Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobietki
Na forum nie jestem nowa, jednak w tym wątku owszem
W Krakowie mieszkam od niedawna. Jest to moja druga ciąża.
Pierwsza poroniłam w tamtym roku. Poszłam wtedy za namową do przychodni na Karmelickiej. Osobiście nie byłam zadowolona z usług tam świadczonych. Niestety terminy do mojego ginekologa, i to prywatnie są bardzo długie ( około miesiąca oczekiwania).
W drugiej ciąży zostałam zmuszona również iść do "pierwszego lepszego" ginekolog. Może miała któraś z Was styczność z panią doktor Anna Wierzbińska-Spaczyńska? -
Ja nie kojarze tego nazwiaska. Czy sa jakies opinie na znanymlekarzu?
Moze po prostu idz do kogos z polecenia. Dziewczyny z tego watku pewnie podpowiedza.
Ja w ciazy nigdy nie bylam, teraz chodze do Parens, ale jesli uda sie w koncu zajsc, to pewnie wroce do dra Jana Kusia. Chociaz wiem, ze on tez nie odpowiada wszystkim -
Hej dziewczyny,
Jestem po wizycie u gin - czułam się jak na wykładzie z biologii dr Kaszowicz jest super pod względem wyjaśniania wszystkiego, bardzo dokładnie i prostym językiem stara się wyjaśnić dlaczego jest tak a nie inaczej. Generalnie stwierdził, że faktycznie mam niski progesteron, ale dla kobiet starających się o dziecko luteina czy dupek nie pomoże bo problem z progesteronem bierze się z problemami z 1 fazy cyklu. Dlatego najpierw zalecił badanie nasienia męża a jeśli będzie wszystko ok to u mnie stymulacja owulacji clo. Wydrukował mi nawet "lekturę" do poduszki gdzie jest napisane dlaczego luteina może nie wpłynąć na problem z zapłodnieniem. Stwierdził, że mogę mieć cykle raz owulacyjne raz bezowulacyjne. Jestem dopiero w 7dc dlatego endometrium ma dopiero ok 2mm i w lewym jajniku jest 8 i 9 mm pęcherzyk...
Dobrze, że zalecenia mam na kartce z jego pieczątką, więc czeka mnie rozmowa z mężem aby szedł na badania...tym_janek, water lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
tym_janek właśnie dogadałam się z nim, że idzie w najbliższą sobotę na badanie, tylko akurat będę miała dni płodne a dr mówił żeby zachować wstrzemięźliwość przez 2-3 dni... Myślisz że jeśli będziemy serduszkować w czwartek to w sobotę już będzie ok na badanie? po badaniu oczywiście też będziemy działać
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Patulka, nie słyszałam o tej dr ale wpisalam ją sobie z ciekawości na znanylekarz https://www.znanylekarz.pl/anna-wierzbinska-spaczynska-3/ginekolog/krakow i nie ma za dobrych opinii...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Kłot, zalecane 2-3 dni to będzie minimum 48h, ustalcie o której mąż idzie na badanie i zaplanuj seks tak, aby co najmniej to 48h miał spokoju Zdrowe plemniki powinny w tobie przetrwać 72h bez problemu, więc nie ma się czym przejmować
Allende, nie dobrze Mam nadzieję, że jednak Ci przejdzie.
Ja dziś byłam z mężem na USG, serduszko pracuje 135/min, widzieliśmy, słyszeliśmy Tym razem maluch się nie chował, więc można było sobie dokładnie obejrzeć i pomierzyć i na 100% jesteśmy dziś 6 tc + 6 dni, czyli ciąża 4 dni młodsza niż wynikało z miesiączki, a 3 dni młodsza niż wynika z owulacji, więc maluch sobie długo szukał miejsca do usadowienia się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 19:45
Agnessa lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Tym_janek ale super, to musi być niesamowite przeżycie słyszeć serduszko człowieczka który rośnie w tobie ! Mega wzruszający moment. To niestety nie pojadę do niego bo póki zdecydował się na badanie to to jest najważniejsze, jesteśmy umówieni do kliniki w sobotę o 11 a najwcześniej sex mógłby być w czwartek o 16 . Najwyżej pojadę na poniedziałek bo owu przewiduje mi na poniedziałek właśnie...
A byłaś u kaszowicza na usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 20:35
tym_janek lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Cześć dziewczyny podepne się na moment. Koleżanka z fioletowej strony poszukuje pilnie dla siostry dobrego gin w Krakowie, fajnie by było jakby przy okazji był endo ale to nie jest wymóg. Poprzedni lekarz chyba jakaś olewke zaczął uskuteczniac a mają trudności z zajściem w drugą ciąże. A ja się już z Krk wyprowadziłam więc nie mam najświeższych inf. Poratujecie jakimś namiarami? I jak można to mniej więcej cena wizyty. Z góry dzięki
-
Hm mówi że Szymański ale chce zrezygnować bo na ostatniej wizycie stwierdził w 13 dc bez sensu robić usg bo to za późno żeby cokolwiek zobaczyć a że stymulacji rodzą się niepełnosprawne dzieci..
Ja interesuje raczej pld Kraków ale to też nie jest wymóg.