Kwietniowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kochane, przepraszam że nie odniosę się do nikogo ale w nocy obudziłam się z potwornym bólem kręgosłupa w okolicy łopatki i ledwo funkcjonuje 😕 zastanawiam się czy mogę wziąć apap w ciąży? Może by coś pomogło..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 12:03
-
paulaa22 wrote:Kochane, przepraszam że nie odniosę się do nikogo ale w nocy obudziłam się z potwornym bólem kręgosłupa w okolicy łopatki i ledwo funkcjonuje 😕 zastanawiam się czy mogę wziąć apap w ciąży? Może by coś pomogło..
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualnypaulaa22 wrote:Kochane, przepraszam że nie odniosę się do nikogo ale w nocy obudziłam się z potwornym bólem kręgosłupa w okolicy łopatki i ledwo funkcjonuje 😕 zastanawiam się czy mogę wziąć apap w ciąży? Może by coś pomogło..
-
A ile z was miało tak, ze na dwa dni przed @ test był negatywny a dopiero po spodziewanej @ pokazał coś? Czy są to sporadyczne przypadki czy często tak jest? Bo te bóle jak na okres od 5 dni i biały śluz mnie dziwią, nie wiem czy to ciąża urojona czy mam jakiegoś torbielą lub coś
-
nick nieaktualnyOfelia wrote:A ile z was miało tak, ze na dwa dni przed @ test był negatywny a dopiero po spodziewanej @ pokazał coś? Czy są to sporadyczne przypadki czy często tak jest? Bo te bóle jak na okres od 5 dni i biały śluz mnie dziwią, nie wiem czy to ciąża urojona czy mam jakiegoś torbielą lub coś
Ofelia mi test wyszedł 3 dni po terminie @ i to blady.
Teraz jestem 2 dni po @ i jest negatywny.
Też miałam bóle podbrzusza i cały czas czuję wilgoć.
Generalnie nie wiem co się dzieje. Jeśli do poniedziałku nie pojawi się @ to chyba wybiorę się do Gino. -
nick nieaktualnyMalamia wrote:Ja tak miałam kiedyś. W dzień @ negatywny. Dwa dni po negatywny. Po ok tygodniu bladzioch. Zrobilam bete, bylam u gin zdecydowanie za szybko, jeszcze nic nie było widać, a trzy dni po becie (swoją drogą od razu jak wrocilam z powtórnej bety) dostalam tak silnego bólu małpowego I zaraz też krwawenia. Zwykła @ nadeszła. Okazało się że poronienie samoistne. Z dwojga złego cieszę się że nic jeszcze nie widziałam na usg . Takze test w dzień @ może wyjść negatywny mimo ciąży, jeśli owulację miałaś później
Ok to jeśli moje ostatnie cykle miały 31dni to jest cień szansy, że może wyjść pozytyw ?
Od ostatniego ❤ minęło 20 dni. -
Ofelia wrote:A ile z was miało tak, ze na dwa dni przed @ test był negatywny a dopiero po spodziewanej @ pokazał coś? Czy są to sporadyczne przypadki czy często tak jest? Bo te bóle jak na okres od 5 dni i biały śluz mnie dziwią, nie wiem czy to ciąża urojona czy mam jakiegoś torbielą lub coś
Szczerze to ja mam to samo i też już zaczęłam myśleć o jakiejś ciąży urojonej -
Dziewczyny w którym dniu cyklu najczęściej macie owulacje?? I ilo dniowe cykle? Ja mam zazwyczaj cykl 27 dniowy.. W tym miesiącu jestem pierwszy raz na clo jak już tam gdzieś wcześniej wspominałam i problem w tym że martwię się że nam ie to nie działa.. Jestem w 13 dc i nie mam śluzu płodnego, temperatura nadal niska, testy owulacyjne negatywne.. Do końca cyklu pozostało 15 dni.. I tak się martwię. Wcześniej testy też nigdy mi nie wychodziły i śluzu też nie miałam za dużo.. Ale teraz to go nie ma prawie wcale.. Za wszelkie pomocne informacje bardzo wam dziękuję 😘
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Justyna1719 wrote:Dziewczyny w którym dniu cyklu najczęściej macie owulacje?? I ilo dniowe cykle? Ja mam zazwyczaj cykl 27 dniowy.. W tym miesiącu jestem pierwszy raz na clo jak już tam gdzieś wcześniej wspominałam i problem w tym że martwię się że nam ie to nie działa.. Jestem w 13 dc i nie mam śluzu płodnego, temperatura nadal niska, testy owulacyjne negatywne.. Do końca cyklu pozostało 15 dni.. I tak się martwię. Wcześniej testy też nigdy mi nie wychodziły i śluzu też nie miałam za dużo.. Ale teraz to go nie ma prawie wcale.. Za wszelkie pomocne informacje bardzo wam dziękuję 😘
Pytanie ile u Ciebie trwa faza lutealna. U mnie 14 dni i przy cyklach zazwyczaj 30dniowych wypada w 16. Ale czasem zmienia się długość cyklu zwłaszcza jak jesteś pierwszy raz na tabletkach. I nie przewidzi się tego.
Testy trzeba by robić kilka razy dziennie(2-3). Aby nie przegapić skoku. Zalezy też od firmy. Np u mnie te z Rossmanna sa ciemne 3 dni przed owu a innej firmy o tej samej czulosci dopiero dzien przed.
A śluz jeśli nie ma go za dużo na zewnątrz albo wcale to najlepiej sprawdzic wewnątrz.
Tyle wiem. To się dzielę.justyna1719 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłoneczko123 wrote:Cześć wszystkim 😉
Byłam dzisiaj u gin. Potwierdzona owu z prawego jajnika, bo był płyn w zatoce i kolejne jajeczko szykowało się do pęknięcia z lewego jajnika. Także u mnie podwójna owu, podwójna szansa. Proszę o kciuki 😘
Trzymamy mocno !Słoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Gratka wrote:Pytanie ile u Ciebie trwa faza lutealna. U mnie 14 dni i przy cyklach zazwyczaj 30dniowych wypada w 16. Ale czasem zmienia się długość cyklu zwłaszcza jak jesteś pierwszy raz na tabletkach. I nie przewidzi się tego.
Testy trzeba by robić kilka razy dziennie(2-3). Aby nie przegapić skoku. Zalezy też od firmy. Np u mnie te z Rossmanna sa ciemne 3 dni przed owu a innej firmy o tej samej czulosci dopiero dzien przed.
A śluz jeśli nie ma go za dużo na zewnątrz albo wcale to najlepiej sprawdzic wewnątrz.
Tyle wiem. To się dzielę.
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 13:24
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
Justyna1719 wrote:Dziewczyny w którym dniu cyklu najczęściej macie owulacje?? I ilo dniowe cykle? Ja mam zazwyczaj cykl 27 dniowy.. W tym miesiącu jestem pierwszy raz na clo jak już tam gdzieś wcześniej wspominałam i problem w tym że martwię się że nam ie to nie działa.. Jestem w 13 dc i nie mam śluzu płodnego, temperatura nadal niska, testy owulacyjne negatywne.. Do końca cyklu pozostało 15 dni.. I tak się martwię. Wcześniej testy też nigdy mi nie wychodziły i śluzu też nie miałam za dużo.. Ale teraz to go nie ma prawie wcale.. Za wszelkie pomocne informacje bardzo wam dziękuję 😘
Justyna, ja przed clo miałam cykle 28-29 dni z owulacją 11-12 dc. Przy pierwszej stymulacji w 12 dc jeszcze miałam dwa niepęknięte pęcherzyki, ale już duże, więc zastrzyk był tego samego dnia. W tym cyklu w 13 dc miałam dwa pęcherzyki, które musiały jeszcze trochę podrosnąć, więc zastrzyk był 15 dc. Więc jak widzisz, mi się wszystko wydłużyło
I szczerze mówiąc nie zaryzykowałabym ustalania samej, czy była owulacja, bo ani temperatura, ani śluz, nic po prostu, się nie zgrywało- ja np. dałabym sobie rękę uciąć, że owu była już w 11 dc... i straciłabym rękę
EDIT: Jeśli mogę Ci coś zasugerować, to albo monitoring u gina, albo testy elektroniczne (i to najlepiej typu "dual", na dwa hormony). Zwykłe testy owulacyjne u mnie się nie sprawdziły do końca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 22:12
Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
nick nieaktualny