X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • kłot Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj test i oczywiście negatywny :/ w sumie nie spodziewałam się niczego innego tylko zdziwiło mnie to że teoretycznie owu była w 10-11 dc, dzisiaj mam 26dc i zero plamien a piersi bolą i za nabrzmiale. Czy to możliwe że faza lutealna tyle trwa ? Zazwyczaj w 26dc dostaje @ ale jest poprzedzona conajmniej 2 dniowym plamieniem... Mam nadzieję że @ przyjdzie e 28dc. Bo już mam zaplanowaną podróż do M..

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie chcialam zostać zle zrozumiana. Wiem ze mój wiek jest dobry i wlasnie lekarz też to zasugerował. Że dla mnie czas jest idealny i ja z owulacja nie mam problemów. Chodzi o mojego m i żeby czas oczekiwania az jego wyniki się poprawia nie pogorszyl moich. Każdy ma inny problem z którym się zmaga. Dla kogos wydaje się blachy a inny wie że wcale tak nie jest. My w każdym bądź razie z mężem narazie czekamy, to na czas ktory minie aby zrobić kolejne badanie, to na poprawę parametrów itp. Wy czekacie na co innego. I niestety każdy się frustruje. Jesteśmy po to aby się wspierać i doradzać. Trzymam za Was wszystkich kciuki!!!

Klot a na kiedy masz termin @??? Może jeszcze za wcześnie na test było??
    Dopóki @ nie przyjdzie zawsze jest nadzieja !
    Miłego dnia dla was :* już piateczek i piękny weekend sie szykuje.

My w domu rodzinnym mojego m planujemy rozpocząć sezon grillowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 08:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test i oczywiście negatywny :/ w sumie nie spodziewałam się niczego innego tylko zdziwiło mnie to że teoretycznie owu była w 10-11 dc, dzisiaj mam 26dc i zero plamien a piersi bolą i za nabrzmiale. Czy to możliwe że faza lutealna tyle trwa ? Zazwyczaj w 26dc dostaje @ ale jest poprzedzona conajmniej 2 dniowym plamieniem... Mam nadzieję że @ przyjdzie e 28dc. Bo już mam zaplanowaną podróż do M..
    A masz jakąś lutke albo dupka teraz? Jesteś pewna że owu była w tych dniach dokładnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni myślę że każda z nas czeka na to samo :) Też miałam czas, że mąż musiał poprawiać parametry a i nadal nie ma idealnych. Nie wiem już czy jest lepiej, bo nie będzie kolejny raz się nadal. Miał robiony 3x seminogram plus 2x inne badania z nasienia. Teraz jeszcze do IUI też nasienie oddaje, to też na pewno stresujące jest w jakiś sposób.
    Suple bierze cały czas 3 różne, ja dwa razy tyle.
    Myślę też, że przy dłuższych staraniach frustracja staje się mniejsza, człowiek zaczyna być cierpliwym i się (niestety) oswaja z sytuacją, więc powiedzmy że jakieś plusy są ;) heh

Ja już cisnę z mężem na Kato, niebawem dojedziemy. Dziś najgorsza będzie dla mnie ta kroplówka, bo niecierpię wenflonów. Mimo to mam tak dobry humor, świeci piękne słonko i czuję, że wszystko będzie dobrze :)

Anuśla lubi tę wiadomość

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sie uda. Trzymam mocno kcuki! Nie wien jakie sa procedury i w ogole ale daj znac potem co i jak!! :):)

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Na pewno sie uda. Trzymam mocno kcuki! Nie wien jakie sa procedury i w ogole ale daj znac potem co i jak!! :):)
    Kroplówką sobie leci, nawet nie jest źle :D ale tłok tutaj że hej, aż zabrakło w pewnym momencie zabrakło stojaków na kroplówki i wody w dystrybutorze :D heh
    Za jakieś 10min wchodzę ;)

• kłot Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin @ teoretycznie za 2 dni. Tzn of wyznaczył na 31dc bo owulacje mi wyznaczył na 17dc ale na usg w 12dc było już po owulacji...
    Nieco już widzę że zmienia się kolor śluzu czyli pewnie nadchodzi, ale ja w ogóle nie czuje żadnego bólu, może dzisiaj przez 2 min czułam ból miesiączkowy.
    Żadnej luteiny ani dupka nie mam bo mi gin nie przepisywał...idę 24.04 (planowo 10dc) do innej gin, zobaczymy co powie na moje wyniki i na ten progesteron, nie wiem czy wrócę do Kaszowicza :/ Mam nadzieję, że ta kobieta skieruje mnie na badanie HSG. Bo tak powiedziała - jeśli wszystkie wyniki będą ok, bede miała posiewy zrobione to HSG. A później może clomid. Już mam dosyć tego wszystkiego :(

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze nic nie przesądzone. Moze akurat ten sluz to krwawienie implantacyjne? Ja testuje dopiero ok 22-23 a juz bym chciala wiedziec czy udany cykl czy nie :/ i jeszcze tak mnie plecy bola dzis :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot trzeba się uzbroić w cierpliwość :) nie ma innego wyjścia. Znajdź sposób który daje Ci spokój i relaks, może jakiś pilates, joga, spacery czy cokolwiek innego :) Bez cierpliwości będziesz się tylko co miesiąc spinać i denerwować a to niestety w staraniach nie pomaga a wręcz źle się na małżeństwie odbija (wiem coś o tym)

kłot lubi tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kłot trzeba się uzbroić w cierpliwość :) nie ma innego wyjścia. Znajdź sposób który daje Ci spokój i relaks, może jakiś pilates, joga, spacery czy cokolwiek innego :) Bez cierpliwości będziesz się tylko co miesiąc spinać i denerwować a to niestety w staraniach nie pomaga a wręcz źle się na małżeństwie odbija (wiem coś o tym)
    Wiem :( w moim przypadku to M się wkurza, że tak się nakręcam, już mówi, że to było zawsze jego największym marzeniem a teraz to już nie chce dziecka, przez moje "naciskanie"...Wiem, że nadal chce ale jak sie wkurzy to tak mówi i jest mi wtedy mega przykro :( Pragnę spełnić jego marzenie bo wiem, że byłby bardzo szczęśliwy, ja zresztą też

A jak się czujesz po IUI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 14:13

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • Allende Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina kciuki!!

o wiek pytam tylko dlatego, że lekarze dają różne zalecenia dla ok 30-tek a inne dla 40-tek. Mnie już bliżej do tych drugich i sądzę, że jestem tu najstarsza. Nic to nie zmienia poza tym, że nie można w tych przypadkach porównywać procedur. Więc jak ktoś opowiada o zaleceniach swojego lekarza, to dla mnie miarodajną informacją jest dopiero taka w połączeniu z wiekiem. Problem może być powiedzmy podobnego albo tego samego rodzaju, ale lekarze mówią jeszcze o "zmęczeniu organizmu". Moje jajniki np. odmawiają pracy czasami, pomimo bardzo jak na mój wiek wysokiego AMH. Pobudzić jajniki do pracy jest łatwiej u 30tki niż 40tki. Także dziewczyny luzik, nikogo tu nie chcę rozliczać a jedynie wyciągnąć właściwe wnioski. A że każda z nas oczekuje na to samo, to wiadomo :)))

Kłot nie życzę Ci, żeby @ przyszła, ale jak już musi i nawiedzi Cię jutro/pojutrze to rozpoczniemy równo nowy cykl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 20:48

kuzmoni1 lubi tę wiadomość

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina daj znać jak po IUI!

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Anuśla, a Ty?? ile masz więcej? :)

Ja wlasnie skonczylam 31.Dokladnie uwazam jak Selina,nie ma co sie licytować,ale jak slysze ze ktos ma kilka lat ode mnie wiecej i rozpacza (nie mowie ze tu ktos rozpacza) to mi bardzo bardzo przykro i ogarnia mnie strach.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Czy wy tez tak macie przed @ ze za kazdym razem idziecie do toalety z trwoga?Ja myslalam ze z czasem sie to zmieni ale nadal chodze do kibla z bijacym sercem,tym bardziej ze dzis 10dpo.

kuzmoni1 lubi tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszlum cyklu co wizyta w toalecie to nerwy... Zwlaszcza że myślałam caly czas ze to juz :(.

Jak mam dostac @to wole przed czasem, poten glupio sie nakrecam tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 22:14

• kłot Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina to myślę że będziemy startować równo;) bo mam już lekko zabarwiony śluz i czasem pobolewa lekko podbrzusze. To na pewno nie zwiastuje żadnego zagniezdzenia bo miałam lekko zabarwiony śluz w 8dniu po serduszkowaniu i wtedy myślałam że to może zagniezdzenie ale jednak nie :(

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot masz startować z Allende nie ze mną :D hehe

Allende achh rozumiem. Tak zgadza sie, zalecenia są różne co do wieku.
    Wczoraj siedziałam na tej sali z kroplówką i było że mną 8 innych kobiet! Ruch jak w Rzymie naprawdę, bo ostatnio były tylko 3 i każda z tam obecnych mówiła, że dziś tłok. Pani dr też biegała tylko góra dół a to pyknąć inse, a to zrobić transfer i spowrotem do przyjmowania pacjentek.
    Były tam w sumie starsze kobiety z czego jedna moim zdaniem to tak z 45lat miała, choć może się mylę, czasem wygląd nie zdradza wieku. Aczkolwiek zmarszczki (oczywiście muszę zwrócić na to uwagę zawodowo...) to już zaawansowane miała. Mimo to robiła IUI, nie wiem czy pierwszą. Zdziwiłam się, bo w takim wieku to już in vitro jest chyba wskazane, ale może dali sobie 1-2cykle żeby spróbować inse.

Ja czuję się już dziś dobrze, wczoraj popołudniu w pracy jak już byłam tylko trochę brzuch pobolal, ale mniej niż ostatnio, wzięłam Apap i przeszło. Jednak czuję że wnętrzności jakieś obolałe mam lekko, muszę wstawać powoli i delikatnie siadać. Po kroplówce zupełnie nic mi się nie działo, można powiedzieć że się najadłam, bo to ponad 500kcal było ;)
    Brzuch mam w siniakach od zastrzyków z heparyny, wyglądam okropnie, bo są ogromne wypukłe i ciemno fioletowe :o nie włożę jasnej bluzki bo przebijają. Jednak jeśli ma się z tym udać, to przecierpie i to :)
    Dzisiaj mamy z mężem poprawić <3 ;)
    Wieczorem jadę na urodziny koleżanki na slask i wrócę w niedzielę popołudniu, ale bezslkoholowo się obejdzie, u koleżanek chyba też bo też się starają :) Tylko jedna już ma dziecko, które w 1cs im się udało a druga stara się dopiero miesiąc ;) więc ja jestem w "najgorszej" sytuacji. A może w najlepszej? Może akurat jakiś plemnior atakuje jajo :D haha
    Dziękuję dziewczyny za kciuki, to bardzo miłe :) :* jesteście kochane

Allende, tym_janek lubią tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Selina życzę Ci, żeby przynajmniej przez 9 miesięcy nikt z Tobą nie miał szans wystartować :D :) :) :) trzymam kciuki!! :*

a Kłot, Ty się decyduj, w te czy wewte ;) bo ja już :P haha
    ciekawe, że wczoraj się nawet nie zapowiadało... ani kropli, ani niteczki, nawet się zmartwiłam bo jutro jadę na 3 dni pooddychać morskim powietrzem :) a rano obudził mnie ból nie do zniesienia, potwór zaatakował :/ na jedno dobrze bo u mnie ten pierwszy dzień jest najgorszy i na jutro będę wśród żywych ale z drugiej ten cykl jest tylko 25 dniowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 09:40

Selina lubi tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina nie wiem jak robisz zastrzyk z heparyna.
    Zbierasz skórę wbijasz igłę po kątem 90 stopni powoli wstrzykujesz. Puszcza skórę i wyciąga igłę.
    Jak klulam się 3 miesiące i zero siniaki. Wcześniej jak najpierw wyciagalam igłę a potem puszczam skórę to mój brzuch to był jeden siniak

Wszystko ma swój czas...
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina to trzymamy kciuki. Wszystko sie teraz do życia budzi więc i w tobie się życie obudzi. Nie ma innej opcji. :)
    Allende powiedzenia w nowym cyklu. Dobrze ze skoro nieudany to krotki cykl. Wiosenne powietrze na pewno zdziala cuda :):) oby nam wszystkim.

Selina lubi tę wiadomość

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ