Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie 2017
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ja dzis mam 3 dc i zaczelam stymulacje CLO. w poniedzialek idziemy z mezem na badania i pora nastawiac sie psychicznie na IUI :) jak dobrze pojdzie to juz w przyszla sobote! :)
    Ja też biorę Clo a wizytę mam dzień przed Tobą ;)
    I też poważnie się zastanawiam nad IUI. Pogadam o tym z moim lekarzem bo on to robi u siebie w gabinecie. Dam sobie jeszcze kilka miesięcy.
    Jak już będziesz po to będę miała do Ciebie mnóstwo pytań ;) mogę? bo jak się zdecydujemy to chciałabym wiedzieć co mnie czeka, jak to się odbywa itd. Bo inaczej się czyta opis zabiegu w necie a inaczej jak ktoś opowie z własnego doświadczenia.
    Bardzo mocno Trzymam kciuki i życze powodzenia <3

Madziulla lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Jak już będziesz po to będę miała do Ciebie mnóstwo pytań ;) mogę?

Hmmm no nie wiem nie wiem :D
    pewnie ze tak pisz smiało. <3

Moze juz teraz bede na jakies odpowiedziec :)

• Meśka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, możecie mnie wpisać na 2 kwietnia ? Jestem już po owulacji i mam nadzieję, że tym razem się uda :) Mam już dwuletniego syna i staramy się z Mężem o drugie dziecko od 8 mcy. To jest mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i łudzę się ze ostatni ? :)

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Hmmm no nie wiem nie wiem :D
    pewnie ze tak pisz smiało. <3

Moze juz teraz bede na jakies odpowiedziec :)
    To znaczy chodzi mi o przebieg całego zabiegu. Co po kolei się robi i czy boli więc chyba mi opowiesz jak będziesz po ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    To znaczy chodzi mi o przebieg całego zabiegu. Co po kolei się robi i czy boli więc chyba mi opowiesz jak będziesz po ;)

aaa no jak o sam zabieg no to tak to powiem Ci po bo myslalam ze chdzi Ci tez o przygotowania badania itp itd :D

• Meginka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    aaa no jak o sam zabieg no to tak to powiem Ci po bo myslalam ze chdzi Ci tez o przygotowania badania itp itd :D
    A o tym też chętnie poczytam :) Opowiadaj :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    A o tym też chętnie poczytam :) Opowiadaj :)

pytaj smialo :) wieczorkiem moge Ci liste badan wyslac jaka gin mi zlecic i mezowi.

Meginka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś chmury, siedzimy w domu z Tymonem. Starania rozpoczęliśmy testy owu negatywne ale próbujemy już z żelem :p

• Pamini Znajoma

Wysłany: 23 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zawiodłam na testach ovu w tym miesiacu :( robilam od 9dc i caly czas wychodzily dwie kreski, ale druga bledsza (nie duzo, ale bledsza). Pozniej okolo 16- 17dc wyszla dość mocna (ale nadal jasniejsza), a poza tym nie mialam zadnych innych objawow dni plodnych (poza silnym bolem menstruacyjnym w 19dc, ale to raczej nie to...). Pozniej jeden dzień i kreska wyszla negatywna, a później znowu wychodzily 2 kreski. Tylko sobie niepotrzebnych zludzen narobilam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamini wrote:
    Ja się zawiodłam na testach ovu w tym miesiacu :( robilam od 9dc i caly czas wychodzily dwie kreski, ale druga bledsza (nie duzo, ale bledsza). Pozniej okolo 16- 17dc wyszla dość mocna (ale nadal jasniejsza), a poza tym nie mialam zadnych innych objawow dni plodnych (poza silnym bolem menstruacyjnym w 19dc, ale to raczej nie to...). Pozniej jeden dzień i kreska wyszla negatywna, a później znowu wychodzily 2 kreski. Tylko sobie niepotrzebnych zludzen narobilam :(

Niektórzy maja wysokie oj tylko kilka godzin. Jako pozytyw traktuje się wtedy najciemniejszy ze wszystkich testów. Dwie kreski mogą wychodzic przez cały cykl ważne ze musza być takie same albo testowa ciemniejsza

• Pamini Znajoma

Wysłany: 23 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Niektórzy maja wysokie oj tylko kilka godzin. Jako pozytyw traktuje się wtedy najciemniejszy ze wszystkich testów. Dwie kreski mogą wychodzic przez cały cykl ważne ze musza być takie same albo testowa ciemniejsza

Hm. No wlasnie. No nic, nie mam co rozkminiac, nie udalo się w tym miesiacu, w czwartek udam sie do lekarza.

• kajax Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zgodnie z kalendarzem jestem dziś w trakcie owulacji, właściwie to wczoraj czułam że była, ale juz wczoraj testy ovu były ujemne. więc nie wiem czy jeszcze dziś jest sens się starać.

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    ja zgodnie z kalendarzem jestem dziś w trakcie owulacji, właściwie to wczoraj czułam że była, ale juz wczoraj testy ovu były ujemne. więc nie wiem czy jeszcze dziś jest sens się starać.

Pewnie, że jest sens :D jajeczko jeszcze może się zapłodnic nawet do 24h więc do dzieła :D
    Owocnych starań <3

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo jak miło że jesteście dziewczyny z poprzednich miesiecy bo myślałam że tylko ja taki niedobitek ;/ oczywiście nowe też witam:) ja dopiero 7 dc wiec jeszcze tydzien i sie zacznie....świrowanie

hchypc0zgq8syrex.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj rozpoczęcie nowego cyklu i czekam już na kwiecień :)

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny w tym cyklu planuje się przebadac na własne a rękę. Czy jeszcze coś oprócz tych badań powinnam zrobić? Taka rozpiskę dostałam od jednej z dziewczyn

3 dc- LH, FSH, testosteron
    11-12 dc- prolaktyna i estradiol ( na czczo)
    21-22 dc (7-8 dpo)- progesteron

Oprócz tego w 3dc przy okazji będę robiła tsh, ft3, ft4, antyTpo, antyTg które mam zlecone przez lekarza z powodu tarczycy.

• Meśka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Słuchajcie dziewczyny w tym cyklu planuje się przebadac na własne a rękę. Czy jeszcze coś oprócz tych badań powinnam zrobić? Taka rozpiskę dostałam od jednej z dziewczyn

3 dc- LH, FSH, testosteron
    11-12 dc- prolaktyna i estradiol ( na czczo)
    21-22 dc (7-8 dpo)- progesteron

Oprócz tego w 3dc przy okazji będę robiła tsh, ft3, ft4, antyTpo, antyTg które mam zlecone przez lekarza z powodu tarczycy.
    Ja tez chce zrobic badania i dzis wypada mi 20 dzien cyklu i wybieram sie na progesteron i prolaktyne i hormony tarczycowe.

Gigi lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 3dc przypada na niedzielę. To nic jak zrobię to w 4dc w poniedziałek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 13:22

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie zaczęłam dziś nowy cykl :)dokładnie jak pięć lat temu w szczęśliwym cyklu z synem :) tak więc Gigi zaczynamy w tym samym punkcie :)
    Paula przepisz mnie proszę na testowanie na 20 kwietnia :)sporo nas będzie tego dnia testować :)
    w tym miesiącu w końcu rozpoczniemy starania, no chyba że lekarze powiedzą inaczej (w środę mam endokrynologa a w czwartek jeśli okres zakończy się w terminie kontrolę u gina po zapaleniu szyjki macicy)
    Gigi co do badań nie pomogę, ja jeśli już będę coś robiła to panel hormonów, ciekawe co powie mi endo w środę - moje tsh 2 tygodnie temu wynosiło 2,76
    pozdrawiam w ten pochmurny dzień :)
    czy was też dobija już ta pogoda?? jak tak dalej pójdzie to chyba będę musiała skorzystać jeszcze z pomocy psychiatry co by mnie z depresji wyciągnął :(

Paula. lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Asieńka91 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Od kilku miesięcy przed finalnym okresem mam 2dni plamienia. Czy któraś z was tak ma? Liczycie to jako okres?

3cs
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ