X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa daj znać jak przeżyłaś lot. Sama Cię podziwiam, bo ja bym chyba za nic na swiecie nie wsiadla :P
    Kurczę, taka ładna wiosenna pogoda a mi sie nie chce ruszyć dupska z lóżka :-/ ale wstanę, bo na śniadanko zrobię cheesburgery domowej roboty. :P ktos cos? :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej :) witam z lotniska w Cork ;) już mam nerwy za pół godziny wsiadam do samolotu buuu nie lubię latać

Pomysl, ze w tym samym momencie na calym swiecie tysiace ludzi sa gdzies w chmurach:) Mi to pomaga, ale tylko na chwile. Dwie godzinki i bedziesz stapac po ziemi. Lacze sie w bolu...nienawidze latac, mimo ze to dla mnie chleb powszedni byl swojego czasu.

Kawa, slonce, czwartek- juz niedlugo weekend:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Gaduaa daj znać jak przeżyłaś lot. Sama Cię podziwiam, bo ja bym chyba za nic na swiecie nie wsiadla :P
    Kurczę, taka ładna wiosenna pogoda a mi sie nie chce ruszyć dupska z lóżka :-/ ale wstanę, bo na śniadanko zrobię cheesburgery domowej roboty. :P ktos cos? :D
    Omniom.... cheesburgery! Ja poproszę bo u mnie dziś jaglanka z żurawiną ;)

Dziewczyny co lepiej stosować?
    Infolik, Symfolic czy Inofem?
    postanowiłam coś brać od kolejnego cyklu bo czytałam, że dużo babeczek po tym zachodzi tylko nie mogę się zdecydować.

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) mam do was pytanie. Proszę mi powiedzieć, jak jestem teraz po owulacji i były te 3 pęcherzyki i jest szansa, mogę iść na fitness? Czy lepiej sobie darować, bo mogę zaszkodzić?

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti - już Ci wysyłam pocztą cheesa :D

Kozamonia, jak dla mnie możesz iść, nie widzę żadnych przeszkód. Tym bardziej, że jajeczko jeszcze się nie zagniezdziło, więc w niczym nie zaszkodzisz a wręcz przeciwnie - będziesz przynajmniej lepiej się czuła :P

Lago, Nats, kozamonia lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:
    Dziewczyny co lepiej stosować?
    Infolik, Symfolic czy Inofem?
    postanowiłam coś brać od kolejnego cyklu bo czytałam, że dużo babeczek po tym zachodzi tylko nie mogę się zdecydować.

hej:) ja pilam inofolic przez miesiac, ale pozniej dowiedzialam sie, ze inofem to dokladnie to samo ale o polowe tanszy, wiec zmienilam. Pije jedna saszetke plus 2 razy dziennie Ovarin z zalecenia gina. Ovarin tez jest bardzo podobny do tych suplementow tylko dodatkowo ma witaminy z grupy B. Najlepiej zacznij pic juz teraz, bo to suplement wiec na efekty czasem trzeba poczekac.

Kurcze tak mi dobrze szlo w tym miesiacu z wyluzowaniem, a dzis bylam na monitoringu i mam jajo 20 mm. Caly luz szlag trafil, bo jak tu sie nie spinac jak w srodku siedzi potencjalny dziedzic? Chyba zrobie zapas wina na weekend zeby jakos o tym nie myslec, heheheh

Karolina2787, annamaria83 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Dzień dobry :) mam do was pytanie. Proszę mi powiedzieć, jak jestem teraz po owulacji i były te 3 pęcherzyki i jest szansa, mogę iść na fitness? Czy lepiej sobie darować, bo mogę zaszkodzić?

Ja bym poszla. Bez sensu jest taka ostroznosc "bo moze zaskoczylam", no chyba ze wczesniej bylo poronienie i wysilek fizyczny mogl byc tego przyczyna. Dziewczyny trzeba normalnie zyc i cieszyc sie kazdym dniem. Dopiero jak ciaza stwierdzona, to oczywiscie ostroznosc ale tez bez przesady. Przeciez to nie choroba:)

Karolina2787, kozamonia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Canti - już Ci wysyłam pocztą cheesa :D

Kozamonia, jak dla mnie możesz iść, nie widzę żadnych przeszkód. Tym bardziej, że jajeczko jeszcze się nie zagniezdziło, więc w niczym nie zaszkodzisz a wręcz przeciwnie - będziesz przynajmniej lepiej się czuła :P
    <3 <3 <3

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza wracaj tu! Tutaj Cię widać! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleciał Foch.... w tamte strony

zapachmalin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyna Kochana <3 :D

zapachmalin lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja myślałam, że samotnie tu zerkam a tutaj od 11:46 nic się nie dzieje :D ale jak jesteś to to zmienia postać rzeczy :D
    Tam też podczytuje a więc ognia w szopie nie żałuj :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na ziemi heh zaraz jade do dziadka.. ale jestem mega zmeczona ale szcZęśliwa

Marteczka93 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa dobrze że już wszystko ok. JedźJedź jedź wyściskaj go i każ wracać do zdrowia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalalala... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jestem na ziemi heh zaraz jade do dziadka.. ale jestem mega zmeczona ale szcZęśliwa
    udanego pobytu kochana :)

• annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pyt co do temp Robila dzis rano pomiar wczesniej niz zwykl bo o 5:30 i wyszla dosc niska 36,49 czyli mysle jest spadek bedzie @ ale polozylam sie jeszcze spac i wstalam o 7 znow zmierzylam temp (jedt to moja godz pomiaru w tym cyklu) i wyszlo 36.92 czyli tak jak w ost dni wysoko Jak mam te pomiary interpretowac?dodam ze okresu nie mam a test 2 dni temu negatyw Mialyscie tak moze?

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz pod uwagę tą temp mierzoną o 7 :D
    Ale możesz sobie redukować temp w razie wstawania o innej porze. Przykładowo jeśli twoja stała temp mierzenia jest o godz 7 to jeśli wstałabyś o 6:30 to dodajesz do temp 0,05 stopnia. To samo w przypadku kiedy wstałabyś później np o 7:30 - to odejmujesz 0,05 stopnia. :P
    Czyli każde pół godz w dół czy w górę - 0,05 stopnia. A cała godzina - 0,10 stopnia :P
    I jeśli chodzi o mnie, to zdarzało mi się mieć podobną sytuację, ale sama sobie redukowałam temp i było ok. Poza tym i tak zawsze dostawałam @. :(
    Ale w twoim przypadku życzę Ci, żeby było inaczej :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Bierz pod uwagę tą temp mierzoną o 7 :D
    Ale możesz sobie redukować temp w razie wstawania o innej porze. Przykładowo jeśli twoja stała temp mierzenia jest o godz 7 to jeśli wstałabyś o 6:30 to dodajesz do temp 0,05 stopnia. To samo w przypadku kiedy wstałabyś później np o 7:30 - to odejmujesz 0,05 stopnia. :P
    Czyli każde pół godz w dół czy w górę - 0,05 stopnia. A cała godzina - 0,10 stopnia :P
    I jeśli chodzi o mnie, to zdarzało mi się mieć podobną sytuację, ale sama sobie redukowałam temp i było ok. Poza tym i tak zawsze dostawałam @. :(
    Ale w twoim przypadku życzę Ci, żeby było inaczej :)
    Dziekuje za odpowiedz Nie wiedzialam ze tak mozna interpretowac temperature Napewno przyda mi sie ta wiedza na kolejny cykl Podejrzewam ze na dniach dostane @ wiec wiedza sie przyda Pozdrawiam Marteczka93

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 19:21

Marteczka93 lubi tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki ;) Co tam w wielkim świecie słychać? Jakieś dobre nowiny?

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ