X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajaj88 wrote:
    Tym_janek - nie polecam zwłaszcza dr Pabiana - straszny arogant, ostatnio nie zaproponował mi na wizycie nawet badania , twierdząc z e z takimi wynikami męża tylko in vitro...po wizycie załamałam sie i przeryczalam dwa dni ... w dodatku dostałam krwawienia i bólu jajnika w drugiej połowie cyklu ... nie wiedziałam czy torbiel czy co - a bylam przecież u "lekarza" kilka dni wcześniej. Stanowczo odradzam.

Mój mąż również był u Pabiana jako androloga, ale niczego konkretnego się nie dowiedział. I właściwie na HBA nie zwrócił uwagi, ale powiedział, że z takim seminogramem mąż spokojnie zostanie ojcem w ciągu roku. I zlecił kolejne badania. A potem pojechaliśmy do kliniki w Katowicach i dowiedzieliśmy się, że seminogram jest kiepski i trzeba znaleźć przyczynę co na to wpływa.

Jaki ma HBA Twój mąż? Mój 67%. Janeczko w Parens powiedział, że to jest wskazanie na inseminację, ale nasz nowy lekarz z Katowic jeszcze nie wspomniał o inseminacji, więc co lekarz to co innego. Dodam, że np. we Francji w ogóle nie zleca się badania HBA, gdyż nie jest ono miarodajne. My na razie czekamy na wyniki posiewu nasienia i trzeba będzie zrobić jeszcze chromatynę. Póki co czekam na testy owulacyjne z Anglii, bo tym naszym nie ufam. Na tych angielskich wychodzi na teście "buźka" kiedy jest owulacja, a nie kreska, której nigdy nie umiem zinterpretować.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziwna dzięki ;) chyba faktycznie nie ma się co przejmować paniami z labo
    Zrobiłam przy okazji kilka innych badań, bo już dawno morfologii nie sprawdzałam ani prób wątrobowych
    Ja sobie 13 zamierzam zrobić krzywą cukrową i insulinowa tag morfologię i mocz żeby mieć na wizytę. Bo gin chciałby żebyśmy ponownie zaczęli się starać

Selina lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam tak pokłute zgięcia w łokciach, że zaczynam wyglądać jak mały ćpunek...
    A w przyszłym tygodniu muszę pomaszerować na tarczycowe bo zmieniam endokrynolog. Tak się zastanawiam, jak jestem na eutyroksie to jest sens badać coś poza tsh?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    Ja sobie 13 zamierzam zrobić krzywą cukrową i insulinowa tag morfologię i mocz żeby mieć na wizytę. Bo gin chciałby żebyśmy ponownie zaczęli się starać
    Gin chciałby a Wy to co? ;)

Tym_janek z tarczycy to słaba jestem. Miałam robione jeszcze usg tarczycy, p.ciała tarczycowe i cos tam jeszcze ;) ale to na pewno juz masz

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam właśnie ale sprzed kilku lat, nie wiem czy te badania trzeba powtarzać. Zapytałam w grupie hashimoto, tam pewnie dziewczyny dobrze ogarniają temat.

Haha, też mi się spodobało stwierdzenie, że gin by chciał :D

Selina lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 0,41, więc mogłabym juz dzis odstawić dupka, ale zrobie to dopiero jutro, bo za szybko @ bym miała a jestem już do gin umówiona na wizytę za 2tyg.
    Wyszły mi podwyższone eozynofile, czytam, że to może być reakcja alergiczna organizmu lub pasożyty ;> Nie przejmuję się tym zbytnio, ale w sumie myślałam ostatnio że jest coś na rzeczy, bo mam napady jedzenia słodyczy

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Gin chciałby a Wy to co? ;)
    a ja jeszcze nie mogę się przełamać

Wszystko ma swój czas...
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    a ja jeszcze nie mogę się przełamać

To może jeszcze poczekajcie? Ostatecznie to wy bedziecie przezywac niepowodzenia lub radość, a potem ciaze i wszystko co z soba niesie czyli szczescie, ale tez jakies dolegliwosci i strach. Wiec niezaleznie od gina to musi byc przede wszystkim wasza chec i gotowosc do dzialania.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie czekamy. A on nie narzuca na szczęście tylko nieśmiało proponuje

tym_janek lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki piękny dzisiaj mamy dzień! :) A ja chora :( Przygarnę wszelkie sposoby jak zdusić anginę w zarodku, bo ewidentnie coś mi siedzi w gardle.

Selina lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Taki piękny dzisiaj mamy dzień! :) A ja chora :( Przygarnę wszelkie sposoby jak zdusić anginę w zarodku, bo ewidentnie coś mi siedzi w gardle.
    Chciałam zacytować i pacnelo mi się Lubię to :/
    Rób sobie 2x dziennie płukanki gardła proszkiem do sporządzania roztworu Gargarin, mnie uratował parę dni temu przed zapaleniem migdałów :) które mi się zdarza. Oprócz tego super jest spray do gardła Argentin (chyba tak się nzw) no i ja tradycyjnie lykam Groprinosin 3x2tabl. Nie wiem czy dzięki temu, ale przeszło mi wszystko :)
    Wczoraj mi było mega niedobrze chyba przez ten smog :/ na szczęście dziś lepiej

My już po badaniach immuno. Zrobiliśmy ten test cross match (mikrocytotoksyczny) i ja KIRy. Poszło 450zl :/ wizyta u immuno 22 stycznia, ale mam nadzieję że nie wyjdzie nic złego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 12:46

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, dzięki za rady :)

Kiedy będziecie mieć wyniki badań? Daj koniecznie znać co tam wyjdzie. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok <3

Selina lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Selina, dzięki za rady :)

Kiedy będziecie mieć wyniki badań? Daj koniecznie znać co tam wyjdzie. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok <3
    Wyniki do 2tygodni. Też mam taką nadzieję :) dzięki

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto ci zlecił te badania?

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla - mój miał HBA 30% ... chromatyna i przeciwciała w normie. To HBA dokładnie tak jak piszesz słyszałam ze nie jest do końca miarodajne i trzeba powtarzać. Nie wiem na ile można temu wierzyc ale wg kilku lekarzy po panu P. Nie ma sensu startować od razu od ivf. Jutro mam Usg i zobaczymy jak owulka bo powtarzamy moja diagnostykę..

Tym_janek - jestem specjalistka w zakresie chorób gardła od kiedy mieszkam w Krakowie - płucz gardło gargarinem ( gotowy proszek z apteki) i płynem glimbaxil , płukanie solą odpada bo wysusza. Dodatkowo szałwia do picia i herbata z malina. Duuuuuzo pij płynów ale w letniej (nie zimnej i nie gorącej ) temp. Dużo zdrowia !!!

A.

tym_janek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    A kto ci zlecił te badania?
    Cross match zlecił mi najpierw Sydor a później Sacha. Mówiłam o tym gin i też potwierdziła, że mogę zrobić. KIRy zlecił Sacha
    Nie robiłam ich od razu, bo są drogie i czekałam czy aby do końca roku nam się nie uda, no ale jak widać nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 20:57

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też miałam to od sydora i podobno ma tylko jedna pacjentke co ma gorszy ten wynik ode mnie. Gin jak wynik zobaczył to też oczy wystawił i było uuuuuuuuu
    Chyba ze coś pomyliłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 09:36

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    To ja też miałam to od sydora i podobno ma tylko jedna pacjentke co ma gorszy ten wynik ode mnie. Gin jak wynik zobaczył to też oczy wystawił i było uuuuuuuuu
    Chyba ze coś pomyliłam
    Ale mówisz o tym teście mikrocytotoksycznym? Czy o czym?
    Na to ponad c szczepienia są, tak?
    Mojej siostrze to źle wyszło i jakoś niebawem ma przylecieć właśnie z wynikami wszystkimi i być może będzie robić te szczepienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 09:39

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba nazwy pomyliłam.

Wszystko ma swój czas...
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam:
    Ocena aktywności cytotoksycznej komórek nk
    Przeciwciała antyfosfolipidowe
    La1
    Test CBA

Wszystko ma swój czas...
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ