Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:25
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Limonka26 wrote:
Widzę, że grubo szyjesz😅😅
Ładnie się zabezpieczyłaś😁😁
Też miałam taki zamiar na kolejną owulacje😅Limonka26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_45 wrote:Dziewczyny jestem podłamana Od zeszłego wtorku czekałam na zapisanie nas do ginekologa. Dzwoniliśmy oni mówili że oni zadzwonia z terminami, no cuda wianki.
W końcu dzisiaj się udało.
Konsultacja 15 kwietnia dopiero. Przez wideorozmowe. Ja pierd. -
Mieszkam w Holandii. No tutaj tak jest że najpierw musisz dostać skierowanie od rodzinnego. A kwestia konsultacji z ginekologiem to wydaje mi się że tak tutaj w moim mieście jest. Ginekolog że szpitala. Zobaczymy, czekam już tyle lat na pomoc to i miesiąc poczekam.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
nick nieaktualnyOla_45 wrote:Mieszkam w Holandii. No tutaj tak jest że najpierw musisz dostać skierowanie od rodzinnego. A kwestia konsultacji z ginekologiem to wydaje mi się że tak tutaj w moim mieście jest. Ginekolog że szpitala. Zobaczymy, czekam już tyle lat na pomoc to i miesiąc poczekam.
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola_45 wrote:Mieszkam w Holandii. No tutaj tak jest że najpierw musisz dostać skierowanie od rodzinnego. A kwestia konsultacji z ginekologiem to wydaje mi się że tak tutaj w moim mieście jest. Ginekolog że szpitala. Zobaczymy, czekam już tyle lat na pomoc to i miesiąc poczekam.
Jest 21 wiek, konsultacje online maja mnóstwo plusów ! Bo dlaczego niby wizyta offline jest lepsza? Rozumiem ze to jakaś poważniejsza klinika do spraw niepłodności? Nie musisz się nigdzie tułać, przedstawisz mu wszystkie badania. Często takie wizyty wiążą się tez z mniejszym pośpiechem lekarza i większym wyluzowaniem ze strony pacjentki.
Sama konsultuje się online i bardzo sobie chwale tą opcje
Myśle ze możesz być pozytywnie zaskoczona25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyPrzyszły mi dzisiaj już wszystkie suplementy. Z selenem się wstrzymuje, nie mam diety bogatej w Selen, ale wolę nie przesadzić z tym suplementem. Najpierw zrobię badanie krwi w tym kierunku, jeśli będę miała niedobór to będę suplementować. Jutro spróbuję zadzwonić do swojej przychodni i poproszę o skierowanie na badania i przy okazji też badania tarczycy. Ale mam tak cudowna przychodnie, że albo się nie dostanę albo babka będzie marudziła, że po co mi te badania. 🙄 No a tej e-wizyty jeszcze się nie doczekałam. 😂
Przyszły razem z suplami kasetki na leki, mi tam nie potrzebne, wiem co kiedy ale jednak sobie też wzięłam, bardziej mężowi się przyda. Dzisiaj oczywiście nie wziął supli bo zapomniał. 😂
Znalazłam stare naklejki z aliexpres i dla odróżnienia kasetek ponaklejałam. 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 18:43
Sendi94, Naya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Jest 21 wiek, konsultacje online maja mnóstwo plusów ! Bo dlaczego niby wizyta offline jest lepsza? Rozumiem ze to jakaś poważniejsza klinika do spraw niepłodności? Nie musisz się nigdzie tułać, przedstawisz mu wszystkie badania. Często takie wizyty wiążą się tez z mniejszym pośpiechem lekarza i większym wyluzowaniem ze strony pacjentki.
Sama konsultuje się online i bardzo sobie chwale tą opcje
Myśle ze możesz być pozytywnie zaskoczona -
Ladinola wrote:Myślę, ze jak Ola_45 chce iść do ginekologa to zależy jej na badaniach stricte ginekologicznych, choćby usg. A przez online raczej tego nie ogarnie.
Jeśli usg to chyba umówiła by się na usg a nie na wizytę? Chyba nie wlepili by wtedy online, No chyba ze aż taki absurd 🤔 Myślałam ze raczej chodzi o ustalenie jakiegoś planu dalszej diagnostyki niepłodności25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Jeśli usg to chyba umówiła by się na usg a nie na wizytę? Chyba nie wlepili by wtedy online, No chyba ze aż taki absurd 🤔 Myślałam ze raczej chodzi o ustalenie jakiegoś planu dalszej diagnostyki niepłodności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 18:50
Vivian lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:W Polsce ustalenie przebiegu dalszej diagnostyki czy leczenia na pierwszej wizycie w klinice jest badanie USG kobiety, fizykalne badanie przez lekarza więc umówienie się na wizytę u ginekologa zazwyczaj = usg na wizycie. Nie spotkałam się jeszcze z wizytą u ginekologa bez usg.
Ja się spotkałam, bo jak się ma aktualne badania to w usg nie ma potrzeby:) Jak widać są różne kliniki25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Ja się spotkałam, bo jak się ma aktualne badania to w usg nie ma potrzeby:) Jak widać są różne kliniki
Oczywiście ja rozumiem, że się spotkałaś z tym ale ja jestem akurat w szoku patrząc na to ile miałam wizyt przez ostatnich 7 lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 18:56
-
Ladinola wrote:Ale aktualne badania co do czego? Lekarz zazwyczaj patrzy na stan szyjki, czy nie ma nieprawidłowości, czy na usg wszystko ok, czy nie ma torbieli itp. No chyba, że wizyta była tydzień temu i to zrobił i teraz tylko omawianie wyników. Ale mimo wszystko ja się nie spotkałam jeszcze z wizytą u ginekologa bez siadania na samolocie i potem usg. I byłam na prawdę u wielu wielu lekarzy czy w klinice czy to normalnie w poradni.
Oczywiście ja rozumiem, że się spotkałaś z tym ale ja jestem akurat w szoku patrząc na to ile miałam wizyt przez ostatnich 7 lat.
No ja tak samo, tylko ginekologów zmieniam 😂
Chodzi mi ze jak np przez ostatnie pół roku się badalas, masz dokumenty z usg, masz wymazy, masz badanie nasienia- a szukasz przyczyny niepłodności to moim zdaniem wizyta online jest dobra żeby te wszystkie badania pokazać i razem z lekarzem podjąć decyzje co do dalszych kroków. Jesli lekarz stwierdzi ze potrzebne jest to to i tamto to wyślę na badania. A może stwierdzi ze dużo przyczyn już wykluczonych i zaprosi na badanie drożności/uiu itd. Wiec chodziło mi ze w takim kontekście online to spoko opcja w 21 wieku
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:No ja tak samo, tylko ginekologów zmieniam 😂
Chodzi mi ze jak np przez ostatnie pół roku się badalas, masz dokumenty z usg, masz wymazy, masz badanie nasienia- a szukasz przyczyny niepłodności to moim zdaniem wizyta online jest dobra żeby te wszystkie badania pokazać i razem z lekarzem podjąć decyzje co do dalszych kroków. Jesli lekarz stwierdzi ze potrzebne jest to to i tamto to wyślę na badania. A może stwierdzi ze dużo przyczyn już wykluczonych i zaprosi na badanie drożności/uiu itd. Wiec chodziło mi ze w takim kontekście online to spoko opcja w 21 wieku
Dobra! U jednego lekarza nie miałam usg, u którego miałam prowadzić ciążę ta pozamaciczną... Nawet po operacji mnie nie obejrzał, ale to po prostu był konował. 😂 -
Ladinola wrote:A to ja Ci powiem, że jak chciałam pokazać zdjęcia usg np sprzed dwóch tygodni to żaden nie chciał nawet patrzeć tylko robił swoje. Ja w klinice niepłodności będąc z mężem, czy potem sama zawsze miałam usg, i nie to żeby zdzierali kasę dodatkowo bo usg było w cenie. I wtedy po usg zawsze chcieli resztę badań z krwi. Jak przyszłam z badaniem nasienia męża z mężem oczywiście to też najpierw omówienie tych badań a potem "zapraszam na fotel zobaczymy czy wszystko ok".
Dobra! U jednego lekarza nie miałam usg, u którego miałam prowadzić ciążę ta pozamaciczną... Nawet po operacji mnie nie obejrzał, ale to po prostu był konował. 😂
Widocznie każdy ginekolog/klinika maja inne zasady Dla mnie ginekolog który nie wykonuje sam usg nie jest złym ginekologiem, niech lepiej nie traci czasu na to co mi może zrobić każdy, bardziej dłuższa rozmowa i ogarnięcie „planu działania” się dla mnie liczy:) . Dodam tylko ze ja nie byłam w takiej stricte klinice niepłodności, bo nie staram się tak długo. Być może w takich klinikach podchodzą do tego inaczej , nie wykluczam
Także Ola, na Twoim miejscu nie przekreślałaby jeszcze tej wizyty online, mam same dobre doświadczenia
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Kiedy się robi usg żeby potwierdzić owulacje ? Jak wypadnie mi w weekend to jest sens w poniedziałek popołudniu iść na usg ?👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:25
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Widocznie każdy ginekolog/klinika maja inne zasady Dla mnie ginekolog który nie wykonuje sam usg nie jest złym ginekologiem, niech lepiej nie traci czasu na to co mi może zrobić każdy, bardziej dłuższa rozmowa i ogarnięcie „planu działania” się dla mnie liczy:) . Dodam tylko ze ja nie byłam w takiej stricte klinice niepłodności, bo nie staram się tak długo. Być może w takich klinikach podchodzą do tego inaczej , nie wykluczam
Także Ola, na Twoim miejscu nie przekreślałaby jeszcze tej wizyty online, mam same dobre doświadczenia