycznie przyrasta 2 mm na dobę.. a przy 20-22 w porywach do 24 mm pęka... czyli dziś 18mm.. jutro 20mm.. więc owu przed Tobą .. ale dobrze by było zacząć bzykać no te 4 dni pod rząd

ladybag lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to policz że teoretycznie przyrasta 2 mm na dobę.. a przy 20-22 w porywach do 24 mm pęka... czyli dziś 18mm.. jutro 20mm.. więc owu przed Tobą .. ale dobrze by było zacząć bzykać no te 4 dni pod rząd

Wczoraj i dziś zaliczone :P to może jakiś się załapie w końcu chociaż przez tą moją chorobę i antybiotyk bardzo wątpię. Dziwi mnie że tak jajcor się pośpieszył z tym pęcherzykiem od czego to zależy?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Wczoraj i dziś zaliczone :P to może jakiś się załapie w końcu chociaż przez tą moją chorobę i antybiotyk bardzo wątpię. Dziwi mnie że tak jajcor się pośpieszył z tym pęcherzykiem od czego to zależy?
    czasami owu się przesuwają w dwie strony.. nie tylko się spóźnia ale potrafi być wcześniej :) na pewno wszystko jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    czasami owu się przesuwają w dwie strony.. nie tylko się spóźnia ale potrafi być wcześniej :) na pewno wszystko jest ok

Dzięki Gadi :) Zawsze jak się wypowiesz czuję się spokojniejsza

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dzięki Gadi :) Zawsze jak się wypowiesz czuję się spokojniejsza
    bo to że 2mm na dobe przyrastają to teoria... :) więc bzykajcie codziennie.. widziałaś moje <3 w tym cyklu.. niebywale dużo ich było ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    bo to że 2mm na dobe przyrastają to teoria... :) więc bzykajcie codziennie.. widziałaś moje <3 w tym cyklu.. niebywale dużo ich było ;)

Widziałam roi się od <3 :D musiało się udać nie było innej opcji. Będziemy pracować :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Widziałam roi się od <3 :D musiało się udać nie było innej opcji. Będziemy pracować :)
    i też brał stary fertilamana :) a wcześniej był na antybiotyku heh
    musi się udać Karola ! *.*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    i też brał stary fertilamana :) a wcześniej był na antybiotyku heh
    musi się udać Karola ! *.*

Właśnie szukam tych tabsów dla mojego co by taniej gdzieś albo od kogoś ale nie widzę. A Twój ile razy dziennie brał to? To podobnie tylko że u nas ja jestem na antybiotyku może coś jednak się zmieni dzięki niemu ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Właśnie szukam tych tabsów dla mojego co by taniej gdzieś albo od kogoś ale nie widzę. A Twój ile razy dziennie brał to? To podobnie tylko że u nas ja jestem na antybiotyku może coś jednak się zmieni dzięki niemu ;)
    mój brał 1 raz dziennie ale tego bez plusa.. kupiłam teraz z plusem i na opakowaniu jest napisane że 2 tabsy 2 razy dziennie.. będę chciała je sprzedać ale jeszcze nie teraz.. jak będzie bezpieczny 12 tydzień to wtedy :) tak samo elevit prenatal dla starających się..
    ja za tego z plusem 120sztuk zapłaciłam 200zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mój brał 1 raz dziennie ale tego bez plusa.. kupiłam teraz z plusem i na opakowaniu jest napisane że 2 tabsy 2 razy dziennie.. będę chciała je sprzedać ale jeszcze nie teraz.. jak będzie bezpieczny 12 tydzień to wtedy :) tak samo elevit prenatal dla starających się..
    ja za tego z plusem 120sztuk zapłaciłam 200zł

Ja znalazłam tego z plusem w aptece internetowej za 139,60 z wysyłką gratis to tak myślę że najtaniej mi wyjdzie. Tylko właśnie nie wiem jak z tym łykaniem bo tak jak mówisz na opakowaniu 2x2 a gin zapisał 1x1 i nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    No u mnie dzisiaj lepiej@chyba sobie poszła :-)
    Karola <3 ile się da.
    A ja w tym cyklu nie wiem jak to bedzie z <3 bo mój na nocki caly tydzień i to po 11godzin nie będzie miał siły już widzę jaki jest zmęczony tą pracą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi na małe <3 znajdzie się chwilka zapewne u Was ;) no my działamy od wczoraj mogłoby się w końcu coś zadziać cholera

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Judi na małe <3 znajdzie się chwilka zapewne u Was ;) no my działamy od wczoraj mogłoby się w końcu coś zadziać cholera

Uda się tego wam życzę :-) wkoncu największy by to był prezent świąteczny :-)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:01

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Chyba i tak największy strach jest przed tym czego nie znamy

Potwierdzam ;) czasem sobie wyobrażam że widzę ten test pozytywny i się boję jak głupia :D ale przecież pragnę tego jak niczego innego. Dziwne te odczucia

calanthe lubi tę wiadomość

‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ