Kwietniowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsieńka91 wrote:Dziewczyny. Od kilku miesięcy przed finalnym okresem mam 2dni plamienia. Czy któraś z was tak ma? Liczycie to jako okres?
zależy jakie to plamienie, ale raczej bym nie liczyła.
A badania sa w normie? bo czasami plamienie przed okresem to jak się nie myle z progesteronem problem może być -
U mnie znowu kicha:(wczoraj mialam monitoring(9dc)owszem ladny pecherzykdominujacy jest(owu raczej w ciagu 3-4 dni).
Sluz jest itp ale oczywiscie n lewym jajniku,a ja tam nie mam jajowodu:(((
I tak jest od 4 cykli....ciagle lewy...
No nic nie przestajemy dzialac,ale w cuda w tym miesiacu nie wierze:(
Odnosnie plamien to ja tez miewam dwa dni przed-nie zawsze oznacza to cos zlego-jesli badania hormonow wychodza ok.Madzik
Mama 3 corek:) -
Gigi wrote:Słuchajcie dziewczyny w tym cyklu planuje się przebadac na własne a rękę. Czy jeszcze coś oprócz tych badań powinnam zrobić? Taka rozpiskę dostałam od jednej z dziewczyn
3 dc- LH, FSH, testosteron
11-12 dc- prolaktyna i estradiol ( na czczo)
21-22 dc (7-8 dpo)- progesteron
Oprócz tego w 3dc przy okazji będę robiła tsh, ft3, ft4, antyTpo, antyTg które mam zlecone przez lekarza z powodu tarczycy. -
nick nieaktualnyWitam w tym jakże pięknym słonecznym dniu dziś z Tymonem spędzimy cały dzień na działce
Zadzwoniłam dziś do pracy i zgłosiłam że chcę urlop wychowawczy. Mam nadzieję że szybko nam się uda zajść w ciąże bo długo tak nie pociągniemy z jedną wypłatą Niestety przekraczamy budżet by dostać jakąkolwiek pomoc od państwa. -
Gigi wrote:A u mnie władca przypada na niedzielę. To nic jak zrobię to w 4dc w poniedziałek?
Gigi lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Pamini wrote:A ja mam pytanie: czy któraś z Was piła/ pije Inofolic i w jakiś sposób pomógł on w owulacji?
Ja pije Inofem ciężko stwierdzić czy skuteczny bo w ciąży jeszcze nie jestem
Ale ładnie wyregulował cykle, od tego pije dwie saszetki i dużo mocniej czułam jajniki i wykres ładniejszy, wyraźniejszy skok. Więc mam nadzieje ze coś tam jednak działa -
Zuza_22 wrote:Ja pije Inofem ciężko stwierdzić czy skuteczny bo w ciąży jeszcze nie jestem
Ale ładnie wyregulował cykle, od tego pije dwie saszetki i dużo mocniej czułam jajniki i wykres ładniejszy, wyraźniejszy skok. Więc mam nadzieje ze coś tam jednak działa
Dwie saszetki pijesz zgodnie z zaleceniem lekarza? Bo moj mówił o jednej, ale właśnie gdzieś czytalam, ze można pić dwie, z tymże nie jest to wskazane i nie zaryzykowalam. A poważnie się nad tym zastanawiam, bo skoro nie widać rezultatów, to może podkrecic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 10:08
-
Pamini wrote:Dwie saszetki pijesz zgodnie z zaleceniem lekarza? Bo moj mówił o jednej, ale właśnie gdzieś czytalam, ze można pić dwie, z tymże nie jest to wskazane i nie zaryzykowalam. A poważnie się nad tym zastanawiam, bo skoro nie widać rezultatów, to może podkrecic?
Mi inofem polecil lekarz przy 1 ciąży-jedną saszetke. Teraz 2 pije na "własną odpowiedzialność" nie mam stwierdzonych żadnych problemow, ale wplywa ogólnie na jakość komorki jajowej stwierdziłam, że nie może zaszkodzićMeśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gigi mam zamiar prowadzić wykres, ale tempke zaczynam mierzyć dopiero po okresie nie wiem tylko jak się ten wykres udostępnia
ja też od ostatnich dwóch cykli mam plamienia dzień wcześniej, w tym cyklu zaczęłam plamić dwa dni wcześniej, wcześniej plamiłam rano a po południu była już @, nowy cykl też zaczynam liczyć od dnia w którym się okres rozkręcił -
Pamini wrote:Dwie saszetki pijesz zgodnie z zaleceniem lekarza? Bo moj mówił o jednej, ale właśnie gdzieś czytalam, ze można pić dwie, z tymże nie jest to wskazane i nie zaryzykowalam. A poważnie się nad tym zastanawiam, bo skoro nie widać rezultatów, to może podkrecic?
Piję Miovarian ale to praktycznie to samo -
Meginka wrote:Mi właśnie gin zalecił pić 2 saszetki i tak piłam cały poprzedni cykl. Ale działy się takie jaja z moim cyklem że postanowiłam pić raz dziennie. Za tydzień wizyta i zapytam o to.
Piję Miovarian ale to praktycznie to samo
Meginka, a jakie cyrki jesli można zapytac ? U mnie opłukać ovu o czasie była więc mam nadzieję, że nic sie nie popierniczy -
Po pierwsze wydłużył mi cykl, niby niewiele bo 3 dni ale zawsze mam jak w zegarku a poza tym kurde już się zaczynałam cieszyć jak @ się spóźniala. Po drugie miałam dużo bardziej obfitą @ do tego stopnia że zużyłam 2 razy więcej podpasek niż zwykle. I po trzecie-dla mnie najgorsze- już tydzień po owu zaczęły ni się bóle miesiączkowe i to wcale nie takie lekkie i trwały do 4 dc więc około 2 tygodnie.
Wszystko zwalam na tem miovarian ale w sumie nie wiem czy ty jego wina. No ale nic nowego poza nim nie brałam więc to chyba on. Ale przynajmniej owu była o czasie -
nick nieaktualny
-
Witam się w kwietniu po wczorajszej becie 0,100.
Paula zapisz mnie proszę na 24.04, jakbym się znacznie pomyliła to poproszę o przepisanie. Tylko jak znów mnie nawiedzi @ to namaluj mi tam butelkę tego winka, nie lampkę
Ja też piłam inofolic, po miesiącu przeszłam na tabletki ovarin. U mnie spowodował owulację, której miało nie być, bo nie był na usg pęcherzyka dominującego, więc coś tam pomaga w owulacji. Ale w ciąży nie jestem, na to jakoś lekarstwa jeszcze nie znalazłam
Powodzenia dziewczynyZuza_22, Paula. lubią tę wiadomość
01.2017 - ciąża biochemiczna