X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • kania85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuźwa....dzis 15dc a temp spada zamiast rosnąć,testy ovu wciąż negatywne,przy cyklach 28 juz dawno powinno byc ovu lub chociaz w trakcie....jestem zła na siebie że za bardzo się na tym focusuje...;-(

dołączam wykres,może tylko niepotrzebnie panikuje

https://ovufriend.pl/graph/dc0eecdc72e46a5d7599a96ac126012b

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania85 wrote:
    kuźwa....dzis 15dc a temp spada zamiast rosnąć,testy ovu wciąż negatywne,przy cyklach 28 juz dawno powinno byc ovu lub chociaz w trakcie....jestem zła na siebie że za bardzo się na tym focusuje...;-(

dołączam wykres,może tylko niepotrzebnie panikuje

https://ovufriend.pl/graph/dc0eecdc72e46a5d7599a96ac126012b
    eeee owu lubi się czasem przesunąć ... także spokojnie :) dalej testuj i jej wypatruj :)

kania85 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry !

Ja swój 6tc rozpoczęłam poniedziałkowo i mdłościowo... kuźwa tak mi niedobrze że fuj !

Podobno herbatka z imbirem pomaga ;)
    Mnie osobiście poźniej było jeszcze gorzej bo do smacznych nie należy :D

A no i miałam spytać.. 6 tydz?
    Jak to kurcze jest. bo tak jestem 7 tydz. i 5 dzień i apka w tel pokazuje mi, że jestem w 8 tygodniu ciąży.
    Z kolei ktoś mi kiedyś mówił, że liczy się skończone tygodnie a nie zaczęte..
    To jak ktoś się mnie zapyta w którym tygodniu jestem to w końcu jak mam mówić? że 7 czy że 8 ?
    Zgłupiałam

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:

Jak to kurcze jest. bo tak jestem 7 tydz. i 5 dzień i apka w tel pokazuje mi, że jestem w 8 tygodniu ciąży.
    To jak ktoś się mnie zapyta w którym tygodniu jestem to w końcu jak mam mówić? że 7 czy że 8 ?
    Zgłupiałam
    tak własnie liczą skończone tygodnie.. więc mam skończone 5 .. a zaczęłam 6tc
    5tc+0dni heh też mnie to irytuje to denne liczenie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Nie ma SPANIA :P Wstaaaaawać :D ruchy kluchy leniwe :D

no bejbe, ja to już od 5.30 na nogach :P ale gdybym miała wybierać top wolałabym być kluchą leniwą i leżeć do 10.00 :D

test się chyba obraził o.O a robiłaś tym czułym? wykres broni się sam za siebie, ja tam ściskam kciuki caaały czas! :)

calanthe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:

Zgłupiałam

ja, z tego co pamiętam, to posługiwałam się skończonymi tygodniami kiedy byłam w ciąży. Więc wg tego jesteś w 7 tc

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    staram się was podglądać na bieżąco, ale jakoś tak ostatnio mniej mi się chce. Niby mierzę temperaturę, ale bez większych szaleństw.
    Już się przestawiłam, że konkretne działania będziemy podejmować po nowym roku także nawet nie mam o czym pisać ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:01

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:02

kozamonia lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Robiłam taki różowy z doz product - płytkowy czułość 10mlU/ml
    Nie wiem nie znam się na testach jako takich i powiem szczerze, że nie orientowałam się który jest najlepszy. Poza tym babka w aptece dala mi dwa różne. Mam jeszcze Pink test domowe laboratorium, zrobię go jutro i zobaczymy co pokaże. Jakby było mało mam plan B, jeśli tempka utrzyma się do środy pójdę na betę ;)

Dodatkowo poszłam po całości, skoro dziewczyny piszą że owulacyjne coś wykrywają wcześniej, tak też zrobiłam oto efekt
    naforum.zapodaj.net/47ebd613b287.jpg.html

coś mi dodanie zdjęcia nie wyszło :/
    całkiem sensowny ten owulak.. ale pamiętaj że żeby coś sugerować to muszą być obie kreski tego samego koloru

calanthe lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo kozamonia i hejoo Bunny

White Bunny lubi tę wiadomość

• Samara Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Noc miałam ciężką, bo prawie nie spałam. Moi ulubieni sąsiedzi jak co niedziele uskuteczniają remonty po 23:00. Zasnęłam przed pierwszą a równo o 3:30 obudziłam się i było po spaniu. Także jestem w świetnym humorze... Ale co by się nie poddawać upiekłam dziś świąteczne ciastki ;) i słuchałam świątecznej muzyki. Trochę lepiej mi się zrobiło.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• calanthe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe jeśli jutro się nic nie pojawi (choć wydaje mi się to mało prawdopodobne) to środowa beta na pewno. Mam przeczucie :)
    calanthe wrote:
    ołkeeej szefowa :D
    Wy tam się lepiej znacie, ja to początkująca dopiero ;)

:D :D forumboss :D

Samara podziwiam Waszą cierpliwość. ja bym zadzwoniła ze skargą o zakłócanie ciszy nocnej. rozumiem piątek, sb ale jakby mi ktoś walenie w ścianę/wiercenie urządził w niedzielę to bym się nie patyczkowała.

Kozamonia jak zamierzacie spędzić święta? jedziecie gdzieś czy zostajesz z małżem w domu?

calanthe, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Bunny wrote:
    Kozamonia jak zamierzacie spędzić święta? jedziecie gdzieś czy zostajesz z małżem w domu?
    Myślę, że jak mojemu w miarę dobrze pójdą rozmowy o pracę, które ma w tym tygodniu, to wigilię spędzimy u rodziców moich. Też jestem zła, ale nie mogę całkowicie kontaktu z nimi zerwać, bo np mama nie jest niczemu winna.
    Do teściów też w jeden dzień skoczymy i będzie po świętach :)
    Rodzinę mamy całą pod ręką także wyjeżdżać nigdzie nie musimy :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh ja jak byłam w drugiej ciąży to mnie pies sąsiadów wkurzał i wysłałam anonimowe donosy na niego ! hahahahaha hahahaha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Myślę, że jak mojemu w miarę dobrze pójdą rozmowy o pracę, które ma w tym tygodniu, to wigilię spędzimy u rodziców moich. Też jestem zła, ale nie mogę całkowicie kontaktu z nimi zerwać, bo np mama nie jest niczemu winna.
    Do teściów też w jeden dzień skoczymy i będzie po świętach :)
    Rodzinę mamy całą pod ręką także wyjeżdżać nigdzie nie musimy :)
    no tak masz rację , mama nic nie zrobiła.. rozumiem Cię.. ale tata pojechał po bandzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 17:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia mam nadzieję że Twojemu się uda i na wigilii u rodziców będziecie mogli się pochwalić nowa pracą. trzymam kciuki aby tak było! :)
    Gaduaaa wrote:
    heheh ja jak byłam w drugiej ciąży to mnie pies sąsiadów wkurzał i wysłałam anonimowe donosy na niego ! hahahahaha hahahaha

kobieta w ciąży potrzebuje przede wszystkim zera stresów i dużo odpoczynku. Świat ma to zrozumieć, a jak nie to donos. ja tam też idę ta drogą :P

• calanthe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .
    U mnie dzień nie najlepszy..
    Byłam zbadać tarczycę i prolaktyne

Tsh-3.9 masakra pomimo zwiększonej dawki leku.
    Prolaktyna- 4.9 poniżej normy ::-/
    Nie wiem co dalej począć z tym wszystkim.

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ