Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio @ powinna być między 10-11.04 . Wydaje mi się, że jeśli ostatnie ❤ było 23/24.03 to test powinien wyjść wiarygodny

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 11:01

  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przepraszam że nie odniosę się do nikogo ale w nocy obudziłam się z potwornym bólem kręgosłupa w okolicy łopatki i ledwo funkcjonuje 😕 zastanawiam się czy mogę wziąć apap w ciąży? Może by coś pomogło..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 12:03

    4.04.19- II
    tfaif08.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    Kochane, przepraszam że nie odniosę się do nikogo ale w nocy obudziłam się z potwornym bólem kręgosłupa w okolicy łopatki i ledwo funkcjonuje 😕 zastanawiam się czy mogę wziąć apap w ciąży? Może by coś pomogło..
    Wiesz co no moja siostra jak była w ciąży to brała apap. Pytała się lekarza i od bólu powiedział że jeśli już to tylko apap lub paracetamol bo niby lagodniejszy jest od tych innych leków przeciwbólowych.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    Kochane, przepraszam że nie odniosę się do nikogo ale w nocy obudziłam się z potwornym bólem kręgosłupa w okolicy łopatki i ledwo funkcjonuje 😕 zastanawiam się czy mogę wziąć apap w ciąży? Może by coś pomogło..
    Ja w ciąży brałam czysty paracetomol. Pomagało ☺

  • Ofelia Koleżanka
    Postów: 44 9

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile z was miało tak, ze na dwa dni przed @ test był negatywny a dopiero po spodziewanej @ pokazał coś? Czy są to sporadyczne przypadki czy często tak jest? Bo te bóle jak na okres od 5 dni i biały śluz mnie dziwią, nie wiem czy to ciąża urojona czy mam jakiegoś torbielą lub coś :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelia wrote:
    A ile z was miało tak, ze na dwa dni przed @ test był negatywny a dopiero po spodziewanej @ pokazał coś? Czy są to sporadyczne przypadki czy często tak jest? Bo te bóle jak na okres od 5 dni i biały śluz mnie dziwią, nie wiem czy to ciąża urojona czy mam jakiegoś torbielą lub coś :(

    Ofelia mi test wyszedł 3 dni po terminie @ i to blady.
    Teraz jestem 2 dni po @ i jest negatywny.
    Też miałam bóle podbrzusza i cały czas czuję wilgoć.
    Generalnie nie wiem co się dzieje. Jeśli do poniedziałku nie pojawi się @ to chyba wybiorę się do Gino.

  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:08

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Ja tak miałam kiedyś. W dzień @ negatywny. Dwa dni po negatywny. Po ok tygodniu bladzioch. Zrobilam bete, bylam u gin zdecydowanie za szybko, jeszcze nic nie było widać, a trzy dni po becie (swoją drogą od razu jak wrocilam z powtórnej bety) dostalam tak silnego bólu małpowego I zaraz też krwawenia. Zwykła @ nadeszła. Okazało się że poronienie samoistne. Z dwojga złego cieszę się że nic jeszcze nie widziałam na usg :/ . Takze test w dzień @ może wyjść negatywny mimo ciąży, jeśli owulację miałaś później



    Ok to jeśli moje ostatnie cykle miały 31dni to jest cień szansy, że może wyjść pozytyw ?
    Od ostatniego ❤ minęło 20 dni.

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelia wrote:
    A ile z was miało tak, ze na dwa dni przed @ test był negatywny a dopiero po spodziewanej @ pokazał coś? Czy są to sporadyczne przypadki czy często tak jest? Bo te bóle jak na okres od 5 dni i biały śluz mnie dziwią, nie wiem czy to ciąża urojona czy mam jakiegoś torbielą lub coś :(

    Szczerze to ja mam to samo i też już zaczęłam myśleć o jakiejś ciąży urojonej :(

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ofelia Koleżanka
    Postów: 44 9

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naprawdę byłam pewna, ze mogło się udać po tych objawach a teraz mam jakiegoś dola po tym teście i nic mi się już nie chce.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym dniu cyklu najczęściej macie owulacje?? I ilo dniowe cykle? Ja mam zazwyczaj cykl 27 dniowy.. W tym miesiącu jestem pierwszy raz na clo jak już tam gdzieś wcześniej wspominałam i problem w tym że martwię się że nam ie to nie działa.. Jestem w 13 dc i nie mam śluzu płodnego, temperatura nadal niska, testy owulacyjne negatywne.. Do końca cyklu pozostało 15 dni.. I tak się martwię. Wcześniej testy też nigdy mi nie wychodziły i śluzu też nie miałam za dużo.. Ale teraz to go nie ma prawie wcale.. Za wszelkie pomocne informacje bardzo wam dziękuję 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Gratka Autorytet
    Postów: 266 275

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny w którym dniu cyklu najczęściej macie owulacje?? I ilo dniowe cykle? Ja mam zazwyczaj cykl 27 dniowy.. W tym miesiącu jestem pierwszy raz na clo jak już tam gdzieś wcześniej wspominałam i problem w tym że martwię się że nam ie to nie działa.. Jestem w 13 dc i nie mam śluzu płodnego, temperatura nadal niska, testy owulacyjne negatywne.. Do końca cyklu pozostało 15 dni.. I tak się martwię. Wcześniej testy też nigdy mi nie wychodziły i śluzu też nie miałam za dużo.. Ale teraz to go nie ma prawie wcale.. Za wszelkie pomocne informacje bardzo wam dziękuję 😘

    Pytanie ile u Ciebie trwa faza lutealna. U mnie 14 dni i przy cyklach zazwyczaj 30dniowych wypada w 16. Ale czasem zmienia się długość cyklu zwłaszcza jak jesteś pierwszy raz na tabletkach. I nie przewidzi się tego.
    Testy trzeba by robić kilka razy dziennie(2-3). Aby nie przegapić skoku. Zalezy też od firmy. Np u mnie te z Rossmanna sa ciemne 3 dni przed owu a innej firmy o tej samej czulosci dopiero dzien przed.
    A śluz jeśli nie ma go za dużo na zewnątrz albo wcale to najlepiej sprawdzic wewnątrz.
    Tyle wiem. To się dzielę.

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    iv09io4pu8vf68r3.png

    11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    31 lat
    6cs szczęśliwy 🤰
  • Słoneczko123 Autorytet
    Postów: 1032 2345

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 18:30

    LaBellePerle, Agafiga, Pani Ciasio, Gratka, AnitaK, taka_mama, Gula, Malamia, Shas91, Muki85, katarynka9595 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Cześć wszystkim 😉
    Byłam dzisiaj u gin. Potwierdzona owu z prawego jajnika, bo był płyn w zatoce i kolejne jajeczko szykowało się do pęknięcia z lewego jajnika. Także u mnie podwójna owu, podwójna szansa. Proszę o kciuki 😘


    Trzymamy mocno ! :)

    Słoneczko123 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka wrote:
    Pytanie ile u Ciebie trwa faza lutealna. U mnie 14 dni i przy cyklach zazwyczaj 30dniowych wypada w 16. Ale czasem zmienia się długość cyklu zwłaszcza jak jesteś pierwszy raz na tabletkach. I nie przewidzi się tego.
    Testy trzeba by robić kilka razy dziennie(2-3). Aby nie przegapić skoku. Zalezy też od firmy. Np u mnie te z Rossmanna sa ciemne 3 dni przed owu a innej firmy o tej samej czulosci dopiero dzien przed.
    A śluz jeśli nie ma go za dużo na zewnątrz albo wcale to najlepiej sprawdzic wewnątrz.
    Tyle wiem. To się dzielę.
    Dzięki za odp.. No ja robię raz dziennie zawsze o 17. Niby faza tych wyższych temperatur zawsze była 11 dni, ale ie wiem jak będzie po tych tabletkach bo testy nigdy ale to nigdy mi nie wychodziły. Ale ten sluz mnie martwi, no podczas przytulanka no to wiadomo jest ale tak ogólnie to taki kremowy i to w znikomych ilościach. Być może już panikuje i stwarzam problemy których nie ma..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Słoneczko123 Autorytet
    Postów: 1032 2345

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 18:30

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:24

    Słoneczko123 lubi tę wiadomość

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny w którym dniu cyklu najczęściej macie owulacje?? I ilo dniowe cykle? Ja mam zazwyczaj cykl 27 dniowy.. W tym miesiącu jestem pierwszy raz na clo jak już tam gdzieś wcześniej wspominałam i problem w tym że martwię się że nam ie to nie działa.. Jestem w 13 dc i nie mam śluzu płodnego, temperatura nadal niska, testy owulacyjne negatywne.. Do końca cyklu pozostało 15 dni.. I tak się martwię. Wcześniej testy też nigdy mi nie wychodziły i śluzu też nie miałam za dużo.. Ale teraz to go nie ma prawie wcale.. Za wszelkie pomocne informacje bardzo wam dziękuję 😘

    Justyna, ja przed clo miałam cykle 28-29 dni z owulacją 11-12 dc. Przy pierwszej stymulacji w 12 dc jeszcze miałam dwa niepęknięte pęcherzyki, ale już duże, więc zastrzyk był tego samego dnia. W tym cyklu w 13 dc miałam dwa pęcherzyki, które musiały jeszcze trochę podrosnąć, więc zastrzyk był 15 dc. Więc jak widzisz, mi się wszystko wydłużyło ;)
    I szczerze mówiąc nie zaryzykowałabym ustalania samej, czy była owulacja, bo ani temperatura, ani śluz, nic po prostu, się nie zgrywało- ja np. dałabym sobie rękę uciąć, że owu była już w 11 dc... i straciłabym rękę ;)

    EDIT: Jeśli mogę Ci coś zasugerować, to albo monitoring u gina, albo testy elektroniczne (i to najlepiej typu "dual", na dwa hormony). Zwykłe testy owulacyjne u mnie się nie sprawdziły do końca.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 22:12

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 14 kwietnia 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:08

    Słoneczko123 lubi tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 kwietnia 2019, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny:)

    3 dni po terminie @ test nadal negatywny 😂

    Nie czuję się w ogóle jak na ciążę ani zbliżającego się okresu. Ajaj, oszalec można

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego