Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    maximka84 wrote:
    ...wiem mężuś zrobi badania... :(

    mój już po ;)

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    bg-blockquote.jpg
    maximka84 wrote:
    ...wiem mężuś zrobi badania... :(

    mój już po ;)

    i co, i co?

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I szał pał :)
    Ruchliwość 72% czyli w normie
    Liczba 31.400.000 mln czyli w normie minimum to 15
    Prawidłowa budowa 87% czyli też norma

    Ja wszystkie padania, tsh, lh, fsh, prolaktyna itd też norma
    jedynie obciążenie glukozy mam na granicy

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    I szał pał :)
    Ruchliwość 72% czyli w normie
    Liczba 31.400.000 mln czyli w normie minimum to 15
    Prawidłowa budowa 87% czyli też norma

    Ja wszystkie padania, tsh, lh, fsh, prolaktyna itd też norma
    jedynie obciążenie glukozy mam na granicy

    Wooow :) a który cykl się starasz? I jakie miałaś lh:fsh? 1:1?

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
    Kupiłam pojemniczek w aptece na mocz, i w ciągu 1 godziny trzeba przywieść pojemniczek napełniony :) do przychodni. koszt 70 zł wyniki po 20 minutach.

    Jakby jeszcze jakieś pytanka to służę informacją :D

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    25

    nalo jakos a odpowiada normie?

  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobić Cię? od 3 lat i 4 miesięcy ;/ Ale intensywnie od roku...można się załamać ;(

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
    Kupiłam pojemniczek w aptece na mocz, i w ciągu 1 godziny trzeba przywieść pojemniczek napełniony :) do przychodni. koszt 70 zł wyniki po 20 minutach.

    Jakby jeszcze jakieś pytanka to służę informacją :D

    tak tanio??? no nieźle! wyślę tez mojego amanta..

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Dobić Cię? od 3 lat i 4 miesięcy ;/ Ale intensywnie od roku...można się załamać ;(

    ja też intensywnie wlaśnie tyle i jeszcze ciut ciut... mnie już Iwka nic nie dobije, mój organizm uparciuch to robi codziennie :)

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    Emilka WSK wrote:
    Iwka wrote:
    I szał pał :)
    Ruchliwość 72% czyli w normie
    Liczba 31.400.000 mln czyli w normie minimum to 15
    Prawidłowa budowa 87% czyli też norma

    Ja wszystkie padania, tsh, lh, fsh, prolaktyna itd też norma
    jedynie obciążenie glukozy mam na granicy

    Wooow :) a który cykl się starasz? I jakie miałaś lh:fsh? 1:1?

    Więc:

    Na badaniach byłam po owulacji więc są inne normy w każdej fazie cyklu.
    LH 5,62 norma 0,5 - 16,9 - gdzie im niższy tym lepszy
    FSH 2,92 norma 1,2-9,0 - gdzie im niższy tym lepszy
    TSH 1,563 norma 0,4-4,0
    Prolaktyna 22,73 norma 2,8-29,2
    Glukoza na czczo 79 norma 74-99
    Po dwóch godzinach od wypicia 75ml 132 norma 74-140 gdzie 140 to cukrzyca

    Ta glukoza mnie martwi ale gin powiedział że 7 maja da mi tabletki na to więc zobaczymy

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    Emilka WSK wrote:
    Iwka wrote:
    A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
    Kupiłam pojemniczek w aptece na mocz, i w ciągu 1 godziny trzeba przywieść pojemniczek napełniony :) do przychodni. koszt 70 zł wyniki po 20 minutach.

    Jakby jeszcze jakieś pytanka to służę informacją :D

    tak tanio??? no nieźle! wyślę tez mojego amanta..

    Ogólnie możesz to zrobić za darmo tylko mój nie chciał iść do lekarza;/
    A droga jest taka: musicie załatwić skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu skierowanie do androloga i androlog wypisuje skierowanie na badanie nasienia - u mojego miało to być jednego dnia - tak mu wszystko zorganizowałam - przynajmniej miał by dodatkowo przegląd "podwozia" prostata itd ale uparciuch po prostu sie wstydził....myślałam że go pobije

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
    Kupiłam pojemniczek w aptece na mocz, i w ciągu 1 godziny trzeba przywieść pojemniczek napełniony :) do przychodni. koszt 70 zł wyniki po 20 minutach.

    Jakby jeszcze jakieś pytanka to służę informacją :D

    70zł to bardzo mało, my za kompletne badania płaciliśmy prawie 300zł

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    kasiaks wrote:
    25

    nalo jakos a odpowiada normie?

    tak, norma jest od 5. Kobieta w labo mi powiedziała że to początek, w czw powtórka

  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    kasiaks wrote:
    deJzi wrote:
    kasiaks wrote:
    25

    nalo jakos a odpowiada normie?

    tak, norma jest od 5. Kobieta w labo mi powiedziała że to początek, w czw powtórka

    To trzymam kciuki aby się podwoiła czterokrotnie :) to mi sie napisało :P

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mojemu zalatwilam u androloga przeswietlenie podwozia prostaty wszystkiego. i jednoczesnie sie badalismy nie byla ze naj pierw ja a potem ty ..oby dwoje na przeglad i do ginka z winikami :) przy pierwszej ciazy.. oczywiscie nasienie tez :) a spróbował by tylko pisnac :)

    Iwka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    deJzi wrote:
    kasiaks wrote:
    25

    nalo jakos a odpowiada normie?

    tak, norma jest od 5. Kobieta w labo mi powiedziała że to początek, w czw powtórka

    to bardzo fajnie :)

    Iwka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka dziękuję :) Na ten cukier pewnie da Ci metformax lub coś podobngo. Ja to jadłam i początki były mega ciężkie, czego Tobie nie życzę

  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    kasiaks wrote:
    Iwka wrote:
    A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
    Kupiłam pojemniczek w aptece na mocz, i w ciągu 1 godziny trzeba przywieść pojemniczek napełniony :) do przychodni. koszt 70 zł wyniki po 20 minutach.

    Jakby jeszcze jakieś pytanka to służę informacją :D

    70zł to bardzo mało, my za kompletne badania płaciliśmy prawie 300zł

    Strasznie drogo ...ja mieszkam niby w dość dużym mieście ale jest tylko jedna przychodnia która to robi...(zaścianek jeden) i 70 zł komplet u faceta ja że należę do poradni rozrodczości złotówki jeszcze nie wydałam na swoje badania..ale poprzednie lata trochę kasy poleciało. Teraz już stwierdziłam że nie ma co się orać jak na fundusz wszystko mozna załatwić.

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    kasiaks wrote:
    Iwka dziękuję :) Na ten cukier pewnie da Ci metformax lub coś podobngo. Ja to jadłam i początki były mega ciężkie, czego Tobie nie życzę

    No to mnie przestraszyłaś!!!!!! proszę cię rozwiń Twój zwrot "...mega ciężkie"

    kasiaks lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tam gdzie my chodzimy akceptują tylko badania z dwóch klinik, no ale najważniejsze że wyszły dobrze. Z tą poradnią rozrodczości to pierwszy raz tu wyczytałam, nawet nie wiedziałam że coś takiego jest

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego