X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne kochac sie codziennie czy co drugi dzien?
Odpowiedz

kochac sie codziennie czy co drugi dzien?

Oceń ten wątek:
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakladam ten watek bo siedzialam dzisiaj troche na forach i tak szczerze dalej niewiem. jak myslicie lepiej sie kochac codziennie? czy co drugi dzien? rozmawiala ktoras z was moze na ten temat ze swoim ginekologiem? bo ja za kazdym razem zapominam

MarllenG, malutka1989571, e3w3a lubią tę wiadomość

marta
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochana od pozytywnego testu owulacyjnego kocham sie 3 dni pod rząd:)

marta83, MarllenG, weronika86 lubią tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje Mi się, że na to nie ma reguły ..
    Każde ciało jest inne i każdy ma swoje potrzeby, jedni je mają większe drudzy mniejsze ..

marta83 lubi tę wiadomość

• marta83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko tak sie zastanawiam jak to w koncu jest z tymi plemnikami bo jedni mowia ze jak co drugi dzien to plemniki silniejsze a inni ze niema na to reguly.

marta
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zaczynamy starania, czekam na płodne, jak na zbawienie :D ale zamierzamy tak co drugi dzień. Trzeba dać plemniczkom się namnożyć chociaż przez ten jeden dzień przerwy ;)

marta83, MarllenG, MisiaMisia lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniki rozwijają się ok 75 dni. Moja gin mówiła, żeby powstrzymać się od okresu do płodnych, a potem nie ma znaczenia czynienie czy co drugi dzień. My jednak postanowiliśmy inaczej.

marta83, MarllenG lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo, ginekolog radzi codziennie współżyć bo podobno często plemniki nie przeżywają jednej doby.....
    co mnie zdziwiło....i jednocześnie zmartwiło;)
    ale racja, plemniki rozwijają się około 70 dni więc na pewno zapasy są odpowiednie nawet na stosunki codzienne.

marta83, ~Ania~ lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka powiedzila ze gdyby kochanie sie co drugi dzien przeszkadzalo zmniejszalo szanse zajscia w ciaze to juz dawno ludzie by to stosowali jako metode antykoncepcyjna.

marta83, marinareczka, ~Ania~, hajka, Manfreda lubią tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu co lekarz to opinia.
    Jeżeli bardzo zależy Ci na tym aspekcie starań, to warto zrobić badanie nasienia. Oczywiście dopiero wtedy jeżeli staracie się długo.
    Im plemniki żywotniejsze i jest ich sporo w ejakulacie, to tym częściej możecie się kochać, nawet codziennie ale zachowując ok doby na to, żeby dojrzały.
    Jeżeli natomiast partner ma słabsze nasionka, wtedy radzi się kochać co drugi dzień a nawet rzadziej.
    Istnieją również badania mówiące o tym, że plemniki są bardziej żywotne rano niż wieczorem. I są też bardziej ruchliwe od godziny po wypiciu kawy.
    Żeby mogły sobie spokojnie działać, to muszą mieć odpowiednie środowisko. Zatem warto też zadbać o jakość śluzu szyjkowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 08:56

marta83, marinareczka, aisa lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • malutka1989571 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moje lepiej codziennie w dni płodne z tego co wiem świeże plemniki są zdrowsze i rozwijają się u nas co drugi dzień część może już wyginąć jak to mówią:) ja teraz zaliczyłam wszystkie dni płodne mam nadzieję że się uda jestem dopiero po owulce i odliczam dni do wizyty u ginekolog:)

marta83, MisiaMisia lubią tę wiadomość

udało się 13cykl starań okazał się szczęśliwy
  • malutka1989571 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i polecam dla partnera wypicie szklankę pepsi ok 20min przed stosunkiem na plemniki działa to jak red bul :) poprawia ruchliwość lub kawa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 09:28

marta83, MarllenG, Misty87, MOI, Eve, rewelka, gosiunia, Zołza:) lubią tę wiadomość

udało się 13cykl starań okazał się szczęśliwy
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nie badalismy nasienia bo jakos dlugo sie nie staralismy z pierwszym zaszlam praktycznie od razu z drugim po 4 miesiacach ale poronilam i teraz tez leci 4 wczoraj mialam monitoring a test ovu wieczorem pozytyw ale nie mielismy mozliwosci wczoraj serduszkowac. mam nadzieje ze ovu jeszcze nie bylo

marta
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam gin kazał codziennie :)

marta83, ~Ania~ lubią tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ginekolog poradził "przytulanie się" co drugi dzień. I ja i mój mąż mamy swoje przypadłości...ale ogólnie stosujemy zasadę " co drugi dzień". Od 10 dnia cyklu robię testu ovu i jak tylko pojawia się druga kreseczka to zaczynamy :-)Mężuś przed wypija pepsi albo colę, a kończymy w pozycji od tyłu(ponoć to najlepsza pozycja przy słabym nasieniu).

Już raz nam się w taki sposób udało....ale szczęście trwało krótko.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy lekarz mówi inaczej, co strona czy forum też ciągle co innego, więc jedynie pozostaje robić po swojemu i czekać na rozwój sytuacji :)
    Dawno temu kobiety nie miały neta i zapewne ani nie mierzyły temp., tym bardziej nie sprawdzały śluzu (bo przecież było to nieziemsko wstydliwe) a dzieci w rodzinach z reguły było kilkoro i więcej:)
    Ale niestety, dzisiejsze czasy są jakie są... wszystko tak naszpikowane chemią, że aż cieknie :(

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i prawda jest taka że w czasie wojny był głód stres i ciągłe nerwy a dzieci rodziły się na potęgę....czy to zasługa tego że nie myślano wtedy o świadomym macierzyństwie?

marta83, Manieczka86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie ma reguły co do częstości współżycia dla starającuch się o dziecko. Każdy po prostu sam wie jakie ma potrzeby. Jednak w dni płodne zaleca się współżycie codziennie ale raz dziennie, ponieważ zbyt częsty wytrysk osłabia w dużej mierze plemniki. Ważne jest aby partnerzy sami siebie nie wprawiali w obłęd, bo to największy wróg zarodka.
    Powyższe fakty napisałam na podstawie rozmowy z profesorem ginekologii jednego ze szpitali uniwersyteckich.

marta83, Lena87 lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w dużej mierze zależy od partnera. Przecież jeden potrafi się kochać z finałem kilka razy pod rząd, kiedy inny raz i to wszystko :) co wcale nie oznacza, że ci drudzy są gorsi.

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj lekarz ginek ostatnio jak go widzialam powiedzial mi ze ostatnie badania mowia, ze w czasie okoloowulacyjnym to znaczy np. 10dc - 16dc dla osoby majacej owulke ok.14dc ( w zaleznosci u kogo kiedy )
    zaleca sie serduszkowac CO DRUGI DZIEN …wtedy zwieksza sie szanse zajscia w ciaze ! a jest wystarczajaco duzo czasu aby "gotowe" plemniki mogly sie przygotowac do "wystrzalu" ;)

zobaczymy jak u kogo sie ta rada sprawdzi…;)

marta83, Niespokojna M lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ginekolog mówił zeco drugi dzień z tym że my robimy troszkę poswojemu i jest dwa dni pod rząd dzień przerwy i znowu dwa dni pod rząd dzień przerwy :-)

marta83, anksunamun88 :-) lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ