Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kraków, okolice. Jest ktoś??;)
Odpowiedz

Kraków, okolice. Jest ktoś??;)

Oceń ten wątek:
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do toxo, zgadzam się z Tobą, Matleena, sama bym tak zrobiła.

Ja pierwszy raz zbadałam tarczycę, nie mam jeszcze żadnych leków, zobaczymy, co lekarz powie :P

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie już jakaś mała dawka leku pomoże :) Ważne, że już wiesz coś i możesz pewne rzeczy wykluczyć :) najgorsze to chyba przestawić się, że lek trzeba zażywać na czczo i nie wolno jeść i pić kawy. To było dla mnie najgorsze, zdarzało się, że wychodziłam mega głodna z domu.

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Matleena, moja rodzinna nie widzi nic złego w małej ilości FT3 ani wysokiej prolaktynie (na granicy normy), więc czekam na resztę badań i idę do endo prywatnie.
    Zasugerowała, żebym zasugerowała swojej gince, żeby mnie przebadała w szpitalu (czyt. jedyna opcja, żeby zrobić wszystkie badania na NFZ). Mojego gadania, że dla starających się normy są inne nie wzięła pod uwagę, nie dostałam skierowania do endo. Taki lajf :P

• Yousee Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszsz! Jak ja nie cierpię lekarzy. Znachorzy wstrętni! Serio, mam mega obrzydzenie. Płacisz składki a hak potrzebujesz to wszystko prywatnie. Skierowania też są chore, przecież nie będę chodzić do proktologa pogadać o pogodzie ;)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, no właśnie :P rozwaliłaś mnie tym proktologiem ;)
    wiedziałam, że muszę najpierw na cionrze uzbierać, a nie tak hop siup, działamy :P
    No, ale, ileż można czekać na te zera na koncie poprzedzone liczbą całkowitą ;)?

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Boszsz! Jak ja nie cierpię lekarzy. Znachorzy wstrętni! Serio, mam mega obrzydzenie. Płacisz składki a hak potrzebujesz to wszystko prywatnie. Skierowania też są chore, przecież nie będę chodzić do proktologa pogadać o pogodzie ;)
    :(

ex2banlianb8bcf2.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anisia nie smutaj. Po prostu spotkałam w życiu dwóch lekarzy którym ufam. Chirurg i rodzinny (chodzę do rodzinnego od dziecka jak Ross z "przyjaciół").

Może nie sprawiedliwie sie wypowiedziałam bo bardzo ogólnie, ale moze sie człowiek zezloscic jak kase wydaje prywatnie a efektów nie ma ;)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam, że system mnie wnerwia :P
    a bardziej chyba to, że czuję, że nie wszystko jest ok, ale mam poczucie, że jak sama się tym nie zajmę, to w cionrzę będę zachodzić latami. Chcę trafić na lekarza z tzw powołaniem :D nieważne, nfz czy prywaciarz, potrzebny mi taki człowiek od serca, który skutecznie poprowadzi mnie przez meandry zacionrzania i nie będzie bagatelizował moich objawów albo racjonalnie wytłumaczy mi, czym nie warto się przejmować ;)

swoją drogą, Anisia - raz jeszcze gratuluję :) <3

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa, proszę pomóżcie mi. Chodze do gina na Plac Szczepańśki, okazało się, że możliwe iż bede tak chodzić regularnie przez nastepne 8 miesiecy:) W każdym razie chodzi mi o to gdzie moge zostawić możliwie jak najblizej samochód i to na wiecej niz 2 godziny? Zawsze zostawiałam u znajomycj i potem tłukłam sie tramwajami, ale prawde mówiąc wolałabym teraz gdzieś bliżej przychodni. Czy mozecie mi polecić jakiś parking? Nie znam sie zupełnie na Krakowie, jade zawsze w jedno miejsce i tyle. Jazda po Krk jest dla mnie nieco przerażająca, wiec prosiłabym o łopatologiczne tłumaczenie:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk, nie jestem pewna, ale generalnie w pobliżu placu szczepańskiego możesz się zatrzymać zgodnie ze znakami, jak będzie miejsce ;) tam są parkomaty. Najbliższy parking jest chyba przy Placu Wszystkich świętych, ale nie dam sobie za to łba uciąć ;)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację. Poszukam tam gdzieś miejsca.

Vesper lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • emaj Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:19

Vesper, Monikkk lubią tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja, nie wiedziałam, że w Kraku jest Muzeum Ubezpieczeń :P

• emaj Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Matleena, Vesper lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah,, dobre. Wiecie co? Po raz kolejny przekonuję się do prywatnych wizyt u lekarzy. Moja ginka NFZowa jest chyba baaaardzo starej daty. Musiałam dziś zapłacić za krzywą cukrową, bo mi dała skierowanie na dwupunktowa. A wszyscy mi powiedzieli, ze takiej w ciąży się nie robi. Nawet koleżanka, która teraz jest rezydentem, czyli z krótkim stażem była zdziwiona takim skierowaniem.

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Rozpoczęliśmy z mężem starania. Mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy (już 10 lat się leczę), do tego PCOS + podwyższona prolaktyna. Od zeszłego cyklu włączony mam Dostinex. Mam nadzieje, że pomimo wszystko jakoś się uda :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• pigułka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena dzieękuję :)
    Moja koleżanka będąc w ciąży jednocześnie chodziła na NFZ i prywatnie, dzięki temu miała badania i leki na NFZ

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten problem, że nie znalazłam takiego fajnego lekarza na NFZ i nie wszystkie badania mi się pokrywają. Ale nie chce mi się szukać. Z resztą niedługo odpuszczę sobie całkowicie te wizyty na NFZ.

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ