WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kraków, okolice. Jest ktoś??;)
Odpowiedz

Kraków, okolice. Jest ktoś??;)

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko raz podkusiło żeby iść na NFZ, byłam w Larmedzie i nigdy więcej, zostałam potraktowana jak natręt, wszystko szybko, szybko, nawet rozebrać się nie mogłam na spokojnie. A Twój lekarz prywatny przyjmuje też na NFZ? Czasami to jest dobre wyjście

Shafuli lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Mnie tylko raz podkusiło żeby iść na NFZ, byłam w Larmedzie i nigdy więcej, zostałam potraktowana jak natręt, wszystko szybko, szybko, nawet rozebrać się nie mogłam na spokojnie. A Twój lekarz prywatny przyjmuje też na NFZ? Czasami to jest dobre wyjście
    Obawiam się, że przy tej ilości pacjentek, które ma nie ma co liczyć na wizytę u niego na NFZ. On w ramach NFZ jest szefem oddziału ginekologii-endokrynoligicznej w szpitalu uniwersyteckim, więc chyba w wizyty na NFZ się już nie bawi.

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Obawiam się, że przy tej ilości pacjentek, które ma nie ma co liczyć na wizytę u niego na NFZ. On w ramach NFZ jest szefem oddziału ginekologii-endokrynoligicznej w szpitalu uniwersyteckim, więc chyba w wizyty na NFZ się już nie bawi.

Nie wiem jak jest Krk, ale jak leżałam w Katowicach na ginekologii-endokrynologicznej to szef przyjmował w przychodni szpitalnej, bo tam się tez potem odbierało swoje wyniki badań. Jak wychodziłaś ze szpitala to od razu dawali Ci termin na wizytę w przychodni.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoja drogą to też zależy na jakiego lekarza się trafi, bo ja chodziłam w Katowicach prywatnie do takiego, co właśnie kierował do szpitala na wszystkie badania, twierdząc, że wszyscy płacimy te składki na NFZ to należą nam się badania i diagnoza na koszt państwa. Szkoda, że mój wcześniejszy gin nie miał takiego podejścia bo sporo pieniędzy bym oszczędziła...

emaj lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie kieruje mnie na badania, ale powiedział, żebym poszła na NFZ po skierowania bo szkoda płacić za badania. I też od razu mówił, że gdyby tylko cokolwiek się działo, to od razu mam miejsce na oddziale. I wiem, że tak by było, bo moja mama prowadziła u niego ciążę i zapewnił jej miejsce.

Vesper lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego, chyba sie wybiorę właśnie do Twojego gina, Matleenna. Mam też ginkę na NFZ, ale wszystkie wiemy, jak to się kończy, jeśli chodzi o bardziej zaawansowaną diagnostykę :P kiedy mi radzisz się do niego wybrać? przed ovu czy po? (na poczatku nowego cyklu chcę zrobić resztę badań hormonalnych do kompletu). Pozdrawiam :)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi powiedzieć, bo mnie się udało zaciążyć przed rozpoczęciem badań. Mieliśmy iść w pełną diagnostykę od kolejnego cyklu, ale zamiast tego pojawił się Junior.

Ja bym pewnie poczekała do kolejnego cyklu, bo gdyby fasol się jednak trafił to szkoda kasy ;)

Edit
    Mam nadzieję, że ten Twój skok zwiastuje, że spotkamy się u Jacha, ale obydwie na wizycie brzuszkowej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 19:00

Vesper lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak czy inaczej wybiorę się do niego w kolejnym cyklu - na początku najbliższego mam jeszcze parę badań do zrobienia. No chyba, że mój prognozowany cykl bezovu będzie jednak szczęśliwy ;) to wtedy to będzie ciągle stary cykl, nie? ;)
    Zobaczymy, co z tego wszystkiego wyniknie. To mój pierwszy cs, więc jeszcze się luzuję.
    Mimo to mam nadzieję, że się spotkamy u Jacha - z brzuchami, oczywiście :D
    zdrowia dla Was, Matleena! :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za to mocno kciuki :D

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia, a Ty kiedy na USG idziesz?

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej podpinam sie do wątku :) Ja tez z Krakowa ;)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Shafuli :)

Matleena, udało mi się dostać skierowanie do endo na NFZ (ostatnio wyszły mi podwyższone anty TG, reszta badań w normie, trochę mało FT3, ale też w normie), więc do Jacha się jeszcze nie wybieram. Mam wizytę u endo na NFZ niebawem (cud wspomagany ;)), pewnie on zdecyduje, co dalej. Mam nadzieję, że masz się dobrze :)
    pozdrawiam! :)

A-nisia! powodzenia <3!

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się przez ostanie 10 lat leczyłam na nfz w KovMedzie i myślałam ze jestem zachwycona . Wszytko fajnie dopóki nie zaczęłam myśleć o dziecku. Usłyszałam, że mam czas...( niedługo 35 lat !) i zero jakichkolwiek badań - tylko " monitor owulacji" - czyli "chyba była więc niech sie pani dalej stara i pewnie to wina męża".Na badania nasienia nawet nie spojrzała ( badania robiliśmy własnym sumptem). Nigdy nie wspomniała o sprawdzeniu hormonów - sama zbadałam i ...wow mam prolaktyne 3x podwyższoną bez obciążania. Poszłam prywatnie do innej kliniki w Krakowie- na razie jestem zadowolona...tylko płace :( No i chyba trzeba płacić żeby coś zyskać w tym kraju :/
    Do endo tez sie zapisałam prywatnie - miesiąc czekania - moja pierwsza wizyta. Pani ma dużo opinii pozytywnych na znanym lekarzu ...już tylko tak szukam.
    Siostra leczy sie u Milewicza - ale ja jakoś jeszcze go mijam - może to będzie ostateczność :P

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się leczę w kovmedzie, ale moja dr jak zapytałam co powinnam zrobić przed staraniem to, dała mi liste badań, niestety nie na nfz, więc wszystko w swoim zakresie - i tu z tym lipa, bo już ponad 250 zł dałam na badania.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczę się na "dwa fronty" :P inne opcji w Polandii nie widzę :P

Shafuli lubi tę wiadomość

• Karolina85 Znajoma

Wysłany: 30 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Czy jest tu ktos z okolic Trzebini, Chrzanowa

co do badan o jakich piszecie - ja zadnych nie robilam, zreszta w pierwszej ciazy mieszkalam w Anglii a tam to odminne podejscie maja, niestety.

Teraz zaczynamy z mezem starac sie o rodzenstwo...i zobaczymy.

Pozdrawiam

cpvcmhp.png
    4qr4wvd.png
  • mikaa85 Debiutantka

Wysłany: 30 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mszana Dolna się kłania nie wiem czy wiecie gdzie to? Ale nie o tym do jakiego lekarza iść prywatnie aby dostać się do Kopernika na ginekologie-endokrynologie. Chyba ze znacie ginekolog endokrynolog z okolic Myslenic-Krakow?

be2cf6b73e392fb5895faa11b3d297f2.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jakiego lekarza żeby się do Kopernika dostać, ale może sprawdź kto pracuje tam na oddziale (na www) ja chodze prywatnie do jegpdnego z lekarzy z Kopernika ale z ginekologii

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaa85 wrote:
    Witam Mszana Dolna się kłania nie wiem czy wiecie gdzie to? Ale nie o tym do jakiego lekarza iść prywatnie aby dostać się do Kopernika na ginekologie-endokrynologie. Chyba ze znacie ginekolog endokrynolog z okolic Myslenic-Krakow?

Dr Milewicz Tomasz - ginekolog - endokrynolog i pracuje tez na Kopernika a na Sądowej ma prywatny gabinet. Duzo kobiet go poleca - ja jeszcze nie byłam ale z 3 znajome bardzo chwalą .

• mikaa85 Debiutantka

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Dr Milewicz Tomasz - ginekolog - endokrynolog i pracuje tez na Kopernika a na Sądowej ma prywatny gabinet. Duzo kobiet go poleca - ja jeszcze nie byłam ale z 3 znajome bardzo chwalą .
    Czytałam opinie na jego temat i dają dużo do myslenia. Spróbuję jutro do niego zadzwonić i do innej kobiety z Kopernika i zobaczę na kiedy terminy.ze tez musiał ten testosteron wyskoczyć. Biorę się za siebie w środę wizyta u dietetyk zobaczymy co mi powie. Dziękuję za odp

be2cf6b73e392fb5895faa11b3d297f2.png
‹‹ 16 17 18 19 20
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ