X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Otter Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 22:40

Sparky lubi tę wiadomość

• Domistr Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁 ostatnio trochę mnie tu mało, bo nie chce się nakręcać i doszukiwać objawów 🤪 poza tym jestem pierwszy raz po zastrzyku ovitrelle i nie wiem czy niektóre objawy to jego zasługa czy coś jest na rzeczy 🤫
    Praktycznie od razu po owu mam bol piersi i z dnia na dzień czuje je coraz bardziej, do tego duzo białego sluzu i jakoś tak miekko w środku, czasami kłucie w podbrzuszu i od wczoraj mega chcica 🤣
    Nie wiem kiedy mogę testować po tym zastrzyku, dzis mija tydzień od podania mam nadzieje wytrzymać do przyszłego piątku ale wiadomo jak jest 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 14:11

Magda_Lena lubi tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że z takim wsparciem, tyloma wiruskami od Was i mojemu ostatnio towarzyszącemu szczesciu to powinno się udać 🥰😎😎🤩
    Ba! Co ja gadam ?! Przecież już jestem w 12 dniu ciazy !! 😁😁😁

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter, dzięki 😅

Domistr, trzymam kciuki, jezcze trochę cierpliwości i będzie wielkie testowanie 😊

Domistr lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Cześć dziewczyny 😁 ostatnio trochę mnie tu mało, bo nie chce się nakręcać i doszukiwać objawów 🤪 poza tym jestem pierwszy raz po zastrzyku ovitrelle i nie wiem czy niektóre objawy to jego zasługa czy coś jest na rzeczy 🤫
    Praktycznie od razu po owu mam bol piersi i z dnia na dzień czuje je coraz bardziej, do tego duzo białego sluzu i jakoś tak miekko w środku, czasami kłucie w podbrzuszu i od wczoraj mega chcica 🤣
    Nie wiem kiedy mogę testować po tym zastrzyku, dzis mija tydzień od podania mam nadzieje wytrzymać do przyszłego piątku ale wiadomo jak jest 😆

Ja w tym cyklu też dostałam taki zastrzyk w 13dc a w 14dc miała być owu o 24.00
    W tym cyklu byłam też stymulowana clostilbegyt 1x1 5dni i na USG było widać ładne 🥚 w prawym jajniku.
    Mam przyjmować duphaston przez 10dni 2x1 i zrobić test 9.03
    W ogóle to wiecie co byłam zdziwiona bo mój poprzedni gin mówił żeby usuwać ta torbiel (ale że jak zajde w ciążę to z tą torbielą też da radę) a tu w Invicta lekarz mi mówi że można usunąć tą torbiel ale jest ryzyko że zostanie uszkodzony jajnik (bo to torbiel skórzasta i że ja się tak wycina że ciężko nie uszkodzić jajnika) i że to moja decyzja ale powiedział że czasami jest tak że nawet cały jajnik trzeba usunąć i że może lepiej poczekać aż będę miała dziecko (wiecie z 1 janikiem ciężej nie)

Więc jestem zadowolona jeżeli chodzi o klinikę chodzę w Wawie do dr Jezaka
    Też dostałam od apki wizytę darmową bo mam cykle bardzo nieregularne i w sumie dobrze bo też już sama myślałam żeby gdzieś iść i w styczniu dostałam ta wizytę i poszliśmy z mężem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 14:36

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
    Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
    Będzie dobrze, nie ma innej opcji.
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pum wrote:
    Ja w tym cyklu też dostałam taki zastrzyk w 13dc a w 14dc miała być owu o 24.00
    W tym cyklu byłam też stymulowana clostilbegyt 1x1 5dni i na USG było widać ładne 🥚 w prawym jajniku.
    W ogóle to wiecie co byłam zdziwiona bo mój poprzedni gin mówił żeby usuwać ta torbiel (ale że jak zajde w ciążę to z tą torbielą też da radę) a tu w Invicta lekarz mi mówi że można usunąć tą torbiel ale jest ryzyko że zostanie uszkodzony jajnik (bo to torbiel skórzasta i że ja się tak wycina że ciężko nie uszkodzić jajnika) i że to moja decyzja ale powiedział że czasami jest tak że nawet cały jajnik trzeba usunąć i że może lepiej poczekać aż będę miała dziecko (wiecie z 1 janikiem ciężej nie)

Więc jestem zadowolona jeżeli chodzi o klinikę chodzę w Wawie do dr Jezaka
    Też dostałam od apki wizytę darmową bo mam cykle bardzo nieregularne i w sumie dobrze bo też już sama myślałam żeby gdzieś iść i w styczniu dostałam ta wizytę i poszliśmy z mężem.
    Ja byłam w 12dc i na usg byl pecherzyk 25mm na prawy jajniku, to moj naturalny cykl u mnie nie ma problemu z pęcherzykami, zastrzyk dostałam w sumie bo sama zasugerowałam gin, ponieważ nigdy nie czuje czy te pecherzyki pękają, wyrzut lh miałam w piątek w południe wiec ten zastrzyk to tylko chyba jako wspomagacz, bo pecherzyk byl juz duży tuż przed pęknięciem 😃 zastrzyk zrobiłam w piątek po 21 i chwile później poczułam bol No i ❤ tej nocy tez były bolesne... ale działaliśmy piatek, sobota, niedziela wiec nie było opcji na pominięcie owu 🤪
    Ciekawa jestem co z tego wyjdzie...

Pum, Magda_Lena lubią tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Ja byłam w 12dc i na usg byl pecherzyk 25mm na prawy jajniku, to moj naturalny cykl u mnie nie ma problemu z pęcherzykami, zastrzyk dostałam w sumie bo sama zasugerowałam gin, ponieważ nigdy nie czuje czy te pecherzyki pękają, wyrzut lh miałam w piątek w południe wiec ten zastrzyk to tylko chyba jako wspomagacz, bo pecherzyk byl juz duży tuż przed pęknięciem 😃 zastrzyk zrobiłam w piątek po 21 i chwile później poczułam bol No i ❤ tej nocy tez były bolesne... ale działaliśmy piatek, sobota, niedziela wiec nie było opcji na pominięcie owu 🤪
    Z takim pecherzykiem, z zastrzykiem i ❤w porę to chyba niema innej opcji jak II 🥰✊✊✊✊✊

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:

Trzymam ✊✊✊

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozumiem że jeżeli mam zniżkę to idziemy z mężem obydwoje na wizyte?
    Maz już namówiony na badania żołnierzy, czekamy na zastrzyk gotówki po mojej wypłacie (bo jakoś popłynęliśmy w lutym z kasą... No cóż, dwa auta, spełnianie swoich hobby zrobiło swoje :D). To może lepiej zrobić badania żołnierzy też w Gyncentrum? 🤔 Będzie wszystko w ich bazie od razu

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Ooo mamusiu co tu się dzieje?! Ciąża odbiera mi mózg i z lutowego wątku nie zrozumiałam przejścia do tego klubu. Dopiero teraz przeglądam forum i weszłam tu, w Wy już szalone nastukałyście 10 stron. Matko, kiedy ja to nadrobię? Od dzisiaj zacznę. Otter prowadzi wątek! Wiec to będzie najlepszy wątek w historii i jeszcze połączony z pingwinkiem... będzie się działo! Polecam dołączyć moja metodę i efekt murowany!!! 😍

Proszę mnie dopisać do listy początkowej. Ja Wam życzę wszystkim powodzenia i w staraniach i w zdrowych ciążach 💪😁

Ja się kiepsko czuję, dlatego mało tu bywałam. Mam nadzieje ze lada moment poprawi mi się, bo samopoczucie mam do dupy. We wtorek czyli 8+3tc mam wizytę. Mam nadzieje ze usłyszę serduszko, bo ostatnia wizyta była 5+3tc i wtedy jeszcze nie było. Trochę się tym stresuje, bo tyle ostatnio nasłuchałam się o pustych jajach i obumarciach, ze stresik jest dobry!

Moja metoda powstała po kilku miesiącach starań (w pierwsza ciąże zaszłam w 1cs z jednym stosunkiem w miesiącu) gdzie każdy kolejny cykl był oblany łzami rozpaczy, strachem ze coś ze mną nie tak, wymyślaniem chorób i dolegliwości, przez to bardzo szybko zaczęłam pełną diagnostykę. Z każdym badaniem byłam upewniania, ze wszystko ze mną jest w porządku, ale mój mózg absolutnie nie radził sobie z brakiem ciąży. W styczniu udało się zobaczyć 2 kreseczki, ale tylko na kilka dni, bo okazało się ze to CB 💔 tak jak na obrazku moje serce pękło. Kolejna wizyta u mojego ginekologa (najwspanialszy na świecie dr Piotr Zymróz) który tak mnie podbudował, tyle dobrych słów mi powiedział, ze dzięki niemu odbiłam się od dna i zaczęłam stosować się do jego zaleceń, czyli odpuszczenia w głowie. Oczywiście mózg jest silny i nie dawał za wygraną, więc zaczęłam go delikatnie wprowadzać w efekt placebo i po owulacji do dnia dzisiejszego moje ciało nie widziało termometru, a wykres jest wytworem mojej fantazji. Kochane polecam!!!

I tak dalej będzie!
    A ja nie mogę zastosować Twojej metody bo wciąż mam nadzieje, ze owu wyznaczy owu 🤔
    I trochę mam tezygnację zamiast ekscytacji i nerwów , i sobie spokojnie na uboczu czekam, wczoraj urodziny i sobie super ultra fest różową wiosenną zupełnie NIECIĄŻOWĄ sukienkę kupiłam. Nawet dołączyli do zakupów 2 mini Prosecco!
    Mimo wszystko nie zdecydowałam się wypić 😂
    Czekam z niecierpliwością na wizytę u endo-diabetologa.
    I złapałam od córki gile po pas.
    Plan na test pozostaje 10 marca, złamię się na bank odrobine wcześniej ;)

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie 🤞 zmierzam do gina, jeszcze robię przy okazji półgodzinny spacerek żeby oczyścić umysł 😉

Mama8latka, Domistr, Karooolcia :), Beza27, Magda_Lena, Otter, midzia, Nynka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Trzymajcie 🤞 zmierzam do gina, jeszcze robię przy okazji półgodzinny spacerek żeby oczyścić umysł 😉
    Trzymam ✊✊

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:

Trzymam kciuki! :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko 🙂 według USG 6+2, za 3 tygodnie wizyta i założy mi kartę ciąży 🙂

Ola_45, anka, Beza27, Magda_Lena, wariancja, Oliwka91, Manioka, Pum, Pomarańcza, Karooolcia :), Limonka26, futuremama, Ester, Otter, midzia, Ladinola, Niebieska Gwiazda, Olenkaqx, Naya, Nynka, Luusia lubią tę wiadomość

age.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Świetna wiadomość 🥰 gratulacje ❤️

Ja odświeżam stronę diagnostyki średnio co minutę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 18:24

Junjul, Karooolcia :) lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Świetna wiadomość 🥰 gratulacje ❤️

Ja odświeżam stronę diagnostyki średnio co minutę 🙈
    DZieki🙂
    Apropo odświeżania strony to znam ten ból 🤣

age.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj się poraczyłam kotletem mielonym i lodami zaraz po nich😁🤦‍♀️

Pum lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:

Junjul świetna wiadomość! Gratulacje 🥰

Junjul lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul gratulacje 😍👍
    Olenkaqx wrote:
    Czyli rozumiem że jeżeli mam zniżkę to idziemy z mężem obydwoje na wizyte?
    Maz już namówiony na badania żołnierzy, czekamy na zastrzyk gotówki po mojej wypłacie (bo jakoś popłynęliśmy w lutym z kasą... No cóż, dwa auta, spełnianie swoich hobby zrobiło swoje :D). To może lepiej zrobić badania żołnierzy też w Gyncentrum? 🤔 Będzie wszystko w ich bazie od razu

My pierwszą wizytę mieliśmy na zoom ale mąż zrobił u nich badanie nasienia kilka dni wcześniej żeby coś było ja jakieś badania miałam (tarczycowe USG piersi narządu rodnego tarczycy i tam inne badania od endo więc coś tam miałam)
    Potem zlecił dużo badań (niestety to droga sprawa) ale wiemy co i jak.
    Więc w sumie nie żałuję że tam poszliśmy.

Junjul lubi tę wiadomość

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:18

Junjul lubi tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ