Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 😁 ostatnio trochę mnie tu mało, bo nie chce się nakręcać i doszukiwać objawów 🤪 poza tym jestem pierwszy raz po zastrzyku ovitrelle i nie wiem czy niektóre objawy to jego zasługa czy coś jest na rzeczy 🤫
Praktycznie od razu po owu mam bol piersi i z dnia na dzień czuje je coraz bardziej, do tego duzo białego sluzu i jakoś tak miekko w środku, czasami kłucie w podbrzuszu i od wczoraj mega chcica 🤣
Nie wiem kiedy mogę testować po tym zastrzyku, dzis mija tydzień od podania mam nadzieje wytrzymać do przyszłego piątku ale wiadomo jak jest 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 14:11
Magda_Lena lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Myślę że z takim wsparciem, tyloma wiruskami od Was i mojemu ostatnio towarzyszącemu szczesciu to powinno się udać 🥰😎😎🤩
Ba! Co ja gadam ?! Przecież już jestem w 12 dniu ciazy !! 😁😁😁👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Domistr wrote:Cześć dziewczyny 😁 ostatnio trochę mnie tu mało, bo nie chce się nakręcać i doszukiwać objawów 🤪 poza tym jestem pierwszy raz po zastrzyku ovitrelle i nie wiem czy niektóre objawy to jego zasługa czy coś jest na rzeczy 🤫
Praktycznie od razu po owu mam bol piersi i z dnia na dzień czuje je coraz bardziej, do tego duzo białego sluzu i jakoś tak miekko w środku, czasami kłucie w podbrzuszu i od wczoraj mega chcica 🤣
Nie wiem kiedy mogę testować po tym zastrzyku, dzis mija tydzień od podania mam nadzieje wytrzymać do przyszłego piątku ale wiadomo jak jest 😆
Ja w tym cyklu też dostałam taki zastrzyk w 13dc a w 14dc miała być owu o 24.00
W tym cyklu byłam też stymulowana clostilbegyt 1x1 5dni i na USG było widać ładne 🥚 w prawym jajniku.
Mam przyjmować duphaston przez 10dni 2x1 i zrobić test 9.03
W ogóle to wiecie co byłam zdziwiona bo mój poprzedni gin mówił żeby usuwać ta torbiel (ale że jak zajde w ciążę to z tą torbielą też da radę) a tu w Invicta lekarz mi mówi że można usunąć tą torbiel ale jest ryzyko że zostanie uszkodzony jajnik (bo to torbiel skórzasta i że ja się tak wycina że ciężko nie uszkodzić jajnika) i że to moja decyzja ale powiedział że czasami jest tak że nawet cały jajnik trzeba usunąć i że może lepiej poczekać aż będę miała dziecko (wiecie z 1 janikiem ciężej nie)
Więc jestem zadowolona jeżeli chodzi o klinikę chodzę w Wawie do dr Jezaka
Też dostałam od apki wizytę darmową bo mam cykle bardzo nieregularne i w sumie dobrze bo też już sama myślałam żeby gdzieś iść i w styczniu dostałam ta wizytę i poszliśmy z mężem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 14:36
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Pum wrote:Ja w tym cyklu też dostałam taki zastrzyk w 13dc a w 14dc miała być owu o 24.00
W tym cyklu byłam też stymulowana clostilbegyt 1x1 5dni i na USG było widać ładne 🥚 w prawym jajniku.
W ogóle to wiecie co byłam zdziwiona bo mój poprzedni gin mówił żeby usuwać ta torbiel (ale że jak zajde w ciążę to z tą torbielą też da radę) a tu w Invicta lekarz mi mówi że można usunąć tą torbiel ale jest ryzyko że zostanie uszkodzony jajnik (bo to torbiel skórzasta i że ja się tak wycina że ciężko nie uszkodzić jajnika) i że to moja decyzja ale powiedział że czasami jest tak że nawet cały jajnik trzeba usunąć i że może lepiej poczekać aż będę miała dziecko (wiecie z 1 janikiem ciężej nie)
Więc jestem zadowolona jeżeli chodzi o klinikę chodzę w Wawie do dr Jezaka
Też dostałam od apki wizytę darmową bo mam cykle bardzo nieregularne i w sumie dobrze bo też już sama myślałam żeby gdzieś iść i w styczniu dostałam ta wizytę i poszliśmy z mężem.
Ciekawa jestem co z tego wyjdzie...Pum, Magda_Lena lubią tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr wrote:Ja byłam w 12dc i na usg byl pecherzyk 25mm na prawy jajniku, to moj naturalny cykl u mnie nie ma problemu z pęcherzykami, zastrzyk dostałam w sumie bo sama zasugerowałam gin, ponieważ nigdy nie czuje czy te pecherzyki pękają, wyrzut lh miałam w piątek w południe wiec ten zastrzyk to tylko chyba jako wspomagacz, bo pecherzyk byl juz duży tuż przed pęknięciem 😃 zastrzyk zrobiłam w piątek po 21 i chwile później poczułam bol No i ❤ tej nocy tez były bolesne... ale działaliśmy piatek, sobota, niedziela wiec nie było opcji na pominięcie owu 🤪
Ciekawa jestem co z tego wyjdzie...Domistr lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Domistr wrote:Ja byłam w 12dc i na usg byl pecherzyk 25mm na prawy jajniku, to moj naturalny cykl u mnie nie ma problemu z pęcherzykami, zastrzyk dostałam w sumie bo sama zasugerowałam gin, ponieważ nigdy nie czuje czy te pecherzyki pękają, wyrzut lh miałam w piątek w południe wiec ten zastrzyk to tylko chyba jako wspomagacz, bo pecherzyk byl juz duży tuż przed pęknięciem 😃 zastrzyk zrobiłam w piątek po 21 i chwile później poczułam bol No i ❤ tej nocy tez były bolesne... ale działaliśmy piatek, sobota, niedziela wiec nie było opcji na pominięcie owu 🤪
Ciekawa jestem co z tego wyjdzie...
Trzymam ✊✊✊Domistr lubi tę wiadomość
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Czyli rozumiem że jeżeli mam zniżkę to idziemy z mężem obydwoje na wizyte?
Maz już namówiony na badania żołnierzy, czekamy na zastrzyk gotówki po mojej wypłacie (bo jakoś popłynęliśmy w lutym z kasą... No cóż, dwa auta, spełnianie swoich hobby zrobiło swoje ). To może lepiej zrobić badania żołnierzy też w Gyncentrum? 🤔 Będzie wszystko w ich bazie od razu -
Blanka1988 wrote:Ooo mamusiu co tu się dzieje?! Ciąża odbiera mi mózg i z lutowego wątku nie zrozumiałam przejścia do tego klubu. Dopiero teraz przeglądam forum i weszłam tu, w Wy już szalone nastukałyście 10 stron. Matko, kiedy ja to nadrobię? Od dzisiaj zacznę. Otter prowadzi wątek! Wiec to będzie najlepszy wątek w historii i jeszcze połączony z pingwinkiem... będzie się działo! Polecam dołączyć moja metodę i efekt murowany!!! 😍
Proszę mnie dopisać do listy początkowej. Ja Wam życzę wszystkim powodzenia i w staraniach i w zdrowych ciążach 💪😁
Ja się kiepsko czuję, dlatego mało tu bywałam. Mam nadzieje ze lada moment poprawi mi się, bo samopoczucie mam do dupy. We wtorek czyli 8+3tc mam wizytę. Mam nadzieje ze usłyszę serduszko, bo ostatnia wizyta była 5+3tc i wtedy jeszcze nie było. Trochę się tym stresuje, bo tyle ostatnio nasłuchałam się o pustych jajach i obumarciach, ze stresik jest dobry!
Moja metoda powstała po kilku miesiącach starań (w pierwsza ciąże zaszłam w 1cs z jednym stosunkiem w miesiącu) gdzie każdy kolejny cykl był oblany łzami rozpaczy, strachem ze coś ze mną nie tak, wymyślaniem chorób i dolegliwości, przez to bardzo szybko zaczęłam pełną diagnostykę. Z każdym badaniem byłam upewniania, ze wszystko ze mną jest w porządku, ale mój mózg absolutnie nie radził sobie z brakiem ciąży. W styczniu udało się zobaczyć 2 kreseczki, ale tylko na kilka dni, bo okazało się ze to CB 💔 tak jak na obrazku moje serce pękło. Kolejna wizyta u mojego ginekologa (najwspanialszy na świecie dr Piotr Zymróz) który tak mnie podbudował, tyle dobrych słów mi powiedział, ze dzięki niemu odbiłam się od dna i zaczęłam stosować się do jego zaleceń, czyli odpuszczenia w głowie. Oczywiście mózg jest silny i nie dawał za wygraną, więc zaczęłam go delikatnie wprowadzać w efekt placebo i po owulacji do dnia dzisiejszego moje ciało nie widziało termometru, a wykres jest wytworem mojej fantazji. Kochane polecam!!!
I tak dalej będzie!
A ja nie mogę zastosować Twojej metody bo wciąż mam nadzieje, ze owu wyznaczy owu 🤔
I trochę mam tezygnację zamiast ekscytacji i nerwów , i sobie spokojnie na uboczu czekam, wczoraj urodziny i sobie super ultra fest różową wiosenną zupełnie NIECIĄŻOWĄ sukienkę kupiłam. Nawet dołączyli do zakupów 2 mini Prosecco!
Mimo wszystko nie zdecydowałam się wypić 😂
Czekam z niecierpliwością na wizytę u endo-diabetologa.
I złapałam od córki gile po pas.
Plan na test pozostaje 10 marca, złamię się na bank odrobine wcześniej
-
nick nieaktualny
-
Jest serduszko 🙂 według USG 6+2, za 3 tygodnie wizyta i założy mi kartę ciąży 🙂
Ola_45, anka, Beza27, Magda_Lena, wariancja, Oliwka91, Manioka, Pum, Pomarańcza, Karooolcia :), Limonka26, futuremama, Ester, Otter, midzia, Ladinola, Niebieska Gwiazda, Olenkaqx, Naya, Nynka, Luusia lubią tę wiadomość
-
Junjul wrote:Jest serduszko 🙂 według USG 6+2, za 3 tygodnie wizyta i założy mi kartę ciąży 🙂
Ja odświeżam stronę diagnostyki średnio co minutę 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 18:24
Junjul, Karooolcia :) lubią tę wiadomość
-
Junjul wrote:Jest serduszko 🙂 według USG 6+2, za 3 tygodnie wizyta i założy mi kartę ciąży 🙂
Junjul świetna wiadomość! Gratulacje 🥰Junjul lubi tę wiadomość
-
Junjul gratulacje 😍👍
Olenkaqx wrote:Czyli rozumiem że jeżeli mam zniżkę to idziemy z mężem obydwoje na wizyte?
Maz już namówiony na badania żołnierzy, czekamy na zastrzyk gotówki po mojej wypłacie (bo jakoś popłynęliśmy w lutym z kasą... No cóż, dwa auta, spełnianie swoich hobby zrobiło swoje ). To może lepiej zrobić badania żołnierzy też w Gyncentrum? 🤔 Będzie wszystko w ich bazie od razu
My pierwszą wizytę mieliśmy na zoom ale mąż zrobił u nich badanie nasienia kilka dni wcześniej żeby coś było ja jakieś badania miałam (tarczycowe USG piersi narządu rodnego tarczycy i tam inne badania od endo więc coś tam miałam)
Potem zlecił dużo badań (niestety to droga sprawa) ale wiemy co i jak.
Więc w sumie nie żałuję że tam poszliśmy.Junjul lubi tę wiadomość
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:18
Junjul lubi tę wiadomość