X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne kochac sie codziennie czy co drugi dzien?
Odpowiedz

kochac sie codziennie czy co drugi dzien?

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patus1992 wrote:
    bylam tak przejeta,ze wlasnie nie. :)) czy ktoras mi to wytlumaczy?:)
    Myślę, że gin miał na myśli wzrost pęcherzyków w jajniku, które są niezbędne, jak wiemy, do zapłodnienia.
    Byłaś na monitoringu?

• olencja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co zrobic jak sie wogole nie chce serduszkowac?:(

u5cvp2.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencjo też to przeżywałam jakieś 2 cykle temu ;) stresowałam się płodnymi i nie miałam ochoty. na pocieszenie- to minie :) z czasem zacznie ci się znowu chcieć.
    odrobina relaksu, nie myśl o płodnych.
    mnie pomogło jak zaczęłam pić ziółka i dostałam krwawienia.odstawiłam je i cykl poszedł na straty. czekam teraz za okresem i totalnie przestałam się stresować. w ogóle nie miałam pewno płodnych więc jakoś mi lekko i ochota jest :D

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczku,ale ja juz od paru lat tak mam...jednak lata prania pigul robia swoje...

u5cvp2.png
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może wiecie jak to jest na podstawie wiedzy naukowej a nie dowodów anegdotycznych?; ) czy np. serduszkowanie 2 x dziennie pomaga (bo większa szansa trafic w owulację) czy przeszkadza, bo plemniki nie zdążą dojrzec by zapłodnić komórkę jajową? A może wtedy da rade ją zapłodnić ten z wcześniejszego serduszkowania, czy one tez mają szansę?

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • patylka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa razy dziennie raczej w niczym nie pomoże, najlepiej trafić dzień przed owulacją, aby plemniki zdążyły dotrzeć. Okresie okoloowulacyjnym sądzę że już lepiej raz dziennie niż dwa. Chodzi o jakość nie ilość. Na stronach poświęconym płodności w PL jak i w Hiszpanii gdzie mieszkamy i się leczymy jest podobnie. Przerwy 48 godzin tak radził nam również ginekolog. Przy badaniu nasienia jest podobnie, przerwa 3 -7 dni

Luty 2017 spermiogram 3 mln
    Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
    10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
    13.06.2017 hydrotubacja
    13.11.2017 hsg jajowody drożne
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny powiedzcie mi czy serduszkować jutro (dzisiaj) z samego rana - bo tylko wtedy mam mozliwosć... bo juz nie wiem - dzisiaj wieczorem ciagnięcie w podbrzuszu jakby to była owulacja... ;) ech te dylematy - ale nie chciałabym czegos zepsuc w ostatniej chwili...

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli lepiej co drugi dzień czy jak ? Tzn od stosunku ile godzin 48 czy więcej ??
    A co jeżeli ma się ochotę każdego dnia ;) yhmmm

• Netka96 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja czytałam na kilku stronach, że nie ma znaczenia czy codziennie czy co drugi dzień, bo plemniki produkują się przez około 70 dni, więc korzystamy z tych które już tak dużo czasu temu się stworzyły ;) myślę też że często to kwestia szczęścia czy akurat będzie taki plemnik, który przeżyje i będzie pasował do jajeczka, bo z tego co wiem, to plemniki docierają do komórki jajowej, ale to ona niejako wybiera, który z nich ją zapłodni.

d81d4c1ebc692f3cdceb4d13c8859003.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka- to dobra wiadomość dla mnie ;)

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ