Kwietniowe starania czas zacząć
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwka wrote:maximka84 wrote:...wiem mężuś zrobi badania...
mój już po
i co, i co?Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
I szał pał
Ruchliwość 72% czyli w normie
Liczba 31.400.000 mln czyli w normie minimum to 15
Prawidłowa budowa 87% czyli też norma
Ja wszystkie padania, tsh, lh, fsh, prolaktyna itd też norma
jedynie obciążenie glukozy mam na granicy -
Iwka wrote:I szał pał
jedynie obciążenie glukozy mam na granicy
Wooow a który cykl się starasz? I jakie miałaś lh:fsh? 1:1?Zawsze będziemy Cię kochać !!!
A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
Kupiłam pojemniczek w aptece na mocz, i w ciągu 1 godziny trzeba przywieść pojemniczek napełniony do przychodni. koszt 70 zł wyniki po 20 minutach.
Jakby jeszcze jakieś pytanka to służę informacją -
nick nieaktualny
-
Iwka wrote:A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
Kupiłam pojemniczek w aptece na mocz, i w ciągu 1 godziny trzeba przywieść pojemniczek napełniony do przychodni. koszt 70 zł wyniki po 20 minutach.
Jakby jeszcze jakieś pytanka to służę informacją
tak tanio??? no nieźle! wyślę tez mojego amanta..Zawsze będziemy Cię kochać !!!
Iwka wrote:Dobić Cię? od 3 lat i 4 miesięcy ;/ Ale intensywnie od roku...można się załamać ;(
ja też intensywnie wlaśnie tyle i jeszcze ciut ciut... mnie już Iwka nic nie dobije, mój organizm uparciuch to robi codziennieZawsze będziemy Cię kochać !!!
Emilka WSK wrote:Iwka wrote:I szał pał
jedynie obciążenie glukozy mam na granicy
Wooow a który cykl się starasz? I jakie miałaś lh:fsh? 1:1?
Więc:
Na badaniach byłam po owulacji więc są inne normy w każdej fazie cyklu.
LH 5,62 norma 0,5 - 16,9 - gdzie im niższy tym lepszy
FSH 2,92 norma 1,2-9,0 - gdzie im niższy tym lepszy
TSH 1,563 norma 0,4-4,0
Prolaktyna 22,73 norma 2,8-29,2
Glukoza na czczo 79 norma 74-99
Po dwóch godzinach od wypicia 75ml 132 norma 74-140 gdzie 140 to cukrzyca
Ta glukoza mnie martwi ale gin powiedział że 7 maja da mi tabletki na to więc zobaczymy -
Emilka WSK wrote:Iwka wrote:A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
tak tanio??? no nieźle! wyślę tez mojego amanta..
Ogólnie możesz to zrobić za darmo tylko mój nie chciał iść do lekarza;/
A droga jest taka: musicie załatwić skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu skierowanie do androloga i androlog wypisuje skierowanie na badanie nasienia - u mojego miało to być jednego dnia - tak mu wszystko zorganizowałam - przynajmniej miał by dodatkowo przegląd "podwozia" prostata itd ale uparciuch po prostu sie wstydził....myślałam że go pobije -
nick nieaktualnyIwka wrote:A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
70zł to bardzo mało, my za kompletne badania płaciliśmy prawie 300zł -
nick nieaktualny
-
kasiaks wrote:deJzi wrote:kasiaks wrote:25
nalo jakos a odpowiada normie?
tak, norma jest od 5. Kobieta w labo mi powiedziała że to początek, w czw powtórka
To trzymam kciuki aby się podwoiła czterokrotnie to mi sie napisało -
nick nieaktualnya mojemu zalatwilam u androloga przeswietlenie podwozia prostaty wszystkiego. i jednoczesnie sie badalismy nie byla ze naj pierw ja a potem ty ..oby dwoje na przeglad i do ginka z winikami przy pierwszej ciazy.. oczywiscie nasienie tez a spróbował by tylko pisnac
Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kasiaks wrote:Iwka wrote:A ogólnie zadzwoniłam do przychodni i czekaliśmy 1 tydzień ale to dlatego że przed badaniem musi być abstynencja 5 dni bez przytulania i alkoholu.
70zł to bardzo mało, my za kompletne badania płaciliśmy prawie 300zł
Strasznie drogo ...ja mieszkam niby w dość dużym mieście ale jest tylko jedna przychodnia która to robi...(zaścianek jeden) i 70 zł komplet u faceta ja że należę do poradni rozrodczości złotówki jeszcze nie wydałam na swoje badania..ale poprzednie lata trochę kasy poleciało. Teraz już stwierdziłam że nie ma co się orać jak na fundusz wszystko mozna załatwić. -
kasiaks wrote:Iwka dziękuję Na ten cukier pewnie da Ci metformax lub coś podobngo. Ja to jadłam i początki były mega ciężkie, czego Tobie nie życzę
No to mnie przestraszyłaś!!!!!! proszę cię rozwiń Twój zwrot "...mega ciężkie"
kasiaks lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny