Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
To by było straszne jakby zakazali in vitro 🥺 ja coraz bardziej mam wrażenie, że idziemy powoli w stronę islamu. Pewnie słyszałyście o dziewczynkach, które mają w szkole nosić długie spodnie i długi rękaw żeby nie rozpraszać chłopców w nauce...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2021, 10:36
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Oliwka słyszałam. Nawet gdzieś na uczelni medycznej bodajże nawet tatuaże chcieli żeby zakrywać🙈 wiem że to nie przeszło ale generalnie mam wrażenie że się cofamy strasznie a demokracja to tylko słowo w słowniku😑
Limonka ja w dwupaku, już przestałam nawet liczyć że póki co ruszy. Jak coś straszy to tylko sobie mówię że mam sobie nie wkręcać nic. W środę mam jeszcze wizytę pod wieczór i zobaczymy. Jak u małej będzie ok i te wody nie spadły jeszcze bardziej to czekamy.
A z wczoraj wyszło nam parę fajnych zdjęć, przynajmniej jakąś pamiątka a nie tylko przed lustrem🤣 amatorsko, telefonem ale zdjęcia lubię i aparat to było jedno z głównych kryteriów przy wyborze🙈
Po obróbce oczywiście ale naprawdę kilka mi się bardzo podoba. Nawet udało się żeby syn nam kilka wspólnych zrobił.
Chyba tego też było mi trzeba, żeby choć na chwilę wyglądać trochę lepiej niż jak 💩 jak się ostatnio czuję i przez dużą część ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2021, 18:23
maciejka, Sparky, Olenkaqx, Oliwka91, Manioka lubią tę wiadomość
-
Martyna chyba tak to działa bo też nie raz tak mam jak ktoś wrzuci zdjęcie albo znam z opowieści a potem poznam😁
Magia fotografii i obróbki swoje robi, make up też. Rano w dresach inny człowiek także fajnie czasem takie zdjęcia sobie zrobić😊
A o figurę mój mały pasożytek dba, w tej ciąży aż za bardzo ale jak wszystko jest ok to się nie czepiam. Przynajmniej z uśmiechem powinnam przywitać wagę po powrocie ze szpitala😉 -
Futuremama, ale pięknie wyglądasz 🥰 W ogóle fajnie tak czasami zobaczyć, że nicki mają twarze 😁☺️
Oliwka, taaak słyszałam to też, masakra do czego to dąży 🤯44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Futuremama No no no😁 ale z Ciebie laseczka😁
Bardzo ładnie wyglądasz 😁
A my z mężem i córką wróciliśmy z przejażdżki ☺️ no i oczywiście cmentarz też trzeba było odwiedzić ☺️
Jutro lub po jutrze wracamy do domku☺️
A za tydzień w poniedziałek mam wizytę ostatnią u lekarza swojego🙂 mam nadzieję, że dotrwam! ☺️ -
Manioka dotrwasz😊 Już niedaleko😁
Moja dzisiaj mi znów w dół bardziej zjechała, na jakieś nerwy w pachwinach ucikała że ciężko nawet ustać. Porozcągałam się i przynajmniej da się funkcjonować ale wycieczki na cmentarze, w tłumy to za dużo. Pewnie jeszcze trzeba by zaparkować kilometr dalej, bez toalety w pobliżu... Oj nie🙈 -
Futuremama niby niedaleko a jednak daleko😁 wolę to daleko😂😂
Plecy nawalają i brzuch dołem 🙄 no, ale cóż.. Dzisiaj postawiłam na wycieczki to cierp babo😂
A co do cmentarzy to akurat mało ludzi było tutaj o tej porze co byłam, więc jestem zadowolona😁 tylko trzeba było wyjść pod wielką górę i to mi chyba dało po dupie😅 -
Ej, Futuremama, ja nie widzę zdjęć, już usunięte?🥺
Ja mam zagwostkę, bo chciałam w tym cyklu zbadac proga, ale wiem czy jest sens 🤔 coś rozjechał mi się dziwnie ten cykl i zastanawiam się czy już nie za późno? I jeszcze miałam NK subpopulacje zbadać (2-3 dni przed okresem) i też nie wiem kiedy to wypadnie, normalnie mam 27-29 dni cykl, ale ostatni był turbo krótki (24dni) a ten jest dziwny 🤨 jakieś rady? 😁 -
Hej! Postaram się Was nadrobić niedługo z tych ostatnich kilku dni 😉 ale póki co, Pomarańcza, dlaczego mówisz że się rozjechał cykl? Co jest nie tak? Temperatura Ci tak poszła do góry, że pewnie owulka była 😉 Niby zbadać proga można, ale wyglada to ładnie. A wiesz ile standardowo trwa u Ciebie faza lutealna?
-
Ja tez już się nie załapałam na zdjęcia futuremama 🙁
U mnie potwierdzono endometriozę. Nie mam objawów wiec nic z tym nie robimy. Trzeba tylko kontrolować co pół roku czy cysty się nie powiększają. Oprócz tego muszę zrobić hsg żeby zobaczyć czy nie narobiły sie przez to zrosty. Miałam już sono i wyszło ok ale podobniez hsg jest dokładniejsze wiec lekarz zalecił zrobić, żeby mieć pewność. Tak wiec w środę idę na badanie i zobaczymy co dalej.
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutkoWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Aaa... wywaliłam już🤪 Następne będzie "bombelka" jak się zdecyduje w końcu wyjść😁
.A. to w środę ci to hsg zrobią? Szybko😁
Pomarańcza ja bym się temp sugerowała. Jak poprzedni był bardzo krótki to może ten po prostu trochę dłuższy będzie... -
Monika7 wrote:Hej! Postaram się Was nadrobić niedługo z tych ostatnich kilku dni 😉 ale póki co, Pomarańcza, dlaczego mówisz że się rozjechał cykl? Co jest nie tak? Temperatura Ci tak poszła do góry, że pewnie owulka była 😉 Niby zbadać proga można, ale wyglada to ładnie. A wiesz ile standardowo trwa u Ciebie faza lutealna?
-
futuremama wrote:Aaa... wywaliłam już🤪 Następne będzie "bombelka" jak się zdecyduje w końcu wyjść😁
.A. to w środę ci to hsg zrobią? Szybko😁
Pomarańcza ja bym się temp sugerowała. Jak poprzedni był bardzo krótki to może ten po prostu trochę dłuższy będzie...
Ewidentnie za szybko wywaliłas 😀 tak tak, w te środę. W piątek dostałam okres wiec środa będzie idealniefuturemama lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Pomarańcza wrote:Zwykle 13 dni, dawno nie mierzyłam temperatury, bo byłam kilka cykli stymulowana a potem chciałam odpocząć 😁 ale tak zawsze mniej więcej 13 dni. I nie wiązałbym dużych nadziei na ten wystrzał, pewnie jutro spadnie, tak czuje 😅 a o progu myślałam bo tempka nie zawsze pokazuje a miałam hiperprolaktynemie i chciałam zobaczyć jak to wygląda po prawie roku od wyleczenia 🤔
-
Futuremama, ech też się nie załapałam na zdjęcie 😉
Ciekawe kiedy ten Twój bobas zdecyduje się na wyjście 😀 Pierwszy listopada mija, to można zaczynać rodzić 😅