X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na łączeniu starego i nowego ;)
    Wysłałam Ci zaproszenie

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka masz wynik, bo zaglądam tu co chwilę zamiast pracować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby_55 wrote:
    Ja na łączeniu starego i nowego ;)
    Wysłałam Ci zaproszenie
    Zaakceptowałam

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam nowy cykl czyli kolejna szansa

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dostałam dzisiaj wynik około 11 i jestem skołowana...

wynik beta HCG z wczoraj 12,5 jutro idę powtórzyć wg miesiączki mam 6 tydz ciazy wg beta Hcg 3 tydz ciazy w poniedziałek tydzień temu beta wynosiła <0,1 wiem ze owulacja była późno ale sama nie wiem kiedy juz była

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby ładnie urosła

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak taka mała beta to nie ma szans chyba na zdrowa ciąże :( czytałam ze niska beta to ciąża pozamaciczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 19:53

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak taka mała beta to nie ma szans chyba na zdrowa ciąże :( czytałam ze niska beta to ciąża pozamaciczna
    jakie zwykle miałas cykle? ilu dniowe?

Wszystko ma swój czas...
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka, jeżeli nie miałaś owulacji potwierdzonej monitoringiem to tak na prawdę nie masz pojęcia kiedy ona była i równie dobrze, z jakiegoś powodu, mogła sie przesunąć. Ze spokojem, wdech, wydech. Powtórka bety jutro i zobacz jak przyrasta. To, że jest teraz niewielka ta beta to jeszcze nic nie znaczy :) Jak przyrost będzie mniejszy niż 60% po 48h, to kolejne powtórka za kolejne 48h, jak przyrost nadal będzie poniżej 60 % to wycieczka do ginekologa. Jak będzie powyzej 60% to wycieczka do ginekologa ale dopiero za jakieś 2-3 tygodnie, raczej 3 ;) I ze spokojem!

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Tym_janek mówi powtórz bete i zobaczysz co dalej

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ginekologa chce iść w środę ale nie na usg tylko z wynikami bety i progesteronu dziewczyny z moim cyklem to jakas masakra mój najdłuższy rok temu 41 dni pózniej 35 dni pózniej 33,31,34, ostatnie wyglądały tak 29,29,30,38 (zakończony wywoływaniem ) i obecny ostatni raz byłam na monitoringu w 21 cyklu tak na prawde jednego dnia u trzech lekarzy dwoch ze nie było owulacji a trzeci ze była i dopiero co ale z pęcherzyka 15 mm wiec nie wiem w końcu czy była czy nie prawda taka ze 43 dnia cyklu beta wynosiła mniej niż 0,1 a 39 juz 12,5 jutro rano powtórka bety moze to i ciąża pozamaciczna moze nie ma jej w ogóle ale jakas taka spokojna sie zrobiłam.

Dziewczyny ale jesli to bedzie zdrowa ciaza to ja wymodliłam u Świętej Rity

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od gina, cykl na straty....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 23:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka fakt, beta niska jak na ten dc. Musiałabyś owu mieć z 10dni temu, nie wiem, pewnie wszystko jest możliwe, ale jeszcze nie słyszałam o tak późnej owu.
    Nie chcę gasić niczyjego zapału, ale trochę jestem na tym forum i różne rzeczy już widziałam. Osobiście stałam się chyba bardziej realistką niż optymistką
    Zrób jutro betę i będziesz miała odpowiedź czy wszystko jest ok

Co do sw.Rity: modliłam się do niej nie raz i nie dwa. Jeździłam na mszę, mam obrazek z modlitwą. Również mam pasek sw.Dominika i do niego się modliłam. Może to źle z mojej strony, że jak nie dostaje tego o co się modlę, to się odwracam, ale... poprostu nie mam siły. Tak bardzo wierzyłam każdego miesiąca, że się uda, czułam ten spokój i błogość dzięki modlitwom. Nie chcę "handlować wiarą", ale na chwilę obecną nie potrafię mieć takiej wiary jaką miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina co do wiary ja Ciebie doskonale rozumiem ! Jesli chodzi o Betę dzisiaj pod rodzę do pracy zrobię, ale tez uważam ze cos jest nie tak bo jest bardzo niska

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz jakieś wspomagacze np progesteron?

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    A bierzesz jakieś wspomagacze np progesteron?
    Nic nie biorę i do puki nie bede pewna ze ciąża jest tam gdzie trzeba nic nie wezme. Nie widzę sensu podtrzymywania chorej ciazy, która np samoistnie by sie zakończyła lub ektopowej. Ale z mojej nic nie bedzie dzisiaj zrobiłam test Quixx bo taki opisany ze super czuły ze po zabiegach invitro i biel nic zero nawet cienia cienia nie było wiec wszytskie nadzieje które gdzie we mnie głęboko były szlag trafił. Najgorsze jest to ze nie wiem co sie dzieje z moim ciałem ze nie mam na to wpływu to jest takie dołujące

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o leki od lekarza. Bo ja mam niedomoge lutealna i po owu biorę duphaston

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziewczyny po 2 dniach Beta spadła z 12,5 do 7 ale progesteron wynosi 0,767 i juz mam brunatne lekka brunatna wydzielinę tak nie wiele ale jest wiec okres pewnie jutro. Ale co to oznacza ciąża biochemiczna - spotykałyście sie zeby taki był progesteron? Jestem w szoku bo 2 miesiące temu robiłam badania w normie w zeszłym miesiącu tez robiłam jakoś tydzień przed okresem i był wysoko dość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża biochemicznych to taka co beta minimalnie rośnie na tyle że usg nic nie pokazuje i potem spada.

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    ziewczyny po 2 dniach Beta spadła z 12,5 do 7 ale progesteron wynosi 0,767 i juz mam brunatne lekka brunatna wydzielinę tak nie wiele ale jest wiec okres pewnie jutro. Ale co to oznacza ciąża biochemiczna - spotykałyście sie zeby taki był progesteron? Jestem w szoku bo 2 miesiące temu robiłam badania w normie w zeszłym miesiącu tez robiłam jakoś tydzień przed okresem i był wysoko dość
    Przykro mi bardzo :(
    Na to wychodzi, że to biochemiczna. Mogła to być wina proga, ale nie musiała. Pogadaj z lekarzem na wizycie, za pewne da Ci dupka na 2 fazę przy dalszych staraniach

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ