Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    oliwia wrote:
    Klif nie czekaj tylko zrób sobie podstawowe hormony przynajmniej bedziesz wiedziała czy wszydtho jest ok.ja gdybym w szybciej nie zrobiła Sobie tej prolaktyny to Napewno bym jeszcze w ciąży nie była:)

Kochana a co z Twoją prolaktyną jest/było nie tak ? były jakieś ''objawy'' na to ?

Maximka ja zauważyłam bo nie miałam skoków temperatur a jak jest owulacja to musi być.
    Robiłam testy owulacjne i tez mi nie wychodziły No i bóle głowy

• anika Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta wyszla 3.4 :( juz nie wiem co mam myslec.za dydzien powtorze i zobacze czy jest wyzsza..ale watpie

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwie dzięki za odpowiedź ... bo ja mam takie ciągle myśli ... a mianowicie ... byłam u mojej ginki i mówię jej że staramy się rok i nic i że trzeba by jakieś badania chyba porobić, a ona do mnie taaak a jakie :P to jej mówię , a ona że ten internet to chce być mądrzejszy od ludzi i tylko nakręca . Zbadała mnie i na koziołku i usg, pogadała ze mną i mówi mi tak : ja widzę że hormony są ok, to widać i że na badania nie ma potrzeby iść, lekarze czasem wiedzą że jest ok a wysyłają na nie ... i że jak rok nie wychodzi to trzeba zacząć od badania faceta bo ja jestem ponoć ok ...

no nie wiem ... cykle mam regularne, skoki tempki w sumie były, w zeszłym cyklu ovu wyznaczyło mi tak podobnie owulację jak mówiła mi ginka ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    Beta wyszla 3.4 :( juz nie wiem co mam myslec.za dydzien powtorze i zobacze czy jest wyzsza..ale watpie

Kochana ... mi się wydaje, że Ty się zaaaa baaaaardzo nakręcasz ... po prostu ... odpuść , te temperatury, wykresy, objawy ... mnie w poprzednim cyklu cały tydzień przed okresem podbrzusze jak nigdy bolało, jajniki, objawów 100tysięcy ...

• anika Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowlasnie mam zamar odpuscic..mam dosyc mierzenia temperatur i grzbania sobie.bedzie co bedzie.

maximka84, deJzi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No , w końcu mówisz do rzeczy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Oliwie dzięki za odpowiedź ... bo ja mam takie ciągle myśli ... a mianowicie ... byłam u mojej ginki i mówię jej że staramy się rok i nic i że trzeba by jakieś badania chyba porobić, a ona do mnie taaak a jakie :P to jej mówię , a ona że ten internet to chce być mądrzejszy od ludzi i tylko nakręca . Zbadała mnie i na koziołku i usg, pogadała ze mną i mówi mi tak : ja widzę że hormony są ok, to widać i że na badania nie ma potrzeby iść, lekarze czasem wiedzą że jest ok a wysyłają na nie ... i że jak rok nie wychodzi to trzeba zacząć od badania faceta bo ja jestem ponoć ok ...

no nie wiem ... cykle mam regularne, skoki tempki w sumie były, w zeszłym cyklu ovu wyznaczyło mi tak podobnie owulację jak mówiła mi ginka ...

mężusia na warsztat !!!!!!!!!!

• anika Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) bedzie dobrze.troszke mi przykro.ale domyslalam sie ze tak bedzie

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika ja też mam doła bo z mojego cyklu chyba nici a juz trwa 39 dzień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 10:45

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...wiem mężuś zrobi badania... :(

• anika Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywalam termometr i rezygnuje z wykresikow :) od tak. ;onika a co z Two.im cyklem nie tak? Poki nie ma @ jest szansa.ja wczoraj dostalam lekkiego plamienia i ucichlo.ehh

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    Wywalam termometr i rezygnuje z wykresikow :) od tak. ;onika a co z Two.im cyklem nie tak? Poki nie ma @ jest szansa.ja wczoraj dostalam lekkiego plamienia i ucichlo.ehh

jakoś powoli trace nadzieje :( brzuch boli a piersi są takie ciężkie jak nigdy

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    anika wrote:

wczoraj w pracy na nocnej zmianie to myślałam że chyba zwymiotuje tak mi niedobrze było ale pewnie sobie coś wszystwam powili mój męzuś ma dosyć mnie z tym termometrem

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ;oniqa wrote:
    anika wrote:

wczoraj w pracy na nocnej zmianie to myślałam że chyba zwymiotuje tak mi niedobrze było ale pewnie sobie coś wszystwam powili mój męzuś ma dosyć mnie z tym termometrem

jak mi sie nie uda w tym cyklu też wywalam termometr :D

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam będe póxniej do usłyszenia :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam dosyc.co z tego ze doszlo do zaplodnienia jak u nas sie nie chce zagniezdzic.moze za duzo o tym mysle..daje sobie juz spokoj.. mnie dzisiaj bylo niedobrze..non stop kreci mi sie w glowie. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:)
    Laski jak nie wychodzą testy sikane, chyba nie zawsze trzeba to brać jak wyrok. Znam przypadki że sikańce wychodziły po tygodniu od spodziewanej @, najbardziej wiarygodna jest beta.
    Ja sobie dziś zrobiłam test i mi nie wyszedł, pomimo wczorajszej bety

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Witam dziewczyny:)
    Laski jak nie wychodzą testy sikane, chyba nie zawsze trzeba to brać jak wyrok. Znam przypadki że sikańce wychodziły po tygodniu od spodziewanej @, najbardziej wiarygodna jest beta.
    Ja sobie dziś zrobiłam test i mi nie wyszedł, pomimo wczorajszej bety

a ile mialas tej bety?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wykres owu przesunął...drań! wcześniej zaznaczyłam sama a teraz usunęłam zaznaczenie, a wykres pach! wyznaczył wielmożnie..

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ