Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Mamy już wyniki seminogramu. Chyba wszystko ok. Morfologia 4%- wartości referencyjne powyżej lub 4%, ilość plemników 330mln - wartości referencyjne równo lub pow 39mln.
Ruch (%) postepowy 43 - wartości referencyjne równo lub pow 32%, niepostepowy 4- brak wartości , ogółem 47 - wartości referencyjne równo lub pow 40%, bez ruchu 53 - bez ruchu równo lub poniżej 60%.koncentracja 55mln/ml - wartości referencyjne równo lub pow 15mln/ml. Ph 7,5 - wartości referencyjne równo lub 7,2. Konsystencja prawidłowa. Objętość 6ml - wartości referencyjne równo lub pow 1,5ml. Brak komórek okrągłych brak aglutynacji.
Pomożecie w interpretacji ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:46
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
A nie masz podanych obok norm? Bo w różnych laboratorium może być inaczej ale na pierwszy rzut oka wygląda ok. Jeśli na końcu nie masz jakiejś nazwy kończącej się na ospermia to jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 15:21
tym_janek lubi tę wiadomość
Wszystko ma swój czas... -
Tak mam ale napiszę jak będę miała dostęp do komputera. Nie było nic z nazwą ospermia. Kurczę to chyba problem tkwi w moim niskim progesteronie:/ jeśli w tym cyklu nam się nie uda to będę musiała brać clomid..
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Staram się nie przybierać do głowy ale dr powiedział że jeśli wyniki będą dobre męża to u mnie trzeba będzie wdrożyć clomid oczywiście jeśli się nam nie uda w tym cyklu. Jestem pozytywniej nastawiona po wynikach męża. Tylko w tym cyklu tylko 2 razy się przytulalismy w te dni...nie dało się częściej. Nie mam też żadnych objawów owulacji w tamtym m-cu trochę czułam kłucie jajnika a w tym nic. Powyżej odpisałam wartości referencyjne podane przez lab, jeśli któras mogłaby zerknąć to będę wdzięczna:)
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Ja mam jakiś dziwny cykl, dziwne temperatury, dziwnie testy owulacyjne wychodzą. Wydaje mi się że prawdopodobnie owulacja już była (wcześniej niż ostatnio). Do tego w tym cyklu z różnych względów seks był tylko raz (trafiliśmy w możliwą owulację) więc szanse na powodzenie są niskie. Zobaczymy co dalej będzie.
-
mylola wrote:Ja mam jakiś dziwny cykl, dziwne temperatury, dziwnie testy owulacyjne wychodzą. Wydaje mi się że prawdopodobnie owulacja już była (wcześniej niż ostatnio). Do tego w tym cyklu z różnych względów seks był tylko raz (trafiliśmy w możliwą owulację) więc szanse na powodzenie są niskie. Zobaczymy co dalej będzie.Wszystko ma swój czas...
-
kłot wrote:Staram się nie przybierać do głowy ale dr powiedział że jeśli wyniki będą dobre męża to u mnie trzeba będzie wdrożyć clomid oczywiście jeśli się nam nie uda w tym cyklu. Jestem pozytywniej nastawiona po wynikach męża. Tylko w tym cyklu tylko 2 razy się przytulalismy w te dni...nie dało się częściej. Nie mam też żadnych objawów owulacji w tamtym m-cu trochę czułam kłucie jajnika a w tym nic. Powyżej odpisałam wartości referencyjne podane przez lab, jeśli któras mogłaby zerknąć to będę wdzięczna:)
Zanim zaczniesz łykać clo to tylko zrób jeszcze drożność jajowodów, jeżeli jeszcze nie miałaś👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ja też mam jakiś dziwny cykl i właściwie spisałam go na straty. Śluzu brak i jajników też nie czułam. Pierwszy raz mierzę temperaturę i od 3 dni mam wyższą, ale zastanawiam się czy to nie przez duphaston.
Dziewczyny czy monitoring robicie prywatnie czy można na NFZ?Laura
-
tym_janek wrote:Zanim zaczniesz łykać clo to tylko zrób jeszcze drożność jajowodów, jeżeli jeszcze nie miałaś
tym_janek lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
kurczę dzisiaj Ovu zaznaczyło mi owulację na wykresie na 12dc, 13 dc nie zaznaczyłam tempki bo byłam po grubszej imprezie...a przed 12dc nie było serduszkowania, tylko 13 i 14 dc. Czy to możliwe żeby z lewego jajnika była wcześniej owulacja niż z prawego? 7dc był pęcherzyk 9mm. Myślicie że owu dobrze to zaznaczyło czy możliwe że 13dc jednak była owu i czy w takim razie kochanei się po owulacji moze przynieść zamierzony efekt ?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia do 24-48h (w zaleznosci od rożnych czynników, m.in. wieku kobiety) po owulacji. Do tego skok temperatury może wystąpić 2-3 dni przed lub po owulacji. Więc ja zasadniczo nie przejmowałabym się co wyznacza owu, ani kiedy uprawialiście seks. Tylko poczekaj do terminu @, jak nie przyjdzie to zrób test i będzie wiadomo Bo tak to możemy sobie gdybać, ty będziesz się bez sensu nakręcać lub dołować. Czekanie jest trudne, ale nic innego nie pozostaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 16:45
kłot lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Tym_janek to trochę mnie uspokoiłaś, nie wiedziałam, że tak z tym skokiem tempki jest. A dzisiaj np nieco mnie kłuje lewy jajnik (czyli tam gdzie był dominujący pęcherzyk), więc mam nadzieję, że jednak owu była nieco później, najlepiej gdyby była 14 dc czyli 2 dni poźniej niż wykres pokazuje
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Właśnie ovu zmienił mi na wykresie dzień owulacji na 14 dc byłoby super gyby faktycznie tak było. Test owulacyjny też na to by wskazywał.
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Cześć Kobietki z Krakowa, dołączam wszystkiego naj naj z okazji naszego dnia, patrzę właśnie na mapki WIOŚiu i podobno, że dziś stan powietrza dobry, domki są zielone na mapie, nie szare wstałam i było słońce i tak jakoś nawet mi się chciało żyć, a teraz się tak szaro zrobiło, że łapią mnie od razu złe myśli
Staramy się z mężem 1,5 roku, będziemy podchodzić do in vitro.