Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    i wiecie co jeszcze sie dzis przytrafilo :( wujas mojego meza trafil do szpitala nie umie oddychac ... mezus teraz tam siedzi... czekam na jakiekolwiek wiadomosci ale telefon milczy.. wujas nie mam rodziny swojej jest kawalerem i ma 78 lat. :(

:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    i wiecie co jeszcze sie dzis przytrafilo :( wujas mojego meza trafil do szpitala nie umie oddychac ... mezus teraz tam siedzi... czekam na jakiekolwiek wiadomosci ale telefon milczy.. wujas nie mam rodziny swojej jest kawalerem i ma 78 lat. :(

:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    deJzi wrote:
    a u mnie to bylo tak moj gin jest andrologiem ale poszlismy prywatnie do innego androloga seksuologa i powiedzial tak czy z pania wszystko ok?? bo maz ma dobre wyniki ja powiedzialam ze ok a on mi czy sprawdzila pani droznosc jajowodow ja odp nie i okazalo sie ze lewy mam zatkany a prawy przepchal mi gin tym plynem i mam dziecko a staralismy sie kupe czasu bez lekarzy potem z lekarzem 1,5 roku i jest bejbik :)

hmn ... a jak sprawdzają drożność jajowodów ...
    kurde mnie badała i usg ... ale nic mi nie powiedziała ...

ja mialam sprawdzane razem z laparoskopia, ale normalnie to badanie trwa 15min jest w miare bezbolesne

Klif ja bym zrobiła krew bo z testami bywa naprawde róznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    maximka84 wrote:
    deJzi wrote:
    a u mnie to bylo tak moj gin jest andrologiem ale poszlismy prywatnie do innego androloga seksuologa i powiedzial tak czy z pania wszystko ok?? bo maz ma dobre wyniki ja powiedzialam ze ok a on mi czy sprawdzila pani droznosc jajowodow ja odp nie i okazalo sie ze lewy mam zatkany a prawy przepchal mi gin tym plynem i mam dziecko a staralismy sie kupe czasu bez lekarzy potem z lekarzem 1,5 roku i jest bejbik :)

ja mialam sprawdzane razem z laparoskopia, ale normalnie to badanie trwa 15min jest w miare bezbolesne

Klif ja bym zrobiła krew bo z testami bywa naprawde róznie

aha ....

ja juz u siebie wszystkich chorób doszukjuje :(

• Klif Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że mimo wszystko @ przyjdzie. Wydaje mi się, że test w dniu spodziewanej @ wyszedłby pozytywnie, a u mnie nawet cienia cienia cienia nie było. Chciałabym żeby jutro przylazła i nie przedłużała. Nie ma sensu robić bety.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximka nie doszukuj, tak na prawde sens robienia badan jest po roku. Zaczyna się od hormonów i sprawdzenia męża. Później kontroling owulacji i drożność. Przynajmniej tak to było u mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Maximka nie doszukuj, tak na prawde sens robienia badan jest po roku. Zaczyna się od hormonów i sprawdzenia męża. Później kontroling owulacji i drożność. Przynajmniej tak to było u mnie.

własnie, u mnie po roku jak poszłam to pobadała , usg i powiedziała że z hormonami mam ok - bo ona to widzi ... i kazała męża na badania wysłać ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ciekawa jak widzi?? no ja nie jestem lekarzem

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    deJzi wrote:

wlewa ci kontrast taki plyn i widzi czy dochodzi przez macice do jajowodow ten plyn :) boli jak holera

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Klif...testy testami, musisz na bete iść ... ;)

DOKLADNIE!!!!!!!

• Klif Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na betę najwcześniej mogę iść w przyszłą środę, ale mam nadzieję ze do tego czasu to już @ przyjdzie. Myślę, że odpuszczę myślenie i wtedy sie jawi

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ponownie maximka jeżeli tak Cie to niepokoi to zrób jutro jeszcze jeden test a w czwartek idź na bete tak dla pewności :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Na betę najwcześniej mogę iść w przyszłą środę, ale mam nadzieję ze do tego czasu to już @ przyjdzie. Myślę, że odpuszczę myślenie i wtedy sie jawi

klif bądź dobrej myśli oby nie przyszła a u Ciebie w brzuszku będzie dzidzia :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Klif wrote:

klif bądź dobrej myśli oby nie przyszła a u Ciebie w brzuszku będzie dzidzia :)

Widze że tez masz dłuższe cykle ja sie już męcze 39 dzień i nadal nic jedynie mam mega ciężkie piersi i czasami na wymioty mnie zbiera...

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy według Was ovu wyznaczyło mi dobrze owulację? Jeśli zerknęłybyście na mój wykres to powiem, że do wczoraj dni płodne przewidywane były 15-17 kwietnia a kolejna miesiączka na 2 maja. Dzisiaj ovu zaznaczył mi miesiączkę aż na 11 maja a ovulację w 26 dniu cyklu. Nie wiem dlaczego tak bardzo ovu wydłużył mi cykl? Czy któraś mogałaby podjąć się próby wytłumaczenia mi tego? Będę wdzięczna bo się pogubiłam ;-)

• anika Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja juz odpuścilam .naśmiałam sie ze hoho :D ogladając piranie 3dd :D haha
    Kurka ciekawa jestem.niwy zagniezdzenie 7-10 dzień. moze jest szansa.nie ma @ jest nadzieja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 16:49

;oniqa lubi tę wiadomość

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam glupiego kompa :D 2 komentarze na raaz dodaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 16:49

• Eavonne Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego tu jeszcze nikogo niema???? CZekalam na dobre wieści!!!! Ano przecież zapomniałam dlugi majowy weekend się zaczal wiec odpoczywacie:-))
    Pozdrawiam cieplutko!!!!!!!

• anika Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki powyjezdzały :)
    Witam sie z rana :)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja byłam wczoraj u lekarza bo brzuch strasznie mnie boli..dostałam duphaston, n-ospę. Kontrolna wizytya 13 maja i wówczas dopiero USG bo wczoraj było za wcześnie. Ogólnie mam leżeć, oczywiście mam być na zwolnieniu...

82doi09kxiyf6x26.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ