Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
hehe przepraszam dziewczyny za pomyłkę, byłam już zmęczona chyba U mnie jeszcze się nie rozkręciła, plamię tylko pewnie jutro przyjdzie, ale nie czuję bólu miesiączkowego, jedynie kłucie na przemian jajników, bardzo delikatne i trwa to tylko kilka sekund. dzisiaj w nocy obudziłam się bo czułam jakiś ciągnący ból w brzuchu i nie wiem co to było, może jelita...
Selina trzymam kciuki! Oby tym razem się udało
Co do picia alkoholu to ja raczej z niego nie rezygnuję jeśli są imprezy, oczywiście wpływa negatywnie na starania ale jeśli pije się codziennie np 2 drinki i po zagnieżdżeniu. Ja dzisiaj jadę do Emka 320 km za Kraków na weekend
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualnyDziwna wrote:Selina nie wiem jak robisz zastrzyk z heparyna.
Zbierasz skórę wbijasz igłę po kątem 90 stopni powoli wstrzykujesz. Puszcza skórę i wyciąga igłę.
Jak klulam się 3 miesiące i zero siniaki. Wcześniej jak najpierw wyciagalam igłę a potem puszczam skórę to mój brzuch to był jeden siniak
Widocznie taka skóra/naczyniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 16:04
-
nick nieaktualny
-
Selina łączę się w złym samopoczuciu. Przy czym u mnie to tylko @. Kiedyś się Wam żaliłam, że miewam bezbolesne. W ostatnim czasie nastąpił obrót o 180 stopni, zdycham właśnie niech mnie ktoś dobije
a u Ciebie niech owocuje!!Selina lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Kłot masz startować z Allende nie ze mną hehe
Allende achh rozumiem. Tak zgadza sie, zalecenia są różne co do wieku.
Wczoraj siedziałam na tej sali z kroplówką i było że mną 8 innych kobiet! Ruch jak w Rzymie naprawdę, bo ostatnio były tylko 3 i każda z tam obecnych mówiła, że dziś tłok. Pani dr też biegała tylko góra dół a to pyknąć inse, a to zrobić transfer i spowrotem do przyjmowania pacjentek.
Były tam w sumie starsze kobiety z czego jedna moim zdaniem to tak z 45lat miała, choć może się mylę, czasem wygląd nie zdradza wieku. Aczkolwiek zmarszczki (oczywiście muszę zwrócić na to uwagę zawodowo...) to już zaawansowane miała. Mimo to robiła IUI, nie wiem czy pierwszą. Zdziwiłam się, bo w takim wieku to już in vitro jest chyba wskazane, ale może dali sobie 1-2cykle żeby spróbować inse.
Ja czuję się już dziś dobrze, wczoraj popołudniu w pracy jak już byłam tylko trochę brzuch pobolal, ale mniej niż ostatnio, wzięłam Apap i przeszło. Jednak czuję że wnętrzności jakieś obolałe mam lekko, muszę wstawać powoli i delikatnie siadać. Po kroplówce zupełnie nic mi się nie działo, można powiedzieć że się najadłam, bo to ponad 500kcal było
Brzuch mam w siniakach od zastrzyków z heparyny, wyglądam okropnie, bo są ogromne wypukłe i ciemno fioletowe :o nie włożę jasnej bluzki bo przebijają. Jednak jeśli ma się z tym udać, to przecierpie i to
Dzisiaj mamy z mężem poprawić
Wieczorem jadę na urodziny koleżanki na slask i wrócę w niedzielę popołudniu, ale bezslkoholowo się obejdzie, u koleżanek chyba też bo też się starają Tylko jedna już ma dziecko, które w 1cs im się udało a druga stara się dopiero miesiąc więc ja jestem w "najgorszej" sytuacji. A może w najlepszej? Może akurat jakiś plemnior atakuje jajo haha
Dziękuję dziewczyny za kciuki, to bardzo miłe :* jesteście kochane
Selina ile dni sie bierze te zastrzyki?przeraza mnie to,ja sama sobie nie bede w stanie tego wbic
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAllende wrote:Selina łączę się w złym samopoczuciu. Przy czym u mnie to tylko @. Kiedyś się Wam żaliłam, że miewam bezbolesne. W ostatnim czasie nastąpił obrót o 180 stopni, zdycham właśnie niech mnie ktoś dobije
a u Ciebie niech owocuje!! -
Ja pamiętam jak robiłam sobie zastrzyki przeciwzakrzepowe jak miałam noge w gipsie, to po lewej od pępka zawsze miałam siniaki tak jak pisze Selina, a po prawej ew. Mała kropka czasem. I teraz jak robiłam zastrzyki z gonalu to po lewej zawsze się pojawiała krew a po prawej nic, więc może to po prpstu kwestia jak głęboko idą naczynia u danej osoby w danym miejscu.
Spytaj Selina babki od akupunktury, moze znajdzie ci takie punkty na brzuchu gdzie jest mniejsze ryzyko siniakow
Ja już odliczam dni, za 1,5 tygodnia jest szansa, że poznamy płeć. Na początku miałam looz, ale im bliżej ten dzień tym więcej o tym myślę... Macie ochotę się zabawić w jakieś typowanie?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyTym_janek kurczę faktycznie! Po moim 1szym zastrzyku po lewej stronie brzucha ani śladu, mała kropeczka. Ale dwa kolejne robiłam bliżej prawej strony i całkiem po prawej i tam mam ogromne siniaki. Wczoraj zrobiłam znów zastrzyk po lewej i ani śladu...jaja normalnie. Aż się boję teraz kłuć z prawej ;> Chyba mogę kłuć tylko jedna stronę brzucha nie?
Ja u Ciebie typuje chłopcatym_janek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny orientujecie sie moze gdzie w Krakowie mozna zrobic badanie na wrogosc sluzu i to drugie, z krwi?Dzwonilam do Parens i tam nie robia co mnie zdziwilo bo przeciez robia tam in vitro itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 14:42
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Dziewczyny orientujecie sie moze gdzie w Krakowie mozna zrobic badanie na wrogosc sluzu i to drugie, z krwi?Dzwonilam do Parens i tam nie robia co mnie zdziwilo bo przeciez robia tam in vitro itd.
-
Dzieki.A Ty Selina przed inseminacja tez robilas te badania?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Dzieki.A Ty Selina przed inseminacja tez robilas te badania?
Przed IUI nie trzeba tego robić, bo i tak zostaje pominięta bariera śluzu. Można zrobić to badanie a jak wyjdzie źle wtedy spróbować IUI, mnie gin o nim mówiła, ale powiedziałam że i tak spróbujemy IUI -
Wlasnie ten wrogi sluz to jest tez wskazanie do IUI wiec w sumie moglam go zrobic wczesniej a teraz to i tak IUI bedzie.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Selina wrote:Tym_janek kurczę faktycznie! Po moim 1szym zastrzyku po lewej stronie brzucha ani śladu, mała kropeczka. Ale dwa kolejne robiłam bliżej prawej strony i całkiem po prawej i tam mam ogromne siniaki. Wczoraj zrobiłam znów zastrzyk po lewej i ani śladu...jaja normalnie. Aż się boję teraz kłuć z prawej ;> Chyba mogę kłuć tylko jedna stronę brzucha nie?
Ja u Ciebie typuje chłopca
Mozesz zawsze po jednej tylko nie caly czas to samo miejsce, czasem wyzej, czasem nizej czasem bardziej z boku i bedzie okSelina lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Hej dziewczyny, u mnie znowu pod górkę. @ przyszedł w piątek zamiast jutro i w środę, kiedy mam lekarza będzie już 6 dzień, więc z letrozolu nici, bo nie wiem czy są jakieś inne kombinacje niż branie od 3 lub 5 dc
Wcześniej nie dam rady, bo wracamy dopiero we wtorek wieczorem
Ja też u Tym_Janka obstawiam chłopca -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnessa wrote:Hej dziewczyny, u mnie znowu pod górkę. @ przyszedł w piątek zamiast jutro i w środę, kiedy mam lekarza będzie już 6 dzień, więc z letrozolu nici, bo nie wiem czy są jakieś inne kombinacje niż branie od 3 lub 5 dc
Wcześniej nie dam rady, bo wracamy dopiero we wtorek wieczorem
Ja też u Tym_Janka obstawiam chłopca -
U mnie też pod górkę...dalej @ nie przyszła, miałam 2 dniowe plamienie z czego w tym drugim dniu praktycznie nic a teraz zauważyłam rozciągliwy śluz...nigdy go nie ma w "dni płodne" a pojawia się nagle w dniu kiedy powinnam @ dostać..no jakieś jaja. Czy to możliwe że @ nie przyszła bo dosyć mocno poimprezowałam wczoraj?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualnykłot wrote:U mnie też pod górkę...dalej @ nie przyszła, miałam 2 dniowe plamienie z czego w tym drugim dniu praktycznie nic a teraz zauważyłam rozciągliwy śluz...nigdy go nie ma w "dni płodne" a pojawia się nagle w dniu kiedy powinnam @ dostać..no jakieś jaja. Czy to możliwe że @ nie przyszła bo dosyć mocno poimprezowałam wczoraj?
Nie ufaj testom tylko idz jutro na betętym_janek, kłot lubią tę wiadomość