kochac sie codziennie czy co drugi dzien?
-
WIADOMOŚĆ
-
zakladam ten watek bo siedzialam dzisiaj troche na forach i tak szczerze dalej niewiem. jak myslicie lepiej sie kochac codziennie? czy co drugi dzien? rozmawiala ktoras z was moze na ten temat ze swoim ginekologiem? bo ja za kazdym razem zapominam
MarllenG, malutka1989571, e3w3a lubią tę wiadomość
marta -
nick nieaktualny
-
My dopiero zaczynamy starania, czekam na płodne, jak na zbawienie ale zamierzamy tak co drugi dzień. Trzeba dać plemniczkom się namnożyć chociaż przez ten jeden dzień przerwy
marta83, MarllenG, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
u mnie to samo, ginekolog radzi codziennie współżyć bo podobno często plemniki nie przeżywają jednej doby.....
co mnie zdziwiło....i jednocześnie zmartwiło;)
ale racja, plemniki rozwijają się około 70 dni więc na pewno zapasy są odpowiednie nawet na stosunki codzienne.marta83, ~Ania~ lubią tę wiadomość
-
I znowu co lekarz to opinia.
Jeżeli bardzo zależy Ci na tym aspekcie starań, to warto zrobić badanie nasienia. Oczywiście dopiero wtedy jeżeli staracie się długo.
Im plemniki żywotniejsze i jest ich sporo w ejakulacie, to tym częściej możecie się kochać, nawet codziennie ale zachowując ok doby na to, żeby dojrzały.
Jeżeli natomiast partner ma słabsze nasionka, wtedy radzi się kochać co drugi dzień a nawet rzadziej.
Istnieją również badania mówiące o tym, że plemniki są bardziej żywotne rano niż wieczorem. I są też bardziej ruchliwe od godziny po wypiciu kawy.
Żeby mogły sobie spokojnie działać, to muszą mieć odpowiednie środowisko. Zatem warto też zadbać o jakość śluzu szyjkowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 08:56
marta83, marinareczka, aisa lubią tę wiadomość
-
na moje lepiej codziennie w dni płodne z tego co wiem świeże plemniki są zdrowsze i rozwijają się u nas co drugi dzień część może już wyginąć jak to mówią ja teraz zaliczyłam wszystkie dni płodne mam nadzieję że się uda jestem dopiero po owulce i odliczam dni do wizyty u ginekolog:)
marta83, MisiaMisia lubią tę wiadomość
udało się 13cykl starań okazał się szczęśliwy -
i polecam dla partnera wypicie szklankę pepsi ok 20min przed stosunkiem na plemniki działa to jak red bul poprawia ruchliwość lub kawa:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 09:28
marta83, MarllenG, Misty87, MOI, Eve, rewelka, gosiunia, Zołza:) lubią tę wiadomość
udało się 13cykl starań okazał się szczęśliwy -
nigdy nie badalismy nasienia bo jakos dlugo sie nie staralismy z pierwszym zaszlam praktycznie od razu z drugim po 4 miesiacach ale poronilam i teraz tez leci 4 wczoraj mialam monitoring a test ovu wieczorem pozytyw ale nie mielismy mozliwosci wczoraj serduszkowac. mam nadzieje ze ovu jeszcze nie bylomarta
-
Nam ginekolog poradził "przytulanie się" co drugi dzień. I ja i mój mąż mamy swoje przypadłości...ale ogólnie stosujemy zasadę " co drugi dzień". Od 10 dnia cyklu robię testu ovu i jak tylko pojawia się druga kreseczka to zaczynamy :-)Mężuś przed wypija pepsi albo colę, a kończymy w pozycji od tyłu(ponoć to najlepsza pozycja przy słabym nasieniu).
Już raz nam się w taki sposób udało....ale szczęście trwało krótko.marta83 lubi tę wiadomość
-
Każdy lekarz mówi inaczej, co strona czy forum też ciągle co innego, więc jedynie pozostaje robić po swojemu i czekać na rozwój sytuacji
Dawno temu kobiety nie miały neta i zapewne ani nie mierzyły temp., tym bardziej nie sprawdzały śluzu (bo przecież było to nieziemsko wstydliwe) a dzieci w rodzinach z reguły było kilkoro i więcej:)
Ale niestety, dzisiejsze czasy są jakie są... wszystko tak naszpikowane chemią, że aż ciekniemarta83 lubi tę wiadomość
-
Absolutnie nie ma reguły co do częstości współżycia dla starającuch się o dziecko. Każdy po prostu sam wie jakie ma potrzeby. Jednak w dni płodne zaleca się współżycie codziennie ale raz dziennie, ponieważ zbyt częsty wytrysk osłabia w dużej mierze plemniki. Ważne jest aby partnerzy sami siebie nie wprawiali w obłęd, bo to największy wróg zarodka.
Powyższe fakty napisałam na podstawie rozmowy z profesorem ginekologii jednego ze szpitali uniwersyteckich.marta83, Lena87 lubią tę wiadomość
-
To w dużej mierze zależy od partnera. Przecież jeden potrafi się kochać z finałem kilka razy pod rząd, kiedy inny raz i to wszystko co wcale nie oznacza, że ci drudzy są gorsi.
marta83 lubi tę wiadomość
-
moj lekarz ginek ostatnio jak go widzialam powiedzial mi ze ostatnie badania mowia, ze w czasie okoloowulacyjnym to znaczy np. 10dc - 16dc dla osoby majacej owulke ok.14dc ( w zaleznosci u kogo kiedy )
zaleca sie serduszkowac CO DRUGI DZIEN …wtedy zwieksza sie szanse zajscia w ciaze ! a jest wystarczajaco duzo czasu aby "gotowe" plemniki mogly sie przygotowac do "wystrzalu"
zobaczymy jak u kogo sie ta rada sprawdzi…
marta83, Niespokojna M lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny