X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Otter Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 22:40

Sparky lubi tę wiadomość

• Domistr Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁 ostatnio trochę mnie tu mało, bo nie chce się nakręcać i doszukiwać objawów 🤪 poza tym jestem pierwszy raz po zastrzyku ovitrelle i nie wiem czy niektóre objawy to jego zasługa czy coś jest na rzeczy 🤫
    Praktycznie od razu po owu mam bol piersi i z dnia na dzień czuje je coraz bardziej, do tego duzo białego sluzu i jakoś tak miekko w środku, czasami kłucie w podbrzuszu i od wczoraj mega chcica 🤣
    Nie wiem kiedy mogę testować po tym zastrzyku, dzis mija tydzień od podania mam nadzieje wytrzymać do przyszłego piątku ale wiadomo jak jest 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 14:11

Magda_Lena lubi tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że z takim wsparciem, tyloma wiruskami od Was i mojemu ostatnio towarzyszącemu szczesciu to powinno się udać 🥰😎😎🤩
    Ba! Co ja gadam ?! Przecież już jestem w 12 dniu ciazy !! 😁😁😁

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter, dzięki 😅

Domistr, trzymam kciuki, jezcze trochę cierpliwości i będzie wielkie testowanie 😊

Domistr lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Cześć dziewczyny 😁 ostatnio trochę mnie tu mało, bo nie chce się nakręcać i doszukiwać objawów 🤪 poza tym jestem pierwszy raz po zastrzyku ovitrelle i nie wiem czy niektóre objawy to jego zasługa czy coś jest na rzeczy 🤫
    Praktycznie od razu po owu mam bol piersi i z dnia na dzień czuje je coraz bardziej, do tego duzo białego sluzu i jakoś tak miekko w środku, czasami kłucie w podbrzuszu i od wczoraj mega chcica 🤣
    Nie wiem kiedy mogę testować po tym zastrzyku, dzis mija tydzień od podania mam nadzieje wytrzymać do przyszłego piątku ale wiadomo jak jest 😆

Ja w tym cyklu też dostałam taki zastrzyk w 13dc a w 14dc miała być owu o 24.00
    W tym cyklu byłam też stymulowana clostilbegyt 1x1 5dni i na USG było widać ładne 🥚 w prawym jajniku.
    Mam przyjmować duphaston przez 10dni 2x1 i zrobić test 9.03
    W ogóle to wiecie co byłam zdziwiona bo mój poprzedni gin mówił żeby usuwać ta torbiel (ale że jak zajde w ciążę to z tą torbielą też da radę) a tu w Invicta lekarz mi mówi że można usunąć tą torbiel ale jest ryzyko że zostanie uszkodzony jajnik (bo to torbiel skórzasta i że ja się tak wycina że ciężko nie uszkodzić jajnika) i że to moja decyzja ale powiedział że czasami jest tak że nawet cały jajnik trzeba usunąć i że może lepiej poczekać aż będę miała dziecko (wiecie z 1 janikiem ciężej nie)

Więc jestem zadowolona jeżeli chodzi o klinikę chodzę w Wawie do dr Jezaka
    Też dostałam od apki wizytę darmową bo mam cykle bardzo nieregularne i w sumie dobrze bo też już sama myślałam żeby gdzieś iść i w styczniu dostałam ta wizytę i poszliśmy z mężem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 14:36

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
    Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
    Będzie dobrze, nie ma innej opcji.
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pum wrote:
    Ja w tym cyklu też dostałam taki zastrzyk w 13dc a w 14dc miała być owu o 24.00
    W tym cyklu byłam też stymulowana clostilbegyt 1x1 5dni i na USG było widać ładne 🥚 w prawym jajniku.
    W ogóle to wiecie co byłam zdziwiona bo mój poprzedni gin mówił żeby usuwać ta torbiel (ale że jak zajde w ciążę to z tą torbielą też da radę) a tu w Invicta lekarz mi mówi że można usunąć tą torbiel ale jest ryzyko że zostanie uszkodzony jajnik (bo to torbiel skórzasta i że ja się tak wycina że ciężko nie uszkodzić jajnika) i że to moja decyzja ale powiedział że czasami jest tak że nawet cały jajnik trzeba usunąć i że może lepiej poczekać aż będę miała dziecko (wiecie z 1 janikiem ciężej nie)

Więc jestem zadowolona jeżeli chodzi o klinikę chodzę w Wawie do dr Jezaka
    Też dostałam od apki wizytę darmową bo mam cykle bardzo nieregularne i w sumie dobrze bo też już sama myślałam żeby gdzieś iść i w styczniu dostałam ta wizytę i poszliśmy z mężem.
    Ja byłam w 12dc i na usg byl pecherzyk 25mm na prawy jajniku, to moj naturalny cykl u mnie nie ma problemu z pęcherzykami, zastrzyk dostałam w sumie bo sama zasugerowałam gin, ponieważ nigdy nie czuje czy te pecherzyki pękają, wyrzut lh miałam w piątek w południe wiec ten zastrzyk to tylko chyba jako wspomagacz, bo pecherzyk byl juz duży tuż przed pęknięciem 😃 zastrzyk zrobiłam w piątek po 21 i chwile później poczułam bol No i ❤ tej nocy tez były bolesne... ale działaliśmy piatek, sobota, niedziela wiec nie było opcji na pominięcie owu 🤪
    Ciekawa jestem co z tego wyjdzie...

Pum, Magda_Lena lubią tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Ja byłam w 12dc i na usg byl pecherzyk 25mm na prawy jajniku, to moj naturalny cykl u mnie nie ma problemu z pęcherzykami, zastrzyk dostałam w sumie bo sama zasugerowałam gin, ponieważ nigdy nie czuje czy te pecherzyki pękają, wyrzut lh miałam w piątek w południe wiec ten zastrzyk to tylko chyba jako wspomagacz, bo pecherzyk byl juz duży tuż przed pęknięciem 😃 zastrzyk zrobiłam w piątek po 21 i chwile później poczułam bol No i ❤ tej nocy tez były bolesne... ale działaliśmy piatek, sobota, niedziela wiec nie było opcji na pominięcie owu 🤪
    Z takim pecherzykiem, z zastrzykiem i ❤w porę to chyba niema innej opcji jak II 🥰✊✊✊✊✊

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:

Trzymam ✊✊✊

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozumiem że jeżeli mam zniżkę to idziemy z mężem obydwoje na wizyte?
    Maz już namówiony na badania żołnierzy, czekamy na zastrzyk gotówki po mojej wypłacie (bo jakoś popłynęliśmy w lutym z kasą... No cóż, dwa auta, spełnianie swoich hobby zrobiło swoje :D). To może lepiej zrobić badania żołnierzy też w Gyncentrum? 🤔 Będzie wszystko w ich bazie od razu

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Ooo mamusiu co tu się dzieje?! Ciąża odbiera mi mózg i z lutowego wątku nie zrozumiałam przejścia do tego klubu. Dopiero teraz przeglądam forum i weszłam tu, w Wy już szalone nastukałyście 10 stron. Matko, kiedy ja to nadrobię? Od dzisiaj zacznę. Otter prowadzi wątek! Wiec to będzie najlepszy wątek w historii i jeszcze połączony z pingwinkiem... będzie się działo! Polecam dołączyć moja metodę i efekt murowany!!! 😍

Proszę mnie dopisać do listy początkowej. Ja Wam życzę wszystkim powodzenia i w staraniach i w zdrowych ciążach 💪😁

Ja się kiepsko czuję, dlatego mało tu bywałam. Mam nadzieje ze lada moment poprawi mi się, bo samopoczucie mam do dupy. We wtorek czyli 8+3tc mam wizytę. Mam nadzieje ze usłyszę serduszko, bo ostatnia wizyta była 5+3tc i wtedy jeszcze nie było. Trochę się tym stresuje, bo tyle ostatnio nasłuchałam się o pustych jajach i obumarciach, ze stresik jest dobry!

Moja metoda powstała po kilku miesiącach starań (w pierwsza ciąże zaszłam w 1cs z jednym stosunkiem w miesiącu) gdzie każdy kolejny cykl był oblany łzami rozpaczy, strachem ze coś ze mną nie tak, wymyślaniem chorób i dolegliwości, przez to bardzo szybko zaczęłam pełną diagnostykę. Z każdym badaniem byłam upewniania, ze wszystko ze mną jest w porządku, ale mój mózg absolutnie nie radził sobie z brakiem ciąży. W styczniu udało się zobaczyć 2 kreseczki, ale tylko na kilka dni, bo okazało się ze to CB 💔 tak jak na obrazku moje serce pękło. Kolejna wizyta u mojego ginekologa (najwspanialszy na świecie dr Piotr Zymróz) który tak mnie podbudował, tyle dobrych słów mi powiedział, ze dzięki niemu odbiłam się od dna i zaczęłam stosować się do jego zaleceń, czyli odpuszczenia w głowie. Oczywiście mózg jest silny i nie dawał za wygraną, więc zaczęłam go delikatnie wprowadzać w efekt placebo i po owulacji do dnia dzisiejszego moje ciało nie widziało termometru, a wykres jest wytworem mojej fantazji. Kochane polecam!!!

I tak dalej będzie!
    A ja nie mogę zastosować Twojej metody bo wciąż mam nadzieje, ze owu wyznaczy owu 🤔
    I trochę mam tezygnację zamiast ekscytacji i nerwów , i sobie spokojnie na uboczu czekam, wczoraj urodziny i sobie super ultra fest różową wiosenną zupełnie NIECIĄŻOWĄ sukienkę kupiłam. Nawet dołączyli do zakupów 2 mini Prosecco!
    Mimo wszystko nie zdecydowałam się wypić 😂
    Czekam z niecierpliwością na wizytę u endo-diabetologa.
    I złapałam od córki gile po pas.
    Plan na test pozostaje 10 marca, złamię się na bank odrobine wcześniej ;)

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie 🤞 zmierzam do gina, jeszcze robię przy okazji półgodzinny spacerek żeby oczyścić umysł 😉

Mama8latka, Domistr, Karooolcia :), Beza27, Magda_Lena, Otter, midzia, Nynka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Trzymajcie 🤞 zmierzam do gina, jeszcze robię przy okazji półgodzinny spacerek żeby oczyścić umysł 😉
    Trzymam ✊✊

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:

Trzymam kciuki! :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko 🙂 według USG 6+2, za 3 tygodnie wizyta i założy mi kartę ciąży 🙂

Ola_45, anka, Beza27, Magda_Lena, wariancja, Oliwka91, Manioka, Pum, Pomarańcza, Karooolcia :), Limonka26, futuremama, Ester, Otter, midzia, Ladinola, Niebieska Gwiazda, Olenkaqx, Naya, Nynka, Luusia lubią tę wiadomość

age.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Świetna wiadomość 🥰 gratulacje ❤️

Ja odświeżam stronę diagnostyki średnio co minutę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 18:24

Junjul, Karooolcia :) lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Świetna wiadomość 🥰 gratulacje ❤️

Ja odświeżam stronę diagnostyki średnio co minutę 🙈
    DZieki🙂
    Apropo odświeżania strony to znam ten ból 🤣

age.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj się poraczyłam kotletem mielonym i lodami zaraz po nich😁🤦‍♀️

Pum lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:

Junjul świetna wiadomość! Gratulacje 🥰

Junjul lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul gratulacje 😍👍
    Olenkaqx wrote:
    Czyli rozumiem że jeżeli mam zniżkę to idziemy z mężem obydwoje na wizyte?
    Maz już namówiony na badania żołnierzy, czekamy na zastrzyk gotówki po mojej wypłacie (bo jakoś popłynęliśmy w lutym z kasą... No cóż, dwa auta, spełnianie swoich hobby zrobiło swoje :D). To może lepiej zrobić badania żołnierzy też w Gyncentrum? 🤔 Będzie wszystko w ich bazie od razu

My pierwszą wizytę mieliśmy na zoom ale mąż zrobił u nich badanie nasienia kilka dni wcześniej żeby coś było ja jakieś badania miałam (tarczycowe USG piersi narządu rodnego tarczycy i tam inne badania od endo więc coś tam miałam)
    Potem zlecił dużo badań (niestety to droga sprawa) ale wiemy co i jak.
    Więc w sumie nie żałuję że tam poszliśmy.

Junjul lubi tę wiadomość

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:18

Junjul lubi tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ