Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Hej! Juz Cię dopisałam. Trzymam kciuki za udany cykl! Staracie się o pierwsze dzieciątko?
Ladinola lubi tę wiadomość
-
A masz jakiś plan na ten cykl ? Jakieś suplementy ? Tez staramy się prawie 3 lata , po poronieniu ale o pierwsze dziecko . Już straciłam nadzieje po ostatnim cyklu i idę znowu do lekarza w nast środę
zapominajka459 wrote:Ja mam jedno dziecko z poprzedniego związku a mój mąż nie ma dzieci 😁 mamy za sobą 3 baaaaaardzo długie lata starań. Mam problem z cyklami nieregularne i prawdopodobnie bezowulacyjne🤔, mąż zrobił badanie nasienia i wynik rewelacyjny ❤️ mój lekarz nic ze mną nie zrobił powiedział że taki mój urok 🤷♀️ badalam tarczycę, cukier i hormony wszystko w normie. Mam za sobą zły wynik cytologi ale pobrano mi wycinki i zrobiłam badanie hpv wszystko jest dobrze.👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
nick nieaktualnyzapominajka459 wrote:Ja mam jedno dziecko z poprzedniego związku a mój mąż nie ma dzieci 😁 mamy za sobą 3 baaaaaardzo długie lata starań. Mam problem z cyklami nieregularne i prawdopodobnie bezowulacyjne🤔, mąż zrobił badanie nasienia i wynik rewelacyjny ❤️ mój lekarz nic ze mną nie zrobił powiedział że taki mój urok 🤷♀️ badalam tarczycę, cukier i hormony wszystko w normie. Mam za sobą zły wynik cytologi ale pobrano mi wycinki i zrobiłam badanie hpv wszystko jest dobrze.
Hej! 😊 A miałaś może cykle stymulowane lekami? 😊 -
nick nieaktualnyU mnie się wlecze czas jak nie wiem.. dzisiaj u mnie 14dc, testy owulacyjne pomału ciemnieją. Jeśli NAC wywoła u mnie owulacje to mam nadzieję, że będzie w ten weekend, bo w poniedziałek mam lekarza to od razu bym wiedziała na czym stoję i czy będzie sens testować 😊
-
NataliaGie wrote:A masz jakiś plan na ten cykl ? Jakieś suplementy ? Tez staramy się prawie 3 lata , po poronieniu ale o pierwsze dziecko . Już straciłam nadzieje po ostatnim cyklu i idę znowu do lekarza w nast środę
-
NataliaGie wrote:A masz jakiś plan na ten cykl ? Jakieś suplementy ? Tez staramy się prawie 3 lata , po poronieniu ale o pierwsze dziecko . Już straciłam nadzieje po ostatnim cyklu i idę znowu do lekarza w nast środę
-
Naya wrote:Hej! 😊 A miałaś może cykle stymulowane lekami? 😊
-
zapominajka459 wrote:Nie, jedynie gin przepisal mi dawno temu JEDNO opakowanie metformax i to nie robiąc żadnych badań no i na tym się skończyło jego leczenie. Zawsze na usg mówił że wszystko ok owulacja jest ale jak skoro ciąży dalej nie ma? Więc byłam badana tylko przez usg 🤷♀️
A myślałaś o konsultacji z innym gin? Warto zasięgnąć opinii może u kogoś innego♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:A myślałaś o konsultacji z innym gin? Warto zasięgnąć opinii może u kogoś innego
Byłam w tamtym roku u innego i tez zrobiono mi usg z którego wyszło że wszytko ok i dodał że mam bardzo ładna szyjke macicy. Ale jakoś nie przypadł mi ten lekarz do gustu. Nie mogłam wzbudzić u siebie zaufania do niego 🙄Miasa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzapominajka459 wrote:Otóż plan jest taki że będziemy starać się z pomocą kliniki bocian Szczecin. Bylismy na wizycie w piątek z wynikami męża i od razu zrobili mi badania hormonalne. Od dzisiaj zaczynam robić testy owu ( lekarz mi kazał robić i mu pokazać). We wtorek mam monitoring i następnie będzie drożność jajowodow. Zaczynam dbać o siebie 💪
-
nick nieaktualnyU mnie pojawił się już wczoraj śluz w miarę płodny, więc owulacja niebawem. Mąż grzecznie wziął do pracy kasektę z suplami. Ja od dzisiaj rzuciłam cukier do kawy i dodaje erytrytol. 🙈 Przy okazji zakupów supli sobie kupiłam. Niestety kawa nie jest tak smaczna jak z cukrem ale cóż. 🤷♀️😄
-
Ladinola wrote:U mnie pojawił się już wczoraj śluz w miarę płodny, więc owulacja niebawem. Mąż grzecznie wziął do pracy kasektę z suplami. Ja od dzisiaj rzuciłam cukier do kawy i dodaje erytrytol. 🙈 Przy okazji zakupów supli sobie kupiłam. Niestety kawa nie jest tak smaczna jak z cukrem ale cóż. 🤷♀️😄
-
nick nieaktualnyMadżi88 wrote:Ja juz od lat nie pije kawy z cukrem ani herbaty z cukrem..a teraz pytanie czy jak owulacje była zamiast w 12dc np 9-10dc to powinnam się martwić.. po duphastonie drugim opakowaniu miałam tylko 2 dni miesiączki z krwia A potem 5dni uplawy takie brązowe.. W tym cyklu także zaczęłam z NaC od 3 do 7dc brałam 1500mg dobowo..juz zglupialam..w piątek gin 🤷♀️
A co do cukru to ja bardzo lubię słodkie kawy, herbaty już mogą być mniej słodkie, bo ogólnie nie pije słodkich napojów tylko wodę. :p kiedyś sypałam 3 łyżeczki do kawy czy herbaty, teraz już dwie i to takie płaskie sypałam, do herbaty jedną. Jak miałabym nie słodzić kawy to po prosty bum jej nie piła. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 11:19
zapominajka459 lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:To dobrze, że takie kroki podejmujecie a nie przystanęłaś na tym, że "taki twój urok". Także mocno trzymam kciuki! ♥
-
Ladinola wrote:U mnie pojawił się już wczoraj śluz w miarę płodny, więc owulacja niebawem. Mąż grzecznie wziął do pracy kasektę z suplami. Ja od dzisiaj rzuciłam cukier do kawy i dodaje erytrytol. 🙈 Przy okazji zakupów supli sobie kupiłam. Niestety kawa nie jest tak smaczna jak z cukrem ale cóż. 🤷♀️😄
-
nick nieaktualnyzapominajka459 wrote:Ja nie uważam że taki mój urok bo to dla mnie nie jest normalne 😒 teraz jestem pod opieką specjalisty i wierzę że będzie dobrze i w końcu osiągnę cel dla którego wszystkie tu jesteśmy ❤️
-
Ladinola wrote:Wczesna owulacja nie jest niczym złym, aczkolwiek zbyt krótkie krwawienie miesiączkowe już lepiej skonsultować z lekarzem.
A co do cukru to ja bardzo lubię słodkie kawy, herbaty już mogą być mniej słodkie, bo ogólnie nie pije słodkich napojów tylko wodę. :p kiedyś sypałam 3 łyżeczki do kawy czy herbaty, teraz już dwie i to takie płaskie sypałam, do herbaty jedną. Jak miałabym nie słodzić kawy to po prosty bum jej nie piła. 😂 -
nick nieaktualnyzapominajka459 wrote:Więc do dzieła 😊 a co ile staracie się ❤️ w trakcie dni płodnych?
-
nick nieaktualnyzapominajka459 wrote:Ja nie wyobrażam siebie dnia bez kawy. Teraz zamiast 3 łyżeczek sypie 1. Co prawda nie smakuje mi tak bardzo ale daje mi,, kopa" na cały dzień 😊