Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka459 wrote:
    Witam was! Również i ja dołączam na 9 kwietnia 😁 staramy się już 3 lata po poronieniu 🤷‍♀️
    Hej! Juz Cię dopisałam. :) Trzymam kciuki za udany cykl! <3 Staracie się o pierwsze dzieciątko? :)

• zapominajka459 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej! Juz Cię dopisałam. :) Trzymam kciuki za udany cykl! <3 Staracie się o pierwsze dzieciątko? :)
    Ja mam jedno dziecko z poprzedniego związku a mój mąż nie ma dzieci 😁 mamy za sobą 3 baaaaaardzo długie lata starań. Mam problem z cyklami nieregularne i prawdopodobnie bezowulacyjne🤔, mąż zrobił badanie nasienia i wynik rewelacyjny ❤️ mój lekarz nic ze mną nie zrobił powiedział że taki mój urok 🤷‍♀️ badalam tarczycę, cukier i hormony wszystko w normie. Mam za sobą zły wynik cytologi ale pobrano mi wycinki i zrobiłam badanie hpv wszystko jest dobrze.

Ladinola lubi tę wiadomość

• NataliaGie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz jakiś plan na ten cykl ? Jakieś suplementy ? Tez staramy się prawie 3 lata , po poronieniu ale o pierwsze dziecko . Już straciłam nadzieje po ostatnim cyklu i idę znowu do lekarza w nast środę
    zapominajka459 wrote:
    Ja mam jedno dziecko z poprzedniego związku a mój mąż nie ma dzieci 😁 mamy za sobą 3 baaaaaardzo długie lata starań. Mam problem z cyklami nieregularne i prawdopodobnie bezowulacyjne🤔, mąż zrobił badanie nasienia i wynik rewelacyjny ❤️ mój lekarz nic ze mną nie zrobił powiedział że taki mój urok 🤷‍♀️ badalam tarczycę, cukier i hormony wszystko w normie. Mam za sobą zły wynik cytologi ale pobrano mi wycinki i zrobiłam badanie hpv wszystko jest dobrze.

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka459 wrote:

Hej! 😊 A miałaś może cykle stymulowane lekami? 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się wlecze czas jak nie wiem.. dzisiaj u mnie 14dc, testy owulacyjne pomału ciemnieją. Jeśli NAC wywoła u mnie owulacje to mam nadzieję, że będzie w ten weekend, bo w poniedziałek mam lekarza to od razu bym wiedziała na czym stoję i czy będzie sens testować 😊

• zapominajka459 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    A masz jakiś plan na ten cykl ? Jakieś suplementy ? Tez staramy się prawie 3 lata , po poronieniu ale o pierwsze dziecko . Już straciłam nadzieje po ostatnim cyklu i idę znowu do lekarza w nast środę
    Otóż plan jest taki że będziemy starać się z pomocą kliniki bocian Szczecin. Bylismy na wizycie w piątek z wynikami męża i od razu zrobili mi badania hormonalne. Od dzisiaj zaczynam robić testy owu ( lekarz mi kazał robić i mu pokazać). We wtorek mam monitoring i następnie będzie drożność jajowodow. Zaczynam dbać o siebie 💪

• zapominajka459 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    A co na to twój lekarz że prawie 3 lata się staracie i nic? Robił ci jakieś badania?

• zapominajka459 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya wrote:
    Hej! 😊 A miałaś może cykle stymulowane lekami? 😊
    Nie, jedynie gin przepisal mi dawno temu JEDNO opakowanie metformax i to nie robiąc żadnych badań no i na tym się skończyło jego leczenie. Zawsze na usg mówił że wszystko ok owulacja jest ale jak skoro ciąży dalej nie ma? Więc byłam badana tylko przez usg 🤷‍♀️

• Izi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka459 wrote:
    Nie, jedynie gin przepisal mi dawno temu JEDNO opakowanie metformax i to nie robiąc żadnych badań no i na tym się skończyło jego leczenie. Zawsze na usg mówił że wszystko ok owulacja jest ale jak skoro ciąży dalej nie ma? Więc byłam badana tylko przez usg 🤷‍♀️

A myślałaś o konsultacji z innym gin? Warto zasięgnąć opinii może u kogoś innego ;)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • zapominajka459 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    A myślałaś o konsultacji z innym gin? Warto zasięgnąć opinii może u kogoś innego ;)
    )
    Byłam w tamtym roku u innego i tez zrobiono mi usg z którego wyszło że wszytko ok i dodał że mam bardzo ładna szyjke macicy. Ale jakoś nie przypadł mi ten lekarz do gustu. Nie mogłam wzbudzić u siebie zaufania do niego 🙄

Miasa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka459 wrote:
    Otóż plan jest taki że będziemy starać się z pomocą kliniki bocian Szczecin. Bylismy na wizycie w piątek z wynikami męża i od razu zrobili mi badania hormonalne. Od dzisiaj zaczynam robić testy owu ( lekarz mi kazał robić i mu pokazać). We wtorek mam monitoring i następnie będzie drożność jajowodow. Zaczynam dbać o siebie 💪
    To dobrze, że takie kroki podejmujecie a nie przystanęłaś na tym, że "taki twój urok". :) Także mocno trzymam kciuki! ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawił się już wczoraj śluz w miarę płodny, więc owulacja niebawem. :) Mąż grzecznie wziął do pracy kasektę z suplami. Ja od dzisiaj rzuciłam cukier do kawy i dodaje erytrytol. 🙈 Przy okazji zakupów supli sobie kupiłam. Niestety kawa nie jest tak smaczna jak z cukrem ale cóż. 🤷‍♀️😄

• Madżi88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    U mnie pojawił się już wczoraj śluz w miarę płodny, więc owulacja niebawem. :) Mąż grzecznie wziął do pracy kasektę z suplami. Ja od dzisiaj rzuciłam cukier do kawy i dodaje erytrytol. 🙈 Przy okazji zakupów supli sobie kupiłam. Niestety kawa nie jest tak smaczna jak z cukrem ale cóż. 🤷‍♀️😄
    Ja juz od lat nie pije kawy z cukrem ani herbaty z cukrem..a teraz pytanie czy jak owulacje była zamiast w 12dc np 9-10dc to powinnam się martwić.. po duphastonie drugim opakowaniu miałam tylko 2 dni miesiączki z krwia A potem 5dni uplawy takie brązowe.. W tym cyklu także zaczęłam z NaC od 3 do 7dc brałam 1500mg dobowo..juz zglupialam..w piątek gin 🤷‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Ja juz od lat nie pije kawy z cukrem ani herbaty z cukrem..a teraz pytanie czy jak owulacje była zamiast w 12dc np 9-10dc to powinnam się martwić.. po duphastonie drugim opakowaniu miałam tylko 2 dni miesiączki z krwia A potem 5dni uplawy takie brązowe.. W tym cyklu także zaczęłam z NaC od 3 do 7dc brałam 1500mg dobowo..juz zglupialam..w piątek gin 🤷‍♀️
    Wczesna owulacja nie jest niczym złym, aczkolwiek zbyt krótkie krwawienie miesiączkowe już lepiej skonsultować z lekarzem.

A co do cukru to ja bardzo lubię słodkie kawy, herbaty już mogą być mniej słodkie, bo ogólnie nie pije słodkich napojów tylko wodę. :p kiedyś sypałam 3 łyżeczki do kawy czy herbaty, teraz już dwie i to takie płaskie sypałam, do herbaty jedną. Jak miałabym nie słodzić kawy to po prosty bum jej nie piła. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 11:19

zapominajka459 lubi tę wiadomość

• zapominajka459 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    To dobrze, że takie kroki podejmujecie a nie przystanęłaś na tym, że "taki twój urok". :) Także mocno trzymam kciuki! ♥
    Ja nie uważam że taki mój urok bo to dla mnie nie jest normalne 😒 teraz jestem pod opieką specjalisty i wierzę że będzie dobrze i w końcu osiągnę cel dla którego wszystkie tu jesteśmy ❤️

• zapominajka459 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Więc do dzieła 😊 a co ile staracie się ❤️ w trakcie dni płodnych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka459 wrote:
    Ja nie uważam że taki mój urok bo to dla mnie nie jest normalne 😒 teraz jestem pod opieką specjalisty i wierzę że będzie dobrze i w końcu osiągnę cel dla którego wszystkie tu jesteśmy ❤️
    I bardzo dobrze, że tak nie uważasz. Ile znam kobiet co boli je coś, męczą się a lekarz uzna że taki urok i nawet nie skieruje na badania, nie wypisze leków... A one wierzą bo to lekarz tak powiedział...

• zapominajka459 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Wczesna owulacja nie jest niczym złym, aczkolwiek zbyt krótkie krwawienie miesiączkowe już lepiej skonsultować z lekarzem.

A co do cukru to ja bardzo lubię słodkie kawy, herbaty już mogą być mniej słodkie, bo ogólnie nie pije słodkich napojów tylko wodę. :p kiedyś sypałam 3 łyżeczki do kawy czy herbaty, teraz już dwie i to takie płaskie sypałam, do herbaty jedną. Jak miałabym nie słodzić kawy to po prosty bum jej nie piła. 😂
    Ja nie wyobrażam siebie dnia bez kawy. Teraz zamiast 3 łyżeczek sypie 1. Co prawda nie smakuje mi tak bardzo ale daje mi,, kopa" na cały dzień 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka459 wrote:
    Więc do dzieła 😊 a co ile staracie się ❤️ w trakcie dni płodnych?
    U nas totalny lajt, nigdy nie staraliśmy się w ten sposób, po prostu kochaliśmy się wtedy kiedy była na to ochota, jeśli w tygodniu dni płodnych nie było ochoty to nie było seksu i tyle, żadnej spiny w tym kierunku. Nie chcemy podchodzić do tego tak przedmiotowo, zadaniowo, nie chcemy sobie psuć tych miłych chwil. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka459 wrote:
    Ja nie wyobrażam siebie dnia bez kawy. Teraz zamiast 3 łyżeczek sypie 1. Co prawda nie smakuje mi tak bardzo ale daje mi,, kopa" na cały dzień 😊
    Ja nie czuje kopa po kawie, chyba że ciśnienie mam słabe i boli mnie głowa (jestem niskociśnieniowcem) to wtedy kawa jest zbawieniem. Ale żeby czuć kopa po kawie to nigdy, tak samo po energetykach jak kiedych chodziłam do pracy na nocki piłam przez tydzień w nocy i tylko nabawiłam się problemów żołądka a to mój były mi tak wciskał że jak będę pić to nie będzie mi się chciało spać... Ani to smaczne ani to nie pomagało więc szybko zrezygnowałam na szczęście. 😂

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ