Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwka, o, to trzymam kciuki za wizytę 🤞 Będziesz w najlepszych rękach. Daj znać koniecznie czy uda się złapać termin ☺️ Ja się czuję dobrze, tylko zmęczona i kręgosłup boli 😂 Fizycznie szybko doszłam do siebie. W zeszłym tygodniu byłam na kontroli u gina po połogu i wszystko już jest zagojone. Na początku grudnia wybieram się jeszcze do fizjo uroginekologicznej żeby ona oceniła straty. Niestety mimo starań nie udało mi się uniknąć rozstępów na brzuchu, i to dość sporych, ale to naprawdę mała cena za to co dostałam od losu. Oliwier jest cudowny i jestem w nim absolutnie zakochana 🙈 Wiadomo, że nie zawsze jest kolorowo, ale to naprawdę nasz największy cud. Wciąż czasem nie mogę uwierzyć, że on jest mój 😂
Pomarańcza, w roli mamy czuję się coraz pewniej, ale to przychodzi z czasem. A na szperanie w internecie nigdy nie jest za późno, sama zobaczysz 😅 Ja praktycznie codziennie mam pytanie do Googla 😂 A rzeczy faktycznie trzeba kupić sporo. W razie czego laktator zawsze można dokupić. Ja kupiłam przed porodem no i mi się przydał, bo początki laktacji mieliśmy ciężkie. Od razu poradzę Ci, żebyś jak najczęściej przystawiała dziecko do piersi po porodzie... U nas był z tym problem, bo mały nie potrafił łapać no i do tej pory niestety nie jestem w stanie w 100% wykarmić go swoim mlekiem 😢 Nadal walczę 💪 A co do sesji, najważniejsze żeby była w takim stylu, jaki nam pasuje. Ja jestem team zwiewne suknie i wianki i właśnie taką sesję miałam 😅 -
Oliwka, poczekaj do wizyty na listę badań od doktora 🙃 czasu jest niewiele do grudnia, a na wyniki długo się czasem czeka. W APC na miejscu można zrobić wszystkie badania 😉
Trzymam kciuki, aby to był brakujący element do spełnienia Waszego marzenia 🤗 -
Hej hej jejku jak dawno mnie to nie było aż wstyd się przyznać 🙈 niestety nie jestemw stanie was nadrobić, zerknęła na kilka ostatnich stron. Macierzyństwo mnie pochłonęło całkowicie, Julka wczoraj skończyła 4 miesiące i nie wiem serio kiedy to zleciało 😄 a leci zdecydowanie za szybko ! Ogólnie trafił nam się współpracujący egzemplarz i nie mamy na co narzekać 😆 jak skończyła 12 tydzien to zaczęła przesypiać całe noce, wcześniej tez nam fajnie spała, przygoda z kp trwała u nas 2,5 miesiąca niestety mały żarłok ma za duże zapotrzebowanie a ja nie zdołałam na tyle rozkręcić laktacji. W dzień ma rurbo drzemki, ale z dwojga złego wolę mieć przespaną noc wiec juz się nauczyłam działać w ciągu dnia na pełnych obrotach 😅
Dziewczyny trzymam za Was kciuki i mocno przytulam 😘 nie dam rady odnieść się do każdej z osobna, ale Limonka, Oliwka mocno Wam kibicuje 😊 Pomarańcza a ty juz na ostatniej prostej, pamiętam siebie w tym czasie, wydaje się jakby to było wczoraj 🤭 zobaczysz jak szybko zleci 🥰
No i jeszcze sparky gratulacje I spełniaj się w nowej roli☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2022, 22:13
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Niebieska Gwiazda, od kieliszka nic się nie stanie. Ja po prostu bym nie brała najbliższej dawki. Jeśli byś planowała większą imprezkę typu wesele gdzie chcesz wypić to mi lekarze mówili o 3 dniach bez leków, zazwyczaj po takiej imprezie też darowałam sobie jeden dzień i wracałam kolejnego do leków. Ale ja mało pijąca to może z dwa razy mi się zdarzyło nie brać, małe ilości alkoholu nie powinny mieć wpływu ( oczywiście zależy jak często, ale Ty tylko kieliszek dla zdrowia, więc luzik)
Domistr, rzeczywiście wieki Cię nie było! Super, że taki współpracujący egzemplarz 😍 a karmienie to wiadomo, nie zawsze warto się zadręczać rozkręcaniem laktacji, skoro nie idzie, lepiej dla zdrowia psychicznego czasami odpuścić. A ja na ostatniej prostej a nie do końca dochodzi do mnie że to już serio za chwilę 😅
Oleńka, Sparky, super że odnajdujecie się w roli mamy i dajecie wiarę że i u mnie tak będzie, czasami zamartwiam się na zapas, wiem że nic to nie da tylko stres, ale taki charakter, trzeba przestać się nakręcać źle 🙂 Sparky, co do zwiewnych sukienek i wianków na sesji - ja się średnio w tym czuje, co nie oznacza że mi się nie podobają u innych, jedynie ja sama siebie znając nie czułabym że jest to prawdziwe 😅 chociaż mam kilka zdjęć z wiankami i oczywiście sukienki podkreślające brzuszek, wybiorę te zdjęcia, które mi się spodobają 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2022, 23:47
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Dzięki Otter za komentarz 😉 już też dziewczyny na miesięcznym mi powiedziały, że nie ma sensu.
Ja też jestem team koronki 😅 ale nie mam pojęcia jak by wyglądała nasza sesja i czy byśmy ja zrobili 🤔
Może z Limonką czekamy na brzuchy Moniki i Pomarańczy do przejęcia 🤭 w ogóle, przypomnicie terminy porodów waszych? ☺️
Czy ktoś wie co u Anki? Dawno jej tu nie widziałam 🧐 czytasz nas jeszcze?
Edit. Przepraszam jeszcze Otter będzie miała brzuch do oddania 🙈 idealnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 10:01
-
Hej Pomarańcza 😊
Rzadko zaglądam, bo brakuje mi czasu na wszystko 🤦🏻♀️
Po chrzcinach dobrze, teraz czas przedświąteczny i plotę ozdoby choinkowe na akord 🙈
Mały chodzi do żłobka, niestety co chwilę coś łapie. Aktualnie ma zapalenie oskrzeli 🥴
W piątek idę na rozmowę o pracę i zobaczymy jak nam to wyjdzie i czy uda się jakoś pogodzić. M nie płaci mi alimentów od września 🙄 gdyby nie moja mama wylądowałabym w domu samotnej matki i nie miała za co nakarmić własnego dziecka 😭 ale on "ma problemy" co mnie gówno obchodzi. Dowiedziałam się, że związał się z nową "dziewczyną" oszukiwał mnie kilka miesięcy że jest sam, bo wiedział jaka będzie moja reakcja. A ta dziewczyna to patologia. Zioło, alkohol, narkotyki na porządku dziennym. Dzieci zostawila ze swoim eks, żeby zamieszkać z M 🤦🏻♀️ no dramat. Generalnie seks to dla niej zabawa i jak ma ochotę to nie ważne gdzie i z kim. Więc nie dziwne że nie jestem tym zachwycona, że moje dziecko znkims takim spędzało czas, a nawet jeden cały weekend 🤬 jestem o to wściekła. Oczywiście oznajmiłam mu, że nie dostanie dziecka absolutnie do siebie do domu, jeśli vhce się z nim zobaczyć, to zapraszam do siebie, ale jakoś od miesiąca nie ma czasu 🤷🏻♀️
Tak poza tym u nas wszystko dobrze 🥰 zaraz stuknie nam 14 miesięcy 😱Olenkaqx lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Jakby ktoś chciał, to zostawiam mały spam 😛
https://ibb.co/zFYXvRJ
https://ibb.co/XpffJJ4
https://ibb.co/fnQ5TRR
https://ibb.co/HXxG8cN
https://ibb.co/4dLzVkz
https://ibb.co/VN2DHwk
https://ibb.co/nnt9tyvOlenkaqx, Monika7 lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Pomarańcza, u mnie ogólnie dobrze, dzięki że pytasz 🙂 nadal pracuję, a że zostały mi 4 tygodnie, to w pracy mam jakiś kosmos aktualnie. Wszyscy coś chcą i wracam do domu wieczorami mocno zmęczona. Potem coś poczytam o porodzie i tyle mnie widzieli 😉 Ale czuję się ogólnie super i nie mam na co narzekać 🙂
Jakbyś chciała pokazać jakieś zdjęcie z sesji, to chętnie bym zobaczyła 😉
Oliwka, ja mam termin na 13 kwietnia. Oddam Ci chętnie brzuszek, ale mam nadzieje, że zgadniesz go od kogoś wcześniej 😉
Domistr, o wow, ale Julka szybko zaczęła przesypiać noce! Super! 🙂
Olenka, nie wiem jak Ty to odczuwasz, ale Twoja ciąża i teraz ten czas kiedy Inga już jest na świecie, to jakoś mi tak leci mega szybko u Ciebie 😉
Juliet, ale Kazio to już duży chłopczyk 🫢
Limonka, wraaacaaaj 🤗Oliwka91, Juliet lubią tę wiadomość
-
Mi za to Twoja ciąża strasznie się dłuży widzę że coś napisałaś, mówię oo może urodziła a tu połowa ciąży jak się czujesz? Brzuszek już widoczny?
Oliwka mignęło mi gdzieś na forum, że złapałaś termin do dr P. Jesteś już po konsultacji?
Juliet Kazio jest przesłodkim maluchem 🤩Juliet lubi tę wiadomość
-
Hahaha Mi też się moja ciąża wlecze 😉 jeszcze 4 miesiące, czyli duuuużo czasu jeszcze. Brzuszek w końcu trochę widoczny. W końcu, bo do niedawna nie było go za bardzo widać i nadal w sumie mogę się tak ubrać, że ludzie są zaskoczeni jak mówię, że jestem w ciąży. Ale też przytyłam tak ledwo ledwo póki co. Wszystko przede mną jeszcze 😀 umówiłam się na jutro do fizjo, bo mój kręgosłup i biodra już dają o sobie znać.
A jak tam Wasze humory w taką pogodę? Chodzicie z Ingą na spacery w taką pogodę czy już raczej zabawy w domu? -
Monika 13 kwietnia jest w super, kwiecień to wyjątkowy dla mnie miesiąc, bo zobaczyłam w tym roku 2 kreski 🙂
Oleńka jesteś czujna 😁☺️ miałam już wizytę i tak póki co z tych badań co mam nie widzi problemów immunologicznych. ANA nie mają znaczenia, reszta ok. Ale mam zrobić Kiry, NK, AlloMr i takie badanie nie pamiętam jak się nazywa, które powie czy odrzucam materiał genetyczny męża. Tego boję się najbardziej 😬
Omówienie wyników mam 3 lutego dopiero i raczej robimy przerwę do tego czasu.
Troszkę mnie pocieszył tym, że powiedział, że faktycznie cb może spowodować, że organizm "uczy się na błędach" i czasem po kilku się udaje. Jednocześnie może się tak zdarzyć, że jednak z każdą cb reaguje coraz bardziej agresywnie w stosunku do zarodka. To ma się wyjaśnić ale na każdą opcje miał plan leczenia więc działamy ☺️ ogólnie powiedział, że jest jakiś problem na wczesnym etapie implantacji. -
Siedzimy w domu ja się nie nadaje na zimno. Wyjeżdżamy tylko na basen w soboty i na rehabilitację 2razy w tyg. Oczywiście jak zdarzy się słońce to wtedy spacer uskuteczniam
Oliwka, czuję że jesteś zadowolona z wizyty czas na szczęście szybko mija i ani się obrócisz a już będzie luty. Trzymam kciuki za dobre wyniki immuno -
Juliet, jak rozmowa o pracę? Udało Ci się ją dostać? Dobrze, że masz wsparcie w mamie, z alimentami nie da się nic zrobić? W sensie zgłosić że nie płaci? Ma dziecko i trudno, musi płacić... Kazio to duży chłopak już 🥰
Oliwka, dobrze, że lekarz na każdą opcje ma wyjście 🙂 jeśli przerwa do lutego to słuchaj, ja na 1 mam termin 😅 a dzisiaj babeczka w laboratorium pobierając krew mówiła, że chłopcy lubią siedzieć dłużej 😁 jakieś przejęcie brzuszka się szykuje? ❤️
Monika, mam nadzieję że fizjo Cię naprawił 🙂 mnie znowu bardziej boli krocze, ale to już chyba kwestia wielkości Józka 😅 bo jakby nie było mi ciąży już mało zostało, mi za to ucieka jak nie wiem ten czas 😁 -
Pomarańcza mi też twoja ciąża szybko leci.Moje obie ciąże były powikłane.Na etapie jakim jesteś myślałam o tym,że jak teraz urodzę to dziecko będzie miało się dobrze.Takie miłe wspomnienie.
Dziś przyszła@ I oficjalnie kończę starania o 3bobo.Odstawiam stymulacje,suple wykończe,zabezpieczać się nie będziemy.Na cud nie liczę.Bardziej czekam na wnuki I raczej dlugo poczekam bo starszy ma siedem lat.Na forum zostaje bo zżyłam się z wami I bym tęskniła.Liczę na brzuszki I się zastanawiam kiedy druga kolejka???się zacznie. -
Olenka, nie dziwię się, jakbym nie chodziła jeszcze do pracy, to też bym siedziała w domu najchętniej 😉
A jak rehabilitacja idzie? I chodzicie z Ingą na basen? W sensie ona ma jakieś już zajęcia dla bobasów?
Pomarańcza, fizjo mnie naprawił na parę godzin 😂 w nocy znów mnie obudził ból bioder i mięśnia gruszkowatego. Przydałoby mi się jeszcze chyba kilka sesji. Ale umówiłam się też już do urofizjo od stycznia i będę chodzić co dwa tygodnie, może pod koniec ciąży co tydzień jak będzie taka potrzeba.
I Tobie faktycznie już tak niewiele zostało! 🙂 Super! A jaki duży już jest Józio? W sensie wagowym 😉
Niebieska gwiazda, szkoda że się nie udało ☹️ zostań z nami i dawaj znać co tam u Ciebie słychać 🙂Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Na miesien gruszkowaty najfajniejsza jest piłeczka tenisowa- piłeczka między miesien a ścianę i masujesz też mialam taki problem z biodrami w ciąży przeszło po masażach piłeczką. A u urofizjo zostałam do tej pory, widzimy się raz w miesiącu na naprawę mnie
Rehabilitacja Ingi idzie według fizjo dobrze, mała rozwija się zgodnie z wiekiem, ale nadal widać że ciągnie ją na jedną stronę, nadal jest za bardzo spięta mięśniowo - uroki wczesniaka. Teraz mamy 2tyg przerwy bo fizjo chora. A na basen chodzimy, jest u nas szkółka dla bobasów - od 3mż są możliwe zajęcia. Oczywiście to nie nauka pływania ale bardziej zabawa w wodzie, nurkowanie, oswajanie z wodą. Nam bardzo zależało na chodzeniu z młoda na basen, a mała też zadowolona, bardzo lubi wodę a przy okazji tata spędza z nią czas. Zajęcia trwają pół godzinyMonika7 lubi tę wiadomość