Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie 2017
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka91 wrote:
    Dziewczyny. Od kilku miesięcy przed finalnym okresem mam 2dni plamienia. Czy któraś z was tak ma? Liczycie to jako okres?

zależy jakie to plamienie, ale raczej bym nie liczyła.
    A badania sa w normie? bo czasami plamienie przed okresem to jak się nie myle z progesteronem problem może być

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu kicha:(wczoraj mialam monitoring(9dc)owszem ladny pecherzykdominujacy jest(owu raczej w ciagu 3-4 dni).
    Sluz jest itp ale oczywiscie n lewym jajniku,a ja tam nie mam jajowodu:(((
    I tak jest od 4 cykli....ciagle lewy...
    No nic nie przestajemy dzialac,ale w cuda w tym miesiacu nie wierze:(

Odnosnie plamien to ja tez miewam dwa dni przed-nie zawsze oznacza to cos zlego-jesli badania hormonow wychodza ok.

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Słuchajcie dziewczyny w tym cyklu planuje się przebadac na własne a rękę. Czy jeszcze coś oprócz tych badań powinnam zrobić? Taka rozpiskę dostałam od jednej z dziewczyn

3 dc- LH, FSH, testosteron
    11-12 dc- prolaktyna i estradiol ( na czczo)
    21-22 dc (7-8 dpo)- progesteron

Oprócz tego w 3dc przy okazji będę robiła tsh, ft3, ft4, antyTpo, antyTg które mam zlecone przez lekarza z powodu tarczycy.
    U mnie gin zlecił w 3 dc badanie witaminy D i wbrew pozorom to ważne. I wyszło że mam niedobór ale uzupełniam ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tym jakże pięknym słonecznym dniu :) dziś z Tymonem spędzimy cały dzień na działce :)
    Zadzwoniłam dziś do pracy i zgłosiłam że chcę urlop wychowawczy. Mam nadzieję że szybko nam się uda zajść w ciąże bo długo tak nie pociągniemy z jedną wypłatą :( Niestety przekraczamy budżet by dostać jakąkolwiek pomoc od państwa.

• Asieńka91 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wszystkie badania robiłam i wszystko w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 09:34

3cs
  • Pamini Znajoma

Wysłany: 24 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie: czy któraś z Was piła/ pije Inofolic i w jakiś sposób pomógł on w owulacji?

Meśka lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    A u mnie władca przypada na niedzielę. To nic jak zrobię to w 4dc w poniedziałek?
    Ja miałam iść w 21 dniu ale wypada jutro czyli sobota więc postanowiłam isc dzisiaj. Wydaje mi się ze jak pojdziesz w poniedziałek będzie ok.

Gigi lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamini wrote:
    A ja mam pytanie: czy któraś z Was piła/ pije Inofolic i w jakiś sposób pomógł on w owulacji?

Ja pije Inofem ciężko stwierdzić czy skuteczny bo w ciąży jeszcze nie jestem :)
    Ale ładnie wyregulował cykle, od tego pije dwie saszetki i dużo mocniej czułam jajniki i wykres ładniejszy, wyraźniejszy skok. Więc mam nadzieje ze coś tam jednak działa :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Pamini Znajoma

Wysłany: 24 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Ja pije Inofem ciężko stwierdzić czy skuteczny bo w ciąży jeszcze nie jestem :)
    Ale ładnie wyregulował cykle, od tego pije dwie saszetki i dużo mocniej czułam jajniki i wykres ładniejszy, wyraźniejszy skok. Więc mam nadzieje ze coś tam jednak działa :)

Dwie saszetki pijesz zgodnie z zaleceniem lekarza? Bo moj mówił o jednej, ale właśnie gdzieś czytalam, ze można pić dwie, z tymże nie jest to wskazane i nie zaryzykowalam. A poważnie się nad tym zastanawiam, bo skoro nie widać rezultatów, to może podkrecic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 10:08

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamini wrote:
    Dwie saszetki pijesz zgodnie z zaleceniem lekarza? Bo moj mówił o jednej, ale właśnie gdzieś czytalam, ze można pić dwie, z tymże nie jest to wskazane i nie zaryzykowalam. A poważnie się nad tym zastanawiam, bo skoro nie widać rezultatów, to może podkrecic?

Mi inofem polecil lekarz przy 1 ciąży-jedną saszetke. Teraz 2 pije na "własną odpowiedzialność":) nie mam stwierdzonych żadnych problemow, ale wplywa ogólnie na jakość komorki jajowej :) stwierdziłam, że nie może zaszkodzić :P

Meśka lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie jest czasami dzień/kilka godzin przed @.to już taki zwiastun, że niedługo się rozkreci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 13:23

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka to zaczynamy razem. Będziemy cyklo siostrami :D będziesz prowadziła wykres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 13:27

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Sept Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też chętnie do was dołączę, będę testować 28.04. ;)

Paula. lubi tę wiadomość

34bwhqvkwsh95sch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa dni plamień przed okresem i rodziłam dwa razy bez problemów. Licze okres od dnia jak się rozkręci tak mówił mi ginekolog. Plamień nie liczymy.

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi mam zamiar prowadzić wykres, ale tempke zaczynam mierzyć dopiero po okresie :) nie wiem tylko jak się ten wykres udostępnia :)
    ja też od ostatnich dwóch cykli mam plamienia dzień wcześniej, w tym cyklu zaczęłam plamić dwa dni wcześniej, wcześniej plamiłam rano a po południu była już @, nowy cykl też zaczynam liczyć od dnia w którym się okres rozkręcił

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamini wrote:
    Mi właśnie gin zalecił pić 2 saszetki i tak piłam cały poprzedni cykl. Ale działy się takie jaja z moim cyklem że postanowiłam pić raz dziennie. Za tydzień wizyta i zapytam o to.
    Piję Miovarian ale to praktycznie to samo ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Mi właśnie gin zalecił pić 2 saszetki i tak piłam cały poprzedni cykl. Ale działy się takie jaja z moim cyklem że postanowiłam pić raz dziennie. Za tydzień wizyta i zapytam o to.
    Piję Miovarian ale to praktycznie to samo ;)

Meginka, a jakie cyrki jesli można zapytac :)? U mnie opłukać ovu o czasie była więc mam nadzieję, że nic sie nie popierniczy

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze wydłużył mi cykl, niby niewiele bo 3 dni ale zawsze mam jak w zegarku a poza tym kurde już się zaczynałam cieszyć jak @ się spóźniala. Po drugie miałam dużo bardziej obfitą @ do tego stopnia że zużyłam 2 razy więcej podpasek niż zwykle. I po trzecie-dla mnie najgorsze- już tydzień po owu zaczęły ni się bóle miesiączkowe i to wcale nie takie lekkie i trwały do 4 dc więc około 2 tygodnie.
    Wszystko zwalam na tem miovarian ale w sumie nie wiem czy ty jego wina. No ale nic nowego poza nim nie brałam więc to chyba on. Ale przynajmniej owu była o czasie ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nieśmiało jeszcze ale zostawiam wam wiruski :) ***********************

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 19:58

Meginka, Nadia83, Paula., Sept lubią tę wiadomość

• Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kwietniu po wczorajszej becie 0,100.

Paula zapisz mnie proszę na 24.04, jakbym się znacznie pomyliła to poproszę o przepisanie. Tylko jak znów mnie nawiedzi @ to namaluj mi tam butelkę tego winka, nie lampkę ;-)

Ja też piłam inofolic, po miesiącu przeszłam na tabletki ovarin. U mnie spowodował owulację, której miało nie być, bo nie był na usg pęcherzyka dominującego, więc coś tam pomaga w owulacji. Ale w ciąży nie jestem, na to jakoś lekarstwa jeszcze nie znalazłam ;-)

Powodzenia dziewczyny :-)

Zuza_22, Paula. lubią tę wiadomość

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ