Kraków, okolice. Jest ktoś??;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na moje oko to możesz mieć troszkę mało progesteronu, faza lutealna w normie, ale to plamienie... po pierwsze sam fakt że jest wydaje się być troszkę niepokojący, a to że zaczyna się 10 dni, czyli na granicy normy fazy lutealnej też nie jest fajny. Nie mówiła nic ginekolożka?
-
nick nieaktualny
-
Właśnie też chciałam do Kruszewskiej, ale miała dłuższy termin. Teraz do jakiegoś gościa na czwartek się zapisałam, żeby mi cytologie zrobił, więc jeszcze z nim pogadam. Ogólnie to wydaje mi się, że się wyjaśniło wszystko. Ginekolożka powiedziała, że okres prawdopodobnie się nie skończył, bo jeszcze całe endometrium nie było złuszczone i jak się dziś okazało miała rację. Wydaje mi się, że wszystko to była wina mojej ogromnej chęci zobaczenia dwóch kresek. Organizm tak zareagował na stres i na fakt, że nie chcę zobaczyć @ w tym cyklu i wszystko się poprzestawiało - najpierw te plamienia, potem tylko 2 dni miesiączki, ale dziś już wróciła, więc myślę, że wszystko ładnie się wydostanie i wrócę do normalnych cykli.
W związku z tym co się podziało w poprzednim cyklu jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że potrzebuję przerwy. Już w ogóle nie ciągnie mnie do termometru i najwyżej kolejne poważne starania z mierzeniem temperatury zacznę od kolejnego cyklu. Teraz daję sobie czas na odstresowanie, nacieszenie się małżeństwem i zrobienie wszystkich badań. -
Dziewczyny dawno nie zaglądałam do Was. A dziś zobaczyłam tyle ciążowych wykresików Naprawdę dodajecie mi nadziei i otuchy :*starania od X 2012, 2014-2015 3 x IUI
II 2016 I ICSI
22.02.2016 transfer Blastusi 3BB, 2 Śnieżynki 2BB i 4BB
beta 9 dpt 58,23; 11 dpt 209,59
04.11.2016 Synuś
27.08.2018 kriotransfer Blastusi 2BB
beta 9 dpt 89,31; 11 dpt 217,74 -
Hej dziewczyny, ja też z Krk. Na temat Kisielewskiej z Ovum mam mieszane uczucia...chodziłam do Niej 6 lat profilaktycznie - i wszystko ok. Jednak w ciąży, którą poroniłam trochę mnie zawiodła - nie chciała mnie przyjąć pilnie kiedy zaczęłam ronić, była bardzo oschła i mało taktowna. Polecam natomiast dr. Pabiana z procreative - robił mi zabieg na ujastku, ma świetny sprzęt; dość delikatny i taktowny. Podobno dobry specjalista od niepłodności; znam 2 problematyczne ciąże, które doprowadził z sukcesem.Kendra
-
dołączam się jako rodowita krakowianka:)
ja się leczę u dr Berezy, konsultowałam się raz z dr Ludwin prywatnie, póki co jestem zadowolona, mimo że groszka brak
a możecie dziewczyny polecić dobrego urologa/androloga z Krakowa?Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Kolka w Scanmedzie na Armii Krajowej jest na NFZ, ale można iśc też prywatnie tam (szybciiej) i wypisze badania na NFZ. Ginekolog-połoznik-endokrynolog. Pasjonat historii medycyny i niepłodności. Ma specyficzne poczucie humoru i bywa cyniczny w swojej filozofii życiowej, niektórych drażni. Ale na swojej pracy się zna, orientuje w najnowszych zaleceniach i zna "alternatywne" metody na różne rzeczy.
-
Ja też spod Krk
O Pabianie z Procreativ też słyszałam wiele dobrego, leczyły się u niego dwie koleżanki. Jedna po bardzo długich staraniach o pierwsze dziecko teraz ma już dwóch chłopaków, druga niestety bezskutecznie, ale i tak twierdzi, że Pabian zrobił wszystko co w jego mocy (na IVF się nie zdecydują). Sama od jakiegoś czasu chodzę do Skamli też z Procreativ, ale mam coraz bardziej mieszane uczucia, chyba z nowym cyklu wybiorę się do Pabiana.
Kolka znowu prowadził ciążę jeszcze innej koleżanki. Nie miała problemu z zajściem więc nie wiem jak u niego z leczeniem niepłodności.********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
Saramago wrote:Jestem i ja. Prokocim
I też biegam do dr Kasi lenart póki co na sam monitoring ale zastanawiam się przejsć do niej, bo moją lekarka jest Ryskala.
Narazie i tak nici ze starań ((((
A jak Ryskala? Zapisałam się do niej na kwiecień, bo słyszałam dobre opinie.
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. - - 6t6d -
Przylaczam się
Jeśli chodzi o lekarzy to slyszalam bardzo dobre opinie o Tomaszu Milewiczu, ma 2 specjalizacje ginekologiczna i endykronologiczna. niestety nie wiem czy przyjmuje na NFZ.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników