X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Chyba nie, byłaś pierwsza ☺️ kiedyś tak myślałam, że jak ktoś mówił że oddaje brzuch za 3-4 miesiące to myślałam sobie, że ja to bym chciała wcześniej... Ale teraz chciałabym kiedykolwiek przejąć brzuch 🥺 jednak starania uczą cierpliwości

Przejmiesz przejmiesz, teraz dużo dziewczyn z wątków wakacyjnych zwalnia brzuszki więc kto wie 🤭 Moze akurat twoje dzieciątko woli się urodzić w zimie? 😋

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Dziewczyny późne owulację to nie jest tragedia, jestem w ciąży z owu z 17 dc i to na stymulacji 😋
    Ja mam córkę z 19 dnia cyklu. Bez stymulacji. Ale szans na ciaze jest mniej jak te owulacje są późne.
    Moja znajoma jest w drugiej ciąży i obie ciaze ma z 29 dnia cyklu … co mój ginekolog nie chce mi wierzyć 🙈🙈

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka a próbowałaś skrócić cykl w sensie przyspieszyć owulacje inozytolem i NAC?? Mi to zrobiło robotę zaczęłam brać w lutym. W styczniu miałam owulacje 21 dnia cyklu i taka byle jaka pecherzyk był mały. A już w lutymmiałam owulke 17/18 dc a teraz w marcu w 16 dc. Mój lekarz był w szoku ale ja nie chciałam od razu pakować się w stymulację skoro byłam pewna ze mam swoje owulacje ale późniejsze. No i potych suplach mam ładne duże pecherzyki 24 mm
    Fertistim Plus NAC - ja biorę przez calutki cykl nie tylko w wybrane dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:12

age.png
    age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Ja mam córkę z 19 dnia cyklu. Bez stymulacji. Ale szans na ciaze jest mniej jak te owulacje są późne.
    Moja znajoma jest w drugiej ciąży i obie ciaze ma z 29 dnia cyklu … co mój ginekolog nie chce mi wierzyć 🙈🙈

Sa też plusy bo przy późnej owulacji to endometrium ma wiecej czasu żeby podrosnąć co jest bardzo ważne i bez tego żadnej ciąży by nie było :) Ważniejsze to, że jest ta owulka ogólnie.
    Przed stymulacja mialam owu raz na 3 miesiące albo i wcale..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:15

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie owu w 17-19dc to wczesna 😁 zwykle mam 22-24-26

Próbowałam z NAC ale nie działa, nawet miałam później. Inozytol biorę cały czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:58

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam pingwinka :D bawimy się czasem z ringiem wibrującym, też fajna zabawka, ale szczerze, jesteśmy na tyle dobrze dobrani, że mój mąż to jedyny facet w życiu (nie żebym ich miała na pęczki :P) z którym mam orgazm za każdym razem. To jest dla mnie niewyjaśnione zjawisko. I też nie umiałam się po lutowym 2021 wątki odnaleźć w testowaniach i wkurzała mnie już ta cała otoczka. Tu jest fajniej :D

Abrakadabra jesteś zdecydowanie pierwsza w kolejce do oddania brzucha. Potem idzie Domistr, chyba ja, kolejna w kolejce CestLaVie, .A. i Sparky. Mam nadzieję, że nie pominęłam żadnej. I Twoja ciąża umyka mi przez palce! Już 30tc! Wow. Moja z kolei mam wrażenie że ciągle stoi w miejscu. Libido leży i kwiczy, rwą kulszowa po lewej stronie daje o sobie mocno znać, i zastanawiam się czy wygodnie spało by się na ubikacji, bo w nocy wstaje jakieś 5razy na siku, nie pamiętam już co to znaczy drożny nos, bo jak nie katar, to mam ciągle krew w nosie, która wrednie zasycha. Nie zrozumcie mnie źle, ale podzielam zdanie Abrakadabry, chciałabym żeby Mała już była na świecie, a ciąża trwała możliwie jak najkrócej. Jest to magiczny czas w życiu kobiety, ale mocno upierdliwy. Na szczęście, dowiecie się o tych upierdliwościach same oby już za niedługo :P

Dziewczyny późna, czy wczesna owulka-ważne że ona jest! Ja mam Małą z owulacji w 9dc, 3 dni po zakończonym krwawieniu, gdzie w 9 dc endo miało 10mm. Da się :D

Oliwka, a próbowałaś brać dłużej NAC?

Limonka przytulam mocno! Mam nadzieję, że dobroci i wino nieco załagodzą ból wysokiej temperatury 😘

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka mi na rwe kulszowa pomógł seks na jezdzca, praktykowałam kilka dni i jak reka odjal od tamtej pory mnie nie dopadła 😂

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni? 😂 😂 Może to być rozłożone na parę tygodni? 😂 Włączyłam od wczoraj basen do życia, może on mi coś pomoże. 🙈

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Kilka dni? 😂 😂 Może to być rozłożone na parę tygodni? 😂 Włączyłam od wczoraj basen do życia, może on mi coś pomoże. 🙈

Możesz spróbować i raz, u mnie po jednym razie poczułam taka ulgę na drugi dzień. Niby śmieszne ale faktycznie działa 🙈 Dziewczyny na wrześniowkach też praktykowały i też u nich działało 🤭

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Dla mnie owu w 17-19dc to wczesna 😁 zwykle mam 22-24-26

Próbowałam z NAC ale nie działa, nawet miałam później. Inozytol biorę cały czas :)
    Ooo, to nie wiedziałam, ze i tak może zadziałać. Ja NAC daje tez mężowi mam nadzieje ze w maju jak zrobi badania to będą lepsze🙈

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta owulacja to jest tak, ze jak nie ma się problemów z endometrium to ono rośnie równo z pęcherzykiem. Moja koleżanka mając owulacje w 29 dc tez powinna mieć przecież przerośnięte endometrium.
    Ważna to jest jakość tej komórki i żeby ten jeden plemnik dał rade 😀😀

Dziewczyny a czy któraś z was przy PCOS brała może coś na zmiękczenie ścianki oocytów? Podobno przy PCOS są twarde i ciężko plemnikowi się przebić i to tez są powody niepowodzeń przy Invitro . Dowiedziałam się tego od jednej z dziewczyn właśnie u której przy pierszych próbach zapładniania komórki pobranej wyszedl ten problem. Dlatego inseminacje które miała okazały się strata czasu i kasy.

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pingwinka mam już kilka miesięcy w sypialni. I muszę przyznać, ze posiadając dziecko po całym dniu jestem zmęczona a długie starania jakoś obniżają mi libido i w sumie tylko w owulacje mam chęć taka na prawdę😉 to pingwinek mi pomaga.
    Ale ostatnio gdy schudłam już 17 kg to zdecydowanie szybciej dochodze i z pingwinkiem i bez tez. Także moja nadwaga która nabyłam po ciąży przez złe leczenie IO zdecydowanie duzo mi zabrała 😐

age.png
    age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow 17 kg? Gratuluję! Jak to osiągnęłaś?

Abrakadabra my na jeźdźca prawie zawsze mamy pozycję... Więc chyba jestem wyjątkiem od reguły :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Żelka! Ja też nie mam pingwinka, jestem z lutowego wątku, bo teoretycznie wtedy miałam testować, a jak widzisz pierwszy test zrobiłam jeszcze w styczniu 😅 Generalnie do wątku dołączyłam jakoś marzec/kwiecień(?), bo początki ciąży były dla mnie masakryczne i na nic nie miałam siły 😪

Limonka testowałaś dziś? 😍 Może to nie był zestaw pocieszający, tylko celebrujący? 😁

Abrakadabra, majstruje nad karuzelką dla Ciebie i muszę Ci powiedzieć, że mam z tego niezłą frajdę 😅 tylko czasu mało 😪 młody ząbkuje.. 3 kwietnia zobaczyłam, że wychodzi mu pierwszy ząbek, a już od 5 zaczął wychodzić drugi 🙈 w ciągu dnia maruda, wieczorami walczy ze sobą żeby nie spać 🤦🏻‍♀️ jak uśnie o 23, to ja siedzę i plotę jeszcze godzinę, czy półtorej i kombinuję 🙈

P.S.
    To ja też się wam pochwalę przed ciążą ważyłam +/- 105 (o zgrozo!) Zapuściłam się jak nie wiem co.
    Dziś na liczniki 83,5 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 10:08

Oliwka91 lubi tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet powolutku! Nie musisz sie spieszyć, mi nie prędko przecież 😋

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka fajne w tym wątku jest to, że mimo, że już jesteście w ciąży/po porodzie to zostałyście i możemy sobie tu razem wciąż rozmawiać ☺️ niebawem my też będziemy i wątek będzie już typowo bejbikowy 💚🙂

Nie próbowałam NAC cały cykl ale w sumie, mam w domu, bo mężowi daje, może spróbuję znów od następnego cyklu

Żelka gratuluję 17 kg to mega wyczyn! 👏 A co można brać na to zmiękczenie oocytów? Tak masz rację z tym wzrostem endometrium razem z pęcherzykiem. Też mi o tym lekarka mówiła. Problem jest jak są rozregulowane hormony i krążący obwodowy estrogen powoduje wzrost endometrium zanim pęcherzyki zdążą ruszyć. U mnie tak się dzieje. Późne owulacje nie są złe pewnie ale ja mam często już śluz płodny od 13dc, endo już wtedy 8-10mm a pęcherzyków zero i owu dopiero w 26 DC :( a jak mam ładny cykl, np przy cb taki był, po drodze też się zdarzało i przy pierwszej stymulacji clo to wszystko rusza razem 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 10:15

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Woow 17 kg? Gratuluję! Jak to osiągnęłaś?

Abrakadabra my na jeźdźca prawie zawsze mamy pozycję... Więc chyba jestem wyjątkiem od reguły :)
    Startowałam z waga 95 kg przy wzroście 167cm 🙈 wydaje mi się ze bardzo mi pomogła suplementacja dobra i do tego oparłam jadłospis na płodnej diecie jem 3 x dziennie

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    Hej Żelka! Ja też nie mam pingwinka, jestem z lutowego wątku, bo teoretycznie wtedy miałam testować, a jak widzisz pierwszy test zrobiłam jeszcze w styczniu 😅 Generalnie do wątku dołączyłam jakoś marzec/kwiecień(?), bo początki ciąży były dla mnie masakryczne i na nic nie miałam siły 😪

Limonka testowałaś dziś? 😍 Może to nie był zestaw pocieszający, tylko celebrujący? 😁

Abrakadabra, majstruje nad karuzelką dla Ciebie i muszę Ci powiedzieć, że mam z tego niezłą frajdę 😅 tylko czasu mało 😪 młody ząbkuje.. 3 kwietnia zobaczyłam, że wychodzi mu pierwszy ząbek, a już od 5 zaczął wychodzić drugi 🙈 w ciągu dnia maruda, wieczorami walczy ze sobą żeby nie spać 🤦🏻‍♀️ jak uśnie o 23, to ja siedzę i plotę jeszcze godzinę, czy półtorej i kombinuję 🙈

P.S.
    To ja też się wam pochwalę przed ciążą ważyłam +/- 105 (o zgrozo!) Zapuściłam się jak nie wiem co.
    Dziś na liczniki 83,5 😁
    O wow! Gratulacje!! Ja w pierwsza ciaze zaszłam z córka z waga 85 kg. Po połogu mi IO wywaliła i waga się utrzymywała 95 kg. 2 tyg temu miałam 78 kg i teraz będę się ważyła po okresie

Juliet lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka właśnie nie wiem co by mogło pomoc na zmiękczenie tego oocytu, bo o tym mi napisała dziewczyna, która już podchodziła do IVF. Ona musiała przez to w drugim podejściu właśnie skorzystać z jakiegoś IMSI ( kurczę nie znam się na tych procedurach), ze embriolog umieścił plemnik bezpośrednio w komórce bo sam by nie dał rad.

age.png
    age.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet super, gratuluję schudnięcia 🥰 tak czy inaczej wyglądałaś hot na zdjęciach 🔥🔥🔥

Żelka może jest tak, że jedynie w ivf da się to zrobić, że nie ma na to sposobu w suplementacji
    Jak słucham tak ile może być przeszkód po drodze to serio uważam, że ciąża to cud i w ogóle szok, że to się jednak zwykle udaje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 10:34

Juliet lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ