Kraków, okolice. Jest ktoś??;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, chciałabym Was przestrzec przed dr Kolką ze Scanmedu na Armii Krajowej. Poszłam do niego w 8 tygodniu ciąży. Sytuacja wyglądała następująco:
Byłam umówiona na 14:15, mieszkam niedaleko, więc wyszlam sobie troszke wcześniej, wychodzac z założenia, że najwyżej poczekam te 15 min. To była moja pierwsza wizyta u ginekologa w Scanmedzie, więc podeszłam do okienka rejestracji. Jedna z Pań była bardzo zajeta praca na komputerze, a druga rozmową z trzecią Panią w uniformie Scanmedu, która stwierdziła, że kosztem czekającej pacjentki 'wbije' w kolejkę i marudząc co do dnia umówi sie na swoje badania. Sytuacja zajęła 15 min. Kiedy nadeszła juz godzina mojej wizyty usłyszałam jedynie od Pani, która wreszcie zauważyła moja obecność, że mam się udać prosto do gabinetu, znajdującego się piętro wyżej. Za radą Pani z rejestracji udałam się do gabinetu i zastałam Pana doktora siedzącego przy biurku z otwartymi na ościerz drzwiami. Zaglądnęłam do gabinetu i zapytałam czy mogę wejść, bowiem byłam umówiona na 14:15 na wizytę, ma byc to pierwsza moja wizyta u niego i jestem w 8 tygodniu ciąży. Na te słowa usłyszałam, że jestem spóźniona i Pan doktor nie wie co ma w takim razie ze mną zrobić, bo on juz wszystko powyłączał (tj. komputer i aparat USG). Powiedziałam Panu doktorowi, że nie jest to moją winą, ponieważ zostałam olana w rejestracji. Pan doktor westchnął i z bólem serca kazał mi wejść do gabinetu. Powłączał 'wszystko', zrobił USG, zapisał moje dane i dane z wywiadu, po czym przeszliśmy do wypisywania skierowań. Okazało się, że na skierowaniu dostałam oznaczenie grupy krwi, morfologię i mocz. I noc poza tym. Zapytałam co z resztą badań, na co usłyszałam, że nie przepisze mi skierowania bo mu kasy NFZ nie zwróci i to będzie potem.
Po tej sytuacji umówiłam sie do mojej starej Pani doktor. Okazało się, że to guzik prawda, albo moja Pani doktor ma inną umowę z NFZ, bo wypisałam skierowanie na wszystko co trzeba i lista badań była ogromna.
na szczęście do dr Kolki poszłam tylko dlatego, że właśnie potrzebowałam skierowaie na badania - moją ciążę prowadzi inny lekarz, ale prywatnie i doradził mi, aby zapisać się do kogoś na NFZ (a, że mam blisko zasugerował Scanmed). Niestety od dr Kolki nie dostałam skierowania na nawet połowę badań, które zlecił mi mój lekarz. W życiu chyba nie byłam jeszcze tak zawiedziona lekarzem.
Już nie wspomnę nawet o terminach na NFZ w Scanmedzie, bo nawet po tym jak powiedziałam w rejestracji, że jestem w 8 tyg ciąży i zależy mi na szybkiej wizycie, bo chciałabym dostać becikowe usłyszałam, że najbliższy termin za 2 miesiące, ale potem okazało się, że jakaś pacjentka dr Kolki zrezygnowała (mądra kobieta) i jednak moga mnie wcisnąć. -
zuza_86 wrote:Ja sie tez dopisuje z małopolski a konkretnie z Brzeska. Dziś jesteśmy po badaniach nasienia w Parens. Jutro wyniki:)
Pilnie potrzebuję gina, który zna się na rzeczy tzn. leczeniu niepłodności jest miły, nie ordynarny i zawsze w kontakcie.
Istnieje taki?!"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Witam dziewczyny! Jeśli można to i ja się dopisuję do wątku. Co prawda do Krk mam około 100 km, ale od zeszłego roku ginekologicznie jestem z Krakowem związana.
Moja historia jest mega długa, więc krótko mówiąc: 2013r-poronienie w 10tc, 2014r- poród(cc) przedwczesny w wyniku czego nasza córcia zmarła po 5 dniach. Jestesmy w 2 cyklu starań o kolejne potomstwo.
Za niespełna miesiąc minie 2 lata jak jestem szczęsliwą żoną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 20:38
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Yousee wrote:Zuza a do kogo tam chodzisz?
Pilnie potrzebuję gina, który zna się na rzeczy tzn. leczeniu niepłodności jest miły, nie ordynarny i zawsze w kontakcie.
Istnieje taki?!zuza_86 -
Heja Ja też z KRK. Dopiero się staram, ale zawsze to milej jak widać że ktoś niedaleko mnie już jest szczęśliwy.
Trochę czytałam co tam piszecie Jeśli chodzi o lekarzy, ja bardzo polecam p. Edwarda Płaszewskiego na NFZ !!! Gość rewelacja. Byłam u 4 ginek w mieście czy to prywatnie czy na NFZ ale ten gość jako jedyny mnie wysłuchał od początku do końca, wypytał o rzeczy które nawet nie wiedziałam, że mogą mieć jakiekolwiek znaczenie, i zajął się mną tak, że czułam się dla niego pacjentką a nie kolejnym numerkiem na liście dnia.
Matleena lubi tę wiadomość
Bobitta
-
Witam, ja też z okolic Krakowa - dokładniej Myślenice.
Na studiach też chodziła do lekarza w Scanmedzie na Armii Krajowej, to olewka totalna tam jest.
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Hej dziewczyny ) Ja z za Krakowa - a konkretnie z za Proszowic
Zapisałam sie do SCMu do dr. Tomasza Basty. Bo juz dosc mam lekarzy na NFZ i ciaglego olewania mojej osoby ;/. Wrażenia po pierwszej wizycie bardzo na PLUS . Teraz musze poczekac na @ i wziac sie za badania zlecone przez Niego.
Polecacie jakies laboratorium, bo ja sie wybiore chyba do ktorego s z DIAGNOSTYKA, podobno jest tam ok . -
Ja od dłuższego czasu już wszystkie robie w diagnostyce na Olszańskiej. Mam porównanie z innymi lab i tam są najwłaściwsze wyniki
Ev lubi tę wiadomość
~~~~~~
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Monikkk wrote:Ja od dłuższego czasu już wszystkie robie w diagnostyce na Olszańskiej. Mam porównanie z innymi lab i tam są najwłaściwsze wyniki
Mogla bys mi podać dokładny adres tego lab. na Olszańskiej i godziny otwarcia ?) .
Aaaa i czy maja gdzies na stronie inter. cennik ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 14:21
-
http://www.diag.pl/Placowka-Krakow-Olszanska.17+M5158e5a73f4.0.html
Tu masz adres i godziny. Nie wiem jak z cennikiem, ale możesz sie ubiegać o kartę stałęgo klienta (5% rabatu)Ev lubi tę wiadomość
~~~~~~
-
Robiłam część z nich a;e nie pamietam cen bo to było kilka miesiecy temu i robiłam dużo badan na jeden raz i wtedy zapłaciłam ponad 600zł ale miałąm chyba 13 róznych badanNasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
-
Ev wrote:Hej dziewczyny ) Ja z za Krakowa - a konkretnie z za Proszowic
Zapisałam sie do SCMu do dr. Tomasza Basty. Bo juz dosc mam lekarzy na NFZ i ciaglego olewania mojej osoby ;/. Wrażenia po pierwszej wizycie bardzo na PLUS . Teraz musze poczekac na @ i wziac sie za badania zlecone przez Niego.
Polecacie jakies laboratorium, bo ja sie wybiore chyba do ktorego s z DIAGNOSTYKA, podobno jest tam ok ."I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Ev wrote:Hej dziewczyny ) Ja z za Krakowa - a konkretnie z za Proszowic
Polecacie jakies laboratorium, bo ja sie wybiore chyba do ktorego s z DIAGNOSTYKA, podobno jest tam ok .
Edit
Robiłam FSH i TSH robie raz na 2 miesiące i wychodzi ok 18zł z tego co pamiętam. Reszty cen nie znam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 23:05