Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    No ja mam nadzieję urodzinki mam w kwietniu może sprawie sobie prezent urodzinowy!!!!Jesli by się udało byłby to najlepszy prezent w moim życiu!!!

ja tez mam w kwietniu urodzinki :) to musi byc ten miesiac w koncu w nim urodzily sie same fajne kobitki :)

• adzia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulkaa masz rację same fajne kobitki.Więc kwiecień musi być nasz, cholerna @ zmykaj bo my z laseczkami chcemy sobie zrobić prezenty urodzinowe i imieninowe !!!!

Libra lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam urodziny w maju, ale się nie pogniewam jak prezent dostanę miesiąc wcześniej ;-).

Effcia28, basiulkaa_89, Libra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i ja dołączam...
    owulacja przewidywana 6-8.04...a 7ego mam urodzinki :))

Witam Wszystkie! :)

• adzia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest nas coraz więcej dziewczyny ja także mam owulacje miedzy 6-9 a 9 urodzinki!!!Powodzenia!!!

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już przesądzone :) Ovu już była, teraz czekam do 4.04 na @, chyba, że dostanę ten wyczekiwany prezent :).

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Jeju jak ja dobrze znam takich lekarzy. Pierwszy rok starań - lekarka do której chodziłam w kółko mi mówiła, że mam przyjść dopiero po roku, bo tyle trwa staranie i jeśli się nie uda, to wtedy będziemy myśleć. Przychodzę po roku a ona mówi: "Nie zaszła Pani jeszcze w ciążę? W takim razie ja już nic nie mogę dla Pani zrobić ale podam Pani adres świetnej kliniki in vitro" :)

Hej! Ja za to usłyszałam od pani gin że rok starań to mało, dopiero po dwóch latach można uznać że jest problem. @ regularna, po usg narządów-wszystko ok, więc czekam, jak tak dalej będzie to zostało jeszcze parę badań kontrolnych ale może obejdzie się już bez nich
    Dołączam do kwietniowych starań, to będzie 9 cykl

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Jeju jak ja dobrze znam takich lekarzy. Pierwszy rok starań - lekarka do której chodziłam w kółko mi mówiła, że mam przyjść dopiero po roku, bo tyle trwa staranie i jeśli się nie uda, to wtedy będziemy myśleć. Przychodzę po roku a ona mówi: "Nie zaszła Pani jeszcze w ciążę? W takim razie ja już nic nie mogę dla Pani zrobić ale podam Pani adres świetnej kliniki in vitro" :)

Hej! Ja za to usłyszałam od pani gin że rok starań to mało, dopiero po dwóch latach można uznać że jest problem. @ regularna, po usg narządów-wszystko ok, więc czekam, jak tak dalej będzie to zostało jeszcze parę badań kontrolnych ale może obejdzie się już bez nich
    Dołączam do kwietniowych starań, to będzie 9 cykl

Klara ja zaczęłam więcej rozumieć dopiero tutaj, nigdy nie zagłębiałam się w temperaturę, bóle, samopoczucie itd. Już teraz wiedzę, że wiem więcej. Te pół roku niby starań, właściwe miały średni sens - mogło się udać, ale niekoniecznie, choć medycznie niby jest ok :). Teraz jestem bardziej świadoma, a to jest super. I liczę cichutko, że może się niedługo uda :)
    Życzę powodzenia i 3mam kciuki, żeby 9 była dla Ciebie szczęśliwa :)

1221648qmrgggy559.gif
  • motyla noga:) Znajoma

Wysłany: 25 marca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)okres mi sie spoznia:D jutro robie test.chociaż nie nastawiam sie za bardzo.oby tylko dzisiaj nie przyszła @.

Gunia, basiulkaa_89, Kfjatus lubią tę wiadomość

28df381155355487e6d6b46efa91079b.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny ja tez czekam i czekam ten cykl bardzo dziwny jest .. nie chce zapeszać ... pewnie znowu moje przeczucia to tylko pobożne życzenie ale i tak wierze w cud !!!

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyla noga:) wrote:
    hej dziewczyny:)okres mi sie spoznia:D jutro robie test.chociaż nie nastawiam sie za bardzo.oby tylko dzisiaj nie przyszła @.

:) piekny wykres ... może może może ...
    trzymam kciukasy :D

• Natalia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do kwietniowych staraczek z optymizmem i wiarą, że w kwietniu przyjdzie wiosna a @ nie przyjdzie :)
    Trzymam za wszystkie nas kciuki :)

aisa, Libra lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam i ja, owulacja na dniach, no, najpóźniej w niedzielę, hehe. Trzymam kciuki motyla noga, H30, Dziewczynki, tak bardzo czekam, aż któraś znów zieloną kropką się pochwali!

H30 lubi tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie w kwietniowych starankach 11 cykl staran

Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
    aniolek [*] 20/06/2012 6tc
    aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
    aniolki [*] 23/10/2014 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 22 cykl staran rozpoczety.

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus, dzięki, wszystkim nam życzę powodzenia :-)
    Ja jeszcze przed podjęciem "prób" naczytałam się mnóstwa informacji żeby bardziej świadomie starać się o dziecko, podczytywałam też jakieś fora ale to pierwsze, w którym sama uczestniczę. Zgadzam się że wiedza plus doświadczenia innych osób pomagają, no i poza tym, jak to się mówi "w kupie raźniej" :-)

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh, wróciłam niedawno z pracy, mam tam taką dziewczynę w wyraźnej już ciąży która często koło mnie przechodzi więc chcąc czy nie dosłowinie codziennie widzę jak brzuszek rośnie,do tego dowiedziałam się że kolejna dziewczyna z mojego zespołu poszła na dłuższe L4-oczywiście ciąża, a ponieważ pracuję z ludźmi młodymi to tematy dzieci są tam wszechobecne

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ przyszła. Mój pierwszy cykl starankowy oficjalnie rozpoczęty. Chyba nie powinnam tak celebrować...

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    @ przyszła. Mój pierwszy cykl starankowy oficjalnie rozpoczęty. Chyba nie powinnam tak celebrować...

witam w kwietniowych starankach

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja @ ma byc 14.04. mam nadzieje, ze teraz jej nie zobacze i przez kolejne 9 miesiecy conajmniej tez jej nie bedzie:)

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ