Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hje Dziwvzyny, chciałam się poradzić bo mam wyniki na biocenozę pochwy i chyba nie jest dobrze
Test aminowy - ujemny
Clue - Cells - brak
Nabłonki wielokątne - liczne wpw
Leukocytynie - liczne wpw
Ziarenkowce G+ - średnio liczne wpw.
Pałeczki G- - brak
Pałeczki G+/G- - brak
Inne: Corynebacterium spp. - średnio liczne wpw.
Trichomonas vaginalis - nie znaleziono
Grzyby drożdżopodobne - nie znaleziono
Lactobacillus spp. - średnio liczne wpw
Punkt w skali NUGENTA 1
Interpretacja skali Nugenta: (dotyczy bakteryjnej waginozy)
0-3 pkt Nugenta - prawidłowa mikroflora pochwy
4-7 pkt Nugenta - stan pośredni
7-10 pkt Nugenta - bakteryjna waginoza
Co myślicie? Wyszły mi jakieś bakterie? Przed IUI będzie trzeba to wyleczyć? Cy nie są one groźne? Pkt wyszły dobre, ale nie wiem czy to ma jakiś związek.
Nie znam się na tym, pierwszy raz to badanie robiłam. -
Ojej, ja nie pomogę bo nigdy takich szczegółowych wyników nie miałam. Zawsze tylko info że grzybów, drozdzakow i czegoś tam nie wyhodowano. Kiedy masz kolejna wizytę?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyKuzmoni ogólnie florę bakteryjną masz dobrą, ale co z tymi leukocytniami czy nabłonki wielokątne, to nie mam pojęcia czy powinny być czy też nie. Może któraś z dziewczyn ma większą wiedzę o tym.
A bałaś też chlamydie, ureaplasme i myco?
Ty miałaś robione hsg prawda? -
Robilam -kiedyś leczylismy urea. Teraz kazal powtórzyć tylko chlamydie i urea, ale w pakiecie z myco bylo taniej więc znow 3 zrobiłam. Wynikow jeszcze nie mam.
Rudzik, masz cos polecane? Jakis sprawdzony probiotyk?
Nablonki podobno sa ok, to nic groźnego, martwie sie Lactobacillus, Ziarenkowce. G+, Corynebacterium.
Leukocyty sa nie liczne, zle dałam myslnikWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 13:59
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny poproszę o kciuki, dziś pierwszy dzień pracy po 3-miesiecznym l4. Teraz żałuję że w starej nie zostałam, łatwiej by było wrócić, a tak to stresior mega. Choć prawdziwą depresją musi być powrót z macierzyńskiego brrr.
Selina lubi tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla wrote:Dziewczyny poproszę o kciuki, dziś pierwszy dzień pracy po 3-miesiecznym l4. Teraz żałuję że w starej nie zostałam, łatwiej by było wrócić, a tak to stresior mega. Choć prawdziwą depresją musi być powrót z macierzyńskiego brrr.
Jak w ogole reka?? -
nick nieaktualny
-
Przeżyłam! Tak Rudzik, dobrze pamiętasz. Tkwilam 2 lata w pracy która mnie już nie cieszyła bo a nuz zajde. Nigdy więcej takiego myślenia! Trochę jestem przerażona ogromem wiedzy bo stanowisko jest mi totalnie obce, ale z tym sie liczyli jak mnie zatrudniali, bo powiedzialam wprost, że nic o tym nie wiem. Dziewczyny, macie może jakieś blogi/strony do polecenia z weganskimi przepisami?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Przeżyłam! Tak Rudzik, dobrze pamiętasz. Tkwilam 2 lata w pracy która mnie już nie cieszyła bo a nuz zajde. Nigdy więcej takiego myślenia! Trochę jestem przerażona ogromem wiedzy bo stanowisko jest mi totalnie obce, ale z tym sie liczyli jak mnie zatrudniali, bo powiedzialam wprost, że nic o tym nie wiem. Dziewczyny, macie może jakieś blogi/strony do polecenia z weganskimi przepisami?
Ja korzystałam niedawno z Erwegan - Brownie z czerwonej fasoli wymiata -
Dzieki dziewczyny. Wypróbuję. Jem mięso, ale chciałabym ograniczyć mocno.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla mam to samo, też chce ograniczyć. Wczoraj jadłam kaszotto z sosem grzybowym, akurat z Winiar ale skład nie sztuczny i bez chemii czy dodatków dziwnych. Dodałam pietruszkę zielona i super było.
Ja siedzę pod gabinetem endokrynolog. Znalazłam taką blisko mnie i ma b.dobre opinie i zajmuje się też niepłodnością, terminy ogólnie na maj, ale przedwczoraj zwolnił się jeden na dziś rano, fuks.
A co do dr Rajtar-Ciosek, to mam termin na 11.06.wstepnie hehe, grubo
kuzmoni1 lubi tę wiadomość
-
Noo straszne ma te terminy, można zaciazyc czekając hehe. To daj znać jak po wizycie. A co masz z hormonami nie tak? O tsh chodzi? Kaszotto mniam, lubię. Teraz jak byłam u rodziców 2 tyg to mega zdrowo się odzywialam, mało mięsa i już nawet nie mam ochoty na nie. Bede kiełki w sloiku uprawiać, mojej mamie rosną jak szalone.A probowalas może domowej pasty ze slonecznika?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
"Nie bój się, tylko wierz."