X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Otter Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 22:41

Mama8latka, Limonka26, Pum lubią tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki co myślicie o zrobieniu testu w 25dc?
    Ostatni cykl miałam 26 dni a nie wiem jaki ten będzie 😁
    Myślicie, że może już byc taki miarodajny wynik? 🤔

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Dziewczyny od wielu lat tak mam ze przed okresem chce mi się 💓. Nie w owu tylko przed okresem. Gdy poczuje ta właśnie chcice wiem ze za chwile będzie okres.
    Czy mam jakieś hormony nie tak czy co?
    U mnie nawet juz seksu nie ma. Powoli godze się z tym że nie będzie mieć dziecka. Smutna prawda ale może tak właśnie miało być.

2 miesiące na diecie i nic nie chudnę.
    Nie sądziłam ze tak się da 😪
    Poczytaj kochana artykuły na ig kulturaseksualna, może po prostu naturalnie tak masz, że większą ochotę masz przed okresem lub w czasie okresu, to normalne jak nie masz ochoty przez resztę cyklu. Nie musimy mieć zawsze ochoty. Jest coś takiego jak pożądanie rensponsywne, możesz mieć spontanicznie ochotę na seks a może po prostu potrzebujesz dodatkowych bodźców aby Cię rozbudzić. Albo jak już napisałam możesz nie mieć ochoty na seks i to jest ok, niskie libido to często "problem" bo ludzie nazywają to niskim i to nas stresuje. A w indywidualnym przypadku to może być ok, naturalne i nic w tym złego nie będzie. Może być tak, że z wiekiem zainteresowanie seksem może się zmniejszyć, zwiększyć, sytuacja życiowa też będzie zmieniała libido a w szczególności starania. Przy staraniach się stresujemy, stres źle wpływa i na nasze libido i na Hormony, na cały organizm. Jest za duży nacisk, że w wszyscy jak są zdrowi to muszą mieć wysokie libido, albo libido w normie, nie ma czegoś takiego. Nie ma ustalonej "ilości" "jakości" pożądania, libido. Nie możemy dać się zwariować. Bądź kochana bardziej wyrozumiała dla siebie, dla swojego organizmy, podczas starań nastresujesz się, do głowy wciskamy sobie głupoty niepotrzebnie. Znajdź sobie jakąś ostoję spokoju, rozluźnienia, coś co Cię zrelaksuje tak na serio. 💕 No i najważniejsze - posiadanie dziecka to nie jest wyznacznik wartości kobiety! Każda z nas jest wartościowa, może być również spełniona bez dziecka! ♥

A jak jesteś po 2 miesiącach na diecie i nie chudniesz to z dieta coś jest nie tak, jest źle dopasowana, nie do twojego organizmu i trybu aktywności. Masz dietę od dietetyka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 08:57

Magda_Lena, NataliaGie lubią tę wiadomość

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna A badalas kiedyś poziom hormonow w 2 części cyklu?? Testosteron itd?? Może tak po prostu już masz 🤔 i niekoniecznie może to oznaczać zaraz problemy...

Otter dziękuję kochana 🥰

Manioka test w 25dc na cykl który ma 26dni to miało by sens jak ja robię np 6-5 dni przed okresem 😋😋

Tak w ogóle to mój nałóg testowy w tym miesiacu będzie wystawiony na wielką próbę.... 🙉 nie wiem ile Ovi się utrzymuje w organizmie , kiedy test może sugerowac ciąże A nie efekt zastrzyku... 🤷‍♀️

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Kobitki co myślicie o zrobieniu testu w 25dc?
    Ostatni cykl miałam 26 dni a nie wiem jaki ten będzie 😁
    Myślicie, że może już byc taki miarodajny wynik? 🤔
    Zależy ile po owulacji?

• Otter Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Limonka26, Magda_Lena lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna, to taki paradoks bo jakbys się nie starała to nawet byś pewnie nie zwróciła uwagi ze przed okresem masz wysokie libido, a tak to od razu czy ze mną jest coś nie tak, czy może to hormony, a może coś nie tak i to przeszkadza w zajściu.
    Każda z nas jest inna, ma inne libido, to wszystko jest normalne. Resztę dodała Ladinola wiec nie będę się rozpisywać :)

Życzę Wam pięknego weekendu dziewczynki ❤️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Manioka ja bym testowała 😁 kiedys wogole nie robiłam testów i czekałam na małpę a teraz mam te z allegro za grosze i nawet jak wiem że będzie biel to dla mnie po prostu coś się dzieje a nie nudne wyczekiwanie 😁

Wogole założyłam sobie insta wczoraj 😀 i go nie ogarniam 😱 możecie się śmiać, ale ja nie mam ani fb ani insta, nic kompletnie 😆 dzisiaj wieczorem sobie usiądę i chce podadawać strony które polecalyscie i wiele innych 😀

Ja tu dopiero się obkupie 🤦‍♀️ kurde jeszcze tydzień i może coś się dowiem😁🙈

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Zależy ile po owulacji?

To będzie 10 dzień po owulacji 😊
    Ale ja mam cykle od 26 do 29 i nie wiem jaki ten wyskoczy.. 😐

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Manioka lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Testuj 😈

Kusisz kusisz 😁
    Zatestuje, bo wolę wiedzieć na co się nastawiać niż czekać na małpę 😁
    No to jeszcze tydzień 😁

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 22:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Myślę że możesz zatestowac ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:

Jak 10 dpo to możesz zrobić, ale jak wyjdzie biel to się nie stresuj, bo kreska może się pokazać nawet 14dpo dopiero 😊

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya wrote:
    Jak 10 dpo to możesz zrobić, ale jak wyjdzie biel to się nie stresuj, bo kreska może się pokazać nawet 14dpo dopiero 😊

Z moją córką to kreska wyszła dopiero 2 tygodnie po spodziewanej miesiączce😁
    Także postaram się nie stresować 😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    PannaAnna A badalas kiedyś poziom hormonow w 2 części cyklu?? Testosteron itd?? Może tak po prostu już masz 🤔 i niekoniecznie może to oznaczać zaraz problemy...

Otter dziękuję kochana 🥰

Manioka test w 25dc na cykl który ma 26dni to miało by sens jak ja robię np 6-5 dni przed okresem 😋😋

Tak w ogóle to mój nałóg testowy w tym miesiacu będzie wystawiony na wielką próbę.... 🙉 nie wiem ile Ovi się utrzymuje w organizmie , kiedy test może sugerowac ciąże A nie efekt zastrzyku... 🤷‍♀️

Z tego co czytałam na forum to dziewczynom utrzymuje się średnio do 10-11 dpo 😊 Najlepiej jakbyś wytrzymała do 14dpo wtedy powinien być najbardziej wiarygodny 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 09:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Manioka ja bym testowała 😁 kiedys wogole nie robiłam testów i czekałam na małpę a teraz mam te z allegro za grosze i nawet jak wiem że będzie biel to dla mnie po prostu coś się dzieje a nie nudne wyczekiwanie 😁

Wogole założyłam sobie insta wczoraj 😀 i go nie ogarniam 😱 możecie się śmiać, ale ja nie mam ani fb ani insta, nic kompletnie 😆 dzisiaj wieczorem sobie usiądę i chce podadawać strony które polecalyscie i wiele innych 😀
    Pamiętam swoje początki na insta 😄 teraz nie wyobrażam sobie go nie mieć 😂😜

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya wrote:
    Z tego co czytałam na forum to dziewczynom utrzymuje się średnio do 10-11 dpo 😊 Najlepiej jakbyś wytrzymała do 14dpo wtedy powinien być najbardziej wiarygodny 😊

Jak 10 dnia wyjdzie biel to zrobię dopiero 14 o ile małpa mnie nie wyprzedzi 😁

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 22:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka ja miałam dwa razy ovitrelle i w 11 dniu po już nie było kreski.
    Ale u każdej jest inaczej :)

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ