X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • Ma ja Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    Ma ja wrote:
    Konwalijko... wiem co czujesz... Moje dwie najbliższe przyjaciółki zaszły w ciążę... razem ze mną... (róznice między nami ok. 3 tygodni)... niestety my stracilismy naszego aniołka... Dziewczyny w tym miesiącu urodziły. Przez dłuższy czas było mi okropnie trudno słuchać o ich ciążach... Bardzo chciałam wiedzieć że wszystko u nich ok... pytałam, ale sśłuchać było trudno. Dziś... jestem po odwiedzinach jednej i drugiej... mają cudowne dzieciątka! Są szczęśliwe...
    A ja... ja też jestem szczęsliwa bo wiem, że moje przyjaciółki mają wspaniałe, upragnione, zdrowe dzieci... i wiem, że moja kolej też przyjdzie... Wiem, że my też będziemy rodzicami!
    ... ale żeby nie było tak łatwo... w mojej pracy, w najbliższym otoczeniu...jest 6 ciąż! A co tam... Trzeba być silnym.. i mieć nadzieję!

to tak jak u mnie przyjaciółka urodziła zdrowego synka, siostra koleją córeczkę w pracy 6 koleżanek już po porodzie, no ja też byłabym termin miałam na 1 kwietnia 2013 ale niestety straciłam, miłam rodzić razem z koleżanką z pracy no ale nie wyszło jak narazie pozostaje mi odwiedzanie koleżanek i zabawianie córeczki siostry i synka przyjaciółki, cieszę się ich szczęściem ale w sercu coś ściska...jednak mimo wszytsko też mam nadzieje że i na nas przyjdzie czas.CO NAS NIE ZABIŁO TO NAS WZMOCNI !!!

Dokładnie tak jest! Kochana H30... Jesteśmy silne i pełne nadziei! Będziemy mamami... zobaczysz... już nie długo!

H30 lubi tę wiadomość

7v8r90bvus29kyhn.png
  • Ma ja Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczyny... lecę przygotować kąpiel dla mojego męża :)

Gośśśka lubi tę wiadomość

7v8r90bvus29kyhn.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc owocnego :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już zmykam dziewczynki miłych snófffff życzę :) :) i do usłyszenia

relgl6d8fxp9gav7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane :*

• H30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ... a za oknem znowu pada śnieg ahhh

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć H30 no niestety dalej pada życze miłego dniauciekam do pracy bede okolo 17 douszłyszenia dzieczynki :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ninka Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co myślicie o kawie bezkofeinowej w czasie staranek Ja wcześniej 2 kawy zwykłe,chyba bardziej z przyzwyczajenia jak z musu od jakiegoś czasu przestawiłam się na neske bezkofeinową i ricore dodaje też troszkę mleka i szczyptę cynamonu.I tak się zastanawiam pić czy odstawić całkiem ?

• H30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja aż tak nie rozmyślałam o kawie piję dwie dziennie takie słabe rozpuszczalne z mleczkiem ... myślę że to nie powinno jakoś bardzo szkodzić

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki! :) Myślę, że trochę kofeiny jeszcze nikomu nie zaszkodziło i nawet nie myślę, żeby całkowicie zrezygnować z mojej rozpuszczalnej :)

1221648qmrgggy559.gif
  • Klif Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawą:) Wdaje mi się, że kawa nie ma większego wpływu na starania, no chyba że ktoś wypija z 10 mocnych kaw w ciągu dnia, co w ogóle jest szkodliwe dla organizmu.
    Ten śnieg mnie dobija, mam juz dość zimy.

Kfjatus lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogole nie pije kawy bo nie lubie, a i tak nie moge zajsc czyli nie ma reguły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki :)
    I cio - w kwietniu sie UDDDDDDDDDDDDDDAAAAA ? :D

Kto za ... :)

Gośśśka, aisa, basiulkaa_89, Ma ja, ;oniqa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Witam Dziewczynki :)
    I cio - w kwietniu sie UDDDDDDDDDDDDDDAAAAA ? :D

Kto za ... :)

hej maximka byłam wczoraj byłam spontanicznie na badaniach po rozmowie z Tobą :P i USG wyszło dobrze lekarz się niczego nie doszukał więc teraz tylko zostało Nam starać się o fasolkę :) trzymam kciuki żeby Nam wszystkim udało się zafasolkować w kwietniu :) :) :D :D

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś już na basenie byłam :P

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu cudownie :)
    Kamień z serca, jak mówisz :)
    Basen - świetna sprawa, też raz w tygodniu bywam :) w tym tyg przez @ nie :( ale za tydzień już lecę :)

Gośśśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witajcie dziolszki :) Gosik,Maximka super ze na basen chodzicie :)
    Ja czekam na wiosne bo chce uprawiac joging

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Hej witajcie dziolszki :) Gosik,Maximka super ze na basen chodzicie :)
    Ja czekam na wiosne bo chce uprawiac joging

popieramy popieramy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninka ja piję dwie rozpuszczalne z mlekiem i cukrem dziennie, jak mnie mega zamula to wtedy sypaną, też myślałam czy odstawić ale nie dajmy się zwariować ;)
    ja dziś zapisałam się na nfz do mojej gin termin ... 15.05 super :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaola wrote:
    ninka ja piję dwie rozpuszczalne z mlekiem i cukrem dziennie, jak mnie mega zamula to wtedy sypaną, też myślałam czy odstawić ale nie dajmy się zwariować ;)
    ja dziś zapisałam się na nfz do mojej gin termin ... 15.05 super :/

cześc ola :)
    ano nie dajmy się zwariować z kawą :) ja też piją, uwielbiam :)
    no ...tak trzeba czekać, ja mam wizytę 9tego, ale prywatnie lecę z koksem, bo na nfz nie mam jak iśc - w tych godz. w pracy jestem ...

olaola lubi tę wiadomość

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ