Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • Klif Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANika, na moje oko miałaś owulację 11 dc

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogłybyście zerknąć na mój wykres? W ogóle nie wiem jak go odczytać, temperatura jest cały czas niska, śluzu prawie brak a niby mam dni płodne... Hmmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    karolaa a jak tam u ciebie okres zawital na dobre?

no własnie dalej tylko brudze, plamie. a okresu takiego prawdziwego brak. pierwszy raz mam cos takiego...
    mam dosc takiego cyklu:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 19:58

• anika Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:

też mi sie tak wydaje..ale ta temperatura jakaś niska dzisiaj. ovu nic nie zakreslil. :( ehh

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    oliwia wrote:

no własnie dalej tylko brudze, plamie. a okresu takiego prawdziwego brak. pierwszy raz mam cos takiego...

karolaa czasami w ciąży zamiast @ jest plamienie. Może zrób test jeżeli jest już po terminie @.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    oliwia wrote:

moja kolezanka wlasnie miala takie plamienie tylko brac normalnego okresu a nie wiedziala ze jest w ciazy zrobila test i wyszedl negatywny ale czula przez ten okres ze jest cos nie tak,nastepny test zrobila po 2nastepnym tygodniach i dopiero wyszedl pozytywny.wiec jest nadzieja:_)a zrobilas jeszcze raz test?

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    Klif wrote:

też mi sie tak wydaje..ale ta temperatura jakaś niska dzisiaj. ovu nic nie zakreslil. :( ehh

anika moim zdaniem tez wychodzi owulacja na 11dnien moze owu pokaze ci pozniej owulacje albo jeszcze ci podskoczy a ilu dniowe masz cykle?

• Klif Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha trudno na razie coś powiedzieć, bo masz tylko 4 pomiary na swoim wykresie, musisz mierzyć dalej i staraj się mierzyć cały cykl, bądź zaraz po największym krwawieniu.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dopiero jutro rano zamierzam zrobic. trudno jak wyjdzie negatywny to wyjdzie. wizyte u lekarza mam dopiero na 29 to musze jeszcze poczekac. tylko ze mnie nic nie boli, piersi tez mi juz przeszły. czy to normalne w ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy testy owu moga wykryc ciaze? bo dzsiaj zrobiłam taki test bo jeden został i wyszły dwie kreski...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie przy pierwszej ciazy tez piersi nie bolaly temperatura wachala sie miedzy 36,8 a 36,9 tylko brzuch mnie bolal jak na okres a tak to zadnych oznak i w suie cala ciaze mialam rewelacyjna

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia wrote:
    a czy testy owu moga wykryc ciaze? bo dzsiaj zrobiłam taki test bo jeden został i wyszły dwie kreski...

ja mikusia niewiem slyszalam ze niby moga wykryc wczesna ciaze ale niewiem nigdy nie pytalam lekarza o to;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klif widze ze u ciebie temperaturka tez ladnie rosnie:):)a ty czujesz jakies oznaki zblizajacego sie okresu bo testujemy chyba prawie tak samo):

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif teraz już nie odpuszczę żadnego dnia mierzenia temperatury ;-)

oliwia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby temperatura utrzymuje sie w granicach 37. brzuch w czasie okresu mnie nie boli, tak juz mam, bol piersi tez juz minał. zrobie test jutro i bede wiedziała co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam owu z moich obliczen i wykryc testow 10 kwietnia, i dzsiaj powtórzyłam taki test i sa dwie kreski... kurde ta ciekawosc...

;oniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia to moze spobuj zrobic test ciazowy:)bo pisalam ze ci wykryl pierwsza ciaze juz po 6dniach od owulacji wiec moze u ciebie szybciej wykaze zycze ci tego:*

mikusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    niby temperatura utrzymuje sie w granicach 37. brzuch w czasie okresu mnie nie boli, tak juz mam, bol piersi tez juz minał. zrobie test jutro i bede wiedziała co dalej.

to trzymam kciuki:* a ja jeszcze od jutra jeszcze tydzien nie pewnosci::(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia wrote:
    ja miałam owu z moich obliczen i wykryc testow 10 kwietnia, i dzsiaj powtórzyłam taki test i sa dwie kreski... kurde ta ciekawosc...

to juz troche temu.mnie tez by zjadla ta ciekawosc znajac mnie to juz bym test robila:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 20:15

mikusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam znac co mi wyszło z tego całego testowania, ahhh...
    ja trzymam kciuki za ciebie oliwia zeby wyszły te dwie krechy :)

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ