X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka, Oliwka, ja w marcu 30, też na pokładzie miał być już potomek,albo chociaż do 30 być w ciąży 😅 trzymam kciuki za nas żeby się udało zajść 😁🤞

Manioka, ja właśnie upiekłam poraz pierwszy w życiu biszkopt (bez proszku do pieczenia) i wyszedł!! Trochę wyrósł po środku bardziej niż na brzegach, może jakieś rady żeby był następnym razem równy? Zrobiłam chrupkę z migdałów, cukru, czekolady i płatków kukurydzianych, po obiedzie zrobię krem pistacjowy, a jutro tynkowanie 😁 jak to wyjdzie to będę z siebie mega dumna 😊 dzięki Manioka za inspirację!! Dam znać czy tort smakował 😅

Manioka lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie mam czasu myśleć o testowaniu. Pracuje po 12godzin plus dojazdy do pracy, w wolne dni spędzam 5 godzin za kółkiem żeby do męża po operacji pojechać i wrócić do domu, bo tylko jeden dzień wolnego człowiek ma, męża dziadek jest w niefajnym stanie, więc siedzimy na bombie... Nie mam czasu ani ochoty widzieć jednej kreski i jeszcze tym się dobijać. Czekam, nastawiam się na monitoring ale bez Ovi w listopadzie.

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza, jeżeli chodzi o biszkopt to on zazwyczaj wychodzi nierówny 😅
    Jeżeli Ci to przeszkadza to wyrównaj górę i zjedz😂 to jest moja rada😂😂
    Ja tak robię, bo na biszkopt nie ma rady 🙂
    Ważne, że wyrósł i nie zrobił się zakalcem😁
    Ja poproszę zdjęcie tortu, a nie czy smakował, bo smakować na pewno będzie 😁

Futuremama cóż zrobisz.. Ja mam już czasem dość.. Jakaś depresja mnie łapie.. Wszystko i wszyscy w koło mnie denerwują.. Młody uciska na przeponę/płuca nie mam pojęcia na co i oddychać nie mogę... 😐 Najchetniej to bym zamknęła się w 4 ścianach i nie miała z nikim kontaktu.. Najlepiej by mi wyszło gdybym mogla spać i spać.. 🙄

Pomarańcza lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • midzia Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul, ja Cię pamiętam i gratuluje 😁 teraz jednego dnia będziecie świętować dwie okazje 😊

Futuremama, tak dzieci mają urodziny w jednym czasie 🙂 na razie córcia jest pomocna, nie okazuje większej zazdrosci, ale ma też swoje humorki... bunt dwulatka itp.
    Czekam niecierpliwie na wieści o Twoim rozwiązaniu 😃

7cs - 2cs z kubeczkiem udany
    f2wlwn158b3j9560.png
    iv09k6nlk2fo43vg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2021, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :) ja myślałam ze juz po 6 bo zegarek mi tak pokazywal patrzę na tel a było po 5 zapomnjalsm ze jest zmiana czasu 😃
    Ale jakoś juz spac mi się nie chce niedługo i tak musze jechać na kolejne badania krwi 😇
    Miłego dnia 🤗

• futuremama Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja też zglupiałam bo dzieci się milion razy budziły, rano wcześnie wstały i tak na tel 5, wydawało mi się że po chwili spojrzałam na opaskę i już po 6 było. Dopiero potem ogarnęłam co i jak. Choć myślałam że mi band się też sam zaktualizuje.

anka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a jakie badania robisz?

Ja sie obudziłam o 2 taka strasznie głodna 🙄 przytuliłam się do mojego i położyłam rękę na jego kroczu, cos drgnęło raz potem drugi i tak się skończyło, że musialam go na seks obudzić 😂

Asia2309, Olenkaqx, midzia lubią tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki
    Estradol 41 robilam dla sb żeby zobaczyć jak rośnie.. i trochę słabo mi się wydaje bo w 4 dc mialam 36 dzisiaj mam 11 dc... ale xobaczymy .
    Tsh 2,183 wiec mi urósł zawsze było idealne... ale chyba nie ma tragedi i nie trzeba konsultować,?
    Ft 3 - 3,12 ( 2,3-4,2)
    Ft4 1,22(0,89-1,76)
    Anty tpo 55 (<60)
    Anty tg 1,3 (<4,5)

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Mam wyniki
    Estradol 41 robilam dla sb żeby zobaczyć jak rośnie.. i trochę słabo mi się wydaje bo w 4 dc mialam 36 dzisiaj mam 11 dc... ale xobaczymy .
    Tsh 2,183 wiec mi urósł zawsze było idealne... ale chyba nie ma tragedi i nie trzeba konsultować,?
    Ft 3 - 3,12 ( 2,3-4,2)
    Ft4 1,22(0,89-1,76)
    Anty tpo 55 (<60)
    Anty tg 1,3 (<4,5)

Tsh wporzadku jak dla mnie, chociaż to zależy od lekarza bo niektórzy koniecznie nalegaja na ponizej 2. Ja mialam podobne jak twoje i moja gin mowila, że jest wporzadku, teraz jedynie wzroslo trochę. Ale nie ma tez co sie skupiać na samym tsh bo resztę masz wporzadku 😋

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Tsh wporzadku jak dla mnie, chociaż to zależy od lekarza bo niektórzy koniecznie nalegaja na ponizej 2. Ja mialam podobne jak twoje i moja gin mowila, że jest wporzadku, teraz jedynie wzroslo trochę. Ale nie ma tez co sie skupiać na samym tsh bo resztę masz wporzadku 😋
    No w staraniach podobno lepsze miedzy 1-1,5 ;) dlatego pytam ale narazie to zostawię xobacze co powie lekarz w grudniu

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, fajnie że badania wyszły ok, jeśli chodzi o TSH to u mnie i Endo i gin-endo mówią o zalecanym 1,5, ale ja mam niedoczynność, może to ma znaczenie 🤷🏼‍♀️

Abrakadabra, czyli to nie plotki o zwiększonym libido w ciąży? 😅

Dobra, zrobiłam ten tort, jest to mój pierwszy w życiu zaczynając od biszkoptu po chrupkę czekoladowa po tynk i resztę ozdabiania. Ja jestem zadowolona, na żywo wygląda chyba lepiej 😅 także pokazuje, choć wiem że to wprawy i doświadczenia potrzeba by wyszedł tak jak sobie wymyśliłam 😁
    IMG-20211031-194325.jpg

Olenkaqx, Manioka, midzia, maciejka, Sparky, Limonka26, Oliwka91 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Anka, fajnie że badania wyszły ok, jeśli chodzi o TSH to u mnie i Endo i gin-endo mówią o zalecanym 1,5, ale ja mam niedoczynność, może to ma znaczenie 🤷🏼‍♀️

Abrakadabra, czyli to nie plotki o zwiększonym libido w ciąży? 😅

Dobra, zrobiłam ten tort, jest to mój pierwszy w życiu zaczynając od biszkoptu po chrupkę czekoladowa po tynk i resztę ozdabiania. Ja jestem zadowolona, na żywo wygląda chyba lepiej 😅 także pokazuje, choć wiem że to wprawy i doświadczenia potrzeba by wyszedł tak jak sobie wymyśliłam 😁
    IMG-20211031-194325.jpg
    Ja zawsze miałam ideolo wyniki tarczycy wiec pewnie to takie lekkie odchbylenie.

Torcik wygląda pysznie 🤤

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza tort wyglada pysznie i pewnie tak smakowal 🤤🤤

Co do libido w ciąży to nic sie u mnie nie zmieniło, przed ciążą mialam takie samo tylko teraz bardzo chce mi sie ciągle orgazmów 😂😂 Ale nie moge za bardzo sobie pozwolić bo dostaje potem lekkiego bólu brzucha więc sam seks musi mi wystarczyć 😅 Na początku trochę poluzowalismy ale teraz jesli jest wszystko ok i sie nic złego nie dzieje to nie ma co sobie żałować 😅😅 A ogólnie to moja pipka zrobiła się jakas mega wrażliwa 🤔

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza! Wygląda obłędnie! Jak z cukierni! 😍 😍 😍

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza torcik przepiękny i na pewno przepyszny!!! 🤤🤤🤗

A ja dziś spontanicznie znalazłam się u rodzinki męża w Dusznikach Zdroju😁
    Cóż tam, że zostało 2 tygodnie do terminu 😅 może mnie tu nie chwyci😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementy 🥰 a jedzony będzie jutro, bo mój ma urodziny właśnie 1 listopada 😅

Manioka, spontany są najlepsze! Trzymam kciuki żebyś jednak rodziła tam gdzie zaplanowałaś 😁 ale wiadomo jak to jest 😉

Kurcze, slyszalyscie o kobiecie w ciąży, która umarła z powodu wstrząsu septycznego? Czekano aż dziecko umrze, a jak to się stało to kobieta umarła? Straszne to nasze prawo w Polsce, zamiast ratować jedno życie to stracili dwa... Przykro mi strasznie, można mieć swoje poglądy na aborcję, ale w takich sytuacjach to nie wiem czy ktoś kto ma choć trochę empatii nie uważa braku aborcji za błąd... Edukacja seksualna nie, aborcja nie, aborcja z zagrożeniem życia dla matki? Nie, bo strach że może jednak dziecko można było uratować i ponoszenie konsekwencji przez ciężarną..

Manioka lubi tę wiadomość

age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2021, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o tym... Ale zmieniające się prawo ostatnimi czasy powodowało wielki strach o moje własne życie w razie W. Mam nadzieję nigdy nie być w sytuacji wyboru ja czy dziecko....

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza niestety ale w obecnej sytuacji jeśli kogoś stać to pojedzie za granicę, jeśli nie... Ale też pamiętam jeszcze z forum jak jedna z dziewczyn UK zaszła w ciążę, wiadomo u nich usg dopiero koło 11-13tc. Chwilę wcześniej zaczęła gorączkować, myślała że zwykle przeziębienie, w końcu coraz gorzej i się właśnie okazało że zarodek obumarł ale się nie oczyściła i zakażenie ogólne organizmu...
    A co dopiero gdzieś na dalszym etapie. I znów jak możesz zawsze można prywatnie pość do lekarza, a jak kogoś nie stać a pani w przychodni rzuci jak mi z córką "rejestracja trwa od godziny, trzeba było dzwonić wcześniej, teraz to ja już nie mam terminów" albo tak jak z młodym w ciążę zaszłam, II kreski pod koniec listopada, chciałam do gina pójść i co? Na grudzień nie ma już terminów a na styczeń? Jeszcze nie mają umowy, proszę dzwonić na koniec grudnia albo na początku stycznia i zobaczymy...
    I tak jak mówisz nawet jak mogą wykonać zabieg i to jeszcze przez zmianą prawa to wielu się bało że będzie miało potem problemy i wolało się nie podejmować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2021, 07:11

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza, no to pysznego torta i wszystkiego najlepszego dla mężusia😁🎉
    Co do porodu też trzymam kciuki za to, że jednak urodzę tak jak ma być😁😂🍀

A co do naszego prawa w Polsce to kobiety powoli przestają mieć jakiekolwiek prawa...
    Ale cóż.. Na razie nic z tym nie zrobimy🤷‍♀️
    Można sobie strajkować i inne rzeczy robić, a oni i tak będą się śmiać 🙂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza tort wyglada pysznie! 😋

Co do przypadku tej kobiety, to czytałam wczoraj, masakra… 😔 Prawo w Polsce obecnie jest okrutne, a często obawiam się, żeby to dalej nie poszło w złym kierunku np. zakaz in vitro…

Futuremama nadal w dwupaku? 😁 Dzisiejszy dzień minie i możesz rodzić :D

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ