X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie 2017
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ale ja tęskniłam za ovu! od kiedy zepsuł mi się komputer rok temu zaraz po narodzinach synka pojawiałam się sporadycznie, wczoraj z nerwów poszłam kupić nowy komputer i wróciłam do Was wszystkich :)
    Marcowo/kwietniowy cykl jest moim szóstym cyklem starań o rodzeństwo dla Tymcia.
    Z Tymkiem zaszłam w 4cs teraz trochę się pokręciło moje cykle robią co chcą mimo ze przed staranami miałam bardzo ładne cykle :)
    Wspomagam się tabletkami dong quai od 3miesiecy, kwas foliowy, olej z wiesiołka 2cs no i 1cs castagnus od tych starań jeszcze wkracza żel conceive plus :)
    Zapiszcie mnie proszę na 9.04 i trzymajcie kciuki bo za tydzień przypuszczalne ovu :)

Paula. lubi tę wiadomość

• CarPer Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Hej,
    Ale ja tęskniłam za ovu! od kiedy zepsuł mi się komputer rok temu zaraz po narodzinach synka pojawiałam się sporadycznie, wczoraj z nerwów poszłam kupić nowy komputer i wróciłam do Was wszystkich :)
    Marcowo/kwietniowy cykl jest moim szóstym cyklem starań o rodzeństwo dla Tymcia.
    Z Tymkiem zaszłam w 4cs teraz trochę się pokręciło moje cykle robią co chcą mimo ze przed staranami miałam bardzo ładne cykle :)
    Wspomagam się tabletkami dong quai od 3miesiecy, kwas foliowy, olej z wiesiołka 2cs no i 1cs castagnus od tych starań jeszcze wkracza żel conceive plus :)
    Zapiszcie mnie proszę na 9.04 i trzymajcie kciuki bo za tydzień przypuszczalne ovu :)

Tymek ma 2 miesiace a Ty sie starasz o rodzeństwo dla niego 6 miesiecy???????

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Tymek ma 2 miesiace a Ty sie starasz o rodzeństwo dla niego 6 miesiecy???????

Jakiś błąd mi się wkradł w suwak! zaraz naprawie :P Tymek ma 13mc

• Paula. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już wiosennie :)
    Lista zaktualizowana.

Ja dziś wolne, ale za chwilę zbieram się na cmentarz, bo dziadka urodziny/imieniny.

Pierwszego dnia cyklu leżałam na łóżku i rozmyślałam, że to jest ten cykl który przenosi mnie na możliwość mama2018 a nie mama 2017.. Policzyłam sobie z grubsza 9-mscy no i styczeń. Weszłam z ciekawości w kalkulator terminu porodu a tam termin na 31.12.2017r aż na głos zaczęłam się śmiać do siebie :) no cóż chociaż pomarzyć sobie można :)

Miłego dnia wszystkim życzę :*

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Witam się już wiosennie :)
    Lista zaktualizowana.

Ja dziś wolne, ale za chwilę zbieram się na cmentarz, bo dziadka urodziny/imieniny.

Pierwszego dnia cyklu leżałam na łóżku i rozmyślałam, że to jest ten cykl który przenosi mnie na możliwość mama2018 a nie mama 2017.. Policzyłam sobie z grubsza 9-mscy no i styczeń. Weszłam z ciekawości w kalkulator terminu porodu a tam termin na 31.12.2017r aż na głos zaczęłam się śmiać do siebie :) no cóż chociaż pomarzyć sobie można :)

Miłego dnia wszystkim życzę :*

Ja co miesiąc sprawdzam na kalkulatorze :D teraz tp wychodzi 19.12.2017 więc jest szansa na święta we czworo <3

Paula. lubi tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja co miesiąc sprawdzam na kalkulatorze :D teraz tp wychodzi 19.12.2017 więc jest szansa na święta we czworo <3
    Myślałam, że tylko ja tak fiksuje hehe :D
    "Tak, na to wygląda. Odbiło ci, zbzikowałaś, dostałaś fioła. Ale coś ci powiem w sekrecie. Tylko wariaci są coś warci.."

Jakoś mi się ten cytat skojarzył idealnie o nas :)

Agnesia lubi tę wiadomość

9wZYp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak, zapas testów owu, zapas ciążowych taki że od owu mogę codziennie jeden robić. No i moje testowanie :o lepiej tego nie komentować bo doskonale wiem ze najlepiej testować przynajmniej 10dpo a ja potrafię zacząć 5dpo :D z Tymonem wyszedł test 9dpo <3

• Paula. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo zawsze jest nadzieja i człowiek najchętniej już by chciał wiedzieć zaraz po przytulanku czy się udało czy nie :)
    mi w drugiej ciąży też jakoś test wyszedł w 9 albo 10dpo już nie pamiętam :)

9wZYp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Wiadomo zawsze jest nadzieja i człowiek najchętniej już by chciał wiedzieć zaraz po przytulanku czy się udało czy nie :)

Ja miałam już dwukrotnie cienie podczas starań ale beta zerowa tak wiec niefart w testach.

Zapomniałam dodac ze po swietach wielkanocnych musze wracac do pracy :(

• Meginka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Myślałam, że tylko ja tak fiksuje hehe :D
    "Tak, na to wygląda. Odbiło ci, zbzikowałaś, dostałaś fioła. Ale coś ci powiem w sekrecie. Tylko wariaci są coś warci.."

Jakoś mi się ten cytat skojarzył idealnie o nas :)
    Nie tylko Ty ;) ja też sprawdzam co miesiąc. Nawet nie muszę korzystać z kalkulatora. Wystarczy do terminu ostatniej @ dodać 7 dni i 9 miesięcy i wychodzi ;) teraz oczywiście też sobie wyliczyłam i wychodzi na święta <3 dokładnie 26.12 a Kacperka urodziłam 20.12 ale będzie fajnie jak się uda :)

Paula. lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna nie wiem jak u was, ale u mnie wiosna pełną parą!
    Słoneczko świeci, ptaszki ćwierkaja aż chcę sie żyć :)
    Ja jestem w trakcie, albo już po ovu i zaczyna się najgorszy etap - odliczania.
    Poproszę o recepte na dobry humor i cierpliwość

Kwiecień będzie nasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 11:35

Paula. lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia widze nasze łobuzy sa w podobnym wieku, mój ma prawie 13m
    W kwietniu zając przyniesie im rodzeństwo, a co!
    Trzymam kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 11:33

Agnesia lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dokładnie! Niby nauka do przodu idzie, a i tak tyle trzeba czekac :/

Paula. lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Agnesia widze nasze łobuzy sa w podobnym wieku, mój ma prawie 13m
    W kwietniu zając przyniesie im rodzeństwo, a co!
    Trzymam kciuki <3

No oby!:D i niech na święta kolejne wyjdą❤

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sprawdzam kiedy ewentualny termin porodu wypadnie :) a testuje od 8-9 dnia po ovu (chociaż od grudnia wypadłam z wprawy ;))
    wczoraj zakończyłam przyjmowanie globulek i mam nadzieję, że po zapaleniu szyjki i bakteriach nie ma już śladu, teraz planuje kilka dni uzupełnić pałeczki kwasu mlekowego :)
    nowy cykl najpóźniej w sobotę, na razie żadnych objawów zapowiadających
    a może los mi będzie sprzyjać i @ przyjdzie 24 marca - dokładnie wtedy pięć lat temu rozpoczął się pierwszy dzień mojej ciąży z synem - a zakończył 28 grudnia :) więc może powtórka z rozrywki :)
    u mnie pogoda też już co raz lepsza :) więcej słońca :) moja depresja sezonowa może się wreszcie skończy :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny
    Niektore z Was kojarze z innych watkow. ostatnio mnie malo bylo na ovu. praktycznie sie nie udzielalam. w tym miesiącu podchodzimu do IUI. i postanowilam worcic na liste testujacych. nie wiem czy bede sie codziennie udzielac zeby nie myslec za wiele. ale wszystkim szczerze kibicuje

Paula :* kochana Ty wiesz nie?? :<3

Wpisz mnie wstepnie na 17 kwietnia.

kate88:), kaka470, sloneczkowa mama, Paula. lubią tę wiadomość

• e.wela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:20

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Ja już po wizycie kontrolnej, ale jakoś nie jestem usatysfakcjonowana. Niby wszystko jest ok, gin powiedziała że macica nie ciążowa, endometrium się odbudowuje, owulacja będzie z prawego jajnika. Można się starać.
    No ale dostałam wydruk - dziś jest 8dc pęcherzyk ma 20 mm a endometrium 7.0 mm - w nawiasie jest II faza cyklu. Ile musi mieć pęcherzyk żeby pękł? Zawsze owulację miałam w 13-14 dc a tu endo z II fazy?? o co tu chodzi?? Nie zadawałam pytań bo gin uśpiła moją czujnośc jak powiedziała że jest wszystko ok

Zanim zajdę to chyba oszaleję ;-)

hej. Napiszecie mi o co chodzi z tym endomedrium. Żaden lekarz mi na to nie zwrócił uwagi. Jakie powinno to endromedium, gdy pęka pęcherzyk a jakie w 7 dniu po ovu? co do pęcherzyka to wiem, że ma mieć 19-21 mm, najwyz ej mnie poprawcie. :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie zaczynam pierwszy cykl po poronieniu i mam nadzieję że będzie szczęśliwy proszę o wpisanie mnie na 14 kwietnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 09:39

kate88:), Paula. lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie chyba kolejny cykl na straty :( testy owu wyznaczyły mi owulację ale skoku temp brak a wręcz jest jej spadek... czyżby cykl bezowulacyjny...? w poprzednim cyklu miałam przyspieszoną owu i @ też przyszła wcześniej o 3 dni - myślicie że ma to znaczenie? dopóki nie zaczęłam się starać cykle były idealne a teraz głupieje z tym wszystkim :(

3i49gu1r7dpjlown.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ